Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Gothic II- kilka pytan (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=78296)

Trenei 28-05-2006 14:30

Ja też zaczełem grać niedawno od nowa. Zostalem strażnikiem bo nigdy nim nie byłem. Byłem już łowcą smoków. I fajnie sie gralo. A teraz robie palladyna. Jestem na misjii lażenia po kopalniach. Wkurza mnie to że jedna z kopalń jest całkowicie wybita przez pełzacze i nie ma nikogo a w drugiej że marc~ poszedl se ze skrzynkami i go teraz szukaj. No ale cóż pozniej bedzie lepiej mieć miecz z magicznej rudy i imho najfajniejszą zbroję :).

Yoh Asakura 28-05-2006 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trenei
Ja też zaczełem grać niedawno od nowa. Zostalem strażnikiem bo nigdy nim nie byłem. Byłem już łowcą smoków. I fajnie sie gralo. A teraz robie palladyna. Jestem na misjii lażenia po kopalniach. Wkurza mnie to że jedna z kopalń jest całkowicie wybita przez pełzacze i nie ma nikogo a w drugiej że marc~ poszedl se ze skrzynkami i go teraz szukaj. No ale cóż pozniej bedzie lepiej mieć miecz z magicznej rudy i imho najfajniejszą zbroję :).

A jeszcze lepiej miec samodzielnie wykute Ciężkie Magiczne Ostrze Na Smoki ;)

Pietru 30-05-2006 17:25

Najlepiej byc magiem tylko nim trzeba miec cierpliwosc do expienia zeby miec duzo many.:D

xDe 31-05-2006 10:12

Lepiej zostań strażnikiem a pużniej paladynem bo niedoliczyliście że paladynem to wymiatacz.... pużniej masz rune leczenie ta tylko dla paladynów i bierzesz najemnika tego jak idziesz zabijać smoki on jest łowcą smoków ;p a ty bierzesz paladyna i wszystko w górniczej dolinie czyścisz....
pozatym bierzesz dwuręczne ostrze magiczne 2 razy konserwujesz je przy kapliczce w klasztorze i tez niejest zła ;p a pozatym amsz runy i dużego defa ja grałem i tym i tym i dl;a mnie jakoś ciekawiej sie gra paladynem :] ale każdy ma swoje poglądy na te 2 profesje...

Yoh Asakura 31-05-2006 10:37

Dodam od siebie jeszcze jedno:
Jak grasz paladynem, to od razu po dostaniu pierwszej ofensywnej runy idź do Kolonii do starego zamku. Wejdź na taran i luruj orki (z tej pierwszej runy ork wojownik idzie na dwa strzały). Ja tak robiłem i z 13 lvl wpadłem na 17 (wybiłem wszystkie orki przy zamku, w 3 rozdziale). A co do tego miecza - paladyn również może wykuwać, lecz musi przeczytać odpowiedni almanach...

Zillek Edonek 02-06-2006 20:38

Lepiej być najemnikiem, masz o wiele ciekawsze misje i łatwiej ci wykuć Długie Magiczne Ostrze Na Smoki a nie z trudem rozwalać te szkielety i demony, żeby przeczytać almanach(chociarz i tak tam trzeba iść:p )

Jacikos 02-06-2006 21:48

Zostań magiem :P
w 5 rozdziale możesz wejść do górnego miasta i walnąćtaki czar jakby ue i zabić prawie wszystkich palladynków :D
A smoka ostatniego to sie pokonuje na 3 hity z miecza =P
(Jeżeli ktoś grał magiem wie dlaczego na 3 hity :p)

Adaras 02-06-2006 22:33

W 3 rozdziale 13lvl? Hmm...Ja w 1 miałem 16, chyba za bardzo się wczułem ;)

Michnik of Celesta 13-10-2006 20:58

Lepszy jest najemnik - ma duzo ciekawsze misje co prawda trudniejsze.

=Pekin= 13-10-2006 21:16

Nie wnose nic do tematu. nikomu nie pomoge
ale podtrzymam wam rozmowe ;D

Gothic to zaajebiista gra wychodzi teraz III

a tak w ogóle to nie jestr straszna gra ale był taki klimat ze zawsze sie bałem isc przez las a w nocy to masakra ;)

Yoh Asakura 13-10-2006 21:36

G3 - premiera 3 listopada. Miała być już 3 października ale były błędy w kodzie i nasi dzielni wydawcy postanowili wydać grę w której da się ukończyć wszystkie questy, oraz cieszyć się grą a nie frustrować się nią.
I słówko o polonizacji - stara ekipa będzie także w 3 ;)
Noo, to czekamy do 3 listopada. A po 3-cim Oblivion zostanie zdetronizowany przez G3 !

Tyrael' 13-10-2006 23:23

Kopacz?

Powiem jedno... najlepiej zostac kopaczem xD
A tak na serio to wszystkie profesje sa ciekawe lecz jakos Straznik/Paladyn przypadl mi...
Ta Zbroja...Runy...

Rattus 13-10-2006 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez =Pekin= (Post 1029837)
Nie wnose nic do tematu. nikomu nie pomoge
ale podtrzymam wam rozmowe ;D

Gothic to zaajebiista gra wychodzi teraz III

a tak w ogóle to nie jestr straszna gra ale był taki klimat ze zawsze sie bałem isc przez las a w nocy to masakra ;)

W moim przypadku w GII bałem się chodzić po leseie ale w GI bałem się nawet do niego wejść:p

A co do tematu to osobiście wolę być najemnikiem (sporo mamony za questy i w dodatku są one dużo ciekawsze) aczkolwiek za pierwszym razem, dla wprawy powinno się zagrać paladynem (ZDECYDOWANIE najłatwiej)

Yoh Asakura 14-10-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rattus (Post 1030067)
W moim przypadku w GII bałem się chodzić po leseie ale w GI bałem się nawet do niego wejść:p

A ja po pierwszym zetknięciu z G1 bałem się wyjść ze Starego Obozu, więc pierwsze kilka godzin spędziłem na oddawaniu się czynnościom życia codziennego. A najlepsze jest to, że nawet mi ciągła rutyna polegająca na jedzeniu/piciu/spaniu/łażeniu itd. nie znudziła mi się ;) O to potęga Gothica.
Nie to co durny Oblivion.

Xavery 16-10-2006 09:41

Ta Gothic wymiata. Pamietam jak pierwszy raz wlaczylem pierwsza czesc, taki kozak bylem to sobie pomyslalem ze wejde do lasu...i to w nocy. O dziwo przezylem, biegalem chyba z 15 min po lasach, gonily mnie wilki itp az w koncu zobaczylem swiatlo. Jakims cudem trafilem do obozu na bagnie... i tak musialem zaczynac od nowa bo nie wiedzialem jak wrocic a o zapisaniu nie pomyslalem :P

Nie ma to jak dobry, stary Gothic, mam nadzieje ze czesc trzecia bedzie conajmniej na takim samym poziomie jak dwie poprzednie :D

A co do tematu to wybierz najemnika, mi sie nim dobrze gralem. Ale i tak mag wymiata. Na poczatku troche ciezko ale pozniej to juz banal. Najsilniejsze bestie padaly na 2-3 strzaly...

Anro Rena 01-11-2006 09:25

no cóż strażnik nie ma takich ekstramalnych misji jak najemnik np:baggienne ziele
pomoc lobartowi itp a najemnik ma naprawde fajne misje i poźniej fajnie zostać łowcą smoków ^^

Arnoldinius 01-11-2006 09:41

gothic...[O] [M]y [G]od kocham tą gre...
jak 1. rar właczyłem gothica (3 latka temu) to mnie zachwycił ten piekny świat, KLIMAT!!!, interakcja ze swiatem ach.. ta spójnosc to jest po prostu PIĘKNE.. :D
do lasu prawie że nigdy nie wchodziłem (bałem się)
grafika mnie zachwycała (grałem wtedy na słąbym sprzecie do gothica)
P3-800 mhz
128 mb ram
Savage 3 ;]
Wbrew pozorom na tym sprzecie chodził też gothic 2
bariera wygladała pieknie...
chetnie powróce do tej gry, ale najpierw chcem 3 miec w swoje łapy.
mam nadzieje że 3 bedzie bardziej taka jak 1. bniewiem czemu ale mnei sie 1. barzdiej podoba niż 2. (chyba dlatego że to co pierwszy raz widzimy robi wieksze wrażenie)
----------------------------------------------------------------------
Bagiennie zielie Rzadzi xD
Niech innos was prowadzi w Gothicu jak i w tibii :]

Capality 02-11-2006 23:05

Graj każdą po kolei ;p

Poborca_Podatkowy 02-11-2006 23:17

Najfajniejszy jest mag ognia. Na chmarze orków walisz deszcz ognia, wzywasz skielety które dokańczają sprawę... I możesz sobie dla picu z jakiejść ognistej kuli na koniec walić ;)

Rattus 02-11-2006 23:35

Ohhh.... Jak ja uwielbiam przyzywać w gęsto zaludnionych (tudzież "zaorczonych) miejscach armię ciemności... Po prostu ekstaza. Tylko trochę przeszkadzają nieśmiertelni NPCe ale w G3 podobno ich nie ma... :evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:26.