![]() |
Gram w pasjansa. Uh, ale trudne. Prawda, zgranie druzynowe. Bieganie i to ma cel. Brawo. Wysilek na 102
to byla ironia |
I jeszcze żeby ci płacili za każdego zabitego w Tibii, no nie?;p Gry komputerowe sportem... dowcip miesiąca ;]
|
Cytuj:
Jezeli szachy sa sportem to gry komputerowe tez;] |
Oj malo wiecie o gamingu ...
|
Cytuj:
Ludzie, nauczcie się czytać, my mówimy o profesjonalnym e-gammingu a nie o graniu w TIBIĘ!!! Czemu odrazu granie na kompie kojarzy wam się z 13'sto latkiem z problemami zamkniętym w świecie Tibii?! |
To może sobie zrobimy forumowy turniej sapera?:p
|
jakkolwiek ludzie by tego nie nazywali - czynności dokonywane na komputerze nie powinny być nazywane sportem/odmianą tej nazwy.
Jak dla mnie to e-sport ejst wyłumaczeniem lduzi którzy całe życie siedzą przy kompie i grają. No sorka - ale to nie ejst to samo - poza nielicznymi wyjątkami (jak np. szachy) sport wiąże sie z wykorzystywaniem całego ciała. a co mamy w takim CSie, itd? jedyne co tutaj się liczy to refleks oraz prawidłowo wyrobione odruchy. no i w pewnym stopniu precyzyjnosć w najechaniu myszką. Poza tym - ile trzeba lat żeby być naprawde dobrym w takiego np. CSa czy WArcrafta, a ile np. w piłce nożnje, skoku o tyczce, czy innych tego typu rzeczach? Mimo wsyzstko panie i panowie - nie obrażajmy sportu - czegoś co ma tysiące lat tradycji... |
Żeby być NAPRAWDĘ dobrym w CSa to trzeba ćwiczyć wiele lat.
Żeby być NAPRAWDĘ dobrym w piłce to trzeba ćwiczyć wiele lat. Popatrzcie na takiego Fatality, ma życie osobiste a jego pracą jest gra w UT. E-Sport można przyrównać do szachów. Nie liczy się siła fizyczna a umiejętności. Jak dla mnie zasługuje na uznanie jako sport |
Pomyslmy... przeciez niektorzy jak graja to strasznie sie mecza (te napiecie itp), a palcy chyba w zadnym innym "sporcie" nie da se tak wyzwiczyc :)
|
Myślę, ze prędzej czy później to zostanie i tak uznane.
Obecnie o ile wiem trwają już dyskusje na temat włączenia gier jako dyscyplinę na olimpiadzie (na razie nie oficjalną, a pokazówkę wyłącznie, ale jednak). Po za tym wiele gier jak najbardziej spełnia definicję sportu, a na pewno nie mniej, niż np. szachy czy brydż. |
kumpel grał w ut,oczywiscie wymiatał(takie pocieszenie że na początku z nim wygrywałem ;) )pojechał na jakieś mistrzostwa i dostał medal hehe;)
to taki sport ale na śmieszno,tak samo ja szachy:-) 50/50 |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jesli boicie sie, ze gdy e-sport zacznie byc bardziej popularny wszystkie dzieciaki nagle zamienia sie w zgarbionych anemikow z 350 apm i 95 acc z raila to sie grubo mylicie. |
Panowie! Ja mam pomysł!
Napiszmy petycję do ministra sportu, żeby bekanie i puszczanie bąków było dyscypliną sportową, jako że w wybitny sposób angażuje do wysiłku niektóre mięśnie, a także ręce. Super, a jak nauczę się walić z aksa jak ten koleś z Uwagi, to będę na Igrzyskach Olimpijskich? :S |
To jak, kto jest za założeniem anty-petycji?
|
To ja jeszcze poproszę, żeby pisanie i tworzenie było dyscypliną sportową. I po jakimś czasie, powiedzmy - piętnastu lat tworzenia - autor zasługiwał na dożywotnią rentę.
|
A moze masturbacja? ;o
|
Gdyby pisanie głupot było dyscypliną sportową, to w tym temacie już widać wielu kandydatów do medalu...
|
Cytuj:
|
@Dobo Mi też...
A na swoim przykładzie powiem wam że mam kolege który spędza ~7h dziennie przy kompie+nocki co pare dni I niejest on geniuszem nauki,jego refleks jest nijaki o taktyce niewspominająca a na W-F podczas biegów naprzykład w parze zemną(od 1 roku chodze do młodzieżowego klubu piłkarskiego) jestem jakieś 5 sec na mecie szybciej więc jest to troche więcej niż dziwne. A tak pozatym to co z tego że macie 1 miejsce w jakiejśtam e-grze(chcecie medal???) Totalna ,,BEZEDURA" wedógł mnie... Ale to tylko moje zdanie... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:42. |