Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Sondy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=128)
-   -   Czy uważasz, że jesteś uzależniony od Tibii? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=75559)

Palek Demon 03-05-2006 05:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Clifford_Guardia
Ja jestem uzależniony.Tibia to moje zycie,a zycie bez tibi to Go.wno a nie zycie.

Czerpie z tej gry radosc.A to co w Tv mowia te DEBILE to mnie nie interesuje.
Zrobie wszysto zeby grac w tibie.
Takie debile co proboja grac w tibie Np:
<<< ten kolo TO ZAL....

Ile masz lat?:o

Wole spotkać sie z kumplami,iść na ognisko na kielbaski do kolegi czy gdzies...;)
były czasy gdzie siedzialem po 7-8h na gapiąc sie w ekran.ehh...stwierdziłem że to strata czasu nic z tego niemam :confused:
tibia mi się w pewien sposób "nudzi" nudzi mnie expienie na scrabach(h?) czy na dragach...

Lepiej chociażby isc babci do sklepu po mleko niz grac w tibie :D

Qishia 03-05-2006 05:21

no nie przesadzajmy;p wolczy czas można spędzać różnie... nie jest powiedziane, że jeśli grasz w tibie, to nie masz już czasu na coś innego, bo przecież można pogodzić ze sobą kilka przyjemnosci...
nom, chyba, że ktoś nie potrafi iść na spacer kiedy w domu stoi wolny komputer... znam to uczucie, ale żadko w tym wypadku wybieram dom. chociaż nie powiem, zdaża się...

krzysiek1992 03-05-2006 06:39

Mozna by sie...

B) :D 8o :evul: :cup: X( :baby: 8o
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Podchwytliwe pytanie... Czy potrafilibyście nie grać w tibie przez jakiś czas, poprostu z dnia na dzień zaprzestać gry i nie myśleć o niej?

Jesteście uzależnieni czy nie? ;)

Mozna by sie nademną pozonnie zastanowic ja graywan w tibia dziennie jakies od 5-7 godzi rodzice mowia ze to jest uzaleznienie ale ja w to wątpie ja poprostu nie mam jak spędzac wolniego czasu ;( jestem hory i mi sie nudzi normalka gram w tibia ,przychodze ze szkoly nudzi mi sie i normalka gram w tibia albo latam sobie po necie na forum tibia:) :p :]

m0rGi 03-05-2006 07:02

Tak!

TAK!!! JA JESTEM TIBIA TIBIA TIBIA

Jestem narkomanem nie tylko tibijskim w rl tez ale tibia to glowny narkotyk bez niego niemoge zyc po dedach zalamuje sie psychicznie i placze !!! to prawda :<

War Twistor 03-05-2006 08:12

Tak, jestem 8o . Gdyby ktoś od kąpa mnie nie wywalił to siedział bym dobami na tibii. (Ahh jaki ja bym miał lvl :] )

kani_mani 03-05-2006 08:14

Stanowczo nie jestem uzależniony... Jak to mówią, "życie, to sztuka wyborów" i ja staram się tak planować swój czas, by jak najmniej poświęcić go na Tibię:confused:

Marcin przyjaciel elfów 03-05-2006 08:21

Ja osobiście nie jestem uzależniony ale taki jeden z kółka informatycznego, na którym to wszyscy grają w tibię, zapomniał że nie ma liny i nie mógł wyjść z dziury. zaczał rzucać krzesłami, płakać i krzyczeć żeby go ktoś ropnął. W końcu mój kumpel znany z dobrego serca ;) wyciągnął go z tamtąd i tamten sie uspokoił.

ps. Te krzesła bolały :(

scorp 03-05-2006 08:21

Nie jestem uzalezniony, bo nie gram juz w tibie ;-)
Mam 117rp i jakos wyleczylem sie z tej chorobliwej gry jaka jest tibia

Khameir_Knight 03-05-2006 08:52

JA JESTEM UZALEŻNIONY:p

Pan Tulin 03-05-2006 09:11

Tak jestem uzalezniony

Ale takie uzaleznienie jak moje to jest extra gram w tibie juz 3 lata w tym rok przerwy. Poświecam sporo czasu na gre ale nie zarywam nocek ani nie jestem agresywny gdy deadne lub komp sie zepsuje. Oceny w szkolach tez nie ulegaja zmian pod wplywem tibi. Moze nie powiem sobie z dnia na dzien ze koncze z tibi bo sie to nie oplaca. Np powiem to w piatek i cała sobota bez tibi, troche glupio skoro ma się cały dzień odpoczynku. Ja nie gram gdy nie mam czasu. Wiec moje uzależnienie niewpływa na świat rzeczywisty.

The Mass 03-05-2006 09:27

Absolutnie nie. Kiedyś to może i tak było, lecz teraz jest wiele ciekawszych zajęć
które można robić zamiast grać w Tibie.

Orokoshi 03-05-2006 09:42

Ja też kiedyś byłem uzależniony, ale teraz to już tak nie bardzo. :p

Stahoo 03-05-2006 09:49

No chyba troszke za duzo czasu jej poświęcam :p ale coraz mniej teraz bardziej liczą sie kobiety i sport B)

Zazixa Alapo 03-05-2006 09:52

ja zdecydowanie jestem uzależniona 8o wszyscy mi to mówią :( "zdecydowanie za dużo czasu spądzasz grając w ta głupią grę...ble ble ble" (((od 4 do 6 godzin dziennie)))
ale ona po prostu wciaga :p

Sashion 03-05-2006 09:56

Byłem, zimą potrafiłem grac 12h+ dziennie :P a teraz juz mało gram, jesli juz to loguje sie tylko po to by pogadac z kumplami, jak nikogo nie mam na vipach to nie gram(to chyba nie uzależnienie OO) :P Ogolnie ostatnio wole posiedziec na dworze niz w cokolwiek grac :P

poisoner 03-05-2006 10:22

Ja nie jestem uzalezniony. Nie tylko moge przestac grac ale nawet tak zrobilem przynajmniej na pewien czas bo tibia mi sie znudzila. :p

Darvin 03-05-2006 10:23

Zaznaczyłem, że nie jestem uzależniony, jednak to czy potrafię o niej nie myślec, albo nie rozmawiac, to trudne pytanie ;P Bo wszystko zależy od towarzystwa: z dziewczyną o Tibii gadał nie bedę xD Z niektórymi znajomymi owszem :]:]

Bolexus 03-05-2006 11:00

W pewnym sensie jestem uzależniony ale nie gram całymi dniami. Moje uzależnienie polega na tym,ze troche gram, potem robie kilka miesięcy przerwy potem wracam i po jakims czasie znowu robie przerwe ;]

Donas 03-05-2006 11:01

I tak prawda jest taka, że większości nałogowców zdaje się, że nie są uzależnieni. Myślicie, że jak się zapyta alkoholika czy dużo pije i czy jest uzależniony to odpowie wam twierdząco? W większości przypadków będzie twierdzić, że absolutnie nie jest.

Mogę w dowolnym momencie przerwać granie, by pomóc rodzicom. Jak jest ładna pogoda to wyjdę pograć na podwórku. Jeśli mam do wyboru spędzić dzień z Tibią lub z dziewczyną, wybieram to drugie. Więc... chyba nie ;)

Zygfryd 03-05-2006 11:35

Dosc czesto mysle o Tibii, o tym co zrobie.. wiec moze trochu jestem uzalezniony :P Ale wystarczyloby, ze znajde inne zajecie ktore mi sie tak bardzo spodoba, a porzuce Tibie ;) Jestem poprostu taki, ze musze miec jakis cel, do ktorego bede dazyc. Bez tego jestem leniwy i nic nie chce mi sie robic..
Z Tibia moglbym zerwac z dnia na dzien, jakbym zdazyl pozegnac sie z kumplami :P Nie mam atakow szalu po smierci etc. ;)

Werdykt: NIE jestem uzalezniony (no.. moze w 20% jestem :p )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:37.