![]() |
Sport wymaga jakiegoś wysiłku - także umysłowego. Szachy wysilają mózg, ale nie tylko one.
Sporty siłowe TEŻ angażują umysł - jakby w takiej piłce nożnej albo hokeju nikt nie analizował sytuacji, nikt nie myślał, tylko leciał na pałę, to byłby to najnudniejszy sport na planecie... |
Jakby ktoś niewiedział są dwa rodzaje sportu - czynny i bierny >;
|
Co to ma wspólnego z tibią
a tak wogule to szachy to jest sport tylko tam trzeba myśleć a w większości innych sportów trzeba sie wykazywać siłą i szypkąścią |
@up
Nic, bo to nie jest kategoria ani dział o Tibii. Aha, trzeba się też wykazywać W ŻYCIU ortografią, a z tobą u ciebie kiepściutko. |
Cytuj:
Sam mam talię Heavy Hitters lekko zmodyfikowana z 8 edycji, ale trochę jakby nie mam z kim grać :'( Cytuj:
Cytuj:
'Wogule' pomijam, bo mi słów szkoda, ale 'szypkąścią' mnie zagięło ; o |
Cytuj:
Taka bardziej rozwinięta wersja szachów połączona z modelarstwem ;) Co do tematu - jak najbardziej powinny być uznawane jako sport. Jak niektórzy tutaj twierdzą, że sport to tylko bieganie i siłowanie się z czymś to coś mnie bierze. W każdej dyscyplinie trzeba pomyśleć (tak, nawet w bieganiu). |
M:tG sportem byc nie moze, poniewaz za duzo tam zalezy od kwestii finansowej. w sporcie jest tak ze taki multimiliarder moze przegrac ze sprawniejszym od siebie biedaka. W M:tG multimiliarder moze kupic sobie 4 black lotusy, moxy jakie mu tam potrzeba i rzezbi...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
a ja wam powiem ze szchy to sport extramalny... ktory wymaga uzycia bardzo duzej sily misni mogowych i odpowiendiego naprazenia karku oraz prostej postawy przy siedzeniu :P :D:D:D rowniez rzucanie sie pionkami pokazuje nam jakiz extramalny jest ten sport :D pozdro :D
|
@poszukiwacz:
Ha ha ha. Pożartujesz może jeszcze? -,- Btw trochę profesjonalizmu, 'plx'. Nie pionki, a FIGURY. Pionek w szachach to tylko rodzaj figury. |
@ Wieszok, Lasooch:
M:tG mozna nazwac sportem tylko w wypadku tzw. turniejow Pre (kiedy wychodzi nowy dydatek badz edycja). Kazdy dostaje startera, 3 boosterki i godzine na sklecenie talii. No i oczywiscie przez Wieszoka wspomniane Limited. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:06. |