Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Noestrada (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=85053)

OnlyM(PL) 15-07-2006 19:00

Skoro jestesmy przy neo moze zna ktos dobry sposob na obnizenie PINGU!?

Mam neo 512 Sagema.
Zazwyczaj w AA albo Sof2 mam ping po 90-200.

sir Tifejo 15-07-2006 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
Skoro jestesmy przy neo moze zna ktos dobry sposob na obnizenie PINGU!?

Mam neo 512 Sagema.
Zazwyczaj w AA albo Sof2 mam ping po 90-200.

Milo, tez pykam w aa.
To jest normalne, nie wiem czemu tak jest, ale zapytaj sie kogos jaki masz ping - bedziesz mial 20-50, mimo ze na monitorze bedziesz mial gigantyczne liczby. Nie wiem jak to obnizyc, ale lagow nie ma.

Phoelerius 15-07-2006 21:06

W menadzerze urzadzen jak dasz wlasciwosci na modem lub na port usb to jest opcja oszczedzania energi(gdzies tam w kazdym razie, poszukaj), wylacz ja jak masz wlaczona. Raczej to nie pomoze ale nigdy nie wiadomo.

Oblivion 16-07-2006 14:31

Mnie też ten kłopot nie omiął tylko mam problemy z zicom :(
czeba coś z tym zrobic :confused:

Cebix 16-07-2006 14:57

Do autora tematu: używasz aplikacji dostarczanej do Neo "Wanadoo"? Jeśli tak to ją wywal i łącz się tym sposobem + program Autoconnect http://neostrada.info/instalacja.php?id=winxp - być może to jest Twoim problemem.

Badzo 16-07-2006 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz
Dzieki temu wspanialemu polaczeniu z internet jakim jest niewatpliwie neostrada padlem ostatnio 3 razy. Ide se na scaraby i expie w ukrytej jaskini, nagle moj ulubiony komunikat "uzytkownik zostal odlaczony od uslugi" podczas gdy atakowalo mnie z 7 scarabow (w ukrytej na -3 tam gdzie sie z tak duzo respi i z gfb trzeba czyscic, mam nadzieje ze wiecie gdzie). No i nietrudno sie domyslic ze ded bo chociaz po jakis 45 minutach znowu udalo sie wlaczyc neostrade to zalogowalem sie w swatyni bez dsm i rh, lvl spadl z 81 na 79, skille z 92/91 na 90/89. No nic ide po loot (no bo az tak zle mi sie nie zdarzala zeby 2 razy pod rzad sie neo rozlaczala). Jestem 4 sqm od swojego ciala, atakuje mnie tyle scarabow co poprzednie i znowu ded, 77 lvl, wyleciala d-lance (przynajmniej nie bede mial problemow czy wziac lance czy FA <ironia>), skile 88/87, mlvl o malo co nie spadl na 5 (99% do 7mlvl). Tak mi neo rozwinela postac. A poza tym mowilem o 3 dedach bo tydzien temu (te 2 byly dzisiaj) mi sie net rozlaczyl na dragach i k-legi polecialy oraz 7,5 bp uh.

Windows XP, modem Sagem F@st 800.
Posze o pomoc
co mam zrobic zeby nie rozlaczalo?
CZytalem wszystkie tematy o neo na tym forum ale nie znalazlem nic konkretnego co by mi pomoglo (poza podpowiedziami typu neo to shit :) )
Czytalem tez poradnik o neo w dziale wasze poradniki ale w ogole mi on nie pomogl bo zostal napisany pod windows me/98, a na xp robi sie to calkowicie inaczej. :(

Urzekła mnie twoja historia :( :( :(

Jucha Furora 27-07-2006 13:45

Help!!!

Ja mam neo~~speed touch 330 thomson predkosc 512 od 2 dni. poszedłem sobie na soldki dobic level a tu nagle"użytkownik zostal~~"loguje sie w temple oczywiscie poszedlem do depo wszystko odrobic(na szczescie tylko bp spadl)i nagle znowu użytkownik~~ i od tej pory rozłancza się co 2-5 minut nie da sie grac a nawet robic run!!!proszę o pomoc szukalem juz na forum i znalazlem link gdzie niby wszystko pod win xp gra w tu du** rozłancza sie co chwilke
!!!HELP!!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Blind Guardian 27-07-2006 21:07

Wylacz bota. Powinno byc ok :D

Pablofrs 29-07-2006 01:25

Arcydemon - też mam livebox i też mnir wywalało na tej wtyczce Wifi.
Sposób okazał się niespodziewanie prosty :)
przestawiłem komputer tak, aby sygnał od modemu leciał po lini prostej. Komp głowny z modemem jest u taty w pokoju, a ja mam u siebie w pokoju tak ustawiony komputer że jest tak jakby na lini prostej.

verques soldiniss 19-08-2006 22:35

omg, jak czutam glupoty jakie <chyba> ludzie tutaj napisali to mi rece <i nie tylko> opadaja...
wiec wyjasnijmy:
neo pada bo:
1. masz windowsa co daje b. duze prawdopodobienstwo syfu, miedzy innymi rozych programikow rozlaczajacych cie od netu - zainstaluj sobie jakiegos linuxa, nawet moze byc ubuntu na poczatek, jak bedziesz zainteresowany to daj znac - wysle ci na miala instrukcje podlaczania sagema na najnowszej dystrybucji
2. sygnal jest za slaby, za duza odleglosc od uslugodawcy - raczej b malo prawdopodobne, - popros o nowy modem
3. tp jak <chyba> wszyscy wiedza co jakis czas wysyla pakieciki rozlaczjace nas od sieci, nigdy nie zaglebialem sie dlaczego tak robia, ale robia - zablokuj pakiety wysylane przez kochane tp - windows- nie wiem gdzie co i jak - linux - iptables
jak cos to --help i masz wszystko wyjasnione,

Yoshio 14-01-2008 15:48

aaaaa ja tez mam problem z neo... kiedy niema wogole pingu smiga jest wszystko fajnie a kiedy wystarczy ze mi malutki ping wyskoczy to juz klapa lagi takie ze sie ledwo co ruszam... wie ktos co z tym nietak?

Voon 14-01-2008 16:38

Cytuj:

aaaaa ja tez mam problem z neo... kiedy niema wogole pingu smiga jest wszystko fajnie a kiedy wystarczy ze mi malutki ping wyskoczy to juz klapa lagi takie ze sie ledwo co ruszam... wie ktos co z tym nietak?
aaaaa1: odświeżyłeś temat, raport.

aaaaa2: szukaj!

Yoshio 14-01-2008 18:39

@up
aaa szukalem ale niemoge znalesc v.v

Smetana 15-01-2008 00:46

Problem tkwi najprawdopodobniej w modemie. Ja odkąd mam router z ADSL nie doświadczyłem odłączenia neta.

Cytuj:

masz windowsa co daje b. duze prawdopodobienstwo syfu, miedzy innymi rozych programikow rozlaczajacych cie od netu - zainstaluj sobie jakiegos linuxa, nawet moze byc ubuntu na poczatek, jak bedziesz zainteresowany to daj znac - wysle ci na miala instrukcje podlaczania sagema na najnowszej dystrybucji
Dajcie spokój z tym systemem dla lansero-pozerów.

Arka_Sath_Wielki 15-01-2008 12:27

ja mam neostrade 1,3 mb/s i mam 0 lagow 0 kickow itd ;) i jestem z niej bardzo zadowolony ;)

metiu 15-01-2008 19:24

To po godzinie ciało nie zasycha? (45 minut jak włączył neo i około 15 minut na dojście).

Maniack 16-01-2008 11:44

Ogulnie mówiąc, w 10% przypadków wadliwy jest modem, lecz 90% to zaśługa jakości lini tpsa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:50.