Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Runemaker??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8235)

Blind Guardian 16-08-2004 02:05

ja dopiero co zrobilem sobie UH makera i twierdze ze knightem sie wiecej kasy zbiera niz UH makerem, fakt ze runki mam na zawolanie ale mc nie uzywam (przynajmniej do teraz ;)) wiec po co mi to? zrobilem sobie nim 11lvl i 11 mlvl i koniec, nie wiem czy bede nim runy robil... (jedyne wyjscie to mc, ale z drugiej strony nie chce pozniej plakac jak mi shackuja postac :/)

choc z drugiej strony... jakby zrobic 20 UH makerow co zajeloby ci ok 3 tygodnie to masz 2k w 10 min :)))) + lagi + 0 zabawy + nuuuuuda

DLATEGO ODRADZAM!!!

benator 18-08-2004 10:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibiańczyk
Najlepiej miec wlasnego uhmakera (lootbaga moga ci do wody wrzucic i 2h na nic) .Uhmaker to tez dobry sposób na zarabianie. Mi uhmaker robi hmmy uhy a w przyszlosci explozje.

No wiesz, ja bym sie nie skusił. 20 min gry na zamku i targam 500 gp w kasie i jakieś 2k w sprzęcie. Więc dużo szybiej kase mam niż druid. Ale UH-maker jest przydatny. Masz lagi , robisz uhy. Nie musisz ich kupowiać oszczędzasz kase. Sprzątasz pokuj to nei expisz ale uhy robić morzesz etc.

Deskelt 18-08-2004 10:20

Opłaca sie miec z 2 uh meker'ów nawet jeśli masz full bp of uh (w co wątpie) to możesz sprzedawać je za cene 2.2k :D

benator 18-08-2004 10:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deskelt
Opłaca sie miec z 2 uh meker'ów nawet jeśli masz full bp of uh (w co wątpie) to możesz sprzedawać je za cene 2.2k :D

Po co ci 2 uh-makerzy jak grasz zgodnie z zasadami czyli nie używasz mc? Odpalasz 1 robisz nim bp potem 2 i robisz nim 2 bp?:D

sajgon 18-08-2004 10:38

Ale z mc zrobisz bp uh na 2 druidach w 1 godzine i 40 minut!!!

Rovenka 18-08-2004 13:46

Jak najbardziej polecam mieć run-maker'a ^^. Ja najpierw robiłam druidką runy i je sprzedawałam, po czym dorobiłam się drugiej postaci (knighta). I już miałam wtedy ładny start (itemki, kasa itp ^^)... Teraz trzeba tylko popracować nad mlvl-em knighta i będzie można używać runek =).

Seban PL 19-08-2004 21:39

Najgorsze ze tracisz czas.

Tracisz czas no bo:
1-przejscie rooka (NIENAWIDZE GO! jak widze ze rat mi robi red hp to mi sie niedobze robi!)
2-czas na robienie UH (bo mowie akurat o tym) to by sie nieliczylo gdybys uzywal (niewiem czy moge wymienic to slowo...) Tibi MC ale ja jako pozadny gracz jej nieuzywam:] .
3-ja mimo tych i innych powodów i tak zrobilem se takiego druida (choc jescze na rook :( ) bo zarobek pod karzdym wzgledem i to za free karzdego skusi... :berserk:

Simsung 20-08-2004 21:11

A ja mam druidka 15 lvl i 25 mlvl.
Ma juz duzo czarów.
Stworzylem niedawno postac bedzie pallem.
I jak wejde na main to bede mial gotowy start .
Zrobie lvle i bede sie cieszył .

Porada dla kazdego: Zawsze miejcie pod reka runemakera !!!

caoxsude 27-08-2004 00:38

Ja mam swojego rune-makera a dzieki pomocy przyjaciół ćwiczę na nim skille swoim knightem i robie nim runy :D jak nie ma przyjaciół to też ćwicze na nim skille i też robie runy :) bez mc ;) zapytacie jak ? :P proste ;) dla pacc bedzie łatwo a jak macie facca to trochę trzeba się namęczyć. Żeby sztuczka wyszła dla facc server musi być wolny tzn: można się zalogować na postać za pierwszym razem. sposób:

A)
Po pierwsze wychodzimy r-makerem poza miast najlepiej w okolice jakiegoś respawnu pająków lub niedźwiedzi. Wylogowujemy się i logujemy się na postać którą chcemy ćwiczyć skille. Tą postacią podchodzimy w miejsce w którym wylogowaliśmy naszego r-makera. Lurujemy jakiegoś spidera i raz go walimy. SZYBKO wyłączamy tibie przyciskiem exiti równie szybko ją znów włączamy i logujemy się na r-makera. Jeśli byliście odpowiednio szybcy wasza druga postać będzie stała obok was. Zapraszacie ją do party i powtarzacie czynność z wyjściem i logujecie się na postać która na trenować :P dołączacie sie do party które sami załozyliście r-makerem i spokojnie zaczynacie bić r-makera (pamietajcie musicie mieć słaby eq żeby go nie zabić :) ) teraz znów wyłączacie tibia znów włączacie i logujecie się na r- makera ;P możecie zacząc bić drugiego chara a on się i tak nie wyloguje :) to wszystko ;P teraz stajecie w bezpieczne miejsce i robicie sobie runy :). Pacce mogą zawsze się zalogować więc mają łatwiej :)

B)
jeśli ktos z waszych kolegów jest akurat online sprawa jest o wiele łatwiejsza
- po prostu zaprasza twojego r-makera do party i zaczynacie się bić tak żeby się nie zabić :P teraz exit i na drugą postać, kolega daje drugiej party i tą drugą zaczynasz bić swojego r-makera dając jednoczesnie follow. Znów exit i logujecie sie na r-makera ;P zaczynacie bić drugą postać a wasz kolega może juz sobie iść :)

PS:Trochę się napociłem :P mam nadzieje że post nie zniknie w tajemniczych okolicznościach a może i nawet komuś pomoże :) pisałem go właśnie trenując w taki sposób :P i robiąc bp uhow (zrobiłem 5 :) )

Sty!a 27-08-2004 00:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez caoxsude
Ja mam swojego rune-makera a dzieki pomocy przyjaciół ćwiecze na nim skille swoim knightem :D jak nie ma przyjaciół to też ćwicze na nim skille :) bez mc ;) zapytacie jak ? :P proste ;) dla pacc bedzie łatwo a jak macie facca to trochę trzeba się namęczyć. Żeby sztuczka wyszła dla facc server musi być wolny tzn: można się zalogować na postać za pierwszym razem. sposób:

A)
Po pierwsze wychodzimy r-makerem poza miast najlepiej w okolice jakiegoś respawnu pająków lub niedźwiedzi. Wylogowujemy się i logujemy się na postać którą chcemy ćwiczyć skille. Tą postacią podchodzimy w miejsce w którym wylogowaliśmy naszego r-makera. Lurujemy jakiegoś spidera i raz go walimy. SZYBKO wyłączamy tibie przyciskiem exiti równie szybko ją znów włączamy i logujemy się na r-makera. Jeśli byliście odpowiednio szybcy wasza druga postać będzie stała obok was. Zapraszacie ją do party i powtarzacie czynność z wyjściem i logujecie się na postać która na trenować :P dołączacie sie do party które sami załozyliście r-makerem i spokojnie zaczynacie bić r-makera (pamietajcie musicie mieć słaby eq żeby go nie zabić :) ) teraz znów wyłączacie tibia znów włączacie i logujecie się na r- makera ;P możecie zacząc bić drugiego chara a on się i tak nie wyloguje :) to wszystko ;P teraz stajecie w bezpieczne miejsce i robicie sobie runy :). Pacce mogą zawsze się zalogować więc moja łatwiej :)

B)
jeśli ktos z waszych kolegów jest akurat online sprawa jest o wiele łatwiejsza
- po prostu zaprasza twojego r-makera do party i zaczynacie się bić tak żeby się nie zabić :P teraz exit i na drugą postać, kolega daje drugiej party i tą drugą zaczynasz bić swojego r-makera dając jednoczesnie follow. Znów exit i logujecie sie na r-makera ;P zaczynacie bić drugą postać a wasz kolega może juz sobie iść :)

PS:Trochę się napociłem :P mam nadzieje że post nie zniknie w tajemniczych okolicznościach a może i nawet komuś pomoże :) pisałem go właśnie trenując w taki sposób :P i robiąc bp uhow (zrobiłem 5 :) )

Opowiedz jeszcze jak zginales podczas traina i zabiles nie chcacy uh-makera...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:09.