Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Tron a równouprawnienie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97652)

styku 08-10-2006 08:42

Mi osobiście nie robi różnicy, czy kobiety będą uprzywilejowane czy będą na równi z mężczyznami, ale do jasnej cholery, nie mogą mieć jednego i drugiego!
Takie uprzywilejowane równouprawnienie jest IMO kompletną pomyłką.

Lasooch 08-10-2006 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany (Post 1021756)
@up
Przepuszczanie kobiet w przejściu to zwykły przejaw kultury, bardzo łatwo poznać, kto jest prostakiem, jeśli ryje się do przodu.

Podobnie jedzenie sztućcami - chyba widzisz, kto jest chamem, skoro wpierdziela pieczeń palcami?

Co do kobiet - jak mówię, jak dla mnie zależy gdzie. Jak gdzieś idę z dziewczyną to ją puszczę przodem, ale właśnie np. do klasy nie widzę potrzeby. Tym bardziej, że czasem miejsca w klasie nie są stałe, a skoro mamy równouprawnienie to czemu ja mam siedzieć na gorszym miejscu? Poza tym u nas w klasie jest 3 chłopaków tylko, i jeśli bym przepuszczał, tobym siedział odosobniony i bym się nudził całą lekcję...

Co do jedzenia - zależy gdzie. Jak ktoś tak żre u siebie w domu i nikt nie patrzy, a przy ludziach umie się zachować, to nie widzę nic złego.

Marixon 08-10-2006 11:50

Może wreszcie jakaś dziewczyna by się zainteresowała tym tematem :) ? Byłoby IMO o wiele ciekawiej...

Dark Sven 08-10-2006 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1022116)
Poza tym u nas w klasie jest 3 chłopaków tylko, i jeśli bym przepuszczał, tobym siedział odosobniony i bym się nudził całą lekcję...

O lol ^^

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marixon (Post 1022216)
Może wreszcie jakaś dziewczyna by się zainteresowała tym tematem :) ? Byłoby IMO o wiele ciekawiej...

Lól, uwazaj, zaraz Kazia Szczuka ze swoim klonem wejdą i nie będzie mówienia, że jej post ssał pałkę.

A co do puszczania przodem. Ja się z kolegami ładujemy na koncu, i tak zawsze mamy najlepsze miejsca (tył)

Kwadratowe Koło 08-10-2006 20:14

Nie jestem za rownouprawnieniem. A czemu ? Bo moja wychowawczyni to zajebana feministka. Tak gnoi nas, chlopakow, ze chuj! I ciagle ja jara to, ze dziewczyny wczesniej dorastaja lol.

Sory za przekleństwa, ale nie moglem wytrzymac.

styku 08-10-2006 20:24

Cytuj:

Nie jestem za rownouprawnieniem. A czemu ? Bo moja wychowawczyni to zajebana feministka. Tak gnoi nas, chlopakow, ze chuj! I ciagle ja jara to, ze dziewczyny wczesniej dorastaja lol.

Sory za przekleństwa, ale nie moglem wytrzymac.
Mnie uczyła (uczyła, bo teraz jest na emeryturze, dzięki Bogu!) kobieta, której z młodości jakiś uraz do chłopców pozostał i wpisywał nam (płci męskiej) punkty karne np. kiedy trzymałeś ręcę pod stołem (za potencjalną masturbacje) i za to że się na nią patrzyłeś (że niby się z niej śmiejesz). Ja wiem że to brzmi absurdalnie, ale każdy uczeń z Gimnazjum nr 4 w Mielcu może o tym poświadczyć ;-)
Jak widzisz wcale nie miałeś najgorzej ;)

Marixon 08-10-2006 21:23

@Kwadratowe Koło & styku:

No to rzeczywiście zjarane babki. W ogóle dziewczyny są bardziej lubiane w szkole, bo albo przez właśnie takie feministki, albo przez kolesi, którzy wolą płeć przeciwną (raczej rzadziej, żeby nauczycielki lubiły bardziej chłopaków :confused: ). Osobiście uważam, że nie powinno się mieć ulubieńców za płeć, warunki fizyczne, czy wiedzę z przedmiotu, jeżeli już to za sprawowanie i kulturę osobistą danej osoby (w tym przypadku uczennicy/ucznia).

Ale nie można oceniać kobiet po takich przykładach. Każda osoba, niezależnie od płci, jest unikatowa. To, że niektóre (podkreślam i pogrubiam) kobiety takie są, nie znaczy, że wszystkie. To tak samo, jakby powiedzieć, że mężczyźni (w domyśle: wszyscy) są źli, bo biją kobiety. - Owszem biją, ale nie wszyscy...

D4n0nk4 10-10-2006 18:33

Czy jestem za równouprawnieniem? Tak. Ale równouprawnienie to nie jest uprzywilejowanie kobiet, jak twierdzą niektóre feministki. Jeśli kobiety mogą zajmować państwowe stanowiska, wstępować do wojska itp. to wiek emerytalny również powinien być wyrównany.
Kultura, "dżentelmeństwo" - przyjęło się, że kobietom, jako słabszej płci, naley ustępować. Mi osobiście miło jest, kiedy kolega przepuści mnie w drzwiach czy coś takiego, ale jeśli tego nie zrobi nie przeszkadza mi to ;)
A co do tematu - to, czy kobieta powinna zasiadać na tronie, jest bardziej kwestią obyczaju i tradycji niż prawa. Wg. mnie mężczyzna lepiej wygląda jako władca państwa. Dlaczego? Jakoś tak... po prostu ;)

Dark Sven 10-10-2006 19:02

Mnie dzisiaj jedna sprawa wqurwila. Bawiłem się z kolegą (trzaskalismy się tak dla jaj) a tu podlatuje jego dziewczyna i mnie czaska po plerach. Ja do niej "Spie*dalaj s*ko" a ta dalej. Juz chciałem jej tak porządnie przywalić jednak... ręka mi stanęła (powtarzam RĘKA) nie tyle, że dżentelmeństwo czy cuś, ale ja bym miał syf. Nie to, że ona zaatakowała. Ale, że ja pie*dolnąłem.

I gdzie tu sprawiedliwoś :<

Bambuko 10-10-2006 19:22

To chyba nie dziw, że jak dziewczyna widzi własnego chłopaka trzaskającego się z innym, to go nawala w plecy?

janek@ 10-10-2006 19:42

Trzeba chyba stworzyc oddzielny temat ;p.

@up up i jeszcze raz up dla wszystkich..
No, ale sie rozesmialem jak to przeczytalem XD Ale najbardziej mie rozsmieszylo z
punktami karnymi lol... buhahahhaha. (patze sie na nauczycielke bo cos tlumaczy..) Karne!, a potem... 1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1 ehhehe.
Powinni chyba stworzyc oddzielne szkoly;p jak to kiedys bylo.
A sytuacje, w ktorej mojej klasie sie wydarzyly bede przesloscia.

-Chlopcy cicho dziwczyny gadaja, a tu nagle padly slowa od dziewczat "ale qr.." pani sie odwrocila i spojrzala sie na chlopakow powiedziala "tacy chlopcy twardzi to moze odpowiedza na pare pytan" i sie zakonczylo na tym, ze dostalem 4 :D, ale inni to juz inna historia...

Bede to powtarzal zawsze.. Kiedy bierzesz prawa musisz tez wziasci obowiazki.

djkuter 10-10-2006 20:33

Hmm, tov
To może od razu 50% Kobiet i 50% w ludzkości, 50% kobiet w górnictwie, hutnictwie, 50% w reprezentacji piłki nożnej.

Quezacoatl 10-10-2006 20:59

@UP
Tak, i 50% w Rugby, 50% szambonurki, 50% Papieże (tu będzie problem) no i 50% w wojsku...
Jak już to już.

Dark Sven 10-10-2006 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1025675)
Bawiłem się z kolegą (trzaskalismy się tak dla jaj)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 1025706)
To chyba nie dziw, że jak dziewczyna widzi własnego chłopaka trzaskającego się z innym, to go nawala w plecy?

Żadna bójka to były jakies mułki, piąchy w mostek ew. zidany. Nic takiego co wskazuje na prawdziwą bójkę

Ale chyba one tego nie rozumieją...

PiXik 10-10-2006 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez djkuter (Post 1025858)
50% w reprezentacji piłki nożnej.

to akurat dobry pomysł bo nawet panny zagrałyby lepiej w reprezentacji niż nasi "panowie"

Zamor1 10-10-2006 22:10

@Dark Sven
ale nie musiales kierowac wulgaryzmow w jej strone ;p
kobiet nikt nigdy nie rozumial nie rozumie i nie zrozumie

Dark Sven 10-10-2006 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamor1 (Post 1026102)
@Dark Sven
ale nie musiales kierowac wulgaryzmow w jej strone ;p
kobiet nikt nigdy nie rozumial nie rozumie i nie zrozumie

To choć piz... czasne cię po ośmiu godzinach w budzie od 7;30 i będe się głupio śmiał.

Wiem, wiem.. 1 gim nie ma tak źle ,no ale...

Adner 10-10-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1026150)
To choć piz... czasne cię po ośmiu godzinach w budzie od 7;30 i będe się głupio śmiał.

Wiem, wiem.. 1 gim nie ma tak źle ,no ale...

Pójdziesz do drugiej, dojdzie ci kilka godzin i umrzesz xD(wiem z własnego przykładu). Aha, a propos, za wsześnie zaczynasz lekcje, można tylko od 8:P

ripper 10-10-2006 23:00

Dziwne... Ja od 1 klasy podstawówki miewam lekcje na 7.30 (choć w tym roku ta wątpliwa przyjemność mnie omija). Btw, jak można w gimnazjum umierać? Ja stwierdzam, że 3 to i tak są luzy w porównaniu z LO na przykład.

styku 11-10-2006 06:50

Cytuj:

Dziwne... Ja od 1 klasy podstawówki miewam lekcje na 7.30 (choć w tym roku ta wątpliwa przyjemność mnie omija). Btw, jak można w gimnazjum umierać? Ja stwierdzam, że 3 to i tak są luzy w porównaniu z LO na przykład.
No ba, w gimnazjum to z roku na rok luźniej jest, przyzwyczajasz się, a w trzeciej odejdzie ci jeszcze pare godzin (muzyka, plastyka, technika itp.). Gówno, a nie robota w gimnazjum. Napewno nie ciężej niż w podstawówce...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:32.