![]() |
Cytuj:
PS. Na WP też już jest o tym artykule. |
Cytuj:
Głupia sprawa, bo ja zapewne bym tak nigdy nie zrobił chocbym mial 100 lvl. Dla mnie tibia w porównaniu do rl nie była/nie jest/nie będzie ważniejsza. Co do tekstu troche przesadzili, acz kolwiek jest pare prawd których nie da się ukryc ;) Tibia.pl jest sławna ! : ) |
Rofl'n'Lol xD Dobrze typ mial we lbie nasrane :D
|
A ja się tak zastanawiam co za debil napisał tak beznadziejny artykuł :} Stek bzdur, autor nie ma pojęcia co pisze.
|
Wyjątkowo stereotypowy artukuł...
|
Ehz... Niewielu wie, ale autor tego artykulu kontaktowal sie ze mna i z bosalem przed napisaniem artykulu i pytal o pare rzeczy.
Pierwotnie nie mieli wogole podawac nazwy gry, mieli sie tez skontaktowac ze mna jeszcze w jednej sprawie, ale widze ze olali profesjonalizm i napisali to co napisali -.-"" Zastanawiam sie czy nie zadzwonic do autora i powiedziec mu ze zjebal sprawe :P Wogole nie wiedzialem, ze on polozy taki nacisk na to ze niektorzy ludzie sprzedaja swoje postacie i rzeczy. :/ |
nie lubie sie rospisywac ale....
@
Przez pewien czas po wyłączeniu komputera pozostaje w grze - jest wtedy bezbronny, @ Czy powiedzieli w jakich okolicznosciach tak sie dzieje??? Nie to po co piszecie glupie komentarze!? Nie graja w tibie i nie grali to moga gadac (wolny kraj). Chodzil do cafe'i? Jak tak to juz dawno sie uzaleznil i to nie wina matki. Kupila mu komputer to znaczy ze chciala miec synka przy siebie i miec go bezpiecznego(czy wy jako rodzic byscie chcieli zeby dziecko wasze uciekalo po kilkanascie godzin w noc?). Skad mogla wiedziec ze gra on w ta durna (sry) gre ona kupila ten komputer tylko po to zeby nie wychodzil na dwur( i chyba poskutkowalo). Potegi nalogu nie znacie(bo jak ktos nie gra w tibie od dluzszego czasu to moze i jo) bo mowicie: nie ja nigdy(a potem po 24 godz na dobe poniewaz spedziles nad ta postacia pare ladnych lat:) ) Uwiezcie mi sam tego zasmakowalem(przyznam ze prawie bym nie zdal :/) Teraz nie gram w nia I nigdy nie bede gral! To nie zalezy od charakteru tylko od tego ile grasz w nia (im dluzej tym dalej od swiata rl :P) |
Jaki ŚmieĆ
Autor tego artykułu przedstawił tibie jako gre w którą się gra i później sprzedaje postać a przeciesz jak wiadomo postaci niemożna sprzedawać !! widać że autor nigdy nie miał styczności z tego typu grami , ponadto to czy człowiek sie uzależni zależy od niego , ja gram w tibie 4,3 godziny dziennie ale wychodze na dwór ide spotkać sie ze znajomymi dużo czasu spędzam z rodziną . Orłem w szkole niejestem jestem w 6 klasie podstawówki od 3 klasy zacząłem grać w tibie ale zagrożenia jeszcze żadnego niemiałem .
To Co Napisał Ten Autor TO BZDURAX( |
Tak nawiasem mowiac to dzisiaj czytali ten akrtykul w telewizji w programie Kawa czy Herbata. Rano mialem okazje wysluchac wspanialego przegladu prasy, w ktorym zawarto ta wielka 'afere' -.- Chce mi sie smiac jak slysze ludzi ktorzy opowiadaja o jakiejs grze a nawet nie mieli kiedykolwiek stycznosci z MMORPGami, brzmi to smiesznie.
|
Napisalem im wczoraj maila, w ktorym wyrazilem moja opinie na temat takiej manipulacji - nie odpisali -.- ... Jak ktos chce daje maila do wroclawskiego odzialu gazety - [email protected] Mozemy im pokazac co myslimy o tej manipulacji i rzetelnosci owego dziennikarza !
|
No to ładnie! Napisali o nas w gazecie :D I to dość duże brednie. Ale cóż, kto by się tam przejmował.
http://img108.imageshack.us/img108/207/tibiaownz3fb.jpg Zdjęcie z artykułu w gazecie wyborczej. Wychowawczyni nam poleciła kupić, bo u nas nawet ona przeciwko Tibii gada na zebraniach. Ale kto mówił, że będzie łatwo >:| |
@up up:Na temat jakiej manipulacji?
Gazeta Wyborcza jest zrodlem rzetelnej informacji i teksty w stylu:" Nie przedstawili calej prawdy..." sa grobo przesadzone. Tak to jest jak ludzia sie mowi prawde w oczy. Faktem jest to, ze chlopak pobil swoja matke, a wy go usprawiedliwiacie. To wlasnie wasza postawa jes chora, a nie postawa Gazety. Oni chca uswiadomic do czego moze prowadzic gra w MMORPG-i. Jezeli chodzi o sprzedawanie zobaczcie na allegro, ze aukcje sa liczone w tysiacach. "Przecież ostry nóż też może być groźny, jeżeli dzieciak nie umie się z nim obchodzić." Kto to napisal? Jezeli to zostalo wyrwane z kontekstu to poprosze o przedstawienie calosci waszej opinii na forum,. |
NIe ma nawet mowy o bzdurach. Gazeta wyborcza jest obok RZ najpoważniejsza gazetą w polsce wiec nie piszcie pierdół ze to stek bzdur ...
|
Cytuj:
Jednak takie kwiatni nie rosną tylko w Chinach ;) Dziwi mnie tylko, dlaczego zwalana wina jest na gry. Gdyby matka wcześniej dzieciaka nauczyła, że nie siedzi się w necie 24/7 to by nie sprał jej krzesłem. A w ogóle co to za dziecko, zero szacunku dla starszych, w dodatku rodziców! Sprać, i zabrać komputer, ale tak, by sprzedać a nie chować. Nauczkę będzie miał bahor :> Trochę odbiegnę od tematu. Coraz bardziej niepokoji mnie walka z grami. Już nawet nie licze stanów bo oni zawsze o coś walczą, jak nie o Boga na dolarach to o ropę, ale o Polskę. PiSanka chce wprowadzić system oceniania gier (i innych mediów) i mam pytanie. Po jaką cholerę?! Na pudełkach są oznaczenia ISFE (7+, 3+, AD, M itd) więc po co wymyślać nowe?! Ja bym się skupił na przestrzeganiu aktualnie istniejących a nie wprowadzaniu nowości. Bo nawet najbardziej widoczne ostrzerzenie zajmujące 4/3 okładni nic nie da, jeśli sprzedawca będzie kierować się chęcią zysku. Sam widziałem niedawno, jak w kochanym kerfurze sprzedawca na stoisku z grami polecał matce 8-9 latka CoD'a... Szczęściarz, że nie zainteresował się GTA, bo by pewnie sprzedawca odrazu polecił... A tak na rozluźnienie, wie ktoś może, gdzie dorwać takie koszulki? 8o : http://img19.imageshack.us/img19/665...80744495bd.jpg |
Oczywiście.
Oto co się dowiedziałem z tego artykułu: 1. Tibia jest grą Fabularną 2. Nikt nie ma nic przeciw Handlowaniu postaciami w tibii za realne pieniądze Poza tym jest to kolejna tania sensacja - więc dziękuję za takie gadaniny. Jest to wsyzstko żałosne - tak samo jak to że dziewczyna popełniła samobójstwo tak jak jej ulubiony Mangowy bohater, jak ten koleś co zmarł z wycieńczenia grając w CS'a itd... Wszystko to jest żałosne - przytaczają ludzie tlyko te fakty, aby zrobić tanią sensację |
"Sprzedaży Tibii nie można zabronić"- a z jakiej racji zabronic ? Chyba, że chodzi im o te drastyczne sceny w których giną postacie -.^
|
Cytuj:
Co do pomyslu PiS-u. Oni daza do cenzury, ta walke widac szczegolnie w tvn-owskich faktach i w programach satyrycznych... |
Dobrze chłopak zrobił.
|
I Tak Trzymac :d
No i zato ziomka lubie :D, Raz jak mi stary wykrecil korek to juz mialem do niego podejsc i zaczac go klepac ale wpadl do mnie koles z ulicy z ktorym akoorat huncilem i powiedzial ze mnie uleczal tak dlugo az niewylogowalo mnie z gry... ja mam szczescie ze moj koles mnie uleczal, a moj stary ze niepadlem..., poprostu niektoorzy maja slabe nerwy i szybko mozna ich doprowadzic do szalu wezmy naprzyklad takiego mnie: Jak ja cos mowie to ma byc swiete... bo jezeli siorka mnie nieposlucha odrazu zaczynam ja butowac... byc moze ten koles tez niedosyc ze maniaczy w to jak glupi to ma slabe nerwy, poprostu wpadl w amok :/
|
Chciałbym wyprowadzić was z błędu, bo Punkt 3g reulaminu Tibii mówi, że:
Cytuj:
A wam koledzy przedmówcy, życzę sukcesów w przyszłym życiu... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:55. |