Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Rp online... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=72169)

Polny Lowca 09-04-2006 21:46

Ja mógłbym zająć się pomysłem na czary i ich animacjami, jeśli sie zgadzasz to napisz.

dap-galothij 09-04-2006 23:01

rozmowę wstępną z Kawiorem przeżyłem pozytywnie:D

Co do konkurencji, to uwaga. www.margonem.virtual.pl -> gierka kumpla brata. Studia informatyczne, 4 rok:D

AxaO 10-04-2006 16:45

no witajcie ja tez naleze do teamu jestem scenarzysta a ilu mamy wogole programistow ??

Portaknus Minusbus-farmer 11-04-2006 18:49

UWAGA!!!
Zrobiłem forum gry, jest to moje first forum więc nie jedźcie mnie za mocno -.^. KLIK!
Jest tam też nowe logo gry które zrobiłem.
Mam nadzieje że rp online stanie sie tak sławne jak tibia!

See you in rp online!

Kulikos 11-04-2006 19:29

Juz sie zarejestrowalem, nawet mam pierwszego posta ;p tez mam taka nadzieje i czekam az gra wyjdzie w wersji online.

Musze sie pochwalic ;p jestem w teamie ;>

Szybki Lampard 23-04-2006 10:20

Ale jak będzie tam można zbierać itemy?
Jak bedzie ich można używać?
Gdzie je przetrzymywać?

Sorki jak ktos już to napisał ale nie chciało mi sie szukać :P

Wyzzer 23-04-2006 15:52

to jest tibia 6.x ¬¬ czy nawet 5.x bo na www.ot****.net jest klient i serwer do sciagniecia...

Nathan Mel 23-04-2006 23:52

Up /\
to nie jest ŻADNA wersja tibii

super ze powstaje taka gra kto wie może za kilka(naście) lat będą w to grały setki osób ;)

Kawior 04-05-2006 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wyzzer
to jest tibia 6.x ¬¬ czy nawet 5.x bo na www.ot****.net jest klient i serwer do sciagniecia...

Gratuluje inteligencji ;] Jesteś genialny (rozpracowałeś mnie)
A tak na serio to nie ma to nic wspólnego z Tibią (oprócz sposobu w jaki wyświetlana jest grafa)

Co do wypowiedzi transparenta to
Mam w dupie takie rozwiązanie bo:
-nic sie nie naucze
-nie będzie to w pełni moje

See you in RP Online!

Marchewki 04-05-2006 17:54

Kawior mam pytanie a masz jakieś linki do stron coś o programowaniu i takie tam dla poczatkującego żebym coś skapował :) z góry dziękujem

Avager 06-05-2006 01:12

*BumP*

Chce powiedziec takze, ze naleze do Teamu :) (Grafik + moze drobne pomysly - tak jak kazdy :D ).

Powiedziec chce, ze gierka z tego co narazie czytam ... jest owiele lepsza od Tibii (narazie sie nie patrze na grafike... bo nie bedzie lepsza od Tibii w kilku pierwszych jej wersjach :D ) ale pomyslami i wogole to narazie jest lepsza !
I ...
Mam nadzieje ze nie bedzie to cos Al'a Tibia (Super megha expk plxxxa), tylko cos naprawde fajnego, jak STARA Tibia, gdzie klimat byl ! ale jakies dzieci go zepsuly !

Ta gra to nowa nadzieja :) .

piXao 07-05-2006 16:03

Siemka ja mam pytanie czy gra sie rozwija i kiedy bedzie wersja zeby szlo pograc

Avager 07-05-2006 17:30

up:

Hmmm, dzisiaj widze jakis news na stronce ze ma byc wersja testowa... No jak ona bedzie... to sie duzo nie oczekuj od gierki narazie :D bo duzo rzeczy brakuje (glownie grafik), i narazie nie zbyt mila graficzka dla oka (duzo potworow...a raczje wiekszosci brak :D ).

I ...w grze bedzie nastawienie na klimat ! CZyli Tibijczykom mozna odrazu powiedziec NIE ! Chyba ze sie nawroca ;P

Bo nie chcemy by z tego powstala druga Tibia, gdzie chodzi o zbedne klepanie potworkow itp.
Tutaj chcemy postawic na RPG .

Randall Rules 07-05-2006 20:33

W czym piszecie? W C++? A moze C# :D

Avager 07-05-2006 20:55

mnie sie pytaj... ja grafik jestem -.- ,
Kawiora sie zapytaj.

Squaess'me 08-05-2006 16:04

Kawior, az mnie sciska.
Jaki sposob wyswietlania gry?
Macie grafiki o podobnych pomyslach; lozka itd.
Snake i cala reszta? Nie zaprzecz, prosze..
Name i pasek hp? Ano tyż podobne.
Interface; sposob pisania, eq, mapka?

ja nie mam nic do projektu, ale jak ktos zaprzecza oczywistemu.. ;)
jeżeli nie wzorowaliscie sie ANI TROCHE na tibii, to zwracam honor. ;d

Vomusu 08-05-2006 17:33

Tak masz racje minimapa, snejki i łóżka mogą być tylko w tibii!!!!111111 RP ONLAJN JEST GUPIE A CJI CO TOM GYRE ROPIOM SOM NUPAMI PO NIEMAJOM FLASNYH POMYSLUF!!!!111111oneonoeneoneoneoe

....We wielu grach jest minimapa i snejki więc wg ciebie oni to zwalili z tibii? xD
Sposób pisania? Rotfl? ja np pisze z łokciami na głowie a jaki jest wasz sposób? Aaaa no i pasek hp... tak tylko tibia może mieć paski hp i name owszem masz racje miszczu... Rotfl

[EDIT]
Sposób wyświetlania gry? <lol> ja np wyswietlam na monitorze... :D

Ziven 09-05-2006 14:08

Planujecie wprowadzic Crafting czy cos? Czy bedzie zawsze tylko glupie expienie na potworkach tak jak w Tibii?

P.S. Jak wyjdzie pierwsza wersja to napewno se instalne zobaczyc :)

Squaess'me 09-05-2006 16:44

Nie badz taki hop do przodu. Jezeli nie widzisz interface/grafiki, to wytrzeszcz patrzaly albo lec dalej popisywac sie przed kolegami.

Baron Kaldrick 09-05-2006 16:48

@Vomusu
Zabawny jesteś =] Sprzedają takich jak ty na sztuki?
@topic
Od której strony by nie patrzeć, pomysły są w wielu miejscach zerżnięte z Tibii... Ale cóż, grunt, że prace postępują. Ocenię, jak zobaczę wersję finalną. Albo source.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:51.