Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   Petycja (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=95643)

MKM 23-09-2006 10:45

@up,
Wcześniej napisałem temat o zrobieniu nowej grupy, jak widać został usunięty, więc drugiej grupy na pewno nie będzie. Poza tym myślę, że z osób robiących sygnatury ubeki można wycisnąć nieco więcej talentu i zmobilizować ich do odkrywania swoich zdolności artystycznych, nie tylko związanych z robieniem ubeków/sygnatur czy też innych graficzek. W końcu trening czyni mistrza.. :)

Kwaso 23-09-2006 10:46

oO bosko :D:D
Oczywiscie jestem za ^^

A liderem kto moze byc? Mhmmm ja sie tak zastanawialem....bo na pewno nie zrobia dwoch osobnych grup o robieniu grafik ( to jest wątpliwe ). Tak wiec moze byc dwoch liderów grupy.
Jeden od spraw tych pixelartów , userbarów itp itd. a drugi od rysunkowych , grafik o wiekszych rozmiarach , tabletach itp.
I niech rekrutuja byle kogo , mieli jakies doswiadcznie z grafika no i byc w miare czesto na forum :D przynajmiej raz na dzien .

Osobiscie chcialbym zeby liderami byli Slawekmag i Blacko ^^

Pozdr0 B)

Celoz 23-09-2006 10:50

sławek + kuraj / MKM + kuraj
to moje przemyślenie..
http://img239.imageshack.us/img239/9278/skan001ku5.jpg

Gtyk 23-09-2006 11:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kwaso (Post 999900)
oO bosko :D:D
Oczywiscie jestem za ^^

Tak wiec moze byc dwoch liderów grupy.
Jeden od spraw tych pixelartów , userbarów itp itd. a drugi od rysunkowych , grafik o wiekszych rozmiarach , tabletach itp.

twoj tok myslenia jest dla mnie dosc malo zrozumialy... sam jestem liderem jednej grupy, i ogolnie cala rola lidera polega w 90% tylko na przyjmowaniu do grupy i wyrzucaniu z niej... wiec niby dlaczego jeden z liderow ma sie zajmowac pix artami a inny szkicami? myslisz ze to ze ktos szkicuje, nie bedzie potrafil ocenic czy jakis pixart jest brzydki, a ktos od pixartow nie bedzie potrafil ocenic szkicu?;)

Kwaso 23-09-2006 12:06

Tak jakby :D:D

Ale chodzi oto ze jest wiele rodajow grafik. Jednemu liderowi trudno moze byc oceniac tego wszystkiego. Dlatego pomysl na dwoch liderów :P Jeden zajmie sie przyjmowaniem tych pixelartistów itp a drugi gosci rysujacych i dzialajacych w tablecie :P , po wczesniejszym uzgodnieniu miedzy soba. Poprsotu jeden lider to chyba za malo xD
No chyba ze jest na tym forum koles od wsyzstkiego co jest na forum codziennie po 4h xD i zna sie na grafice jak malo kto.

Sie zobaczy...to jest tylko moja propozycja ^^

salatka 23-09-2006 12:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuraj (Post 999876)
Pomysł niezły. Ja do userbarów i sygnatur samych w sobie nic nie mam, to jest po prostu grafika, tylko, że małego rozmiaru. Problem tylko leży w tym, że większość z nich jest tworzona na podstawie tutoriali, a ich zrobienie to kilka kliknięć - a żeby mieć jakiekolwiek pojęcie o grafice TRZEBA umieć stworzyć coś od siebie, więc jeśli ktoś robi wyłącznie userbary i sigi z tutków to niezbyt nadaje się do grupy. No, i nie zapominajmy, że grupa MTA jest dla artystów wszelkiego rodzaju, nie tylko dla grafików.

widac nie widziales dobrych sygnaturek skoro uwazasz ze zrobienie ladnej to kilka klikniec :) czas potrzebny na zrobienie DOSYC ladnej to okolo 3-4h

no i sa tez ludzie ktorzy ROBIA sygnaturki/avki tak jak podpowiada im ich chora wyobraznia a nie tak jak jest w tucie :)

tutoriale sa be!!! :)

Descartes 23-09-2006 12:24

A ja właśnie mam na myśli tuty. Bardzo dużo jest osób, które robią sigi z tutków na bazie tło, jakiś obrazek + nick i zasypują nimi forum (po 20 takich samych sigów w jednym poście)

salatka 23-09-2006 13:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuraj (Post 1000103)
A ja właśnie mam na myśli tuty. Bardzo dużo jest osób, które robią sigi z tutków na bazie tło, jakiś obrazek + nick i zasypują nimi forum (po 20 takich samych sigów w jednym poście)

takich osob grafikami nazwac nie mozna :)

- Prodigy - 23-09-2006 13:08

A czy Waszym zdaniem fotografia też by się pod to 'łapała' ?

Jade 23-09-2006 13:09

Jeżeli chodzi o liderów grupy, to jestem za:
-Celozem
-MKM
-Kurajem

To wszystko.

MKM 23-09-2006 13:12

Co najmniej dwóch liderów powinno być, ostatnio był 1 i cała grupa padła, a tak zawsze jest ten drugi, zapasowy :P

Celoz 23-09-2006 13:17

można zrobić tak: lider do rysunków, grafiki wirtualnej oraz flasha (sam nie rozumiem..)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jade (Post 1000147)
(...) Teraz właśnie reanimują MTA. Dlaczego właśnie w niej ma nie być flashów? Po co robić jeszcze jedną grupę, która w pewnym sensie też zajmuje sie grafiką, hm?

podstawiam samego siebie albo styku'a

slawekmag 23-09-2006 13:44

No to może trzech liderów?

@edit
Celoz
Zgadzam się w 100%.
btw
Jak u Kuraja z rysunkami?

Pan i Wladca 23-09-2006 13:49

Juz odrazu 20 liderów, jeden starczy+ moze z-ca

slawekmag 23-09-2006 14:04

@Pan i Władca
Jeden nie starczy. Grupa miała jednego i się rozpadła.

Descartes 23-09-2006 14:22

Dwóch liderów styknie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez - Prodigy - (Post 1000159)
A czy Waszym zdaniem fotografia też by się pod to 'łapała' ?

Myślę, że tak. Pod warunkiem, że umiesz fotografować, i umiejętnie retuszować, kiedy trzeba, aby fotografia dała jak najładniejszy i zarazem realistyczny efekt. ;]

Jade 23-09-2006 14:22

@Slawekmag
To chyba nie znaczy że trzeba od razu dawać 3. 2 w zupełności wystarczy

@up
Szybszy o pare sekund ;d.

Nadrill 23-09-2006 14:44

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=94587
Pisałem o tym, ale temat zamknięty. Proponowałem też fotografię...
@Grupa:
Pewnie. MTA i tak jest 'martwe'...

slawekmag 23-09-2006 14:50

To mówcie kto ma być drugim liderem.

Pierwszym raczej na pewno będzie Kuraj.

MKM 23-09-2006 15:10

Z tego co widze w tym temacie chęć zostania liderem wykazały 2 osoby, kuraj i ja, jeśli ma ktoś coś przeciwko to niech pisze, a jeśli nie, to niema na co czekać i zreaktywować grupe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:57.