Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Jak zabijać roty i się nie narobić :P (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=90247)

Badek1910 16-09-2006 17:59

Super. ;) Naprawde Bardzo Dobry Poradnik !!! Extra !!! B)

borekziom 16-09-2006 19:25

no no no dobry plan :P

Yallah 16-09-2006 19:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 950370)
Drugi sposób na roty, wystaczy mieć 2 boxy i sprawna katane. Każdy chyba wie że to w drodze na katana quest tylko że do góry tam gdzie kilka rotów.

Zgadzam sie co do miejsca, sam czesto korzystam z tego ale nie trzeba miec tam 2 boxow wystarczy jeden ten bardziej z przodu. Nie wiem czemu ale tam rot nie przesuwa sie do przodu nawet jak ma miejsce wolne...

Zalgadis 16-09-2006 20:52

Tutorial krótki, acz treściwy - a co najważniejsze - przejrzysty. Napisany lekko i zrozumiale - zdjęcia wyraźne, opisy rzetelne.
pogratulować
ale jakim cudem dostajemy te 40 expa?;p

MvD 18-09-2006 23:05

Powiem krótko: Genialnie! ;]

Poradniczek wypas, gz pomysłu :)

Pozdro ;)

Kapustka_1991 27-09-2006 15:09

Może i nie wygrałeś tego konkursu na najlepszy poradnik, ale ten pomysł z rotami jest niesamowity.
Sam wiem ile czasu i hp kosztuje zabicie a co dopiero lootowanie czegoś z rota.
Więcej takich pomyłów

nosane 02-01-2007 18:05

Sprawdziłem poradnik pod kątem ostatniego update. Metoda dalej działa, mimo paru zmian w tym miejscu, nadal można "trapować" rotwormy i nachapać się darmowego doświadczenia ;).

Zauważyłem jednak jedną rzecz: Podczas trapowania przyszedł pewien gracz i zaatakował zatrutego rota. Zadał mu jakieś tam obrażenia, a gdy rot padł, on dostał 6pkt doświadczenia, a ja 34. Niby wszystko okay, ale gdy chciałem przejrzeć "zawartość" ofiary, dostałem wiadomość: "You are not the owner"...

Gdy zabijam roty sam, dostaję 40pkt i spokojnie mogę "przeglądać" zwłoki ;).

Dlaczego tak się dzieje? Nie mam pojęcia, w każdym razie, najwyraźniej - silnik gry traktuje moje doświadczenie z zatrucia jako hmm... niższe, mniej istotne, natomiast zwykłe hity jako ważniejsze? Dziwne. Chociaż, szczerze mówiąc, cała ta metoda jest podejrzana :D.

Tak, czy owak, z tego "sposobu" na roty dalej można korzystać, polecam ^^

LolnY 02-01-2007 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nosane (Post 1169467)
Sprawdziłem poradnik pod kątem ostatniego update. Metoda dalej działa, mimo paru zmian w tym miejscu, nadal można "trapować" rotwormy i nachapać się darmowego doświadczenia ;).

Zauważyłem jednak jedną rzecz: Podczas trapowania przyszedł pewien gracz i zaatakował zatrutego rota. Zadał mu jakieś tam obrażenia, a gdy rot padł, on dostał 6pkt doświadczenia, a ja 34. Niby wszystko okay, ale gdy chciałem przejrzeć "zawartość" ofiary, dostałem wiadomość: "You are not the owner"...

Gdy zabijam roty sam, dostaję 40pkt i spokojnie mogę "przeglądać" zwłoki ;).

Dlaczego tak się dzieje? Nie mam pojęcia, w każdym razie, najwyraźniej - silnik gry traktuje moje doświadczenie z zatrucia jako hmm... niższe, mniej istotne, natomiast zwykłe hity jako ważniejsze? Dziwne. Chociaż, szczerze mówiąc, cała ta metoda jest podejrzana :D.

Tak, czy owak, z tego "sposobu" na roty dalej można korzystać, polecam ^^

Liczy wtedy tylko exp. który jest zdobywany przy własnych hitach :P No, wiesz o co mi chodzi.

Drzamich 04-01-2007 16:23

Podobno po grudniowym Update zmienił się resp rotów koło katana roomu.
Czy wobec tego sposób zabijania rotów opisany w pierwszym poście jest nadal aktualny, czy też poprzez zwiększenie respu rotów, nie można lurować już jednego rota na raz co chyba psuje taktykę.
@edit: To super. Za tydzień zaczynają się u mnie ferie więc w pierwszy poniedziałek ferii pójdę po save server'a, żeby nie było zlurowanych rotów i wypróbuje tę taktykę.

Ameriov 04-01-2007 19:22

@up

Nosane już to napisał pare postów wyrzej..

Zummer 04-01-2007 20:03

No, no, fajny poradnik. Nigdy Rotwormów nie huntowałem, ale ten sposób naprawde jest bardzo ciekawy :).

Qnip 17-02-2007 20:05

Wypróbowałem dzisiaj ten sposób i bardzo mi się on podoba. Thx Out ;)

Pancho_1991 17-02-2007 21:44

Git poradnik 9/10 gz :cup:

RookGwardzistka 19-02-2007 09:18

bardzo ładny poradnik,napewno wielu skorzysta w tym ja

ocena:9/10

BeNcHaKeR 19-02-2007 17:57

Dla abrdziej doświadczonych graczy nic specjalnego ale dla low lvl świetne gz pomysłu :)

Mckenzi 19-02-2007 18:05

Bardzo ciekawy pomysł żeś zrobił B) :] (na poczotku nie skapnolem sie o co chodzi z tymi honey flowerami :D :p :p :p :p ) oby tak dalej

Nagrix 19-02-2007 18:46

Ten "bug" funkcjonuje już odkąd zacząłem grać w tibię (czyt. ~3 lata). Słowo bug umieściłem w cudzysłowie, ponieważ tak naprawdę nim nie jest, już tłumaczę.
Jak ktoś wyżej napisał, bardzo dawno temu zabijano GSy blokując je E/F bombami, jednak niedługo potem, w update, zaatakowane potwory przebiegały przez wszystko, aby tylko dostać się do swojego przeciwnika.
Tak samo jest z sytuacją, kiedy silniejszy potwór (np. orc berserker), którego atakujemy, ma tylko jedną szansę na dojście do nas - zabijając słabszego potwora (sprawdzałem tylko na potworach typu orc berserker + orc/snake). Jak można łatwo przewidzieć, orc berserker zabija słabszą kreaturę aby do nas dojść, ale nie dostajemy za tego potwora doświadczenia.
Co do wykorzystania tego "buga", znajduje on także zastosowanie na mainie. Co może w wolnym czasie opiszę w podobnym poradniku :P

Edit:
Tak się rozpisałem, że zapomniałem pogratulować dobrego poradnika :P

Marionus 20-02-2007 12:55

Bardzo dobrze ze zrobiles poradnik jak zabijac roty :) teraz moze jak zabijac raty zeby sie nienarobic :<>

Redo_on_Nerana 19-04-2007 10:03

Re: Jak zabijać roty i się nie narobić :P

Powiem jedno; Super! :D

W końcu będę miał większą szansę, że ubiję rota i stracę mniej hp i LF'ów :P Dla low-lvlowców (takich jak ja, [char]Isaac Galea[/char]) jest idealny, by zlootować katanę/CS ^^ 10/10! ^^

Dziobas 10-05-2007 21:52

Cool poradnik, sam z niego korzystam daje 10/10

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:42.