Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Jak NIE zostac n00bem w 24 godziny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7598)

roland 10-02-2005 07:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lig@
Przyznam się, że czytałem co drugie słowo :P znalazłem bła. AFK wymawia się moim zdaniem "ełej form ki(j)bord". I to tyle :)

Jakie "ełej form "? form? chyba from... wymawia się ełej from kejbord, a kibord to taka pordóbka pianina...

Kamlot De'Kapy 10-02-2005 12:34

Chcialem powiedziec jeszcze cos... poradnik gz ale wiem jak jeszcze mozna noobem zostac :( ja sie w to glupio w robilem kupilem bp mana fluid ale sioe okazalo ze to bp wina ;( wciaz robil trade a pozniej Reject ja pospiesznie to robilem acep[t i nagle na wino trafilem, najlepiej SHIFT i na buteleczke :baby:

Grenni 14-02-2005 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
-"Pisanie nie do tego dzialu co trzeba" : jesli chcesz spytac sie co robi blue robe, pisz to do "bronie i przedmioty" a nie do "inne" albo "magia"....
+Sposob unikania : przed napisaniem tematu sprawdz, do jakiego dzialu piszesz.

...Lizustwo :D Heh wg twojego poradnika powinnismy(gracze) siedziec cicho i bron Boże nic sie nie wypowiedzieć,bądź to bądź schodzimy na BR ! *Me not english plx*

Nazxul 08-03-2005 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta

- "Zlodziejstwo" : wlasnie niesiesz loot z guardow, ...<bla bla bla>...
+Sposob unikania : jesli jestes kleptomanem - nie graj w ta gre.A jesli nie - lepiej byc biednym i lubianym, niz bogatym i huntowanym.

O_o
Czy tylko mi to sie wydaje bez sensu ?
W jaki sposób nie okradanie innych miało by wpłynąć na to ze jakis noob/power abuser cie nie okradnie ?
Poradnik w stylu "nie chcesz mieć problemów - zachowuj sie jak ciota"
no ale spoko...

S.P.M 08-03-2005 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nazxul
O_o
Czy tylko mi to sie wydaje bez sensu ?
W jaki sposób nie okradanie innych miało by wpłynąć na to ze jakis noob/power abuser cie nie okradnie ?
Poradnik w stylu "nie chcesz mieć problemów - zachowuj sie jak ciota"
no ale spoko...

Czyli uważasz, że każdy "ZIOM" kradnie, bije cudze potwory etc. ? Sorry, mam nadzieję, że nie gramy na tym samym świecie. Gdyby wszyscy przestrzegali tego co tu napisano - wszsyctkim by grało się miło i przyjemnie.

Mateusz the vampire 09-04-2005 21:35

Piękne.
Cytuj:

- "lurer" : lurujesz* rozne potworki w celu zabicia evul* afkera*.O wiele lepiej zeby dany lurer zobaczyl "killed by orc warrior" lub cos w tym stylu, niz "killed by xxx".Jest to latwy sposob zeby sie wzbogacic.Jednak jest druga strona medalu : lurer sie obudzi, zacznie cie bic (zabije, bedzie huntowal), ktos cie zobaczy itp.Najlepiej jesli musisz cos na kogos lurowac, luruj cos na low lvla. +Sposob unikania : nie luruj nic.Nie wszystko zloto co sie swieci.
Fajnie. Lurer to mój zawud na rooku-dlaczego-Lurowalem mino wszystkim za p-shielda. :). A jako w świecie maina. to moja pasja luruje moim knightem smoki mojemu koledze palowi. Po co lurować na player jak można je zabić 1 hitem, z SD np. 8 lvl :). Jak ja zaczynałem i AFK Robiłem to na infernie mnie zabili. Ale teraz gram na non Knightem. I Robie pulapki na cycah. Luruje cyce blokuje wyjscie i low-lvl niemoże uciec. Wzbogaciłem sie BoHem :). I mam dużo grzechów zwiozanych z lurowaniem i pólapkami na non-pvp. :) A art jest fantastyczny

Severino 14-05-2005 18:08

Czytałem to z 30 min. i wyszlo na to że poradnik jest wyśmienicie dobry!
GRATZ dla autora!

Ashlon 15-05-2005 13:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamlot De'Kapy
Chcialem powiedziec jeszcze cos... poradnik gz ale wiem jak jeszcze mozna noobem zostac :( ja sie w to glupio w robilem kupilem bp mana fluid ale sioe okazalo ze to bp wina ;( wciaz robil trade a pozniej Reject ja pospiesznie to robilem acep[t i nagle na wino trafilem, najlepiej SHIFT i na buteleczke :baby:

Mylisz pojecia. Tak sie nie zostaje n00bem, tylko wpada w najprostsza pulapke zlodziei ;)

@Mateusz the vampire : Mam nadzieje, ze kiedys ty wpadniesz w takiego trapa i tez cos cennego stracisz. Zobaczysz, jaki to bol ;)

@UP : Dzieki za pochwale :)

Maciosek 16-05-2005 15:19

Nic dodać, nic ująć. Poprostu nalepszy taki poradnik jaki widziałem.

Jerkov Thundersword 17-05-2005 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lig@
Przyznam się, że czytałem co drugie słowo :P znalazłem bła. AFK wymawia się moim zdaniem "ełej form ki(j)bord". I to tyle :)

nie... afk wymawia się "ałej from kibord"

Birmil 18-05-2005 08:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dishman
Co prawda to prawda, lecz każdy normalny człowiek powienien wiedzieć o tym nie czytając o tym no dla tego to już tylko dla Arcy noobow. NO i przeczytałem całe oraz posty i ,chyba w 2 czy 3 to (czyt: ełej from kibord) a nie ełej form kibord taka mała rada jeśli chcesz poprawiać innych to spójż pierw na siebie.

Sam na siebie spojrz

BRL

Nevons 31-05-2005 22:28

Nice poradnik cały przeczyrałem (jeden z nielicznych xD) duzo ludzi widzałem ktorzy postepuja tak jak opisałeś X( (ci ktorzy kradna loot bagi blokuje raspa zabijajaci ci potworki przy trenowaniu znam ten ból X(

Juliusz Cezar 19-07-2005 12:10

Cool

Poradnik jest w porządku, mam nadzieję, że chodź trochę n00b'ów się nawróci po zajrzeniu do tego poradnika, bo metoda nawracania mieczem nie zdaje egzaminu w Tibi. B)

Zizu007 30-12-2005 17:21

Cytuj:

- "lurer" : lurujesz* rozne potworki w celu zabicia evul* afkera*.O wiele lepiej zeby dany lurer zobaczyl "killed by orc warrior" lub cos w tym stylu, niz "killed by xxx".Jest to latwy sposob zeby sie wzbogacic.Jednak jest druga strona medalu : lurer sie obudzi, zacznie cie bic (zabije, bedzie huntowal), ktos cie zobaczy itp.Najlepiej jesli musisz cos na kogos lurowac, luruj cos na low lvla.
+Sposob unikania : nie luruj nic.Nie wszystko zloto co sie swieci.
Ale jeśli ktoś treni na afku, nie odpowiada w ogóle, nie nic to co zrobić jak nie zloorowac 9 mobów danego gatunku (:P). Na drugi dzień ten sam koleś, o tej samej porze, loorowałem już 6 mooba i się nagle obudził i zaczał bluzgać na moich rodziców [12 lvl knight] i oczywiście groził zrookowaniem :D Tak więc czasem trzeba zloorować...

Pozimka 30-12-2005 21:11

^^

o.O:D
gZ poradniczka :D
Ocena w procentah 89,94% :)
;>
Czyli the best... :D
A, tak pozatym przeczytałem cały 8o

Bauerek 04-01-2006 18:17

Spoko poradnik ale wiekszość NOOBKÓW tego nie rozumie i dalej robi swoje
ale wysoko lvl-wcy tez za nic wyzywają low lvl Noobami za to że wogóle są na Tibi. Ja np. nie nawidze PK jest to dla mnie Hamstwo zabijać za nic low lvl-ców dlatego wraz z moją paczką założyliśmy pomoc low lvl-com aby im pmagać a nie odstraszać jak inni. A co do poradnika udał się mam nadzieje że NOOBY przemyślą co zrobić a co nie za nim coś zrobią:P

Manrox 07-01-2006 12:37

Nie potrzebnie pisałeś ten poradnik, bo noobem nie można zostać, noobem trzeba się urodzić i być. Jeśli np. pan Iksiński jest noobem, to był, jest i będzie. Jeżeli pani Iksińska nie jest noobem, to nie była, nie jest i nie będzie.

Lute the prodigy 11-01-2006 12:43

Nio cio ti powieś??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manrox
Nie potrzebnie pisałeś ten poradnik, bo noobem nie można zostać, noobem trzeba się urodzić i być. Jeśli np. pan Iksiński jest noobem, to był, jest i będzie. Jeżeli pani Iksińska nie jest noobem, to nie była, nie jest i nie będzie.

Serio...
Każdy (albo prawie każdy) zaczyna jako newbie.
Wiadomo... dużo nie umie, ale się uczy.
I taki jak będzie w kontakcie z n00bami, to sam się n00bem stanie!
Ale jak dobry gracz mu pomoże, to prawdopodobnie i on się dobrym graczem stanie!
Dlatego apeluję! Pomagajmy newbie, żeby wyrośli na porządnych graczy! :]

Jabadabadu 13-01-2006 22:25

dobry temat trzeba starać się aby takie zdażenia ja kradzieże lootbagów występowały jak najrzadziej

Zolor Vabex 28-02-2006 13:07

a moze mi ktos pomoc ??
ide sobie ulica a tu nagle jakies nooby mnie atakuja i mnie zabili :(
a jak mnie zabili i ich wyzwalem od noobow to chyba ze 5 razy oberzwalem :/
i stracilem wedke, 40000 kasy noi chyba jakis miecz :/
i teraz mam ledwo 40 zlota jak sobie z takimi radzic ??
najgorzej jest wieczoem bo jest od hu%a ludu i cie tm kazdy chce zabic :P
jak mam sobie z tym poradzic ??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:59.