Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Karnawalowe itemy + update = lags! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=110736)

Immortality 15-01-2007 08:31

no fajnie ja mieszkam w pln wschodniej czesci i tez mam ten sam problem, wiec twoje info jest niedokladne ;f

takie pytanie , czy ktos chociaz domysla sie kiedy te prymitivy i hacker'zy sie koncza? : d

ElPrzemeQ 15-01-2007 08:53

Ja też mam lagi ale tylko po południu... Więc moja taktyka jest taka: rano biegnę na fibule nabijam soule, ide do szoły, wracam ze szkoły, ide się uczyć i robie GFB :P. Dla ludzi szukających zarobku, którzy teraz mają lagi to jedyne wyjście... Ale rzeczywiście Cipy zastawiają się podobno padnięciem Rutera.

Ej nie wiecie czy itemy karnawalowe, które już zlootowaliśmy po zakończeniu swiętowania pozostaną u nas? Bo jakoś nie chce się rozstawać z Party Hat :P Przyda mi się na własne imprezki i na wystawie będzie ładnie wyglądać :P

Sambard 15-01-2007 11:06

U mnie do przedwczoraj wszystko bylo NORMALNIE (czyt. rano ok wieczorem nawet run nie da sie robic bo jeden ruch na pol minuty) ale od wczoraj jak sie zalogowac chce to mi wyskakuje connection refused login server is offline
Juz przeinstalowalem tibie ale i tak nie dziala macie jakis pomysl jak to naprawic?

Patykus 15-01-2007 12:18

Fajnie :/

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 1189996)
Przed updatem dużym problemem byly gobliny,rozumiem ze przed świętami mogły one se latać ale to trwało aż do nowego roku.Cipsoft chciał troche urozmaicic gre no ale po dwudziestym ataku w ciągu dnia każdy miał dość, ponieważ podczas tych ataków lagi były nie do zniesienia.

Cipsoft zlikwidował gobliny,zrobil apdejta i co?DUPA!Podejrzewam ze przez te nowe itemy serwery są tak pozapychane ze nie dawają rady.Na askarze pół ludzi skarży sie na lagi(nie wiem jak jest na innych serwach).Może winą jest praca nad forum tibia.com bo jest ono caly czas zamkniete.Nie wiem co się dzieje ale od tygodnia grać się nie da...

@Btw Tibia traci na klimacie... przez te wszystkie karnawałowe gówna tibia staje sie grą kolorową dla 8 letnich dziewczynek które szukają innej rozrywki niż blogi -.- . Ponadto zdobywanie takich itemów jak dsm czy aol jest juz uproszczone bo wystarczy pohuncic troche potworów i w bagu znajdujesz takie cuś...

@2Btw strona tibia.com również straciła swój klimat...

Nie piszcie mi tu że wina jest mój net/komp czy ptak srajacy na linie telefoniczną bo ewidentnie laguje serwer. WIĘC chciałbym się dowiedzieć jak sprawy mają się na innych serwach.Czy też są lagi i freezy?

Pozdro moje 3 grosze xd

Chce ci powiedziec ze nie tylko u ciebie sa lagi, zapewne uzywasz Neostrady i to jest przyczyna, ja gram na infernie i tez mam lagi a kazdy wie ze tu ludzi brakuje :) jak jest online 200 to jest sukces!:D
Moze Tibia.pl napisze cos w tej sprawie do CipSoftu. Bardziej ich posluchaja niz zwyklych graczy;]

Mazur199 15-01-2007 12:32

Obczailem sprawe i na xerenie,premii i lucerze 0 lagow.Lucera jest serwem z USA.Jakis router musial pasc do Niemiec

Patykus 15-01-2007 12:49

To jest bardzo mozliwe ale co roku po zimowy update sa lagi... dziwne nie prawdasz??:D Cipsoft zajmuje sie forum i nie interesuje ich teraz router bo mysla ze wszystko chodzi jak nalezy...!

Zarandiel 16-01-2007 18:33

Ja mam GIGANTYCZNE lagi na Beryli i Nebuli, na Azurze, na której gram nie ma żadnych problemów.

Vanhelsen 16-01-2007 19:01

ROTFL, do autora: itemy mają tyle wspólnego z lagami co monsun w azji z wzrastającą ilością imigrantów z meksyku w jusa >.<"

Przed update miałem średnie lagi, teraz nic... mogę to zwalić na itemy? >.<" a dodam, że grając surfuje mocno po necie więc... kup lepszego neta / pogadaj z adminem...

BoxerxD 16-01-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1201753)
ROTFL, do autora: itemy mają tyle wspólnego z lagami co monsun w azji z wzrastającą ilością imigrantów z meksyku w jusa >.<"

Przed update miałem średnie lagi, teraz nic... mogę to zwalić na itemy? >.<" a dodam, że grając surfuje mocno po necie więc... kup lepszego neta / pogadaj z adminem...

wez bo mnie krew zalewa "kup se lepszego neta" mam 256 a kumple na 128 nie mieli nigdy lagow ateraz na neostradzie sa takie ze boje sie run pod dp robic nawet bo nie zauwaze jak padne....Smiech na sali

Patykus 16-01-2007 19:52

Tutaj ma predkos wysylania... Jesli w niemczech jest padniety router to sygnal lieci z polski do usa i do niemiec i spowrotem wiec jesli ktos ma slabe wysylanie tak jak neostrada to ma lagi :D bo droga jaka musi przebyc sygnal jest dluga i kreta:D dzieki..

Zima'Druid 16-01-2007 21:35

A moze wiecie ten router kiedy naprawial i wszytsko zrobia zeby bylo normalnie jakis mail do Cipow by ktos wyslal proszee

Mazur199 16-01-2007 23:49

@up

Wierzysz zeby cipy ruszyly dupe i zrobili cos z tymi lagami?Wyslalem juz maila to odeslali mi z jakiegos zasranego autorespondera FAQ,wkurw**em sie wyslalem 2 i nie odesłali nic

Jedyne co mozemy zrobic to wpisywac sie tutaj
http://forum.tibia.com/forum/?action...0&pagenumber=2

Moze obczaja ze polowa tibijcyzkow ma lagi to cos ku**a wreszcie zrobia palan*y

Ribery 17-01-2007 01:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 1202687)
@up

Wierzysz zeby cipy ruszyly dupe i zrobili cos z tymi lagami?Wyslalem juz maila to odeslali mi z jakiegos zasranego autorespondera FAQ,wkurw**em sie wyslalem 2 i nie odesłali nic

Jedyne co mozemy zrobic to wpisywac sie tutaj
http://forum.tibia.com/forum/?action...0&pagenumber=2

Moze obczaja ze polowa tibijcyzkow ma lagi to cos ku**a wreszcie zrobia palan*y

To nic nie pomoże -.-
Ludzie prosili o nowe serwy i nic...

Vanhelsen 17-01-2007 12:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BoxerxD (Post 1201784)
wez bo mnie krew zalewa "kup se lepszego neta" mam 256 a kumple na 128 nie mieli nigdy lagow ateraz na neostradzie sa takie ze boje sie run pod dp robic nawet bo nie zauwaze jak padne....Smiech na sali

Weż zrozum o o mi chodzi... skoro 90% z tych co narzekają ma neostradę, to od razu widać, że wina stoi po stronie cudownego tepe... JUż zresztą taka sprawa była, poszukaj w archiwum niusów...

p.s.
A pod pojęciem "zmień neta" nie chodziło mi o prędkość a dostawcę...

Patykus 17-01-2007 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1203109)
Weż zrozum o o mi chodzi... skoro 90% z tych co narzekają ma neostradę, to od razu widać, że wina stoi po stronie cudownego tepe... JUż zresztą taka sprawa była, poszukaj w archiwum niusów...

p.s.
A pod pojęciem "zmień neta" nie chodziło mi o prędkość a dostawcę...

Nie chce zaprzeczac ale wczesniej neostrada nie miala lago wszedl update i odrazu lagi.... Pozatym jesli naprawde padl router to mamy przesrane bo nasza predkosc wysylania jest do bani!!

Asthan 17-01-2007 13:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ribery (Post 1202804)
To nic nie pomoże -.-
Ludzie prosili o nowe serwy i nic...

Tylko po co nowe servey skoro juz jest ponad 70.
Myślę ze lagi to ważniejszy problem (tylko ze ja ich nie mam Multimedia rox ;)).

en.Tive 17-01-2007 22:23

Ja dzialam na sieci WiFi (128kb/s) i mimo slabej predkosci mam 0 lagow i freezow. To samo w innych grach sieciowych. Dajmy na to CoD, gram pol roku i nigdy nie mialem pingu wyzszego niz 60 (przecietnie mam 30)... Moim zdaniem to nie jest wina CipSow.

Dragonuss 17-01-2007 23:38

lags

Ja gram na arcani i tez mam takie lagi ze sie grac nie da,no moze jedynie z rana albo wieczorem i to dlatego ze wtedy jest malo ludzi online.W poludnie mam takie lagi ze sie grac nie da.Mam neostrade - nie mowice mi ze mam lagi bo mam neostrade -,- bo moi kumple ktorzy maja radiowke tez maja lagi.Ale reszta ktorzy nie maja neta radiowego albo neostrady nie maja lagow (dziwne) xD lagi zaczely sie po uptade wczesniej przez uptade nawet nie wiedzialem co to znaczy lags ^^ a teraz X( sa nieraz takie dlugie lagi ze wywala mnie(kick)osobiscie uwazam ze jest jakies przeciazenie bo np jak wlanczam z rana i jest malo ludzi online to lagow nie ma a jak juz jest dosyc duzo osob w poludnie to lagi sa niesamowite.Moi kumple ktorzy maja neostrade tez maja lagi wogole nie mozna expic x( najbardziej dziwi mnie to ze uzytkownicy neostrady i sieci radiowej maja lagi a ci ktorzy maja jakis inny internet maja zero lagow.Wydaje mi sie jednak ze to nie jest wina neostrady tylko cipow - nie wiadmo co tu robic!!! X( X( X( X( X( X( X(

Fenzopi92 17-01-2007 23:42

Ja tam nigdy niemam lagów , jedyne na co narzekam to to ze przez te present bagi , niemozna poexpic !!!X( X( X( wszystkie expowiska zajete , nawet jak wstaje o 6:30 to juz ludzie czatuja na expowiskachX( X( X(

Hadi 18-01-2007 10:29

Fen~ Nie pomyślałeś że niektórzy mają ferie ?

Topic:Na trimerze też są ,niewiem czy u każdego ale ja mam (już 1 deda zaliczyłem przez laga ;<)

Zima'Druid 18-01-2007 18:50

MILIMALINE SIE POLEPSZYLO :/ Ale nadal sa kurewskie lagi :(

Kurde no ;( niech cos cipy zrobia z tym ;O

Mazur199 18-01-2007 19:29

Players on a number of German game worlds may experience lag at the moment. This is caused by problems at a major backbone provider. They are already working on a solution.

Latest news z tibia.com

pracuja nad tymi lagami xd

ktokolwiek 18-01-2007 20:39

teraz to ja mam cannot connect to game server X( . wczesaniej lagi byly, ale noirmalnie sie connectowalo, czy to mopze cos z moim kompem?

ps. wszystkie postascie z konta sa na niemieckim serwie "saphira"

Zima'Druid 18-01-2007 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ktokolwiek (Post 1206390)
teraz to ja mam cannot connect to game server X( . wczesaniej lagi byly, ale noirmalnie sie connectowalo, czy to mopze cos z moim kompem?

ps. wszystkie postascie z konta sa na niemieckim serwie "saphira"

zobacz post na gorze ; )

korczak001 19-01-2007 19:22

mnie tez to wkurza i te nowe ,,Bajery" w postaci balonikow i czapeczek to wszystko jedna wielka dupa i ten cipsoft niee ma juz co wymyslac ;/ mam neo1mb przed uptade nie miaelm lagow a teraz nei mgoe sie ruszyc a nawet wejsc na konto a przed uptade bylo wyszstko ok ;) XERENA RULEZ

Xetasi 22-01-2007 19:43

właśnie jak pare osob powiedzialo, Cip'y znajdzcie se inne zajęcie a nie ulepszanie tibii w tym kierunku, a pierwsze co zróbcie to postawcie servery no pvp bo są na nich kolejki :/(150-200 osob)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:15.