Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Tutor (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7717)

bryn 16-08-2004 19:19

Fajnie, fajnie, tylko teraz chyba przydaloby sie update'nac na stronce ;)

bObO_gUmI 23-08-2004 09:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior
Żeby zostać tutorem trzeba mieć pacc.
Offtopic:
W poprawnej polszczyznie nie ma takiego zwrotu jak mi osobi¶cie bo czy moge bys ja nieosobiscie?
Szlak mnie trafia jak slysze tego setki...
Ja osobiscie bla bla bla
Mi osobiscie cos tam
Osobiscie mysle ze....
UWAŻAJCIE TROSZKĘ NA GRAMATYKE :D

W poprawnej polszczyznie nie ma tez takiego zwrotu jak szlak mnie trafia. Moze byc jedynie szlag mnie trafia. :D

Senadex 28-08-2004 14:56

Super już wiem jak zostać Tutorem ale nim nie zostanę bo nie mam paca ;(

mysiupysu 16-09-2004 12:08

A moze powie mi ktos co sie z tego ma ze sie jest tutorem ??

Zimono 12-10-2004 16:45

Fajnie. Szkoda tylko że dla PACC! ;( Ale co z tego! Kase sie uzbiera i sie ma nie? :]

Drumek 26-12-2004 23:11

Łeeeeee... nie mam pacca

Wszystko pięknie i fajnie ale wszystko przez ten pacc. Gram w tibie już prawie rok i znam regulamin na pamięć problem w tym że nie mam na pacca :( ;( :( (być może tak już bym dawno był tutorem B) )

Ufocznik 02-01-2005 17:25

heh, jest napisane ze podszywanie sie pod gmow itp. jest zlamaniem zasad.
A ja wpisalem sobie real name: tutor, czy tez zlamalem zasady? :P

DR.UTi 02-01-2005 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior
Żeby zostać tutorem trzeba mieć pacc.
Offtopic:
W poprawnej polszczyznie nie ma takiego zwrotu jak mi osobi¶cie bo czy moge bys ja nieosobiscie?
Szlak mnie trafia jak slysze tego setki...
Ja osobiscie bla bla bla
Mi osobiscie cos tam
Osobiscie mysle ze....
UWAŻAJCIE TROSZKĘ NA GRAMATYKE :D

Co¶ ty się tak uczepił gramatyki...?...:P ty sie tu nie popisuj znajomoscia PWN tylko skoluj mi SDKi:P

Thomas 02-01-2005 23:11

a ja mam pytanie do tego calego tutora... jka masz PACC i sie nim staniesz i pozniej skonczy ci sie PACC to jest tak, jkabys mial PACCA??? tzn.czy np. mozesz chodzic na tereny tlyko dla PACC??

Specter 03-01-2005 05:10

a ja niedlugo zdaje

haha a ja mam PACC !!! i niedlugo zdaje hehe :cup: zyczcie powodzenia bo moze sie przydac :p aha i jeszcze jedno czy zeby zostac turtorem sa jakies ograniczenia lvlowe?

Van_Waterflew 03-01-2005 18:30

a co sie z tego ma?? bo slyszalem ze potem mozna dostac pacca za wyjotkowe zaslugi -.-

Specter 03-01-2005 18:52

echhh nie dostaje sie za to pacc bo pacc jest wymagany zeby zdawac na turtora
a jak sie jest turtorem to mozna potem miec cien szansy na zostanie countsellorem a poza tym to cyba nic :p

aha i jeszcze raz powtarzam dla wszystkich co sie jeszcze nie zorientowali:
1 turtor jest od tego zeby pomagac graczom
2 turtor jest od tego zeby wykrywac bledy w grze
3 turtor jest od tego zeby pomagac gm i countsellorom

I PAMIETAC: ZEBY ZOSTAC TURTOREM TRZEBA MIEC SPERSONALIZOWANE KONTO A ZEBY MOC TO UCZYNIC TRZEBA MIEC PACC

CHCESZ ZOSTAC TURTOREM? MUSISZ MIEC PACC!!!

ripper 04-01-2005 09:52

pytanie

Poradnik fajny ale mam jedno pytanie (może głupie -,-) czy za przewinienie jako tutor moge dostać bana? Oczywiscie mam na my¶li takie przewinienie które tylko tutor moze popełnić...

Specter 21-04-2005 21:13

zauwazylem ze turtor nie moze miec zadnych wpisow w criminal records
a wiec mam pytanie: czy jak mialem 25 lutego wpis za danie za duzej kwoty na aukcji(przy dawaniu kwoty pomylilem sie o jedno zero :P) ale ban na aukcje skonczyl sie 25 marca to nie bede mogl zostac turtorem, poniewaz wpisy nigdy nie znikaja? prosze o jak najszybsza odpowiedz
z gory dzieki

Gunir 21-04-2005 21:15

Wpis bodajże znika po pól roku, z tego co pamiętam. ;)

Specter 21-04-2005 21:17

och, super, dzieki za pocieszenie xD
i thx za odpowiedz
ale czy moglby ktos to potwierdzic na 100% lub temu zaprzeczyc?

Raul 21-04-2005 21:53

@up
Tak, wpis znika po 6 miesi±cach. Sam tak miałem i to potwierdzam.

M@NieK 21-04-2005 21:59

Na na infernie od goscia o imieniu "Coc" zostalem obsypany sd by aim-bot
Dostalem ~6sd, kazdy na haste... biegalem jak szalony i probowalem wyczaic uhs.. niestety kazdy sd byl trafiony..
obkoolalem kolo na tibii.com byl " tutorem "
Teraz zobaczylem i juz nie jest.. nie kazdy jest swiety..
Ale tutor z aim-botem? :S

Tutivihi 22-04-2005 14:16

Ja nie chciałbym być tutorem. Powód? Br-nooby. Zaraz by jaki¶ wyskoczył z wionzank± typu: itemz plx!. To raczej nie dla mnie, ale podziwiam ludzi którzy s± tutorami. Że też im się chce ;) .

khazad 26-04-2005 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chomikvader
1. Kto to jest tutor.
Tutor jest to gracz ktory nagina zasady tylko po to aby miec jak najwiecej dla siebie.
3.1e)
Tutor zglasza imiona ludzi ktorzy mu sie nie podobaja.
3.1f)
Tutor regularnie uzywa bledow w grze na swoja korzysc.

Wiekszosc tutorow ktorzych znam to najgorsze chamy jakich spotkalem w tibii...

ad 1)
tych zasad nei da sie naginac. albo je przestrzegasz, albo je lamiesz.
ad 3.1e) owszem. tutor zglasza imiona ludzi ktore mu sie nie podobaja ( dajmy na to niebieski pierniczek - name is not describing a person ), nigdy natomiast nie mozna dac reporta do namelocka z pobudek osobistych ( podprowadzenia loot baga, ten ktos zabil znajomemu uhmakera etc etc. ) za bledne reporty mozna zostac usunietym z funkcji tutora.
ad 3.1f)
dzieki bogu nie ma zbyt wielu bledow juz, a nowo odkrywane nie sa grozne ( respawnujace sie ciastka w scianie w jednym domku na pewnym serwerze ( jedynym serwerze )

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Specter
zauwazylem ze turtor nie moze miec zadnych wpisow w criminal records
a wiec mam pytanie: czy jak mialem 25 lutego wpis za danie za duzej kwoty na aukcji(przy dawaniu kwoty pomylilem sie o jedno zero :P) ale ban na aukcje skonczyl sie 25 marca to nie bede mogl zostac turtorem, poniewaz wpisy nigdy nie znikaja? prosze o jak najszybsza odpowiedz
z gory dzieki

this is not a criminal record :) dostajesz kare na miesiac i nei mozesz kupowac domkow. jezeli taka sprawa sie powtarzac bedzie to mozesz miec bana

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tutivihi
Ja nie chciałbym być tutorem. Powód? Br-nooby. Zaraz by jaki¶ wyskoczył z wionzank± typu: itemz plx!. To raczej nie dla mnie, ale podziwiam ludzi którzy s± tutorami. Że też im się chce ;) .

heh zeby bylo weselej to nawet podejrzewam ze nie mogl bys byc tutorem - brak znajomosci tibia rulez. ( read rule 2b ).
poza tym czestuje czesto uzytkownikow help channel wiazanka: "Feel free to ask questions concerning client controls, general game play, use of accounts and the officialhomepage. In-depth questions about the content of the game will not be answered." i trzeba nauczyc sie odmawiac: sry i can not answer that question". dla bardziej upierdliwych mozna zastosowac opcje ignore oczywiscie po uprzedzeniu delikwenta - "ignored". wiekszosc mojej pracy polega na tym, ze mowie: please use trade channel for trading, it's a rule violation to talking in other than english language on help channel ( przeczytaj rule 2d ), "Keep in mind that this is not a chat channel. For private conversations please use the Game-Chat.", etc, etc

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:46.