Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Hity paladyna a knighta? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=79546)

mankey 14-06-2006 18:01

Zbierając wszystko moim skromnym zdaniem knight i palek pod względem hitów to podobne profesje. Palek może uciekać przed potworami i szybciej wbije dista niz knight meele, ale za to musi dzwigac bolty i strzały. Za to knight nie musi sie martywic o amunicje, a także jest bardziej wytrzymaly i nosi tarcze.
Uwazam ze powino sie zobaczyc mozliwosci hitow z run i w tym prowadzi palek, ktory moze szybciej zaczac uzywac runek bo szybciej nabija mlvl po drugie moze uzywac sd.

Piotrek Marycha 16-06-2006 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik
47 lvl~ dist 78 wtedy, best 150 ( moze by bylo wiecej ale to w slima i nie mial wiecej hp, (ten best sie utrzymal do teraz 50 lv, 79 dist)
20 knight 65 skill, f-axe best 137 w witcha
roznica zaledwie 13hp i... 27 lvli i 13 skilli

By Zy Dy U RY A ja mam 70 dista i moj best to 130 a ty masz 9 skili wiecej i masz 150??? ciekawe jak to mozliwe

PS: bolt nie ma nawet zadnego ataku, a tym abrdziej 30 bo wtedy bardziej oplacaloby sie expic z shurikenami ktore maja 35 dmg o.O ;/ wyliczanie obrazen od kuszy jest calkowicie inne niz od dmg broni

Piotrek Marycha 16-06-2006 01:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcydemon
pokażcie mi paladyna który na 20 lvl udeża w cokolwiek za ok. 150 [knight, 20lvl, 58 sword skils, 148 w witch z GS]

nie pamietam xywy ale zajrzyj do dzialu "potwory" i tematu "Pallek vs. Drag/Dl " i tak autorem topica jets pall z 20 lvl i 85 distancem i dla niego hit za 150 to jest "dosc mocny" a ty tym knigtem pewnie skaczesz z radosci jak uderzysz za 130....

PS: knight ma dobrze bo ma dobre bronie i taki bolt jest bez porównania to GSa albo war hammera....

Vaxxia 16-06-2006 08:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
PS: bolt nie ma nawet zadnego ataku, a tym abrdziej 30 bo wtedy bardziej oplacaloby sie expic z shurikenami ktore maja 35 dmg o.O ;/ (...)

I tak jest... Shurikeny zadają większe obrażenia niż bełty. A do tego jeszcze tarcze możesz nosić.

Vil 16-06-2006 09:06

Cytuj:

nie pamietam xywy ale zajrzyj do dzialu "potwory" i tematu "scaraby i dragi" i tak autorem topica jets pall z 20 lvl i 85 distancem i dla niego hit za 150 to jest "dosc mocny" a ty tym knigtem pewnie skaczesz z radosci jak uderzysz za 130....

Rownie dobrze mozesz porownywac palka ze skillem 60 z knightem 80+. Do tego ja osobiscie hity 150+ widzialem, ale na filmie Gugo i nigdzie indziej.

Abstrah.ujac od tego czy koles faktycznie ma te 85 dista.

czucher 16-06-2006 13:15

Tak sobie czytam to forum i powiem wam zwolennicy palkow
bzdury gadacie !!

mam palladyna 67lvl skille 87
wybralem sie na dragi w ank i spotkalem qmpla knighta 60lvl 79 sword
postanowilismy zklepac dl'a
oczywiscie dostalem owiele mniej expa -.-
moje max hity wynosily 130+ zato qmple walil prawie 200

postanowilem zrobic knighta i na 27lvl 73/73 w sword mam best hita 200 w wicza

Kina ROXXX;)

Ufocznik 16-06-2006 14:43

Cytuj:

By Zy Dy U RY A ja mam 70 dista i moj best to 130 a ty masz 9 skili wiecej i masz 150??? ciekawe jak to mozliwe

a skad ty mozesz wiedziec jaki mam best hit? chyba wiem lepiej, nie? u palka nie jest tak ze im wyzszy skill tym wiekszy mozliwy hit (tzn. tak, ale w mniejszym stopniu) tylko srednie hity sa wyzsze, zrobisz 79 dista i zobaczymy jaki bedziesz mial best hit -.- nastepny wszystkowiedzacy nub/newb

Sagim 18-06-2006 12:00

lol?

pokazcie mi knighta ktory na 8 lvl ze skilem 23 hitnolby w summon monka za 30 to wam pogratuluje...

Sagim 18-06-2006 12:01

[quote=Sagim]pokazcie mi knighta ktory na 8 lvl ze skilem 23 hitnolby w summon monka za 30 to wam pogratuluje...bo pall tak hita

Nieugiety 18-06-2006 12:09

Knight zawsze bedzie mial wieksze hity niz palik.
Pallem nawet z 70 dystem czesto sie chybia w potwory takie jak snake.

Snajperov 21-06-2006 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flisik
@2 UP
Ze skilami 70 pal jest dobry, a ze skilami 85 to po prostu wymiata. Nie mam doświadczenia w high palu, ale na 21lvl palem ze skilami 54 na hita wziąłem orca shamana, więc na skilach 85 takie hity na pewno by się pojawiły.

@UP
Kto kupuje w sklepie!? Co ty, oszalałeś!? (Ani Mru-Mru:] ). Nie opyla się, bo jak bolty są w shopie za 3gp/each to na "rynku" są po 2-25gp/each. Za tą kasę, którą paladyn wyda na ammo, knight kupi brón, EQ i uhy.

Pallem nigdy sie nie pierd*lilem w kupywanie bolcow u ludzi. Widac ze masz doswiadczenia na h lvl pallu -.- co ty myslisz ze 120 rp siedzi przed dp i robi sobie bolty na hunta i krzyczy na trade BUY ALL BP BOLTS! no i co on zyska na jednym bp ? 1k ? 2k ? i no co ? -.- taki 70pall latwo zarabia kase ja swoim palkiem pol bp k legow (niecale) lotlem w 2tyg ale sporo tam siedzialem na tym pohu ;]

Gralem 70+ RP, a teraz 70+ EK

Co do hitow to knighta sa zdeydowanie lepsze, ale tez zalezy w co ;d

ze skilem 90 axe ring i d lance mozna spokojnie walnac 300 w draga :]

Dorbym palkiem tak powyzej 90 dista nie walniesz tyle za chiny

Pallek rownierz czesciej trafia hity, jak solowalem gsa knightem i zabraklo mi manaskow to z fire axe musialem lac na 10~ hitow trafilem z polowe i tylko jeden wszedl za 100+ a takiego slima to na bombe lightem sie bierze czyli obrona potowrka ma tutaj sporo do znaczenia, zwaszcza dla knighta :)

@UP
Masz racje przy 85 dista gdy szedlem na d lair nie zawsze trafailem te skorpony glupie ;p

Przypomne jescze, ze skile pallka leca o wiele szybciej niz knighta a szczegolnie juz powyzej skiula 80!!
wiec do h*ja pana nie porownujcie skili pala do skilow knighta!

Demek 23-06-2006 18:29

[quote=Sagim]
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sagim
pokazcie mi knighta ktory na 8 lvl ze skilem 23 hitnolby w summon monka za 30 to wam pogratuluje...bo pall tak hita

Niechcem ciebie poniżać ale 2 strony w tył i napisali, że porównywać trzeba na wyższych skillach ... równie dobrze ja ci powiem pokaż mi palka ze skillami 80 kótry przyjebe monka na hita ... knight przywali? i co łyso ci??

Yours Haja~!

AncienciQ 24-06-2006 01:14

z tego co zaobserwowalem to knight zawsze ma mocniejsze hity nawet na mniejszym skilu (mowiac o podobnych skilach)...natomiast pall potrafi uderzac czesto i celnie w potwory o mocnym defie..tj. Behemoth, demon czy hero..knightowi przebic te stwory jest bardzo ciezko..natomiast knight ma przewage bijac np smoki czy DLe

Xardasus 26-06-2006 09:42

niby palek ma wiecej ataku bo arrow-30 bolt-60 p-bolt-120 ALE hity mu malo wzrastaja od jakiegos tam skilla bo (ja sobie tak tlumacze) kuszy nie naciagniesz mocniej i mozesz tylko trafiac coraz celniej az osiagniesz ograniczenia a knightem z broni mozesz uderzac i z wieksza sila i celniej :)

Vil 26-06-2006 10:20

arrow 20-25, bolt ~30, pbolt <60. Gdyby bylo wiecej walilby wiecej.

Orshabaall 26-06-2006 10:32

Cytuj:

No tak knight bije mocniej .Ale atutem palka jest to ze moze bic z dystansu taki palek z kolo 75 skilem i 45lvl latwo moze pokonac GSa bez wiekszych stray a knight z takimi skilami i lvlem zejdzie mu duzo Uhow moj kolega jak byl na Gsu stracil 17 Uhow .
To knight se wlączy full def i bije z exori manasujac sie. Na skillach 75/75 i full def z exori nie zejdzie mu na gsa zaden uh, ewentualnie 1 jak bedzie mial pecha a ubije w mniej niz pol minuty. (chyba ze ktos ma z***aną reke i nie potrafi szybko pic manasow)
Cytuj:

Hity paladyna sa dobre lepsze od knighta
Nie.
Cytuj:

A wiec knight ma lepsza oborne a paladyn atak co w polaczeniu jest rowne.
A wiec knight ma lepszy atak i lepsza obrone ale palek atakuje z dystansu i nie bija go powtory co w polaczeniu jest rowne.
Cytuj:

buahah ty grales kiedys palem? ja na 30 lvl mam best hit 127 z boltów ( mam 70 dist a to slabiutki na tym lvl)
To jest dobry dist - nie kozacz.
Cytuj:

Zbierając wszystko moim skromnym zdaniem knight i palek pod względem hitów to podobne profesje.
"Prawie" podobne, ale nie podobne bo knight wali mocniej na takim samym skilu.
Cytuj:

pokazcie mi knighta ktory na 8 lvl ze skilem 23 hitnolby w summon monka za 30 to wam pogratuluje...
z wh by hitnal
Cytuj:

niby palek ma wiecej ataku bo arrow-30 bolt-60 p-bolt-120
***dolisz chlopie. Arrow ma 25 ataku, bolt ma 30 ataku a power bolt ma 50 ataku. To jest jedyna sluszna i sprawdzona wersja. Nie kozakuj, bo jakby bylo tak jak mowisz to z boltow palek by ciage walil za 200-250 a z power tak jak knight z ice rapiera a przeciez tak nie jest.
Cytuj:

ALE hity mu malo wzrastaja od jakiegos tam skilla bo (ja sobie tak tlumacze)
To zle se tlumaczysz bo hity od poczatku malo wrazastaja palkowi.
Cytuj:

kuszy nie naciagniesz mocniej i mozesz tylko trafiac coraz celniej az osiagniesz ograniczenia
Czyli powiedzmy zrobisz 75 dysta i dalej hit nie wrazasta nawet jakbys 200 mial? LOL
Cytuj:

arrow 20-25, bolt ~30, pbolt <60. Gdyby bylo wiecej walilby wiecej.
Arrow - 25
Bolt - 30
Power bolt - 50
Spear - 25
Small stone - 10
Snow ball - 0
Throwing star - 35
Throwing knife - 25
To jedyna sluszna wersja.

Szarik 26-06-2006 10:37

ok to najt mocniej wali, ale przyjmuje hity na siebie, pal wali z dystansu, moze wtrzaskaac SDkami, obie prowesje bardzo dobre tylko pal wydaje na ammo

PS. wybralem palka bo lubie grac sorcerem i knightem, a pal to taki pośrednik :P
dziekuje wszystkim za pomoc

Lord Karrak 26-06-2006 10:52

Wybaczcie, że tak późno i po wyjaśnieniu tematu, ale nie lubie zostawiać nie wyjaśnionych spraw ;)

Cytuj:

buahah ty grales kiedys palem? ja na 30 lvl mam best hit 127 z boltów ( mam 70 dist a to slabiutki na tym lvl)

Nie grałem palem, ale z takimi skilami jakie Ty masz, na podobnym levelu (nawet na 28) siekałem slimy (150 hp) na strzała z bright sworda.

Pozdrawiam,
LK~

Orshabaall 26-06-2006 11:06

Ja jeszcze dodam ze nalezy zwrocic uwage ze power bolt ma 50 ataku tak samo jak stonecutter axe, z tym ze z sca bijemy za darmo a na p-bolty trzebea byloby wydac fortune i sa calkowicie nieopacalne (chociaz sa troche lepsze niz sca i czesciej trafiaja mocne hity to i tak nie ma bata zeby sie na jakimkowiek potworze zwrocilo za kase na nie wydana)

Sidu 26-06-2006 11:53

O BOZE...
Ten ziomek co napisal ze przy 70 dista walnal 127... NO CHYBA TWOIM NAJWYZSZYM LVLEM BYL MAX 15.

zrobilem palka, 13 lvl, skile 51/42...

polazlem z lukiem na guardy i?

soldek dostal za 108

chyba mi nie powiesz ze prawie 20 skila roznicy, ja bilem z luku a ty z kuszy i ze to nie jest duza roznica... lolzor

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:01.