Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nowa grupa - Programmers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=93538)

Vanhelsen 06-09-2006 13:11

Co do lidera, proponuję wyznaczyć kogoś kto ma czas i w miarę cierpliwości, Jak by co, zgłaszam się na ochotnika, oczywiście najlepszym wyjściem, jest 2 liderów, bo nikt nie jest on 24/7 ;)

@Senseal: ty wpadłes na pomysł, decyduj w sprawie lidera/ów

Senseal 06-09-2006 14:35

Więc tak: ja mogę byc jednym z liderów, bo dlatego że mam dopiero jedenaście lat, mam dużo czasu, ale przydałbym się jeszcze ktoś, kto ma większe doświadczenie właśnie w sprawach informatyki, HTML-u itp.
Słuchajcie... ja się w gronie innych nie rozeznuje (tak to się piszę?), więc macie jakieś propozycje? Tylko mówię: dobrze by było gdybyście mieli dośc duże doświadczenie w tych sprawach.

@Raynold
Jeśli masz czas... jeśli nie to ja się tym zajmę.

slawekmag 06-09-2006 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Senseal (Post 976026)
Więc tak: ja mogę byc jednym z liderów, bo dlatego że mam dopiero jedenaście lat, mam dużo czasu, ale przydałbym się jeszcze ktoś, kto ma większe doświadczenie właśnie w sprawach informatyki, HTML-u itp.
Słuchajcie... ja się w gronie innych nie rozeznuje (tak to się piszę?), więc macie jakieś propozycje? Tylko mówię: dobrze by było gdybyście mieli dośc duże doświadczenie w tych sprawach.

@Raynold
Jeśli masz czas... jeśli nie to ja się tym zajmę.

Jak nie będzie samogo programowania (te wszystkie języki typu c++ itp) a i internet, HTML itp, to pomysł dobry. Mógłbym nawet się przyłączyć.

@Rethfing on Aldora
Całkowicie się zgadzam

Rybzor 06-09-2006 15:35

Znajdzcie jeszcze jakiegos 2giego lidera i bedzie gitara, jak Wieszok chce.. moze niech sie sprawdzi? ja nie mam nic przeciwko, ważne aby grupa była zgrana i dobrana ;P

Rethfing on Aldora 06-09-2006 16:03

A nie może być grupy czysto informatycznej... Po co te ciągłe odchyły? Technika, programowanie...

Vil 06-09-2006 17:01

Technika =/= software

sign me in

Gandalf of Gray 06-09-2006 17:03

Mnie sie podoba ja sie pisze ;] aj łana bi in :]

Raynold 06-09-2006 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora (Post 976166)
(...)Technika, programowanie...

Od techniki jest grupa Brainiacs.

Czyli myślę, że podsumować można: Programmers - grupa zrzeszająca informatyków wszelkiej maści. Wymiana poglądów i pomoc w zakresie programowania.

@slawekmag: HTML nie jest językiem programowania, ale myślę, że bez problemu i o tym można porozmawiać.

@Liderzy: Senseal jako, że to on jest oficjalnym pomysłodawcą oraz Wieszok, jako że on jedyny się zgłosił na to stanowisko ;) Ja oczywiście mógłbym też być liderem, bo czas mam, ale dwóch wystarczy. No chyba, że któryś zrezygnuje, to mogę się tym zająć.

Dobra, koniec gadania. Wieszok albo Senseal: wyślijże który zgłoszenie na PW do Droma, krótki opis grupy, liderów i startujemy, nie ma co zwlekać :)

Senseal 06-09-2006 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold (Post 976392)
Dobra, koniec gadania. Wieszok albo Senseal: wyślijże który zgłoszenie na PW do Droma, krótki opis grupy, liderów i startujemy, nie ma co zwlekać :)

Ok.<10 znaków>

EDIT: Wysłane :>

Kele 06-09-2006 20:48

#include <cstdlib>
#include <iostream>

int main ()
{
int DromSieZgodzi;

if (DromSieZgodzi == 1) {
cout << "Sign me in!";
}
else cout << "Wiedzialem ze nie wypali :/";

system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

wizu 06-09-2006 21:02

Dajcie znać jak grupa powstanie. Byłem w Bran~ale mnie wyrzucili :/ naprawde taka grupa by się przydała ;)
Oczywiście też dołącze.

Raynold 06-09-2006 21:13

Kod:

package myjavaapp;
import raynold.util.*;

public class Main {

public Main() {
    }

public static void main(String[] args) {
        public static boolean zgodziSie() {
            user Drom = new user("Drom");
            return Drom.getDecision();
        }

public static void decisionHandler() {
            do {
                System.out.println("Drom, pliska, zgódź się.");
            } while (!zgodziSie());
    }
}

:)

Cafe 06-09-2006 21:16

sing me in.

Jest za pod kazdym wzgledem.

Nadrill 06-09-2006 21:41

Popieram! Też chętnie widziałbym tę grupę. Nie umiem programować, itp. ale na sprzęcie się troszkę znam. ;)

Scream 06-09-2006 21:43

lol, jaka hakerska grupa, jak to ja bym zalozyl taki topic na forum to odrazu dostal bym bana na ircu. ale jestem za.

Rothes 06-09-2006 22:00

Widzę, że były wersje z C++ i Javy to ja przedstawię moją w PHP - no co, PHP to też język programowania... co prawda server-side, ale jednak :):
Kod:

function kara($nick)
{
  echo('Nick Droma w Tibii to '.$nick.'!!!');
  //w ten sposob nooby z tibia.pl tlumnie zwala sie na Refugie aby zaspamowac Droma ;)
  $sukces = $_GET['info_od_mojego_szpiega_w_gildii_droma'];
  return $sukces;
}

if($zgoda)
  echo('Yeah! Udało się');
else
{
  $nick = '(tutaj ocenzurowano)';
  kara($nick);
  if($sukces)
    echo('Masz za swoje!');
  else
    echo('No trudno, nie udalo sie :P');
}

Nie napisałem tego w TP, bo to przeżytek, C++ już był (chciałem być oryginalny ;)), a Javy nawet nie znam. :P

Vanhelsen 06-09-2006 23:29

E, mam nadzieję, że nie będziemy tak się w tej grupie komunikować ;)

Nikast Shynix 07-09-2006 18:03

Kod:

#include <iostream>
#include <stdlib.h>

int main()
{
std::cout << "@up:" << std::endl << "Ale czemu nie?";
getch();
return 0;
}

A tak rly: Zgłaszam się. Szczególnie, że mnie z forum KS Ekspert wyrzucili ;]

Machee 07-09-2006 18:11

Jeżeli tylko taka grupa powstanie, to z miła chęcią dołączę ;)

Senseal 08-09-2006 07:04

;( ;( ;( ;( ;(
Cytuj:

Stron i for o programingu jest w cholere, a juz widze jak ta grupa skonczy. Poza tym planuje zamknac calkiem mozliwosc tworzenia nowych grup.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:07.