Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Najczęściej zadawane pytania. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7276)

michumen902 20-04-2005 18:32

pytanko

Co to jest i do czego sluzy rubbish?

Mordor 20-04-2005 19:06

Wydaje mi sie że są to zwykłe śmiecie i do niczego nie są one potrzebne.

Lancelot hireling 30-05-2005 20:08

To ja mam jeszcze jedno pytanie :P
Da się zmienić nick (nie mając pacca)... Chyba się da, skoro niektóre gildie mają tak, że trzeba nosić ich przydomek w nicku...

Ale chce się upewnić, jak się da to jak...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dragon_pl
Bardzo proszę o odpowiedź!! Często widze że dwóch kolesi sie klepie, ale żaden z nich nie ma białej czaszki czyli że nie jest PK!! Jak to możliwe?? Jak atakować w taki sposób??

Weź gościa na party... Wtedy to jest też dobra opcja do skillowania między sobą...

Maniack 30-05-2005 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Imperator
Jak z wiekszosc was wie PvP jest bardzo wazna czescia zycia kazdego tibijczyka. Chcialbym jakos potrenowac swoje pvp ... Moze ma ktos jakis program typu tibia arena albo cos gdzie mozna cwiczyc swoje pvp dzien w dzien

Dzieki za odpowiedzi :)

ots serv... najlepszy do trenowania pvp?

CORAX 01-06-2005 09:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oxygane
21. Co zrobić gdy chce sprzedać dużą liczbe przedmiotów np. 18 ?

W takim wypadku przedmioty nalezy wsadzic do plecak'a i dac trade na owy plecak.

Rozumiem, że na tej samej zasadzie działa płacenie innemu graczowi większą iloscią kasy niż 100 gp. Problem w tym, że taki kolo jak widzi w okienku handlu 'backpack' to nie ma pewności co właściwie jest w środku i nie zawsze będzie chciał dokonać transakcji. I skąd wytrzasnąć kilkanaście plecaków ot tak na jakieś większe (nazwijmy to) zakupy?

Najgorsi są brazylijczycy co umieją po angielsku tyle co kot napłakał. Jak gadam z jakimś Polakiem, albo z kims dobrze znajacym angielski to dojdę z nim do porozumienia - "słuchaj stary, wiesz, więcej jak 100 gp nie wchodzi, masz całą sumkę w plecaku". A taki 'viva-brasil' się oburzy, że daję mu plecak zamiast np. 400 gp. I żadne tłumaczenie nie zadziała, bo on po prostu nie rozumie po ludzku (po angielsku, hehe)...

;(

Ech, powinno to ulec zmianie.

Matek 01-06-2005 10:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CORAX
Problem w tym, że taki kolo jak widzi w okienku handlu 'backpack' to nie ma pewności co właściwie jest w środku i nie zawsze będzie chciał dokonać transakcji.

Jak dajesz 'trade' na bp to widc co jest w srodku.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CORAX
A taki 'viva-brasil' się oburzy, że daję mu plecak zamiast np. 400 gp.

Rozwiazaniem sa 4 paltynki.

CORAX 01-06-2005 11:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Jak dajesz 'trade' na bp to widc co jest w srodku.

Inteligenci z Brazylii wiedzą swoje - nie handlują i tyle.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Rozwiazaniem sa 4 paltynki.

Paltynki? Wytłumacz, proszę, o co Ci konkretnie chodzi. Sorry, ale jestem (względnie rzecz biorąc) nowy w świecie Tibii.

:(

Matek 01-06-2005 11:46

Cytuj:

Paltynki? Wytłumacz, proszę, o co Ci konkretnie chodzi. Sorry, ale jestem (względnie rzecz biorąc) nowy w świecie Tibii.
kazde 100gp mozesz w banku na maine zamienic na 1 platinium coin - czyli platynke.

Na rooko jedyny sposob zdobycia platynki to sprzedaz loota o wartoscni nie mniejszej niz 100gp.

Zapraszam do dzialu Rook i Mainland - tam sporo sie dowiesz;)

olsence 01-06-2005 11:59

Prawdopodobnie jestes jescze na RookGardzie gdzie platynki sa raczej rzadkoscia wsrod graczy. W Tibi wyrozniamy 3 'waluty' - gold coins - platinum coins - crystal coins. Przelcznik to 100gp w zlocie mozna zamienic na 1 platynke, 100 platynek na 1 crystala :]
Wyobraz sobie ze w przyszlosci bedziesz realizowac transakcje na kilka, kilkanascie, kilkaset K [1k - 1.000gp] co w zwyklym goldzie moze byc utrudnione :P. Acha jescze 1 - kase rozmieniamy dopiero na Manie u odpowiedniego NPC w kazdym miescie

CORAX 01-06-2005 12:01

Heh no i wszystkoo jasne - problemem okazała się literówka, ale dzięki za pomoc ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez olsence
Prawdopodobnie jestes jescze na RookGardzie gdzie platynki sa raczej rzadkoscia wsrod graczy. W Tibi wyrozniamy 3 'waluty' - gold coins - platinum coins - crystal coins. Przelcznik to 100gp w zlocie mozna zamienic na 1 platynke, 100 platynek na 1 crystala :]
Wyobraz sobie ze w przyszlosci bedziesz realizowac transakcje na kilka, kilkanascie, kilkaset K [1k - 1.000gp] co w zwyklym goldzie moze byc utrudnione :P. Acha jescze 1 - kase rozmieniamy dopiero na Manie u odpowiedniego NPC w kazdym miescie

A nie bo jestem w Venore =P
Wiesz kto jest odpowiedzialny za takie bankowe sprawy w Venore?

Falcon 01-06-2005 12:09

NPC Rokyn, wejdz w mapy na stronie glownej i "venore", znajdz literke "B" i tam zagadujesz do krasnoluda. "Hi" -> "change gold" -> "ilosc, np. 4" -> "yes" -> "bye"

Dzielny Żuczek 02-06-2005 14:23

Czy można zmienić ksywke niemając pacc??

mani 04-06-2005 13:53

Czy trenowanie na summonach jest zgodne z zasadami?

Valan Galjourit 07-07-2005 20:20

Mani jesteś newbie :D No pewnie ze tak

Robak_king 11-07-2005 10:15

Witam mam tylko jedno pytanie. Czy dragon ham daje cos szczegulnego?? bo:

"You see dragon ham.They weigh 60.0 oz.It still contains a small part of the power of a dragon."

pisze tu że posiada część mocy smoka.
Z góry dzęki

TheNatoorat 11-07-2005 10:39

OMG... gratuluję znajomości podstaw polskiej gramatyki. "Tibi" - przez ten błąd i wiele innych poradnik IMO nie powinien tu trafić.

timi 12-07-2005 15:05

Diamenty

Ej ludzie jak można zdobyc łatwo diamenty lub ine kamienie szlachetne??
Pisac na 6819659 numer gadu-gadu.

urlich grzes 19-12-2005 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon
NPC Rokyn, wejdz w mapy na stronie glownej i "venore", znajdz literke "B" i tam zagadujesz do krasnoluda. "Hi" -> "change gold" -> "ilosc, np. 4" -> "yes" -> "bye"

Niby w FAQu pisze ze w kazdym miescie... Ale w Carlin tego nie ma zaznaczonego na tibia.pl (mapa carlin) wiec gdzie to jest :/

Mag Natury 07-01-2006 21:16

mam problem z kontem

Gdy sie loguje wpisuje haslo i numer wpisuje dobrze ale wyskakuje mi ze albo haslo jest zle albo zeby zaczekac 5 minut co robic nie uzywalem zadnych niedozwolonych programow na tibie pomocy

krowa 24-07-2006 15:35

mocz

:crusader:

czy w tibi mozna jakos oddac mocz? jesli tak to jak?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:35.