Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czary dla Knight'a (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99252)

Kurnafix 21-10-2006 17:41

Taki urok pacca.

PS. Nie pisz 2ch postów pod sobą.

FyFy 21-10-2006 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez st1L (Post 1041303)
Co jak co ale utani gran hur powinno byc bez paca...co z tego ze dobre skille bede mial jak kazdy z przyblizonym levelem z paccem ucieknie..albo jak mam pare leveli mniej od jakiegos innego knighta ..ucieknie odemnie bo ma te pare leveli wiecej..nawet pacca nie bedzie musial miec..

Ale się uśmiałem

@Harry_Piasek
przeczytaj swój podpis i dopiero poźniej coś pisz

Wojciech25 21-10-2006 22:22

uwazam ze jest dobrze tak jak jest moze tylko hur dla facc:p

ripper 21-10-2006 22:22

Nie uważam, żeby knightowi należało się więcej czarów (bo to w końcu nie jest profesja magiczna), ale przydałaby się radykalna zmiana w systemie obrażeń zadawanych przez knightów i palów. Jakiś sensowny wzór powinien być, bo teraz gra knightem/palem to więcej niż waste czasu.

Diddy 21-10-2006 22:25

@up
Dla pallów powinna być jakaś nowa broń lub tańsza amunicja w sklepie ;s.

st1L 21-10-2006 23:24

[quote=FyFy;1041804]Ale się uśmiałem

sie usmiales bo? masz pacca? zebym mial tez bym sie smial..

ripper 22-10-2006 00:17

Nie wiem czy dobrze rozumiem (nie czytałem waszej wymiany zdań), ale jeśli chodzi ci o to, że jakbyś miał pacca to byś nie chciał większych 'uprawnień' dla facc, to muszę ci powiedzieć, że powinieneś się w łeb czymś mocno j*bnąć. Facc to tylko takie demko Tibii. Chcesz grać z udogodnieniami itd - kup pacc. To gra komercyjna i już.

Piotrek Marycha 22-10-2006 01:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez st1L (Post 1041303)
Co jak co ale utani gran hur powinno byc bez paca...co z tego ze dobre skille bede mial jak kazdy z przyblizonym levelem z paccem ucieknie..albo jak mam pare leveli mniej od jakiegos innego knighta ..ucieknie odemnie bo ma te pare leveli wiecej..nawet pacca nie bedzie musial miec..

qwa i moze jszcze zeby Bohy rosły na krzaczkach jak malinki??! co ty bys chcial? wszystko co najlepsze za free? on wydal hajs na pacca - on ucieknie
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1041867)
Nie uważam, żeby knightowi należało się więcej czarów (bo to w końcu nie jest profesja magiczna), ale przydałaby się radykalna zmiana w systemie obrażeń zadawanych przez knightów i palów. Jakiś sensowny wzór powinien być, bo teraz gra knightem/palem to więcej niż waste czasu.

IMO powinno byc tak jak z Siłą magii- 3% od mlvla 2% od lvla, a wiec Siła Fizyczna (ew walki albo cos) skill broni-3% lvl 2% i jest cool sprawiedliwie!

ari2423 22-10-2006 01:16

@up
mogło by tak byc, ale magikom powinni dac takie same przeliczenie do wandów/rodów ( wtedy druidzi znów by byli najgorsi :) ) oraz zmienienie lvl-u co do okreslonego wanda: trucizna (5kratek)-8 lev, ogień-(3k)- 13 lev., energia-( 2k) 22 lev., siła/melle(2k) 30 lev.

Matiess 22-10-2006 07:22

Moim zdaniem z nadchodzacym updatem powini dla knightow wprowadzic do każdej broni specyficzny atak tak jak jest w MU Online.

móc 22-10-2006 08:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ari2423 (Post 1042053)
@up
mogło by tak byc, ale magikom powinni dac takie same przeliczenie do wandów/rodów ( wtedy druidzi znów by byli najgorsi :) ) oraz zmienienie lvl-u co do okreslonego wanda: trucizna (5kratek)-8 lev, ogień-(3k)- 13 lev., energia-( 2k) 22 lev., siła/melle(2k) 30 lev.

Sorc i tak bije z visa/morta. Po co go jeszcze umacniać zwiekszajac mu sile rozdzki? To juz by bylo totalnie bez sensu bo taki 200 sorc wali po 300 z visa/morta i co, jeszcze dodac mu kolejne 300 z rozdzki? :baby:

Knight na 200 lvlu nie ma nawet sredniej 150 w warlocka, a sorc wali po 300 z mortów które kosztują tylko 20 many na strzał. ;(

Marchewki 22-10-2006 09:13

Knight posiada czary :
- exiva
- utevo lux
- exura
- exana pox
- utani hur
- utana hur up ( czy coś takeigo :p )
- exori

Mr.lordi 22-10-2006 10:37

Jak knajt nie mial by exury to jak bys sie leczyl na 10 lvl bez 4 mlvl ????

i knajt powinien mieć latarke :P

ari2423 22-10-2006 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez móc (Post 1042132)
Sorc i tak bije z visa/morta. Po co go jeszcze umacniać zwiekszajac mu sile rozdzki? To juz by bylo totalnie bez sensu bo taki 200 sorc wali po 300 z visa/morta i co, jeszcze dodac mu kolejne 300 z rozdzki? :baby:

Knight na 200 lvlu nie ma nawet sredniej 150 w warlocka, a sorc wali po 300 z mortów które kosztują tylko 20 many na strzał. ;(

a co z postaciami FACC ?? :)

Keel 22-10-2006 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1040883)
Wystarczy żeby wprowadzili coś takiego jak "siła fizyczna" i każdy lvl to 1% takiej siły. Do 100 lvla masz 100% siły fizycznej, ale na 200 lvlu biłbyś już 2 razy mocniej. To by bardzo wzmnocniło knighta/pala i od ~150 lvla byliby prawdziwymi wymiataczami.

Bardzo mi sie spodobal ten pomysl... Proponuje napsiac go na forum proposals ;)

Rekin Master 22-10-2006 22:24

@Up
Popieram...piszemy jakas petycje do cipow czy cos? xD Uwazam ze jest to jedyne sensowne rozwiazanie bo gra knightem i palem jest bez sensu...w wszystkich innych grach sila hitow rosnie z lvl-em ;(

Colard 22-10-2006 22:31

Knight powinien zostać taki jaki jest. Wystarczy expic z exori zeby przegonic sorcow. Siła hitów z broni rzeczywiscie nie rosnie wraz z lvlem, ale po co hlvl knightowi bron? Z exori zrobi kilka razy wiecej expa w tym samym czasie niewiele wiekszym kosztem, a siła exori rośnie bardzo wyraźnie wraz z lvlem. Dla mnie moze zostac tak jak jest bo broń noszę tylko po to zeby miec wiecej defa, często nawet nie zaznaczam ataku na potwora. :)

Rekin Master 23-10-2006 09:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colard (Post 1043607)
Knight powinien zostać taki jaki jest. Wystarczy expic z exori zeby przegonic sorcow. Siła hitów z broni rzeczywiscie nie rosnie wraz z lvlem, ale po co hlvl knightowi bron? Z exori zrobi kilka razy wiecej expa w tym samym czasie niewiele wiekszym kosztem, a siła exori rośnie bardzo wyraźnie wraz z lvlem. Dla mnie moze zostac tak jak jest bo broń noszę tylko po to zeby miec wiecej defa, często nawet nie zaznaczam ataku na potwora. :)

knight 50lvl expi z exori z taka sama predkoscia co 100lvl...<ladowanie many- ilosc many sie zwieksza wraz z lvl-em>

Colard 23-10-2006 15:05

~

jesli nadal bedziesz sie afiszowac z tym botem zaczne kasowac posty bez czytania

~

DRoN 23-10-2006 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colard (Post 1043607)

Więc tracisz 488 many (~6 manasów - ~300gp), żeby zrobić z 300 dmg (załóżmy że walisz na raz 3 potwory, więc robisz łącznie 900 dmg).

Mag na takim lvlu wali 120+ ze strike tracąc 20 many (1/4 manaska). 6 manasków to 24 uderzenia, więc zada za te same pieniądze robi ~2880 dmg, czyli ponad 3 razy więcej.

Strasznie musi Ci się to opłacać.

PS. obliczenia na podstawie kalkulatora Tibiacount.
PS2. dziwny ten kalkulator, zrobie przeliczenia jeszcze raz na jakimś wiarygodniejszym kalkulatorze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:13.