![]() |
Dla mnie tez nie stanowi problem nagle odejsc od tibi. Oczywiscie spedzam przed nia duzo czasu, ale nie jest ani troche wazniejsza od mojej dziewczyny czy rodziny lub przyjaciół. I tak ma byc. Tibia to tylko gra i nie nalezy jej traktowac powaznie tak na maksa. Moze i trzeba sie zaanagażowac, ale nie az tak zeby przeslonilo to nam nasze wlasne zycie. I tyle. :D
|
Jak to już ktoś powiedział, od wszystkiego można się uzależnić. Kiedyś czytałem jakąś dobrą książke, chyba "Imię Róży". Tak się zaczytałem, że zatraciłem poczucie czasu, myślałem, ze czytam max pół godziny a czytałem dwie. Też miałem potem oczy zaczerwienione, czy z tego powodu mam przestać czytać książki? Tibia, jak każda inna gra wciąga, tżeba umieć sobie dawkować i wtedy jest ok.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
No właśnie. Uczieczka. Ludzie sie degeneruja i nawet nie potrafią rozmawiać normlanie.... Lepiej przez gg wedłg nich. Ja wole żywgeo człowieka. Ale każdy ma wybór w jakim świecie chce żyć.
|
Nie będę powtarzał po innych, ale z opiniami że od wszystkiego można się uzależnić i od Tibii też się zgodzę. Ale dla przykładu dla mnie ostatnio się źle gra i niechodzi mi tu wcale i wyniki w grze ;) Są wakacje i jest wiele ciekawych rzeczy do roboty. No i mi jakoś Tibia na wakacjach nie trawi się. Sądzę, że zmieni się to z nowym rokiem szkolnym :) Szkoła sprzyja Tibii, bo kiedy późnym wieczorem spojrzę na książki to przychodzi mi taka mała myśl: "hmm a może tak godzinkę poexpic :D" Na przykład po kilku godzinnej nauce nie mam już ochoty nigdzie wychodzić, a raczej się zrelaksować. Tibia dla przykładu jest świetnym programem do odstresowania przed klasówką. Trzeba jednak uważać, bo można przesadzić. Ja odkryłem Tibię w 3gym i przed egzaminami zamiast się uczyć grałem ^^ Na szczęście się w porę opamiętałem i wyniki były gratz. Heh nie zapomnę pewnej całej niedzieli z książką do Biologii i włączonym PC. A na monitorze skillował se mały ludzik...
|
Czemu traktujecie tibie jak chorobe?? owszem jak ktos gra calymi dniami i jego jedyna rodzina jest tibia to ejst to chore. Ale jak ktos gra bo lubi. ja jestem uzalezniony od tibii ale tak samo jestem uzalezniony od grania w pilke nozna, grania w Max Payne i chodzenie z kolegami na dwor. Jka jakiejs z tych rzeczy nie moge robic to zlesie czuje. Tibie lubie. Gra jak kazda inna. bardzo wciaga. Gram jak nie ma co robic. a tak to caly czas na dworz siedze z kolegami i kolezankami (ladnymi) :D
|
Cytuj:
|
naprawde masz rację...
To jest <cenzura> nałóg od którego nie moge się wyrwać...
Muj kolega osiągnął 20 lvl palkiem i doszedł do wniosku że robi się to nudne.. nie ma pacca... tylko zostają mu cyce itd... a lagi ma duże więc sobie nie pochodzi na gsy :/. Więc pop...ierdo.. tibie i gra w HB z tym, że uważam że to też jest głupie no bo przy HB siedzi tyle co przy Tibi... ?( |
Juz rozmowy troche schodza z tematu. To już koniec. Żegnajcie wszyscy i cieszcie sie swoim zyciem. Moda prosze o zamkniecie tego tematu. Cya in real life.
|
poco odrazu odchodzic
Nie umiesz podzielic sobie czasu ?? np na granie w tibie zostawic 2-3 godninki tak jak ja.
Od niedawna mam dziewczyne (od 3 dni) teraz w tibie gram 2 godzinki rano i dwie wieczorem. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Oco ci chodzi ??
Cytuj:
ona byla u mnie i sie pytalem ;] ale i tak cie niekumam bez kitu co ta tibia (lub dziewczyna) z ciebie zrobila. :| |
Chodiz o to, że takie pytanie jest sztuczne. To powinno przyjść naturalnie samo z siebie... Ale jak chcesz
|
Ja zrezygnowałem z Tibi już dawno temu dla mojej dziewczyny i jest mi dużo lepiej bez Tibi, choć trochę czasem gram ale już nie całymi dniami.
|
Jeżeli zrezegnowaleś to znaczy ze wogole nie grasz.... Dobra juz. KONIEC. NIE PISZCIE NIC WIECEJ.
ŻEGNAJCIE I BĄDZCIE SZCZĘŚLIWI |
Hehe ok ludziska, skoro ta gra to nałóg to obstawiamy kiedy Kubakapica wróci ;) Wygląda, że się uwziął więc ja stawiam na 2 miesiące. Przyjdzie pewnego dnia do domu odpali PC i nie będzie miał nic do roboty i sobie przypomni o Tibii i pomyśli: "a zgram se godzinkę przypomnę sobie jak to było" A Tibia znów go wciągnie i pochłonie do reszty, i znowu nastaną dla niego piękne czasy wypełnione huntami i przygodami ;) Tak rzekłem a jak się stanie to już zobaczymy :P
Ok obstawiajcie Wy kiedy wróci :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:03. |