![]() |
Cytuj:
Cytuj:
podsumowujac: spedzamy nad gra tyle samo czasu, przy czym ja mam: -duzo wyzszy level -troche wyzszy mlv -duzo wiecej kasy sugeruje wiec ze spedzajac w swiecie tibijskm tyle samo czasu ja bede miec lepsza postac. |
Infer~ - poza tym, że pieprzysz waść głupoty, to lvl daje 2%, a mlvl 3%. Przy czym w czasie robienia przez Ciebie mlvlu ja będę miał dodatkowe 2-4% z lvlu i bliżej do kolejnych 3% z mlvlu.
Zresztą, w/e, za dużo razy to pisałem, jak ktoś za głupi i tak nie zrozumie. EOT. |
@Up
ale gdybys wbil ten 38 lvl on tez by wbil wiekszy:) |
oplaca ci sie jesli zwroci sie za blanki
|
cuż mam :( niestety podobny dylemat, ale moim zdaniem ihy nieopłacalne bo
(jeżeli sprzedajesz bp) to za jednego bierzesz 50gp,a blank rune kosztuje 20gp.dotego dolicz czas jaki będziesz potrzebował do zregenerowania many,i niewielki z tego zyski. |
Nie opłaca się teraz robić run. Magic lvl będzie szybciej rósł przy expie i kasa z tego lepsza. 2 w 1. Dla niedowiarków spróbuje to tak przedstawić:
M ~ W M+m > M M+m ~ W1 W1 > W M - posiadana mana m - mana dostarczona przez manafluidy W - wzrost magic lvl bez expa W1 - wzorst magic lvl expiąc Jeżeli expimy bez manafluidów to zachodzi równość. |
Ja tam mam 21 druta i robie ihy dobrze na nich zarabuiam i m lvl dorbze bije
sprzedalem juz kolo 13 bp a sam ze 3 zuzylem ale wole uhy uzywac na ihah mam juz 26 m lvl tylko najgorsze ze tera takie lagi sa na niemieckich servach nie wiem czym spowodowane i nie chce mi sie zbytnio z takimi lagami grac ;( powiedzcie moze jak wiecei keidy te algi sie skoncza. ja uwazam ze oplaca sie robic ihy chodzby dlateog ze m lvl leci i ja sellam je po 1k 900 gp nie mniej i nie wiecej :(B) |
Jak wyzej ktoś wspominał na dzisiejszej tibi nie opłaca się robić runek bo:
1. Nie zawsze mamy pewność że ktoś je kupi 2. Duzo czasu na to sie traci i słabo sie zarabia A co do tematu to nie rób ihów tylko exp z manasami albo bez (jak wolisz) i czerp przyjemność z gry ;) See you in tibia... :) |
Ja zrobiłem 7 BP IH-ow i na 18lvl mam 19mlvl.Ih-y sprzedaje lub sam zuzywam na 15 lvl sobie berserka:cup: ubilem tracac 2ih-y a na 16 guarda tracac 1 wiec jak widac przydaja sieB)
__________________________________ Pozrdo dla Vademekium:D |
Moim zdaniem rób ihy będziesz robił je robił sellał po 1k zbierzesz na lepsze eq lub będziesz mf'y kupywał i będzie dobrze :)
|
Rób ihy nawet dla samego M-lvl dodatkowo bedziesz mial jeszcze kase za backpacki albo spokojniejsze zycie xD
|
Jeżeli chcesz byc drutem na hunty typu tomby dragi rob ihy przydadza sie;)
|
Pwnie że masz robic !!! :D
Przydadzą sie nawet dla ciebie napewno nie raz uratuja twoje życie Możesz też je sprzedawać :) A pozatym m lvl rośnie :] |
ihy? :/ raczej nie... w sklepie mozna za 1k chyba kupić.... Czyli : musisz sprzedawac za mniej niz 1k i do tego na blanki ci schodzi 200 gp :/
|
Ihy są potzrebne ale w małych ilociach ;) . Chyab że dla siebie/qmpli/protecta/mlvl :) .
|
@"mlv lepiej rośnie w czasie expa"
Tak, zwłaszcza jak pójdę na zapchane expowisko po południu gdy mam lagi -.- |
Według mnie sie opłaca;)
Sam właśnie robie Bp of Ih dla mojegi Knighta:p |
???
Czy ktos moglby mi wytlumaczyc co to sa te ihy i uhy?? Wszyscy o nich gadaja a ja nawet nie mam pojecia co to jest!! ;(
|
@up
Widze że zaczynasz :).No IH to runa średniego leczenia(tak jak czar exura gran) a UH to runa dużego leczenia(tak jak czar exura vita);) . @topic : Czy wszystkie polaczki to newbie-noobyX( X( X( ?!Czy nikt nie pomyślał żeby ROBIĆ uhy i ihy podczas expienia:baby: !!!! przeciez od razu się wam soule odrobią, runki sprzedacie(poco druidom Uhy Ihy kiedy ma ją exure gran i exure vite?!)więc kasa z hunta + kasa z runek!Ja robie runki podczas huntu i plawie sie w kasie:D . ps:Dużo ludzi chce kupić Uhy.A poczatkujacy knighci z chęcią kupią Ihy.;) |
A moze on gra na nowym swiecie gdzie kazdy gp sie liczy ... kazdy ma swoj sposub na zarabianie
|
bp ihów kosztuje 1.9k w sklepie :P
|
Ihy oplaca sie robic poniewaz cwiczysz mlvl a jednoczesnie zarabiasz :) i nabijajac soule wbijasz lvl i jak dojdziesz do lvla ze mozesz robic uhy to je rob :P
|
Moim zdaniem się opłaca na niższym levelu, na wyższym przejdż na UH, HMM i GFB:baby:
|
Ja np. Gram sorcem a druidem robie ihy i uhy bo uhy sprzedaje a ihy biore dla siebie do leczenia summonów na huntach. Ihów sprzedawać się raczej nie opłaca bo mały profit z nich jest.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:16. |