Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Wymyśl konkurs - komentarze (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=96523)

DDoS 29-09-2006 14:33

Ech w konkursie chodzi, żeby jak najwięcej osób brało udział a nie kilku ;p.

Barnabhinio 29-09-2006 14:34

Moim zdaniem bardzo orginalny pomysl ma Abdrus:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abdrus
Konkurs kto zrobi najładniej mapke miasta tibijskiego na jakimś kartonie, styropianie (budynki to jakieś np pudełka pomalowane/poobklejane) potem zrobić tego zdjęcie i wrzucić na tibie.pl

Mysle ze zbudowanie takiego miasta to fajna zabawa a i konkurs bylby urozmaicony ;)

Link: http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...6&postcount=33

Konkurs literacki to tez jest dobry pomysl, ale wszyscy o tym pisza...

Pozdrawiam
Barnabhinio

Uther92 29-09-2006 14:36

@up
Tyle, ze niewszyscy będą w stanie to zrobić...bo moze nie mają aparatu, skanera itp.
@edit
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HeatoN (Post 1008747)
Proponuje konkurs na najśmieszniejszy ss ;)

Napewno wygrasz ;)

Kulikos 29-09-2006 14:52

No ciekawie się zapowiada. Czytam i czytam, ale większość ludzi wydaje się lekkimi ignorantami. Jedno zdanie wyglądające mniej więcej tak: " wesce pare zeczy z depo, i poukaldacje na ziemi, nakrenccie filmik!!1 zią "
Oby wygrał jakiś literacki ^^ albo w takim w którym nie wymagany jest talent do np. rysowania, ale wystarcza wyobraźnia i chęci. Makieta też dobry pomysł ;D takie budowanie carlin z pudełek po lekach babci jest kul xD

Uther92 29-09-2006 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DragOonN (Post 1008835)
Elo All :]

Mój Pomysł na Konkurs Jest Dziwny Ale Dosyć Trudny :P
Chodzi o To żeby Zebrało Się Jak Najwięcej Osób
I w Tym Samym Czasie Napisało Np. "Pozdrowienia Dla Tibia.pl"

Warunki:
-Wszyscy Muszą Tak Samo Wyglądac,
-Muszą Napisać To W Tym Samym Czasie
-Najlepiej Jakby Było W Jakimś Fajnym Miejscu

Więc... Co O Tym Myślicie?

A kto wygra w ten sposób ? O.o

krzint 29-09-2006 16:52

wszyscy na screenie dostana po pacc'u :P

paffelek 29-09-2006 17:07

szczerze to troche bezsensu, bo to znaczy, że przed zamieszczeniem posta musze przeczytać 11, albo i juz 12 stron i szukać, czy ktoś już wcześniej nie podał podobnego pomysłu, bo dostane bana :/ ale cóż...

Nadrill 29-09-2006 17:20

To może zrobić spis najpopularniejszych tematów na konkurs, które już były? ;>

nepton 29-09-2006 18:42

Ad.1. Ergh... z tematami konkursów to raczej tródno... bo prawie nikt nie podawał tematu tylko wszyscy opisywali na czym by miał konkurs polegać

Konkurs typowo literacki:
-opowiadanie w klimacie Fantasy/RPG związane/nie związane z Tibią
-opis huntu, zdażenia z tibii, opisanie jakiegoś eventu, PKowania, itd
-opowiedzieć jak się będzie grało w tibie za 10 lat
-wymyśleć historie RPG przedmiotu/potwora/własnej postaci/questu istniejącego/nie istniejącego obeznie w Tibii
-ballady/inne formy liryczne opowiadające o potworze/wydarzeniu/postaci z Tibii
-najśmieszniejsze historie z tibii
-opisanie swojego związku literackiego z tibią

Wymyślanie:
-nowej profesji (lub ulepszeń do profesji)
-nowych czarów
-nowych możliwości dla pacc/facc
-nowych skillów (umiejętności dla postaci)
-nowcyh możliwości (np gotowanie, sadzenie roźlin, budowa domków)
-nowych itemów
-nowych questów
-nowych miesc to huncenia
-nowych potworów
-nowych krain
-nowych miast
-wymyślenie najlepszego eventu
-wymyślenie reklamy tibi.pl/pacca/tibi jako gry
-wymyślenie nowego gadżetu tibia.pl
-promocja tibii

TibiCam i zdjęcia:
-most exp konkretny Lvl, określony czas
-najbardziej hardcorowy SS
-najśmieszniejszy SS
-najciekawszy film
-zfilmowanie jakiegoś wydarzenia zainscenowanego w tibii: zekranizowanie tibijskiej przygody, teatrzyk, event, budowanie miasta z parceli, pieczenie chleba, wycinanie zborza, lowienie ryb
-stworzenie ciągu SSów - komiks/obrazkowa opowieść rpg
-tworzenie najlepszej dekoracji
-najlepszy fake
-ubijanie własnej postaci
-ulożyć napis/rysunek w tibii (z parceli, bagów itp)
-uzbieranie najcięższego lootbaga/ wylootowanie największej ilości złota w krótkim czasie

Grafika (tibijska i w realu):
-nowy item
-nowy potwór
-własne sprity do tibi
-nowy wygląd czarów
-nowe miasta/ huntowiska
-zbudowanie własnego domku
-narysowanie komiksu o Tibii
-storzenie reklamy tibi.pl
-nowy outfit/nowy addon
-nowe tło do klienta tibii
-rusynek tibijskiejgo miasta
-prezentacja o tibii
-tibia w 3D
-narysowanie mapy tibii
-ikona pulpitowa dla clienta tibii

WWW:
-towrzenie strony o tibii
-szukanie słowa kluczowego na stronach (np tibia.pl)
-torzenie opisu wskazanego respa

Rzeczy do zrobienia w realu:
-nakręcić film zwizany z tibią (Np zainscenizować jakiś hunt itp)
-zrobienie makiety tibijskiego miasta
-zaprojektowanie i wykonanie outfitu
-wykonanie w realu jakichś itemów z tibii (Np c-arm, bright sword itd)
-stowrzenie dźwięków do tbii
-napisanie i zaśpietanie piosenki o tibii

Ad.2. A tak wogóle to dużo tych pomysłów... i większość ciekawszych eliminuje 70% userów... a chodzi o to żeby każdy mógł się wykazać... to może:
Jakiś większy projekt (np nowy ląd) - Stworzenie grafik nowych potworów, rysunek nowego miasta,
zaprojektowanie mapki miasta, opisanie respowisk, wymyślenie nowych zmian w tibii...

I było by kilka miejsc pierwszych: za część graficzną, za część literacką, za najlepsze pomysły odpowiadające klimatowi tibii + nagroda specjalana za całokształt

Takie coś mogło by się przyjąć :P 4 nagrody główne + 3 wyróżnienia :P

Uther92 29-09-2006 18:45

Z wszystkich propozycji jest może tylko a 5 które nie trzymają sie zchematu pzredstawionego wyżej.

Abdrus 29-09-2006 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ridevius (Post 1009218)
Czesc. No wiec moim pomysłem jest "stworzenie makiety tibi(plan miasta, pewnego ciekawego miejsca jak {np. PoH,Femorn Hills, Dragon Lair}, z uwzglednieniem domkow w przypadku miast i potworkow w przupadku mniejsc jak poh czy cos w tym stylu;ewentualnie ciekawą rzeczą mogłoby okazać się stworzenie makiety wyspy czy obaszarku jak pustynie (darashia ankh) tropiki jak tiquanda czy pirackie osadnictwo jak w przypadku liberyty bay.Najciekawsze maiety z najlepiej odwzorowaną faunoą florą i mejscami zabudowy okazalyby sie naprawde ciekawym wynalazkiem).Materiałami mogłyby być balsa modelina plastelina i wszystko co nadaje sie do łatwej i ciekawej obróbki :D

Mam nadzieje ze mój pomysł się spodoba.Pozdrawiam

PLAGIAT !! prawie to samo co ja napisałem

Szkut 29-09-2006 19:27

Motto zarezerwowane by me :D

Abdrus 29-09-2006 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrzypas (Post 1009315)
Uwazam ze konkursow artystycznych bylo az nadto ;p Byl tez konkurs pokazujacy umiejetnosc gry w tibie, wiec proponuje aby tym razem sprawdzic wiedze o Tibii. Powiedzmy ze Quiz zawieral by z 20 pytan (trudnych zeby wylonic zwyciesce). Jesli jednak byl by remis mozna by zrobic dogrywke ;] Nie jestem dobrym programistom ale sadze ze mozna by napisac skrypt/program/strone? gdzie wpisywalo by sie swoj nick z tibii i losowalo pytania. Na kazde pytanie bylo by 30 sekund czasu na odpowiedz ( aby uniemozliwic pomoc innych osob) oraz podanie 5 mozliwych odpowiedzi.

Apandolphe / Furora

i co każdy modek osobno miałby każdego pytać ?? to by to z 2 lata zajeło ;p

DDoS 29-09-2006 20:46

Czytam tak to sobie i hmm z tych all zgłoszeń to póki co good są pokolei jak umieszczone:

- Krova - "Moja Tibisjka Opowieść"
- Moje ;P
- Miłosz - Reklama Tibia.pl

Yhm reszta to się powtarza lub podobne do tych 3 wymienionych albo nie mają szans na duża liczbę osób która brała by udział.

Vick 29-09-2006 21:13

Prosze o komentowanie mojego pomyslu ktory wlasnie wymyslilem znajduje sie na stronie 15 w propozycjach :) pozdro
@topic
konkurs literacki jest niezly :P

Jaryn 29-09-2006 21:25

Ludzie! Wg mnie najlepszym konkursem byloby coś takiego, aby każdy nie patrząc na jego zdolności czy to muzyczne, plastyczne, albo filmowe (braki materiałów) mogł wygrać! No tak tylko wymyślić coś takiego ;].

Bardzo mi się podobał pomysł z łowieniem ryb (tylko że to za dużo czasu!), ale to ma minus bo ludzie się mogą zmieniać. Ktoś powie: "Ale każdy chce wygrać i jest jeden PACC do zgarnięcia, a na (na przykład) 3 osoby się go nie podzieli, bo tyle będzie pomagać", odpowiedz jest prosta: "wystarczy, że ktoś ma zdolności przewódcze i już ma zwycięstwo, po prostu nakłoni ich :P".
Lepsze by było, żeby jak najwięcej rybek złowić. Każda złowiona rybka musiałaby być w bp (nie pod namie) i tak do 50 (układamy na stosik jeden), a każdą następną pięćdziesiątke wyrzucać do wody (ze wzgledu na capy, no i żeby potem rybki żyły :P) i doliczyć do naszej już "wcześniej zgromadzonej puli".

Był świetny pomysł z chlebem - genialny wg mnie... Ale czas może zmiejszyć, do 2 h, a potem jak już to czekać aż się upiecze ostatnia porcja :P.

Seele 29-09-2006 22:27

a mój pomysł ? :<
strona 8

ziemniak1600 30-09-2006 07:54

@OFFTOP
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...5&postcount=25
Co sadzicie o tym pomysle;)?
@TOPIC
Wedlug mnie konkurs literacki to zly pomysl-wiekszasc ludzi od razu eliminuje sama siebie przez ortografie (look posty) oraz niekiedy takie fantazjowanie ze lepiej nie mowic;p

Uther92 30-09-2006 09:31

@up
Za dużo roboty by z tym było ;) Chyba.
BTW Jak oceniacie mój pomysł na prace związaną z tym że tibia łączy ludzi wielu kultur ??
@edit
link usunięty

Zillek Edonek 30-09-2006 10:50

A co sądzicie o moim oryginalnym wędkarskim konkursie?
Klik

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:02.