Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   skille i eq, a ataki magiczne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=89005)

Ufocznik 10-08-2006 13:35

"Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego"

gdzie tu jest napisane ze walil by tak jak fe (na dystans) tylko ze atakiem fizycznym?

jest napisane "potwor ktory atakuje z sila fe (jak napisalem, np. ds?), typem ataku fizycznego (a ds nie wali atakiem fizycznym?)"

"z sila fe"
nie oznacza "tak jak fe" (czyli na dystans), prawda? -.-

pomijajac juz fakt, ze w tym zdaniu nie ma przecinkow (i ze powinno byc atakuje, zamiast atakuję)

a o co ci chodzi ze zdaniem "a co do explo, to wali z nich fe na 100%" ?
A co do explo, to wali z nich (czyli z explo [chociaz powinno byc "z niego"]) fe,(<-tu jest przecinek) na 100%.

czemu mamy skonczyc te dyskusje? bo jest to zwyczajnie offtop, a ponad to
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik
dobra jak chcecie fe wali z explo-podobnego gowna, demon wali z gfb, koniec

czy gdzies tu sie jeszcze upieram, przy tym ze demon wali z ue, a fe z explo?

btw. bylbym wdzieczny gdybys pisal moj nick z wielkiej litery, bo w taki sposob mam napisane nad avatarem jakbys nie widzial, mozemy dyskutowac, wyklucac sie, ale troche szacunku, he?

ripper 10-08-2006 16:49

@Ufocznik
Błagam, nie wypominaj ludziom błędów (szczególnie int.), bo sam robisz ich od groma. Sorry za offtop, ale mnie skręca jak coś takiego widzę.

Ufocznik 10-08-2006 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
@Ufocznik
Błagam, nie wypominaj ludziom błędów (szczególnie int.), bo sam robisz ich od groma. Sorry za offtop, ale mnie skręca jak coś takiego widzę.

nie wypomnialem mu bledu, tylko chodzilo o to ze przez brak przecinkow, w tym zdaniu bylo troche pogmatwane, cos w stylu:
co ty gadasz przeciez... zamiast
co ty gadasz, przeciez, jak jest napisane wszystko jednym ciagiem, bez przecinkow, kropek, etc. czasem trudniej zrozumiec sens zdania. A jesli chodzi o moje bledy, to napewno nie popelniam ich tak duzo, zreszta patrz na siebie, powinien byc przecinek, po "skręca", a przed "jak"
mozna juz zamknac ten temat, bo z dyskusji o tym, czy eq i skille maja znaczenie, w przypadku atakow magicznych, poprzez debate, o tym ktore potwory wala atakami magicznym, a ktore fizycznymi, przeszlismy do gledzenia, na temat interpunkcji

Aynahanir 10-08-2006 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phoelerius
Demon uderza z GFB(atak magiczny) a nie EU, lol!

i do kogo tu jest lol? i co tak lubisz unie europejska? (ang. EU - european union dla łomnych)

demony atakują z Energy beam i fire explo a wrlk z great enerdżybim, explów (tu nie wiem, czy UE [do diabła, znowu ta unia ełropejka] też się zalicza do explosions [w końcu to ultimate EXPLOSION]) i fajer fajldów.

ripper 11-08-2006 01:44

@Ufocznik
Dobrze, kończąc temat DEFINITYWNIE powiem jeszcze, że robisz więcej ode mnie :< a co ja, gorszy mam być? xD
@up
Słyszałeś kiedyś taki mądry wyraz jak "literówka"?

móc 11-08-2006 10:50

Ktos tam pisal o dsie i fe
Ja jeszcze sprostuje ze fe nie ma szans zabrac nic dsowi za pomoca melee bo ds wrecz jest z 5 razy silniejszy

Frankolek 11-08-2006 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez miver
Witam.
Szukałem na forum i niczego konkretnego się nie doszukałem, sry jak już jest...

Mam pytanie. Czy skille (dokladnie skill defa) i eq mają jakieś znaczenia przy takach magicznych zadawanych przez potwory. Wiem że np. SD bh to atak fizyczny więc eq i skille mają znaczenia. Jednak czy np. f-Wave draga, czy podobne rzeczy walną mniej przy lepszych skillach defa i lepszym eq?

Fo F-Wave draga i innych atakow magicznych jak UE itd nieam to znaczenia nawet jesli mialbys pierwszy lvl i niemail EQ to dostał byś gita od draga np. za 80 a eternal oblivion z njaleposzym eq teshy dostałby 80 :]

móc 11-08-2006 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frankolek
atakow magicznych jak UE

UE to akurat atak fizyczny. -.-

Ma'tys 18-08-2006 20:49

Co do tematu czy FE wali tylko z ognia, nie łatwiej było jakby Sorc/Drut przywołał dsa natomiast druig Sorc/Drut Fe i sprawdzic z czego bije ten FE dokladnie ?

pazuzu 22-08-2006 00:34

fe nie bije z explo i zakonczcie juz ten jalowy temat

jedyne znane mi potworki bijace z explo to piraci (nie jest to explo obszarowe ale dziala jak explo) czasem strzelaja i nic sie nie obrywa podobnie do sdkow beholdera

malas menilan 22-08-2006 11:51

po 1 UE to atak magiczny. Jedynie obrażenie od niego jest fizyczne.

atak fizyczny to atak np swordem, axe, clubem lub distance.

po 2 piraci chyba nie używaja explo na 1 kratke a raczej FireBug'a. (jeden z NPC, mówi ze piraci robili tajne interesy zakupując FireBug'i :) ) pewności 100% nie mam, ale co kolwiek to jest to potrafi uprzykrzyć życie.

pozdrawiam

BTW z odpowiedzi na proste pytanie wyszła kłutnia pt "kto jest wiekszym kretynem a kto wie mniej o tibi."

Player. 16-12-2006 17:51

Demon z UE nie wali!-,- a z explo wali Fire Elemental...

maciek_92 16-12-2006 18:14

@ topic
Eq, shielding nie obronią Cie przed atakami z energii, trucizny, ognia, jedynie zmniejsza obrazenia zadawane z exori (np. Black Knight), sd (np. pk ;]), explo(np. fire devil!!), exori mort (np. pk) i ue ( tez pk )
@ do tych co się tam kłócili
Chyba żaden potwór nie wali z ue a już na pewno nie demon/wrl. Z explo Fe też nie wali( przynajmniej nie z takiego typowego explo (adevo mas hur) tylko z ognistej imitacji), a z takiego najprawdziwszego explo to wali fire devil ( na pewno) i może jakieś potforki które doszły w świątecznym Update.

A teraz czekam na słowa krytyków ;]

Raditz Saiya-jin 16-12-2006 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maciek_92 (Post 1132463)
@ topic
Eq, shielding nie obronią Cie przed atakami z energii, trucizny, ognia, jedynie zmniejsza obrazenia zadawane z exori (np. Black Knight), sd (np. pk ;]), explo(np. fire devil!!), exori mort (np. pk) i ue ( tez pk )
@ do tych co się tam kłócili
Chyba żaden potwór nie wali z ue a już na pewno nie demon/wrl. Z explo Fe też nie wali( przynajmniej nie z takiego typowego explo (adevo mas hur) tylko z ognistej imitacji), a z takiego najprawdziwszego explo to wali fire devil ( na pewno) i może jakieś potforki które doszły w świątecznym Update.

A teraz czekam na słowa krytyków ;]

shielding nie zmniejsza obrazen od atakow fizycznych, jedynie arm moze je zmniejszyc

Pitosh 16-12-2006 18:23

Skill Shieldingu i Defence itemow maja znaczenie do atakow fizucznych czyni exori Black Knighta co do explo Fire Ele~ nie jestem pewien ale do UE demona na poeno nie ma znaczenia

Technick 16-12-2006 19:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez miver (Post 928009)
Witam.
Szukałem na forum i niczego konkretnego się nie doszukałem, sry jak już jest...

Mam pytanie. Czy skille (dokladnie skill defa) i eq mają jakieś znaczenia przy takach magicznych zadawanych przez potwory. Wiem że np. SD bh to atak fizyczny więc eq i skille mają znaczenia. Jednak czy np. f-Wave draga, czy podobne rzeczy walną mniej przy lepszych skillach defa i lepszym eq?

Podsumowując:
Skille i arm przydają tylko w wypadku obrażeń zadanych od SD, Explosion, Force Strike, Berserk, Ultimate Explosion. W przypadku obrażeń zadanych przez inne czary skille i arm NIE mają żadnego znaczenia.
Żaden potwór nie używa czarów Explosion i Ultimate Explosion (Demon i Fire Elemental TAKŻE).
To by było na tyle - temat do zamknięcia :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:25.