![]() |
Skoro jestesmy przy neo moze zna ktos dobry sposob na obnizenie PINGU!?
Mam neo 512 Sagema. Zazwyczaj w AA albo Sof2 mam ping po 90-200. |
Cytuj:
To jest normalne, nie wiem czemu tak jest, ale zapytaj sie kogos jaki masz ping - bedziesz mial 20-50, mimo ze na monitorze bedziesz mial gigantyczne liczby. Nie wiem jak to obnizyc, ale lagow nie ma. |
W menadzerze urzadzen jak dasz wlasciwosci na modem lub na port usb to jest opcja oszczedzania energi(gdzies tam w kazdym razie, poszukaj), wylacz ja jak masz wlaczona. Raczej to nie pomoze ale nigdy nie wiadomo.
|
Mnie też ten kłopot nie omiął tylko mam problemy z zicom :(
czeba coś z tym zrobic :confused: |
Do autora tematu: używasz aplikacji dostarczanej do Neo "Wanadoo"? Jeśli tak to ją wywal i łącz się tym sposobem + program Autoconnect http://neostrada.info/instalacja.php?id=winxp - być może to jest Twoim problemem.
|
Cytuj:
|
Help!!!
Ja mam neo~~speed touch 330 thomson predkosc 512 od 2 dni. poszedłem sobie na soldki dobic level a tu nagle"użytkownik zostal~~"loguje sie w temple oczywiscie poszedlem do depo wszystko odrobic(na szczescie tylko bp spadl)i nagle znowu użytkownik~~ i od tej pory rozłancza się co 2-5 minut nie da sie grac a nawet robic run!!!proszę o pomoc szukalem juz na forum i znalazlem link gdzie niby wszystko pod win xp gra w tu du** rozłancza sie co chwilke
!!!HELP!!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( |
Wylacz bota. Powinno byc ok :D
|
Arcydemon - też mam livebox i też mnir wywalało na tej wtyczce Wifi.
Sposób okazał się niespodziewanie prosty :) przestawiłem komputer tak, aby sygnał od modemu leciał po lini prostej. Komp głowny z modemem jest u taty w pokoju, a ja mam u siebie w pokoju tak ustawiony komputer że jest tak jakby na lini prostej. |
omg, jak czutam glupoty jakie <chyba> ludzie tutaj napisali to mi rece <i nie tylko> opadaja...
wiec wyjasnijmy: neo pada bo: 1. masz windowsa co daje b. duze prawdopodobienstwo syfu, miedzy innymi rozych programikow rozlaczajacych cie od netu - zainstaluj sobie jakiegos linuxa, nawet moze byc ubuntu na poczatek, jak bedziesz zainteresowany to daj znac - wysle ci na miala instrukcje podlaczania sagema na najnowszej dystrybucji 2. sygnal jest za slaby, za duza odleglosc od uslugodawcy - raczej b malo prawdopodobne, - popros o nowy modem 3. tp jak <chyba> wszyscy wiedza co jakis czas wysyla pakieciki rozlaczjace nas od sieci, nigdy nie zaglebialem sie dlaczego tak robia, ale robia - zablokuj pakiety wysylane przez kochane tp - windows- nie wiem gdzie co i jak - linux - iptables jak cos to --help i masz wszystko wyjasnione, |
aaaaa ja tez mam problem z neo... kiedy niema wogole pingu smiga jest wszystko fajnie a kiedy wystarczy ze mi malutki ping wyskoczy to juz klapa lagi takie ze sie ledwo co ruszam... wie ktos co z tym nietak?
|
Cytuj:
aaaaa2: szukaj! |
@up
aaa szukalem ale niemoge znalesc v.v |
Problem tkwi najprawdopodobniej w modemie. Ja odkąd mam router z ADSL nie doświadczyłem odłączenia neta.
Cytuj:
|
ja mam neostrade 1,3 mb/s i mam 0 lagow 0 kickow itd ;) i jestem z niej bardzo zadowolony ;)
|
To po godzinie ciało nie zasycha? (45 minut jak włączył neo i około 15 minut na dojście).
|
Ogulnie mówiąc, w 10% przypadków wadliwy jest modem, lecz 90% to zaśługa jakości lini tpsa.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:50. |