Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Petycja (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=82088)

Kwadratowe Koło 24-06-2006 01:19

Gram w pasjansa. Uh, ale trudne. Prawda, zgranie druzynowe. Bieganie i to ma cel. Brawo. Wysilek na 102

to byla ironia

Caer 24-06-2006 02:23

I jeszcze żeby ci płacili za każdego zabitego w Tibii, no nie?;p Gry komputerowe sportem... dowcip miesiąca ;]

Matek 24-06-2006 08:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne
I jeszcze żeby ci płacili za każdego zabitego w Tibii, no nie?;p Gry komputerowe sportem... dowcip miesiąca ;]

Uwazasz, ze nie sa? To pojedz sobie kiedys na turniej CS - zobacz jak tam graja, jak tam mecza sie psychicznie i jak tam zarabiaja;]

Jezeli szachy sa sportem to gry komputerowe tez;]

Vil 24-06-2006 10:02

Oj malo wiecie o gamingu ...

Vanhelsen 24-06-2006 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne

Ahh, M:TG, przykładowy turniej Pro Tuor (np: w Pradze), za zajęcie I miejca 120'000zł... pula pozostałych nagród ~500'000zł... żeby tak płacili za CSa :)

Ludzie, nauczcie się czytać, my mówimy o profesjonalnym e-gammingu a nie o graniu w TIBIĘ!!! Czemu odrazu granie na kompie kojarzy wam się z 13'sto latkiem z problemami zamkniętym w świecie Tibii?!

slawekmag 24-06-2006 13:45

To może sobie zrobimy forumowy turniej sapera?:p

eerion 24-06-2006 14:52

jakkolwiek ludzie by tego nie nazywali - czynności dokonywane na komputerze nie powinny być nazywane sportem/odmianą tej nazwy.
Jak dla mnie to e-sport ejst wyłumaczeniem lduzi którzy całe życie siedzą przy kompie i grają.
No sorka - ale to nie ejst to samo - poza nielicznymi wyjątkami (jak np. szachy) sport wiąże sie z wykorzystywaniem całego ciała.
a co mamy w takim CSie, itd?
jedyne co tutaj się liczy to refleks oraz prawidłowo wyrobione odruchy.
no i w pewnym stopniu precyzyjnosć w najechaniu myszką.
Poza tym - ile trzeba lat żeby być naprawde dobrym w takiego np. CSa czy WArcrafta, a ile np. w piłce nożnje, skoku o tyczce, czy innych tego typu rzeczach?
Mimo wsyzstko panie i panowie - nie obrażajmy sportu - czegoś co ma tysiące lat tradycji...

Kumagoro 24-06-2006 15:08

Żeby być NAPRAWDĘ dobrym w CSa to trzeba ćwiczyć wiele lat.
Żeby być NAPRAWDĘ dobrym w piłce to trzeba ćwiczyć wiele lat.

Popatrzcie na takiego Fatality, ma życie osobiste a jego pracą jest gra w UT.

E-Sport można przyrównać do szachów.

Nie liczy się siła fizyczna a umiejętności.

Jak dla mnie zasługuje na uznanie jako sport

Buc 24-06-2006 15:21

Pomyslmy... przeciez niektorzy jak graja to strasznie sie mecza (te napiecie itp), a palcy chyba w zadnym innym "sporcie" nie da se tak wyzwiczyc :)

MatKus 24-06-2006 15:49

Myślę, ze prędzej czy później to zostanie i tak uznane.
Obecnie o ile wiem trwają już dyskusje na temat włączenia gier jako dyscyplinę na olimpiadzie (na razie nie oficjalną, a pokazówkę wyłącznie, ale jednak).
Po za tym wiele gier jak najbardziej spełnia definicję sportu, a na pewno nie mniej, niż np. szachy czy brydż.

PiXik 24-06-2006 15:52

kumpel grał w ut,oczywiscie wymiatał(takie pocieszenie że na początku z nim wygrywałem ;) )pojechał na jakieś mistrzostwa i dostał medal hehe;)
to taki sport ale na śmieszno,tak samo ja szachy:-)
50/50

Rethfing on Aldora 24-06-2006 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Idz lepiej pobiegaj dookoła bloku...
@down
Nie ma co, gry komputerowe to aktywność umysłowa po ch*ju.

Według Ciebie taki CS to tylko bieganie na pałe i napierdzielanie z ak? ;) Oj nie nie, tu trzeba myśleć!

Vil 24-06-2006 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion
Jak dla mnie to e-sport ejst wyłumaczeniem lduzi którzy całe życie siedzą przy kompie i grają.

Zdziwilbys sie jak niewiele czasu trzeba zeby zablysnac w e-sporcie..

Cytuj:

No sorka - ale to nie ejst to samo - poza nielicznymi wyjątkami (jak np. szachy) sport wiąże sie z wykorzystywaniem całego ciała.
a co mamy w takim CSie, itd?

Ksztaltowanie powaznych procesow intelektualnych, spostrzegawczosci, umiejetnosci szybkiego podejmowania decyzji, przewidywania - jest bardzo prawdopodobne ze moze to pomoc w pozniejszych latach w pracy itp, tak samo jak odpowiedni rozwoj fizyczny w zyciu.

Cytuj:

jedyne co tutaj się liczy to refleks oraz prawidłowo wyrobione odruchy.

Nie.

Cytuj:

Poza tym - ile trzeba lat żeby być naprawde dobrym w takiego np. CSa czy WArcrafta, a ile np. w piłce nożnje, skoku o tyczce, czy innych tego typu rzeczach?

Znajomy, legenda polskiej sceny SC, trenowal regularnie przez jakies 4-5 lat z czolowka swiatowa. Poswiecal nie wiecej niz 2-3h dziennie na gre, co spokojnie wystarczalo mu zeby utrzymac staly bardzo wysoki poziom. Nie musial w przeciwienstwie do pewnych slaw z 200 lev siedziec przy kompie 23h/ doba na spole z bratem, siostra, ciocia i dziadkiem zeby zaistniec i zeby sie o nim mowilo.

Jesli boicie sie, ze gdy e-sport zacznie byc bardziej popularny wszystkie dzieciaki nagle zamienia sie w zgarbionych anemikow z 350 apm i 95 acc z raila to sie grubo mylicie.

Ghost Nieudany 24-06-2006 18:51

Panowie! Ja mam pomysł!

Napiszmy petycję do ministra sportu, żeby bekanie i puszczanie bąków było dyscypliną sportową, jako że w wybitny sposób angażuje do wysiłku niektóre mięśnie, a także ręce.

Super, a jak nauczę się walić z aksa jak ten koleś z Uwagi, to będę na Igrzyskach Olimpijskich? :S

Thero 25-06-2006 00:57

To jak, kto jest za założeniem anty-petycji?

Baron Kaldrick 25-06-2006 01:20

To ja jeszcze poproszę, żeby pisanie i tworzenie było dyscypliną sportową. I po jakimś czasie, powiedzmy - piętnastu lat tworzenia - autor zasługiwał na dożywotnią rentę.

OnlyM(PL) 25-06-2006 01:26

A moze masturbacja? ;o

KrzysiuS 25-06-2006 11:33

Gdyby pisanie głupot było dyscypliną sportową, to w tym temacie już widać wielu kandydatów do medalu...

Dan the Automator 25-06-2006 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrzysiuS
Gdyby pisanie głupot było dyscypliną sportową, to w tym temacie już widać wielu kandydatów do medalu...

Oj proszę... Jestem liberalny w wielu sprawach, ale cholera, nie w tym. Jakoś obraz zaniedbanego kolesia w okularach, siedzącego przy kompie nijak mi pasuje do "sportowca" (w sensie "olimpijskim").

Hamond 25-06-2006 17:34

@Dobo Mi też...

A na swoim przykładzie powiem wam że mam kolege który spędza ~7h dziennie przy kompie+nocki co pare dni I niejest on geniuszem nauki,jego refleks jest nijaki o taktyce niewspominająca a na W-F podczas biegów naprzykład w parze zemną(od 1 roku chodze do młodzieżowego klubu piłkarskiego) jestem jakieś 5 sec na mecie szybciej więc jest to troche więcej niż dziwne.
A tak pozatym to co z tego że macie 1 miejsce w jakiejśtam e-grze(chcecie medal???)
Totalna ,,BEZEDURA" wedógł mnie...
Ale to tylko moje zdanie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:42.