Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nowa Grupa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97453)

Dr.Unknown 06-10-2006 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matilus (Post 1019488)
A można się dowiedzieć czemu DnD 'ssie' ?

Zagraj w coś innego to zobaczysz.

Cytuj:

Grałem zarówno w Młotka jak i a DiDa i obydwie gry mi się spodobały...
Jeden wart drugiego ; ).

Matilus 06-10-2006 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 1019517)
Zagraj w coś innego to zobaczysz.

Nie jestem jakimś super fanatykiem-dedekowcem, ale dlaczego D&D ma być do kitu ? W czym jest gorszy od innych systemów ? Grałem zarówno w Młotka jak i a DiDa i obydwie gry mi się spodobały...

eerion 06-10-2006 19:42

widze, ze mojego edita nie zoabcyzłęś
to go przytocze z powrotem
Cytuj:

Bo ejst systemem arcybzdetnym.
Tłumaczyć mi się nie chce.
Sam jestem (a raczej byłem) MG w D&D, więc trochę o tym wiem akurat
czytałeś apre komiksów o fantastyce? np. BOB, itd
tam jest to pięknie
- Negocjuje z nim - mówi G1
- yyy... G1! Przecież my dzisiaj w D&D gramy! - G2
- Taak? To odrąbuje mu głowę toporem i zabieram kosztowności - G1

NAwet nie wiesz ile człowiek się musi namęczyć, żeby zrobić senowniejszą sytuację.
O tonach zbędnych zbyt rozdrobnionych umiejetności, nieudolnym systemem pancerza, obrażeń oraz sytuacji (statystycznie wojownik na 20 może wejść do lawy na pare sekund, a potem wyjść)
Pomijam już, że bez nakłądek graczy (np. zdolności, a rany) gra jest już tragiczna pod tym względem.
Dalej nawet mi się nie chce wypisywać.
Tworzyłem kiedyś porządną nakłądkę do D&D, ale stwieridzłem, że to mis ię nie opłąca- lpeiej nowy system stworzyć.
Tak powstała Wielka Schizma

Nosferatu 06-10-2006 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 1019725)
(statystycznie wojownik na 20 może wejść do lawy na pare sekund, a potem wyjść)

zapomniales o tym ze mozna majac odpowiednia ilosc sily rozwalac sciany rzucajac np. ziarnkiem piasku... a takich bzdur w d&d jest od cholery

Zamor1 06-10-2006 20:15

No najs pomysl, ja bylbym chetny, czesto gywam wlasnie w takie gry a najczesciej w warhammera z kumplami ;d

Matilus 06-10-2006 20:19

Nie słyszałem o rozwalaniu ścian za pomoca ziarenek piasku... ;]
Statystyczny 20 poziomowy wojownik jest już dość potęzną postacią mogącą konkurować z półbóstwami, więc nie widze problemu chodzenia po lawie. :P

Grając w d&d nie mam zamiaru być jakimś plebejuszem, który ginie od pierwszego ciosu, tylko pragnę stać się herosem, który ratuje świat ;)

Mechanika d&d jest na tyle elastyczna, że pozwala zastosować własne zasady, jak komuś coś się nie podoba...

Klimat sesji zależy głownie od MG i GRACZY, a nie od systemu...

Peace.

Nosferatu 06-10-2006 20:54

coz dla mnie to postac ktora tak ot co moze chodzic po lawie to bezsens, od tego sa spelle/itemy dlatego twierdze ze d&d ssie.
btw. offtopic robimy wiec sugeruje pw/gg by to ewentualnie obgadac a sama grupa nie ma sensu co juz mowilem

eerion 06-10-2006 21:04

Cytuj:

Statystyczny 20 poziomowy wojownik jest już dość potęzną postacią mogącą konkurować z półbóstwami, więc nie widze problemu chodzenia po lawie.
tiaaa...
Tylko tu nie chdozi anwet o chodzenie po lawie.
Ty się rozbeirasz do slipek, wskakuejsz do lawy, pływasz w niej pół minuty i wychodzisz.
A do półboga ci jeszcze da leko, bo jesteś po prostu genialnym w walce (zazwyczaj) łysym wojowniwkiem który lbui móić "Ja zmiażdżyć twoja pysk"

Cytuj:

Grając w d&d nie mam zamiaru być jakimś plebejuszem, który ginie od pierwszego ciosu, tylko pragnę stać się herosem, który ratuje świat ;)
Od pierwszego ciosu mało kto ginie.
Ale w każdym szanującym się RPG powinna być opcja śmierci od jednego ciosu.

Cytuj:

Mechanika d&d jest na tyle elastyczna, że pozwala zastosować własne zasady, jak komuś coś się nie podoba...
Nie wiesz tro się nie wypowiadaj.
Opeirając się w pełni na zasadach - są one tak powiązane, że zmieniając jedną zasadę, mussiz w tym momencie zmienić 20 następnych, żeby to wsyzstko mogło andal tworzyć jakąś sensowną całość :/

Cytuj:

Klimat sesji zależy głownie od MG i GRACZY, a nie od systemu...
Klimat kliamtem, ale co jak mój BG ma ochotę popływać w lawie, bo jest tak potężny? ;P
I jest mi w skanie pokazaż w podręczniku, ze jak się uleczy to nic mu się nie stanie w zwiazku z tym...

Poza tym to był tylko jeden z absurdów

Veruis 06-10-2006 21:35

Wedlug mnie bylby to dobry pomysl. Chetnie prowadze sesje DnD (warhammer niezabardzo) potrafie, mam wlasnie prestizowki i wiele wiele innych =)

DnD nie ssie. DnD Daje :P

Czemu nie? Zawsze mozna rozmawiac o roznych nowych klasach prestizowych/ pomagac innym zrozumiec. Znam forum na ktorym rozmawiaja caly czas tylko o DnD a nie war hammerze wiec nieskoncza sie tematy. Ja moglbym nauczyc wielu nauczyc prowadzic sesje, i bysm sie rozwineli. Wiec wielblad pozwol na grupe :(

Dr.Unknown 06-10-2006 21:41

Zagraj człowieku, np w coś z WoD'a (Wampir Mroczne Wieki/Maskarada, Wilkołak, Mag: Wstąpienie [...]).
A teraz radzę wrócić do tematu właściwego, w końcu chodzi o bitewniaki, nie RPG'i.

Zając 07-10-2006 08:39

Proponuje skończyć temat RPG. D&D to jest podstawowy system, wielu ludzi znanych mi od ładnych kilku(nastu) lat ZAWSZE od niego zaczynało. Co z tego, żę inne są lepsze, ja się na tym uczyłem grać! Chociaż w sumie najbardziej mi podpasił 7th Sea i Neuroshima [ten klimacik...] miodzio!

Wracając do tematu ewentualnie można by zrobić jeszce dyskusje o różnych systamach RPG...

PwK 07-10-2006 08:42

no ja zbieralem figurki z Lotr'a i mam calkiem niezla kolekcje... Jestem za!!

Oerta 07-10-2006 09:27

@Do wszytkich zarzutów że grupa by nawet tydzień nie wytrzymała:
wejdzcie se na www.twierdzalotr.pl i kliknijcie na forum,tam rozmawiają prawie tyhlko o figurkach do lotr'a i jeszcze się rozwija tak samo prężno jak forum tibia.pl!

@topic:
Już wysyłam PW do droma z prośbą o założenie grupy ;)

styku 07-10-2006 10:55

Cytuj:

@Do wszytkich zarzutów że grupa by nawet tydzień nie wytrzymała:
wejdzcie se na www.twierdzalotr.pl i kliknijcie na forum,tam rozmawiają prawie tyhlko o figurkach do lotr'a i jeszcze się rozwija tak samo prężno jak forum tibia.pl!

@topic:
Już wysyłam PW do droma z prośbą o założenie grupy
Człowieku, ilez ty masz lat? Fora o bitewniakach mają tematy, bo tam są ludzie, którzy chcą się tym zajmować. Kilka tysięcy osób jest w stanie storzyć dobre forum o jakimś wąskim temacie, ale jako podforum tibii.pl to NIE MA SZANS funkcjonować.

Cytuj:

nic nie stoi na przeszkodzie żeby rozmawiać też troche o fantasty i D&D.
Arcybzdura. To w gospodzie (jeżeli powstanie) mógłbyś rozmawiać o bitewniakach, nie na odwrót... Dlaczego? Bo jeżeli w tej twojej grupie będzie się rozmawiać o fantastyce, to stanie się ona grupą traktującą ogółem o fantastyce, a taki pomysł już jest.

Cytuj:

tiaaa...
Tylko tu nie chdozi anwet o chodzenie po lawie.
Ty się rozbeirasz do slipek, wskakuejsz do lawy, pływasz w niej pół minuty i wychodzisz.
A do półboga ci jeszcze da leko, bo jesteś po prostu genialnym w walce (zazwyczaj) łysym wojowniwkiem który lbui móić "Ja zmiażdżyć twoja pysk"
...
Mylisz gatunki Eerion. Tajemnicą nie jest, że Dedek to heroic fantasy - z nieba się ta nazwa nie wzięła. W Świat Mroku nie miałem szans grać zbyt wiele, choć wiem że od DD jest o niebo lepszy. Nie zmienia to jednak faktu, że od DD wszystko się zaczęło, i na nim się większość opierała przez długie lata.
Pozatym, to takie podejście jak twierdzenie, że stare telewizory ssały, bo nie były kolorowe...

@down:
O czym ty pierdzielisz człowieku? Że niby krytykujemy bo nie chcemy grupy? Lubie battle, nie mam nic przeciwko nim, ale grupa powstawać nie powinna, dla zasady. Bo gdy grupa o battlach powstanie, nie będzie też przeszków dla grup o TCGach, RPGach, czy innych zawężonych dziedzinach...

Rycerz Damissimo 07-10-2006 11:40

Ja jestem zainteresowany tą grupą.

Ludzie jak się wam ta grupa nie podoba to nie jest powód żeby jej nie było. Podam przykład:
Użytkownik X nienawidzi Koszykówki i czy dlatego że załóżmy zbierze się jeszcze pare osób które też nie nawidzą koszykówki to grupa nie może powstać??
Oczywiście że grupa może istnieć bo inni zainteresowani w temacie będą za założeniem. A nikt nikogo nie zmusza żeby do niej należał.

Slivi 07-10-2006 14:35

Ha8o !! Mam pomysl na nowa grupe :p

Wszyscy Ci co lubia zapalic ziele, wszyscy Ci co lubia posluchac Boba Marleya, wszyscy Ci co sa pokojowo nastawieni do zycia i wszyscy Ci co lubia zyciowy lajt zbierzmy sie do kupy bo w kupie sila.

Mam nawet nazwe dla grupy:p
"Dzieci Jah";)
Wtajemniczeni wiedza o co chodzi:p

Rycerz Damissimo 07-10-2006 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slivi (Post 1020830)
Ha8o !! Mam pomysl na nowa grupe :p

Wszyscy Ci co lubia zapalic ziele, wszyscy Ci co lubia posluchac Boba Marleya, wszyscy Ci co sa pokojowo nastawieni do zycia i wszyscy Ci co lubia zyciowy lajt zbierzmy sie do kupy bo w kupie sila.

Mam nawet nazwe dla grupy:p
"Dzieci Jah";)
Wtajemniczeni wiedza o co chodzi:p

yyyyhy... ;)
A co to ma wspólnego z grupą o bitewniakach??

Slivi 07-10-2006 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rycerz Damissimo (Post 1020872)
A co to ma wspólnego z grupą o bitewniakach??

Moj blad :p, myslalem ze tu sie sklada pomysly na grupe :)

To zaloze nowy temat ;)

Yoh Asakura 07-10-2006 16:17

Jak Planszomeni nie przeszli to to tym bardziej nie przejdzie.

Slivi 07-10-2006 16:20

Sprobowac nie zaszkodzi :p

Wielki THX Hoomik czy jak Ci tam. Ktos probuje zrobic wlasny kacik na tym forum zeby powymieniac sie doswiadczeniem i muzyka a Ty go tak poprostu usuwasz. Wiem ze masz juz wlasna grupe i inni Cie nie obchodza. A po za tym co z tego ze bedzie duzo grup, a co to grupa jest tylko dla wybranych osob? Niech bedzie nawet 100 grup, co z tego???
Kazdy bedzie w tej do ktorej najbardziej pasuje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:10.