Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Gdzie najlepiej zbierać loot (śmieci) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=79521)

Xepr 14-06-2006 18:09

Cytuj:

Nie ma Warlockow dla FACC...
Jeżeli nie ma warlocków na Demonie to gdzie są?

Najlepszy loot zbierzesz na Mintwallin. Podobnie jest na Senji. Jeżeli masz pacca to opłaca się iśc na dworci gdzie można wyciagnąc 5~k kasy(z lootu)/h

Masacrathor 14-06-2006 18:30

Loot

Dla low lvli najlepiej wybrać się na Dwarfy Soldki później na Guardy, moim zdaniem niezły loot i exp a spokojnie damy sobie rade. Ale czasem można"You are dead" zaliczyć;)

Richard_kr_l 15-06-2006 08:49

Moim zdaniem loot najlepiej zbierać na Foldzie [Folda]
Idziesz na Północny-zachód od Carlin aż docierasz do portu i piszesz
-Hi
-passage
-folda
-yes
Do przeniesienia nie potrzedujesz PACCa ale kosztuje to 20gp
Potem szukaj mostku i przejdz przez nieo i szukaj skały z korytarzem i wejdz do niego, potem znajdziesz dziurę i ejdz do niej. Exp,exp,exp i spox loot.
Ale jak zauwarzysz lawę nie idz dalj (bo dalej są fire elementale i demony)

Nieugiety 15-06-2006 09:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Richard_kr_l
Moim zdaniem loot najlepiej zbierać na Foldzie [Folda]
Idziesz na Północny-zachód od Carlin aż docierasz do portu i piszesz
-Hi
-passage
-folda
-yes
Do przeniesienia nie potrzedujesz PACCa ale kosztuje to 20gp
Potem szukaj mostku i przejdz przez nieo i szukaj skały z korytarzem i wejdz do niego, potem znajdziesz dziurę i ejdz do niej. Exp,exp,exp i spox loot.
Ale jak zauwarzysz lawę nie idz dalj (bo dalej są fire elementale i demony)

Zaczynając czytac ten kekst stwierdzilem, ze malo grales w tibie.
Będąc w srodku stwierzdilem, ze jestes noobem.
Doczytywując potwierdzilem swoje zalozenia ;))
NIE ma demcow dla facc....

@Off
Wg mnie na guardach, soldach, mint, of, tomby.
Ale bron boze folda --.--

Mastadi, little meteorite 15-06-2006 11:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nieugiety
@Off
Wg mnie na guardach, soldach, mint, of, tomby.
Ale bron boze folda --.--

Dlaczego nie folda? Jest to bardzo dobry zysk dla niskich lvl'i. Tylko czasami tam noobki są, dlatego polecam zrobić rundke aż do minosów, zbierać wszystkie śmiecie które da się sprzedać, nawet z trolli speary (Zwłaszcza po updacie - przydają się low-lvlowym pallom). Potem wyjść na góre i wysłać parcelem, i znowu. Oczywiście, nie za*******ać z foldy do carlin by kupić nowy parcel, tylko wziąść kilka naraz. Za jedną taką rundke przy średnim szczęściu można 2 k zarobić. Aha, i trzeba też sprawdzać ciała martwych minosów/rotów/frost trolli. Często ludzie zostawiają tam przedmioty do sprzedania.

Nieugiety 15-06-2006 12:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mastadi, little meteorite
Dlaczego nie folda? Jest to bardzo dobry zysk dla niskich lvl'i. Tylko czasami tam noobki są, dlatego polecam zrobić rundke aż do minosów, zbierać wszystkie śmiecie które da się sprzedać, nawet z trolli speary (Zwłaszcza po updacie - przydają się low-lvlowym pallom). Potem wyjść na góre i wysłać parcelem, i znowu. Oczywiście, nie za*******ać z foldy do carlin by kupić nowy parcel, tylko wziąść kilka naraz. Za jedną taką rundke przy średnim szczęściu można 2 k zarobić. Aha, i trzeba też sprawdzać ciała martwych minosów/rotów/frost trolli. Często ludzie zostawiają tam przedmioty do sprzedania.

Po pierwsze, ja na folde chodze huncic pekerow...zawsze znajduje.
Po drugie zbieraj tego "lota" godzine i nie miej nawet na bp hmmow :D

Podczas kiedy ja wpadne na godzinke na of/mint i mam siana wbrud.

Mastadi, little meteorite 15-06-2006 12:22

@up
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Napisałem że chodzi o niskie lvl'e. Znajdź mi 15-20 lvl który robi lootbaga w OF lub Mint. Oczywiście, w tych miejscach jest znacznie lepiej robić LB, ale też trudniej jest tam walczyć :p.

Nieugiety 15-06-2006 13:27

@up
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez popasek
Witam w tym temacie chciałbym poprosić wszystkich aby napisali gdzie zbierać loot i gdzie w miarę go nie kradną. Prosił bym o miejsca mało/średnio zatłoczne choć z chęcią się dowiem o wszystkich takich miejscach.

Czytanie ze zrozumieniem? Przeciez nie napisal jaki ma lvl?

Btw.
Zalezy kto jak intepretuje maly lvl.
Dla mnie np maly lvl to jest do 30. ;)

Edwardo 15-06-2006 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fax
Nie ma Warlockow dla FACC...

A jak pójdziesz przez moltsy to jest tam takie miejsce jak Demona a co tam jest?? Wrl więj nie mów że to nie jest miejsce dla facc

Palmonek 17-06-2006 17:58

Najlepiej zbierac na MIno Archerach Muj kumpel wyczajil tam 400 boltuw i 4 kusze:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:56.