Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Palladin (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=98021)

Frapper 10-06-2007 22:09

Teraz niech kazdy co mowi, ze 45+ dist i expic mi powie gdzie mam isc wg. niego. Mam 20 lvl, 51 dist, pacc tez. Aby byl dobry exp i w miare oplacalny(zwrot za to, co uzyje). Pojde i nagram filmik, bo za cholere nie moge znalesc expa z 10k+/h i zeby sie za strzaly zwracalo.

Cenarius 10-06-2007 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 1478316)
Teraz niech kazdy co mowi, ze 45+ dist i expic mi powie gdzie mam isc wg. niego. Mam 20 lvl, 51 dist, pacc tez. Aby byl dobry exp i w miare oplacalny(zwrot za to, co uzyje). Pojde i nagram filmik, bo za cholere nie moge znalesc expa z 10k+/h i zeby sie za strzaly zwracalo.

ja tam od 8 lvla i 35 dista byłem do 20 51 dista tylko na hellgate i od początku mi się zwracało (zwykle na 0 wychodziłem z czego na początku (tak do 45 dista) odlurowywałem dsy bo same chmurki) od 8 do 15 lvla 1 full cap strzał (400-500) to spokojnie 1 lvl+ teraz(16-20lvl+) to już 60-80% ale za to więszy zysk (0-600gp) jak dalej pójdzie to nie wiem bo chwilowo nie gram ^^

xdziubin 11-06-2007 15:24

a ja skillowałem w ab'dendriel do 46. na każdą wyprawę na trolle brałem 10 spearow (zacząłem tak robić dopiero po przekroczeniu 40 dista) a przynosiłem 20 (byłem bez eq, tylko z wooden shieldem) i w ten sposób mam teraz ok 200 spearow (ale z innych postaci też przesyłałem).teraz założyłem łuk i jestem zadowolony. ok 20 levela znowu poskilluje do gdzies tak 55 - 60. No i jest Full Wypas. :elf:

Ufocznik 12-06-2007 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atenis (Post 1470912)
Co?! Trening się nie opłaca? Lol? TO powodzenia na expieniu ,bo w takich warunkach jak byś na solda marnował ok. 10 strzał to na pewno się zwróci...
T aaa wiem ,że zaraz się ktoś odezwie na temat expienia na kopalniach kazo i ile tam tej kasy leci ...

A apropo tematu polecam Ci jednak zrobić te 70 dista jak najszybciej. Ja sobie zrobiłem 73 dista na 20 lvlku i exp był przyjemny. Ale kasy i tak nigdy nie było w nadmiarze :( Będę musiał i tak pewnie na bohy dorabiać.
Więc skilluj , skilluj i jeszcze raz skilluj! Możesz se tez dla oszczędności zrobić jeszcze knight'a którym se będzie kasę na spirki zbierał :p Ja tak zrobiłem i mimo iż straciłem na tym trochę więcej czasu to miałem ten skill i trochę kaski ;)

A tak w ogóle to się pisze Paladin

same glupoty, roznica miedzy skilem np 60 a 70 nie bedzie az tak bardzo odczuwalna (co nie znaczy ze wcale) by tracic na to czas i pieniadze, ktore rownie dobrze moznaby spozytkowac na expienie, gdzie wbiloby sie kilka lvli i distow

@top
tak jak pisala wiekszosc, trenujesz do ok 40 dista i mozesz spokojnie zarabiac podczas expienia

Coach 12-06-2007 22:58

nie kupuj spirów tylko idź na amazon camp i zbieraj spiry z valkiri, kupowanie spirów to strata kasy, doskiluj do 50 to nie jest aż takie straszne i możesz expić na ghulach lub czymś innym

Darth'Knight 12-06-2007 23:15

a kamyczki z goblinow?? spokojnie do 60 mozna na dwarfach siedziec ....

Browarrior 13-06-2007 07:35

Jak juz bardzo chcesz miec "dobre" skille to...Idz jak juz kolega wyzej napisal na amazon camp (dodam, ze w godzinach szczytu). Przejdziesz sie 3x i bedziesz mial kolo 100 spearow w lootbagu

Gliku 15-06-2007 15:41

Ludzie - kazdy inny, ma inne zdanie z tym skilownaiem. ja zrobilem tak ze mialem w . . . kasy to pierw na 8 lvl poskilem do 40 wbilem 11 zeby exura gran i skilic najlepiej do 70 potem expic i na 40 dopsier skilic :P do 80

Tristo 17-06-2007 19:35

żeby nie zasmiecac dzialy napisze tu..

otoz gram pierwszy raz paladinem i mam pytanie.. mam 12 lvl.. ~50dist i wybieram sie na cyclopy.. do ktorego lvlu powinienem tam chodzic?bo sa rozne zdania i nie moge sie zdecydowac.. i jeszcze jedno.. z tego co tu widze uwazacie ze trenowanie nie ma sensu.. czyli juz nigdy nie bede musil trenowac ta postacia?

@edit
chodzi mi konkretnie o to czy jesli juz nigdy wiecej ta postacia nie bede trenowac to nie bede mial problemow z hitami(np ze za dlugo bije jakies potwory) albo wastem?

@DOWN
dziex:)bardzo mi pomogles!

Sizz 17-06-2007 20:27

@Up

Ja też mam palladyna - 15 level i skille 52/41.
Radze Ci do 15 levelu poexpić na soldierach i nazbierać boltów. Bo tym samym paladynem na 8 levelu gdy miałem skille ledwo ponad 30 w cyklopa z bolta pocisnołem za 60. :P Nie mam zamiaru skillować moim charem. Gdyby nie allegro teraz bym nie miał nic kasy przez te wszystkie speary i kamyki w które zainwestowałem... Nie opłaca się skillować!

Dam przykład, mam kolege +60 royal palladyn, nigdy nie skillował swoją postacią a ma 85 dysta i ostatnio zsolował na poh 3 gs'y.

Podsumowując:
- Nie treń, exp a skille same wejdą. O zadawane hity się nie martw.

cieju04 20-06-2007 11:04

Ja tam mam palka 23 lvl 61 dista, robie 25 lvl, treine do 65 dista i jade z lvl. Ne chce dużo trenować bo zostało mi 65 dni PACC :P Będe trenował jak bede na FACC. Tylko ciekawi mnie jak bedzie wyglądał trening po update

Salarigoth 20-06-2007 11:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sizz (Post 1492251)
@Up

Ja też mam palladyna - 15 level i skille 52/41.
Radze Ci do 15 levelu poexpić na soldierach i nazbierać boltów. Bo tym samym paladynem na 8 levelu gdy miałem skille ledwo ponad 30 w cyklopa z bolta pocisnołem za 60. :P Nie mam zamiaru skillować moim charem. Gdyby nie allegro teraz bym nie miał nic kasy przez te wszystkie speary i kamyki w które zainwestowałem... Nie opłaca się skillować!

Dam przykład, mam kolege +60 royal palladyn, nigdy nie skillował swoją postacią a ma 85 dysta i ostatnio zsolował na poh 3 gs'y.

Podsumowując:
- Nie treń, exp a skille same wejdą. O zadawane hity się nie martw.

Aaaa... to ja tak to rozumiem masz 8 pala skille 10/16 bierzesz 200 arrowsow i idzesz na soldy ,solda zabijasz na okolo 25 strzal i taki odcinek musisz przejsc zeby mu ciec ,ze nastepne 3 na siebie zlurujesz .

Gilu90 20-06-2007 11:19

Do wszystkich, jeśli jesteśmy na nowych światach i mamy zaledwie 1 k po wyjściu z rook'a, to kupujemy najlepiej Morning Star i idziemy na Trole , jak mamy około 10 spearów, to zaczynamy nimi bić, i tak skillujemy do 13 lv. Po wbiciu 13 lv, kupujemy łuk, czar na strzały i idziemy expić. I już nigdy nie musimy skillować.

Salarigoth 20-06-2007 11:26

@up
Ja jak wychodze z rooka mam 70 gp .

Slovik 20-06-2007 12:43

@up

Dokładnie. Jeżeli ktoś umie sobie poradzić na rooku to i na mainie nie bedzie problemów.

Ja zawsze na 8 lv mam p seta dark helmet i dwarvenke i odrazu moge grać ;] A kasą na rooku sie nie przejmuje bo mi czasami sama wpada ;p

A co do palka :

Eq takie jak wyżej wymieniłem i na trolle pod ab 13 lv sie robi i skille same sie wbijają ;p

Gilu90 20-06-2007 13:06

Wystarczy po wyjściu z Rookgaardu, kupić tylko Dwarven Shield i Morning Star, i jazda na Trole na Edron lub Ab. Przecież z Troli wypadają Speary, więc można odrazu skillować jak się już tych włóczni trochę uzbiera.

BaxCrow 20-06-2007 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez grzysztof (Post 1025414)
Bez skillowania tylko expiac napewno nie bedziesz miec 80 skila na 35 levelu, ale skilowac mimo wszystko sie nie opłaca paladynem wogóle.

A ja się nie zgadzam, że się nie opłaca. Bo to co wydam na speary podczas skillowania do 60+ Dista czyli jakies około 600 spearów. Wychodzi więc 6k. Ale teraz n 65 Discie mogę iść na -2 tombe, a ty z tym 40 distem to ewentualnie na roty choć i tak ci się nie zwróci.

karate:] 20-06-2007 17:44

@UP
hahahah za strzały na rotach zwraca się jak masz 30-35 dista : )

janek@ 20-06-2007 18:51

Skilluj ile zdolasz na trollach do 13levku.
Minimum jaki powinienes miec po kupieniu luku i czarow to 45-50 wtedy bedzie cie sie elegancko expilo tylko musisz uwazac bys nie zdechl. ;p

Puzniej to sam exp.

Szekelebongo 20-06-2007 20:02

Ja właściwie biłem i doskilowywałem jak mi brakowało około 50% i tak wbiłem 70 dist na 33 lvl.
Jeżeli chodzi o bicie to z boltami jak i strzałami na guardach nie ma już problemu a kasa się zwraca.
Po wyjściu na maina to poszedłem po soldier helmet i kupiłem dwarvenke a do bicia troli war hammera. Skilowałem na trolach do około 50, potem jest tu trochę uciążliwe a przede wszystkim monotonne.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:31.