Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Sorcek czy Palek (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97469)

Tasker 07-10-2006 15:52

ja jednak uwazam ze sa male :baby:

noobowaty mistrz 07-10-2006 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
zrob 40 tys w godzine srocem na 35 lvlu bez zwastowania 3 bp sd - ja palem tyle wbilem -.-

Ty jakis niedouczony jestes. Wiesz w ogole co to jest exori vis i do czego sluzy? Jesli wiesz to powinienes juz dawno zauwazyc że sorc z exori vis uderza mocniej niz pal z boltów. A skoro sorc uderza mocniej to znaczy ze expi szybciej od pala ktory uderza slabiej. (i nie zwalaj mi tutaj zaraz calej winy na koszty bo jak nietrudno zauwazyc 1 exori vis kosztuje tylko 11 gp) Rozumiesz? -,-

Raditz Saiya-jin 07-10-2006 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 1021054)
Ty jakis niedouczony jestes. Wiesz w ogole co to jest exori vis i do czego sluzy? Jesli wiesz to powinienes juz dawno zauwazyc że sorc z exori vis uderza mocniej niz pal z boltów. A skoro sorc uderza mocniej to znaczy ze expi szybciej od pala ktory uderza slabiej. (i nie zwalaj mi tutaj zaraz calej winy na koszty bo jak nietrudno zauwazyc 1 exori vis kosztuje tylko 11 gp) Rozumiesz? -,-

nie wziales pod uwage tego, w co ten sorc na 35lvlu moze strzelic (dragi odpadaja)

strzal z exori vis kosztuje 11gp, a bolt pala 3...

Diddy 07-10-2006 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1021131)
nie wziales pod uwage tego, w co ten sorc na 35lvlu moze strzelic (dragi odpadaja)

Tomby,dragi także ale z waste.

Tasker 07-10-2006 18:15

L

Teraz decyzja kogo wybrac nalezy juz do autora posta,
pewnie juz wie kogo wybrac.
Temat do zamkieniecia

noobowaty mistrz 07-10-2006 19:22

Cytuj:

We wszelakie potwory wystepujace w tombach.
Cytuj:

strzal z exori vis kosztuje 11gp, a bolt pala 3...
Strzal z exori vis jest prawie 2 razy mocniejszy od uderzenia pala z bolta wiec jesli zwraca sie obydwu profesjom (a tak sie dzieje np w tombach) to sorc ma spora przewage w szybkosci expienia.
Cytuj:

Teraz decyzja kogo wybrac nalezy juz do autora posta,
pewnie juz wie kogo wybrac.
On juz chyba wybral druida. (przynajmniej tak pisal ale nikt nie wie czy to prawda ;p)
Cytuj:

Temat do zamkieniecia
Nie tobie o tym decydowac. Bylo juz na forum ogloszenie zeby takich rzeczy nie pisac. -,-

Piotrek Marycha 08-10-2006 01:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 1021054)

ta zanim zrobisz te 40 tys to ci zejdzie ze ponad 10 bp manasow... a tak w ogole to powodzenia w expie na dragach/dsach/vampach z visa na 35 lvl

@up TA na 48 lvlu wlaisz z Visa za 250 !??!!?!!!??!!!!! plx powiedz jak!!1!oneone11!1!

Progmaniak 08-10-2006 07:58

Zauważcie ze strzał z "e vis" ZAWSZE bedzie celny, nie to co bolt.

Wg. mnie sorc/druid jest ciekawszy niz taki pall (gralem - ciagle uciekanie i patrzenie sie jak bolce lecą jest nudniejsze od zabawy z e vis)

Pozdro dla noobwaty mistrz :P

Capality 08-10-2006 10:37

Pacc

Chciałbym przypomniec ze nie mam PACCa i nie moge expic na tombach ani robic exori vis. Ale juz podjolem wybor zrobie sorca a jak zrobie nim 30 lvl i bed mogl zarabiac to zrobie od nowa paladyna

Luk" 08-10-2006 10:51

eee druidem bierzesz tempet rod i lecisz na dragi hity po 60+ wiec do szczescia duzo nie brakuje. Jak masz pacca to exori vis i exp leci. Sam gram druidem i sie ciesze, ze go wybralem, tylko zawsze 3bp mfow musze miec "w razie czego"

Capality 08-10-2006 14:41

omg

omg
jak napisalem wyzej NIE MAM PACCA, idziekuje juz wybralem, Temat do zamkniecia

Cadonis 08-10-2006 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1021880)
ta zanim zrobisz te 40 tys to ci zejdzie ze ponad 10 bp manasow...

Miałem zrobić dokładnie obliczenia ale lenistwo wygrało, więc uwierz na słowo albo sam policz: naprawdę trzeba być kaleką i trafiać raz na 5 strzałów albo expić na jakichś powtorach z exp/hp ratio w granicach 1/6 żeby ci wyszedł taki koszt.

Cytuj:

a tak w ogole to powodzenia w expie na dragach/dsach/vampach z visa na 35 lvl

Trza skilla mieć, o!

Cytuj:

TA na 48 lvlu wlaisz z Visa za 250 !??!!?!!!??!!!!! plx powiedz jak!!1!oneone11!1!

A ty strzelasz z boltów po 130? Non stop? ...

Jerkov Thundersword 08-10-2006 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 1019532)
Witam. Gram na świecie non-PvP i się zastanawiam co lepszy na takim servie?? Sorkiem moge odrazu expic a palkiem trzeba trenic, ale zawsze palek wydawal mi sie silniejszy niz sorcek iwłasnie nie wiem kogo mam wybrać.:( POMUŻCIE PLX
PS.Nie mam PACCa jak coś.
PS2.Szukałem tematów otej sprawie ale zawsze były palekvs knight vs druid ale jeszcze nie znalazlem pod najaktualniejsza tibie o sorku.
Pozdro!

Szybki samodzielny exp bez pacc... hmmm... u maga zawsze wolniejszy. Najlepsze co zabije mag z różdżki to prawdopodobnie dwarf guard. Jeżeli mag ma blockera to expi szybko, no ale traci pieniądze na runy. Paladyn może expić sam np na dwarf guardach, później dragach, następnie dl, gs itp. Dla sorca to zbyt wielkie straty no i ryzyko przy tej liczbie hp... Paladyn expi tak samo efektywnie z blockerem jak i bez, no i za hunt samodzielny płaci o wiele mniej.

Piotrek Marycha 08-10-2006 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cadonis (Post 1022775)

A ty strzelasz z boltów po 130? Non stop? ...

a on zawsze bedzie trafiac z visa? o.O pozatym porownaj koszty expa -.- co za problem nawalac ze wszystkiego co sie ma zeby wbic kilka tys wiecej expa -.-

Vil 08-10-2006 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1022938)
a on zawsze bedzie trafiac z visa?

nie, bedzie walic w powietrze zeby tylko koszty wieksze byly ...

Piotrek Marycha 08-10-2006 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1023155)
nie, bedzie walic w powietrze zeby tylko koszty wieksze byly ...

a co tak latwo trafic potworka biegajacego na boki?? (niewidka)

Nie mowie ze bedzie trafiac raz na 2-3 razy ale koszty i szybkosc expienia potworow b. cierpi na tym

Cadonis 09-10-2006 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1023558)
a co tak latwo trafic potworka biegajacego na boki?? (niewidka)

Mówię że trzeba skilla mieć. Jak się nie umie trafiać - trzeba się nauczyć. Pomijam aspekt myślenia, jako że zachęcanie do nauki tegoż mija się z celem.

Odpowiadając na twoje pytanie - tak. Tylko... zresztą patrz wyżej.

Tzuful 10-10-2006 19:00

A wiec jako ze mam doświedczenie grania paladynem na nowym servie i na non pvp opisze jak to wyglonda:
-od 8 lvla trole
-od 12 roty albo tomba
-od 20 tomb albo guardy
-od 45 V hell D lair w venore
Pozniej mozna tluc juz all od tomby za tp do dragow i innych gowien

Gdyby teraz mial bym zaczynac grac na nowym serwerze nie wybral bym paladyna poniewaz od 60 lvl nie masz szans dogonic sorca/druida ktory zaczyna robic 100k/h na d lair a gdy paladynem przez ten czas robisz ledwo 50-60k/h.Jednak pall nie potrzebuje na wiekszym lvlu tyle kasy na expa.
Wybierz co wolisz

Diddy 10-10-2006 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tzuful (Post 1025669)
-od 45 V hell D lair w venore

Na takim lvlu nie wyrobisz na vamp hellu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tzuful (Post 1025669)
-od 20 tomb albo guardy

Tyle ludzi że nieda się spokojnie expić.

Tzuful 10-10-2006 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diddy (Post 1025742)
Na takim lvlu nie wyrobisz na vamp hellu.

Tyle ludzi że nieda się spokojnie expić.

Nie wiem jak ty ale 45 palem spokojnie dasz tam rade...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:33.