![]() |
Cytuj:
1. Nie uwzględniłeś broni jaką się posługuje, ani reszty ekwipunku... 2. Niech dostanie gs/dl i na nowym świecie z pewnością sie zwróci (sam pamiętam czasy jak ludzie p-legi za 3k kupowali)... 3. Sam nie raz chodziłem na dragi na ~50lvlu, 2/3 wypadów wychodziła z drobnym zyskiem, a skille tylko ~80 były. @Topic Dla wszystkich profesji dragi robią się przyjemne około 70lvla, tutaj pallek wygrywa, bo na 50lvlu może opłacalnie i bezstresowo na nich expić. |
Cytuj:
Bron standardowa czyli dwureczny gs bądź d-lance, nic lepszego na tym poziomie nie bedziesz mial. Cytuj:
Cytuj:
Jesli to prawda to musiales grac na bardzo nowym swiecie z dragon shieldem po 10k i miec super duzego farta (ale znowu na nowym bys nie nabil 50 lvl od razu wiec cos tu krecisz) |
@goboru
Poopowiadać bajki też sobie mogę, w przeciwieństwie do Ciebie ja tam byłem, widziałem i doskonale wiem jak było, ludzie p legi sprzedawali bpkami po 40k, a inni sie cieszyli że kupili po 40 a sprzedawali 2,5k sztuka jak świeże bułeczki. Jak knight wie gdzie skutecznie zbierać kase to na starszym świecie na 50-60lvlu może nawet sov/sca kupić. Więc broń nie zawsze oznacza gs/dl. Ekwipunek ma znaczenie, inaczej ludzie by chodzili bez, bo szkoda capa. Z większości Twoich postów wnioskuje, że miałeś knighta, gra Ci nie wyszła i teraz szukasz winnych, jak ktoś nim grać nie potrafi to zawsze będzie najgorsza profesja... Cytuj:
2. Sorc jest cienki, knight wolno expi. 3. To jest temat "Kiedy na dragi?", więc weź się opanuj troche. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@down Na dragi z blokerem? Ty sie dobrze czujesz, dziecko??? |
LoL czemu akurat na 28 lvl?? -.-
Mozesz isc ale dla pwenosci wez blokera8o
ja mialem blokera i ubilem z nim ponad 3 dragi i jakos sie udalo poszlo 2 bp uhuw ale duzo bp steel helmetkuw ;]:evul: :evul: |
Bez urazy, ale z takich "28lvli" sią najlepiej zbiera loota jak padną.
Może lepiej oszczędzić sobie zachodu i zająć się czymś innym? |
Cytuj:
Tak jak mówią inni wbijaj 28 lvl sumnij dsy i z hmm'ków bij dragi |
@Gremlin
Jak zaczynalem to ceny byly nieznacznie wyzsze, a na otsach grasz ty. @down Na otsach jest zredukowany def potworow i knight z broni wali mocniej niz sorc z visa/morta (trafia ponad 90% uderzeń z broni) i jest najlepsza profesją jesli nie ma manarunek bo exori zabiera przewaznie 100 many i zadaje obrazenia rowne ponad polowie ue i ma duzo wiecej zycia od sorca wiec sam sobie bloknie i zabije orshabaala. W rl tibii def potworow jest bardzo wysoki i knight z broni ma srednia 5 razy mniejsza niz sorc z visa (trafia 60-70% uderzeń) a z exori nie oplaca sie expic w przeciwienstwie do ue na 200+. Na otsach pvp-e knight jest prawie nie do zabicia o ile przeciwnicy nie maja duzo wyzszych poziomów. Atak ma silny bo def ludzi jest zredukowany podobnie jak potworow i srednia w czlowieka oscyluje wokol 100 hp, do tego dochodzi explo i exori po 100 many jak wyzej. W Rl Tibii def ludzi jest tak wielki ze knight prawie w ogole nie trafia z broni i jego srednia w czlowieka wynosi mniej niz 50 hp, trafia mniej niz polowe hitow a exori sie nie oplaca uzywac bo pozera prawie cala mane. Ja w swoich postaw prezentuje zawsze ten drugi wariant - z rl tibii. |
Cytuj:
Jak Gremlin słusznie zauważył, Twoje argumenty głownie odbiegają od prawdziwej Tibii, ale mają zastosowanie w OTSach. ---- Na 28 poziomie z dsami da się w miare bezpiecznie zabijać smoki, jednak to jest dobre, aby zapolować na swoje pierwsze smoki, nie aby na nich regularnie expić. |
Testowalem standardowy yurots (uzywany na wiekszosci ots, malo kto zmienia formulki na bron chociaz wiem jak to zrobic) i tam sorc z visa wali za mniej niz knight z broni. Hity knighta na skillu na skillu 100 dochodzą do 400 hp i prawie wszystkie są trafione a średnia to jakieś 150. W Rl Tibii nawet zwykły dwarf guard ma mocniejszą obronę niż demon na otsie i hity knighta robią się żałosne. Na otsie mam srednia w demona kolo 100 hp, a guarda klade na 1-2 hity. W Rl tibii na tym samym skillu mam srednia w demona ponizej 10 hp (prawie nic nie trafiam) a guarda klade na 4-5 ciosow. Z visa/morta trafiam tak samo i tu i tu. Roznica jest wiec ogromna. Gdyby potwory w rl tibii mialy tak slaby def jak na standardowym yurotsie to gra knightem mialaby sens. W przeciwnym razie to strata czasu, bo knight trenujac 1000 godzin nie uderza nawet 1/3 tego co sorc bez treningu.
|
:topic:
ja bym proponowal usunac kilka postow, bo z tematu "kiedy na dragi" robi sie temat " czym sie roznia otsy". |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:31. |