Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pytanko o knighta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=85177)

Mantegos 09-08-2006 11:05

pomyslmy tak, nalepszym swordem do zdobycia jest magic sword, jednoreczny

móc 09-08-2006 13:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek
Najlepszy wybor to wybor dokonany wlasnorecznie-chcemy jednoreczna bron i expic wolniej-mamy pretensjie do sibie, ze mamy mniej expa. Wybieramy dwu-reczna bron-mamy pretensje do sibie, ze uhy znikaja z plecaka jak szalone.

Na wiekszosci expowisk to wlasnie z bronia dwureczna tracimy mniej uhow. (bo zabijamy potwory o niebo szybciej). Przyklad: guardy, of, mint~, dragi, ef, tomby, scaraby itd itp. (jednym slowem wiekszosc porzadnych expowisk [oprocz guardow ktore tez wymienilem a porzadnie nie sa] najlepiej z 2-handed bic)

Palutek 10-08-2006 17:19

Ja wole chodzić z jednoręczną ! ! ! Te Warhammery i GS są do kitu , i co pójdziesz sobie na np. dragon lorda z GS ...pukniesz mu za (ja sie tam nie znam ;p bo jeszcze na nim nie byłem :)) np. 150 a on tobie hita za 300 i tak cały czas....lepszy jest miecz / axe/club i tarcza...przynajmniej moim zdaniem.

ale twój chłopek twoja gra.....;)

móc 10-08-2006 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palutek
Ja wole chodzić z jednoręczną ! ! ! Te Warhammery i GS są do kitu , i co pójdziesz sobie na np. dragon lorda z GS ...pukniesz mu za (ja sie tam nie znam ;p bo jeszcze na nim nie byłem :)) np. 150 a on tobie hita za 300 i tak cały czas....lepszy jest miecz / axe/club i tarcza...przynajmniej moim zdaniem.

ale twój chłopek twoja gra.....;)

Lepsza jest bron dwureczna bo expienie jest wtedy bardziej oplacalne (schodzi mniej uhow bo szybciej zabijamy potwora). A dl i tak 90% obrazen zadaje z magii wiec malutko zyskasz na tarczy.

Krzysiek_666 10-08-2006 21:53

Co fakt to fakt ktos mi kiedys mowil ze dl z combo umi 800 walnoc :) Ja bym nie chcial sie z czyms takim zmierzyc :p

móc 10-08-2006 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzysiek_666
Co fakt to fakt ktos mi kiedys mowil ze dl z combo umi 800 walnoc :) Ja bym nie chcial sie z czyms takim zmierzyc :p

Combo za 800 jak najbardziej dl moze walnac, z czego 799 obrazen dostajesz z magii na ktora twoj shield nie ma wplywu.

Diego'Odin 10-08-2006 22:26

Cytuj:

Zdobyc TH to big problem, chyba ze ubijesz orsha :) W co wondpie bo wali ponad 1 k. Knight lepiej sie ma jak ma lepsze bron od draogn hammera bsa czy fire axe. Nawet Magic Sword nie jest latwo zdobyc tak jak Stoncater Axe Anihilatora nie kazdy umi wykonac juz nie raz widzialem jak 120 lv knight i palle dedaly na ani a sorki go w 30 sek wykonali :)

Orsha ubic to mniejszy problem niz go spotkac

nie wONDp sobie czereśniaku tylko wroc do szkoły podstawowej (albo chociaz użyj magicznego "Słownika ortograficznego")

"STONECATER AXE" BIG ROTFL!!! Weź naucz sie prawidłowej nazwy a potem pisz coś (szczególne publicznie)

umi - uhuhu niom pawdia be ni kady umi

"sorki" mogą go wykonać (sami) raczej tylko na non-pvp ( i przewaznie z leczacym ich druidem

móc 11-08-2006 08:57

Cytuj:

"sorki" mogą go wykonać (sami) raczej tylko na non-pvp ( i przewaznie z leczacym ich druidem
To dlaczego ja juz widzialem xx filmikow z wykonywaniem anni przez 4 sorcow z ue na swiatach pvp? Skoro sie nie da?

Krzysiek_666 11-08-2006 09:06

Dobre pytanie ;p Sorki wlasnie najlatwiej radza sobie z ani:)

Thor Nephihean 11-08-2006 09:09

Ok, broń dwureczna zadaje duże obrażenia.
Jedyną wadą jest to, że trzeba miec dobrą zbroje.
Wkońcu tarczy wtedy nie można trzymac co się s tym wiąże... obrażenia od ataku potwora.

Vil 11-08-2006 13:15

Cytuj:

Dobre pytanie ;p Sorki wlasnie najlatwiej radza sobie z ani:)

zwlaszcza jak im braknie 50 many na ostatniego UEka i skladaja sie wszyscy razem.

Woferos 11-08-2006 16:23

yhy

zadajesz mocniesze hity ale też nie radził bym chodzić z dennym skilem shieldingu...:]

caveki 17-08-2006 08:44

Wiem ze ten post nie powinien znajdowac sie tutaj ale mam pytanie otoz dostalem bana na forum na 30 dni i 3 punkty karne za to ze poradzilem z jakimi skilami i eq na jakim lvl ma expic najcikiem X( Pewnie i tak ten temat zostanie usuniety i pewnie znowu mi dadza ban X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:37.