Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   znikające itemy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=96062)

Kurnafix 21-10-2006 12:30

OTS'y są legalne, ale nielegalne jest logowanie się na nie za pomocą klijenta Tibii. Ażeby nie czpiano się największych OTS'ów ktoś zrobił własnego klijenta. Problem w tym (z tego co wiem), że owy program jest niepraktyczny i prosty. Nie ma wielu funkcji. Wnioskiem z tego jest to, że gra na OTS'ie nie jest zła (o ile nie korzystasz z klijenta Tibii do logowania się na nie) , ale jej nie polecam. Sam nigdy nie grałem. Brakuje im tego "czegoś" co ma normalna Tibia ;)

seoy 22-10-2006 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Legion ferri (Post 1007822)
Na większości OTSów nie działa system depo ;)

Mylisz sie na 15% niedziala system depo;]

a moze ty na otsie grales (zakladca tematu)

Ceapoznan 22-10-2006 18:34

Jest taka opcja, ze jeśli się nie wsadza przedmiotów do skrzyneczki, która widzi sie po otwarciu Depo, to owe przedmioty znikną jeśli ktoś zawali cię odpowiednią ilością parceli. Dzieje się to tak, że parcele zajmują miejsce a przedmioty schowane są widoczne dla tych, ktorzy podejda miejsca w depo, w ktorym ostatnio je chowales

Kondzio K-ce 22-10-2006 18:50

@Ceapoznan
Nie rozumiem sensu tej wypowiedzi. :p Chodzi Ci, że jak walnie ktoś itema na dp i czymś go zakryją to zniknie, czy jak nawrzucaja parceli pod ciebie to ten aktywator dp sie wyłączy i itemki poznikają? Jeśli to drugie to napewno tak nie jest bo byłby to bardzo poważny bug i Cip napewno by sie nim zajął już dawno.

@topic
Jeśli te znikniecia to nie wasze wymyśly i złudzenia, to najprawdopodobniej albo kolega doznał cofki serwera(powinien mieć wszystko tak samo, jak o godz 8.00 poprzedniego dnia) albo ktoś w jakiś sposób zdobył jego acc # i pass, nie zmienił hasła i pasożytuje na jego charze. Proponuje zapisywac godziny logowan się do gry i sprawdzić, czy aby przypadkiem nie ma jakiejś daty Last Login innej niz te zpaisane.

Succo 22-10-2006 19:58

A co powiecie na to: Ide sobie do bot (bank of Tibia) w Thais.Pisze "hi" "change gold" "3" "yes" i co nie mam ani gp ani platynek. Wkur** sie i dalem reloga, po Relogu otwieram bp i co widze? moje 3 platynki i rope co nosze zawsze na wypadek ,ale jeszcze i 1 bp którego nie mialem, więc go otworzylem i zobaczylem ze tam jest jeszcze jedna lina. I co powiecie???8o 8o 8o

Zylkolak 22-10-2006 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Succo (Post 1043280)
A co powiecie na to: Ide sobie do bot (bank of Tibia) w Thais.Pisze "hi" "change gold" "3" "yes" i co nie mam ani gp ani platynek. Wkur** sie i dalem reloga, po Relogu otwieram bp i co widze? moje 3 platynki i rope co nosze zawsze na wypadek ,ale jeszcze i 1 bp którego nie mialem, więc go otworzylem i zobaczylem ze tam jest jeszcze jedna lina. I co powiecie???8o 8o 8o

Dupe bug ^^

Bobcio 06-11-2006 17:03

..

Nie wiem czy to było bo juz mnie oczy bola od czytania roznych tematow, ale byc moze wlozyles kase np. do dp thais a poszedles do venore.. wiec tej kasy tam nie ma, chociaz prawdopodobne jest ze gdzies tam wsadziles jak pisane bylo wczesniej, a moze miales tak zawalone dp, ze myslales ze wsadziles 2k do dp a tu nie bylo miejsca wiec zostalo na dp a ty sobie poszedles..

Ceapoznan 08-11-2006 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kondzio K-ce (Post 1043127)
@Ceapoznan
Nie rozumiem sensu tej wypowiedzi. :p Chodzi Ci, że jak walnie ktoś itema na dp i czymś go zakryją to zniknie, czy jak nawrzucaja parceli pod ciebie to ten aktywator dp sie wyłączy i itemki poznikają? Jeśli to drugie to napewno tak nie jest bo byłby to bardzo poważny bug i Cip napewno by sie nim zajął już dawno.

@topic
Jeśli te znikniecia to nie wasze wymyśly i złudzenia, to najprawdopodobniej albo kolega doznał cofki serwera(powinien mieć wszystko tak samo, jak o godz 8.00 poprzedniego dnia) albo ktoś w jakiś sposób zdobył jego acc # i pass, nie zmienił hasła i pasożytuje na jego charze. Proponuje zapisywac godziny logowan się do gry i sprawdzić, czy aby przypadkiem nie ma jakiejś daty Last Login innej niz te zpaisane.

Chodzi o to, ze było tak nie wiem jak jest teraz. Jak podchodzisz do swojej skrzynki i ja otwierasz pojawia sie posrod krateczek taka mala skrzyneczka LOCK. I tam zazwyczaj wszyscy wrzucaja swoje itemy. Bo jak wiadomo jesli sie dostaje parcel to on pojawia sie obok tej skrzynki LOCK. Jednak tam jest ograniczona ilosc tych parceli, ktore mozna otrzymac.

I w momencie, gdy ktos nie wsadza tych itemow do skrzynki LOCK, tylko obok niej, w momencie gdy wysle sie taka ilosc parceli by zapelnic wszystkie kratki dostepnie normalnie, owe itemy pojawiaja sie osobie, ktora podejdzie do miejsca depo , w ktorym dany osobnik poraz ostatni wsadzil swoje itemki.

Nie jestem tego pewien ale o takich przypadkach slyszalem:D

Your's Pari

Dawergo 09-11-2006 11:50

Mój koleś sprzedawał crusader helmeta. Wysłał do zioma do kazo a crusader nie dotarl (kupujacy stal w dp).

Kasztaniaczek 11-11-2006 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dawergo (Post 1070069)
Mój koleś sprzedawał crusader helmeta. Wysłał do zioma do kazo a crusader nie dotarl (kupujacy stal w dp).

napisalem to 10 postow wczesniej chyba :p
Ten crys byl pechowy bo na kasy za niego tez nie dostalem -.-

hehe

MagField 11-11-2006 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astilin (Post 1002706)
mam taki problem mianowicie kiedyś wkładałem kase do depo 2k gdyz własnie sprzedalem noble armor poszedłem poskillowac wrociłem za okolo 2 godziny otwieram depo patrze a tu nie ma kasy??!! niewiem co sie stalo mojemu koledze tez sie to juz przydarzylo. prosze o pomoc?!?!?!?

Aaa .Też tak miałem :P tylko że wkładałem volcanic rod dałem loga znowu sie zalogowałem poszedłem expić patrze a w dp nie ma volca...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:00.