Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladyn a hunty z kunplami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114691)

sat 02-03-2007 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1296559)
No patrz, a ja zawsze myślałem, że pvp zależy od gracza. No ale jak się na*******a na bocie/ogląda tylko filmiki, to faktycznie można tego nie wiedzieć.

zalezy od gracza? chlopie na jakim ty otsie grasz, ze nie masz tam aim bota? teraz niezbyt rozgarniety goryl potrafi walic w gracza sdkami ze 100% skutecznoscia. skonczyly sie czasy, ze zeby trafic gracza na 60lvl+ w bohach to trzeba w niego walic z gfb...

P0nury 02-03-2007 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1297048)
zalezy od gracza? chlopie na jakim ty otsie grasz, ze nie masz tam aim bota? teraz niezbyt rozgarniety goryl potrafi walic w gracza sdkami ze 100% skutecznoscia. skonczyly sie czasy, ze zeby trafic gracza na 60lvl+ w bohach to trzeba w niego walic z gfb...

pvp to NIE TYLKO strzelanie z run. Aimbot raczej niewiele zdziała, jak np. koło mostku na Femor Hills odgrodzę się magic wallem i zwieje sobie spokojnie do Carlin (sytuacja jeszcze ze starego paladyna na Berylii). Widziałem takich niezbyt rozgarniętych goryli w akcji - dusili hotkeya z runą po 5 sekund i wbijali sobie exhaust, po czym dawali się zdjąć na 2 serie bez możliwości uleczenia się. Sorry, ale do pvp dalej trzeba mieć umiejętności. Wprowadzenie aimbota uprościło sprawę, ale na pewno nie wywaliło całego pvp.

Fagaro 02-03-2007 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1297048)

ja swoim 50 ms z 40 m levelem zabilem 46, 43, ms i 40 ek NA RAZ :D Duzo zalezy od gracza, jego eq i umiejetnosci.

Tzn, zabilem 41 ek jako random, a on potem przyszedl z kumplami i wszyscy padli, on drugi raz.

sat 02-03-2007 22:34

ale raczej bylo kiedys troszeczke trudniej. nie jest tak latwo trafic kogos biegnacego z runki innej niz obszarowa. wystarczy ze zakreca jak glupi coraz to w inna strone zeby sie pogubic na 1-2 sekundy. wtedy to roznie bywa

d4rqu 02-03-2007 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1297064)
pvp to NIE TYLKO strzelanie z run. Aimbot raczej niewiele zdziała, jak np. koło mostku na Femor Hills odgrodzę się magic wallem i zwieje sobie spokojnie do Carlin

Odgrodzisz się magic wallami o ile nie grasz knightem. Bo knighci (nie licząc kilku osób) nie mogą używać mw.

Marciniek 02-03-2007 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1297589)
Odgrodzisz się magic wallami o ile nie grasz knightem. Bo knighci (nie licząc kilku osób) nie mogą używać mw.

Tych "kilka" osób jest więcej niż magów expiących opłacalnie solo na demonach, więc można uznać, że knight też może.

szmytek 03-03-2007 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marciniek (Post 1297602)
Tych "kilka" osób jest więcej niż magów expiących opłacalnie solo na demonach, więc można uznać, że knight też może.

lol?? przejzysz sobie statystyki wiecej sorckow expi solo na demcach niz knightow uzywajacych mw

d4rqu 03-03-2007 01:40

Marcinek z mieczyka ma średnią 150hp w draga, więc nie kłóć się z nim:-)

Marciniek 03-03-2007 09:18

1. Zdziwilibyście się jak dużo jest rycków z 9mlvl - za sprawką taniej many.
2. Mowa o magach regularnie expiących na demonach solo, a nie takich, którzy sobie pozwalają raz na jakiś czas.

edit
@up
Wciąż czekam na dowody potwierdzające, iż uważam że osiągam średnią 150hp w smoki...
@down
Czyli mam rację.

Kanaretto 03-03-2007 11:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marciniek (Post 1297913)
1. Zdziwilibyście się jak dużo jest rycków z 9mlvl - za sprawką taniej many.
2. Mowa o magach regularnie expiących na demonach solo, a nie takich, którzy sobie pozwalają raz na jakiś czas.

Z tym expieniem n demcach nie jest tak rozowo nie zawsze sie zwroci i zeby sprzedac loot z demonow trzeba duzo czasu wiec nie mozna sobie bez wiekszego wkladu expic systematycznie na demonach i tylko dlatego mniej sorcow expi na demcach niz knightow ma 9 mlvl

wood 03-03-2007 23:41

moi 2 koledzy 13 palki skile 55 nudzilo im sie poszli na gs i go ujebali do red z p setami ;p to sie nazywa hunt :)

sat 04-03-2007 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wood (Post 1299565)
moi 2 koledzy 13 palki skile 55 nudzilo im sie poszli na gs i go ujebali do red z p setami ;p to sie nazywa hunt :)

to sie nazywa skrajna glupota...

Kanaretto 04-03-2007 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1300403)
to sie nazywa skrajna glupota...

Mialem 14 Sorca i poszedlem na Ank biore 3 bp manasow i lece na Larvy(wiem zaraz mi powiecie ze po co manasy na larvy? mialem expic caly dzien ) i patrze skiluje 92 Ek(rs) i Jakis 46 Ms stawil monka ,stanolem sobie napisalem cos tam patrze glucho leje Wiec tego ek I odziwo Padl wylecialo 6 bp uh p set bohy d lance crown helmet zgarnolem Prawie all ( nie wziolem pare bp uhow juz nie pamietam dokladnie ile) i uciekam sie gdzies schowac (poszedlem na pustynie Kawalek od tomb) i wyexivowal mnie ten 46 Ms i mnie ujebal na sd + Woi

Moral :To niby glupota ale mi sie oplacilo czasami warto zaryzykowac jakby oni dojebali tego gs i by wypadl k legs to co?

K@lit@ 04-03-2007 23:45

Miałem kiedyś Palka ... Na takim lvl'u to nawet nie myślalem o Huntach :D
Na wiekszym lvl'u będą cie zabierać .. Np. Na Hydry (Ale to od 46 lvl+ zebyś mógł przejmowac Ds'y xD) hmm... Hero ... Palek tam jest najlepszy ponieważ Sorcerowi sie nie opłaca chodzić, bo Hero często sie przerzuca i jest wieksze ryzyko ze taki Sorc padnie albo bedzie tracil duzo mf'ów na manaBlocka a tylko mozna go walic .. Sd, Exori Mort, Ue (heh) :p Ogólnie Paladin to Samotnik ;)
Blokerzy wolą brać Sorców... Proponuje Sorca To Power Gamer :D

sat 05-03-2007 04:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kanaretto (Post 1301111)
Moral :To niby glupota ale mi sie oplacilo czasami warto zaryzykowac jakby oni dojebali tego gs i by wypadl k legs to co?

czasem warto zaryzykowac i zginac za takie cos kilka razy... sa filmiki, na ktorych 20 lvl bloczy dla. sa filmiki na ktorych 10 lvl pally soluje draga... wszystko jest, ale po co narazac sie na takie ryzyko? co by bylo, jak by gs walnol w nich po 2-3x hita 200+?

Maxioris 05-03-2007 16:29

Po pierwsze
macie zaje*istego offtopa!
Po drugie
Z kumplami? ZAWSZE! Jeśli to naprawde są kumple, to na 100% cię wezmą... Wystarczy poprosić :)

viper555 06-03-2007 00:34

wiem że robie offtopic ale niemoge się powstrzyma jak patrze co te noobki na 3 stronie piszą

powiem wam że miałem ostatnio taka sytuacje ze siedzialem sobie na beho przed bk i wpadl po mnie 54 ms ja 52 pal i zaczol mnie na*******ac niemogl zrobic zbytnio fe bo ja zeszlem se na dol tam jak sie idzie na bk wiec puki by zeszedl zrobil fe to ja juz na gorze no wiec na*******al mnie z sd ew + rozdzka... i co mi zrobił... nic!!! ja se spokojnie ucieklem stamtad do ab i nie mowcie mi ze ten sorc byl noob bo niezle mnie na*******al ale to jest NIEMOZLIWE zabic solo 54 masterem 52 palka jezeli palek umie grac i ma runki na obrone i niema laga kicka... poprostu zjezdzal mnie do 260 hp okolo z rozdzki i ew albo sd i tez inne kombinacje tylko ja se szybko obliczylem za ile max moze walnac i wtedy jak hp schodzilo ponizej 260-270 hp to vita szla...
w efekcie mu poszlo 6 sd i bp many a mi hmm 8 manasow i 4 min life ringa...
i niemowcie mi ze SORC jest taki potezny ze poprostu wpada na ekran wali z ew po 500303034 i lipa bo tak niejest poprostu trzeba sie umiec dobrze bronic owszem moglem pasc jedynie wtedy gdy on by sie pojawil na ekranie a ja bym byl afk lub bym mial ponizej 260 hp albo zrobil fe...a co do lania palem sorca to nie jest wcale powiedziane ze niemozna go zabic jezeli sorc niezwieje poza ekran na granie to ma lipe bo nieuniesie tyle co ja pokonczy mu sie all i wtedy ja se go spokojnie z bolts dojade + sd 3 trzeba miec tez refleks ja juz sie tak nauczylem ze nawet jak mi wyskakuje 83 Matser a mialem taki przypadek i mi z ue walnol to ja automatycznie vita a on juz 2 ue nie walnie wiec dalej to on mi moze... TYLE CO MAM DO POWIEDZENIA

Sozemego 06-03-2007 01:43

52 master to akurat ma gowno a nie firepower ;o

viper555 06-03-2007 10:25

54 master;]

no wiadomo że nie jest jeszcze taki "silny" ale jak sie bluzgałem z tym 54 ms w dp i mówiłem mu że niema szans mnie zabić bo mi wyskoczyło stado noobków krzyczących "ON CIE DOJEDZIE Z EW" "NIEMASZ SZANS" "ON CIE BEZ PROBLEMU DOJE***"
:D

Kalen 08-03-2007 04:39

@up
Prawda jest taka, ze sorc dysponuje najwieksza siła ognia, za nim jest druid i ten fakt sprawia, ze sa to profesje mogace w pvp zdziałac najwiecej, ale i tak koncowy efekt potyczki 1vs1 bedzie zalezal od: ilosci posiadanych run/manasow,
sytuacji, w ktorej sie znalezli gracze (kto kogo atakuje pierwszy, w jakim miejscu itp.) i oczywiscie doswiadczenia i umiejetnosci graczy.

A tak poza tym pozwole sobie wrzucic jeden cytat z forum tibia.com :

"Let me tell you kids a little story,
Tibia is not a PVP game, this is not a PVP server the only thing that makes you good in "pvp" is the fact that you have wasted countless hours leveling your chars up and thats what makes you able to kill people honestly now, this is the crppiest game ever for pvp. There is no PVP on trimera its dead, you kill the wrong person, you get gang banged you say the wrong things guess what you get gang banged again. This game is all about politics people just generally try to live thier life on this game trimera has become the new SIMS, find a girlfriend get married kill dragons with her ohhh how romantic. Again you want to talk about PVP i sugggest going to a PVP server. better yet check out another game."

I czyjas z kolei odpowiedz:

"Sad but true, Tibia has the worst pvp thingy on almost all RPG games. How many times you've seen a lvl 100+ being killed in another way than in a trap? Tibia is a squared game where you have only 8 "sqm's" to escape and the same tatic for killing: Trap and Combo at yellow hp."

@topic

Gram palkiem i powiem ci, ze jak masz znajomych to z huntami nie bedziesz mial problemu, spokojnie beda cie zabierac bo jak to mowia 'tibia without friends is nothing'.
Jesli nie trafisz na ludzi dla ktorych liczy sie przede wszytskim zabawa to pozostanie ci robienie lvlu i organizowanie wlasnych huntow. GL.

wood 08-03-2007 11:32

haha

Ja gram palkiem i jestem zadowolny ma 66 dista 17 lvl i wczoraj ujebalem Wyverna z boltow i dostawal po 100 zal dla was

TheThunder 08-03-2007 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lifter (Post 1261793)
Na demony nie jest potrzebny bloker. Na ~65 Levelu Paladyn solnie bez problemu demona, a wcześniej iść się z blokerem nie opłaca. SD + Power Bolt paladyna na 60 lev wynosi ~350 także demona solnie...

Ty chyba jestes smieszny. Knighci na takich lvlach padaja a Ty chcesz isc palkiem? I to z power bolcami, ktore daja exchausta? Rzucisz p bolta i juz nic wiecej nie rzucisz - ani sd, ani uha. Na demony jest potrzebny bloker (chyba ze masz 150+ i biegasz sobie tam z jeszcze 1 palkiem).

@Temat
Oczywiscie sorc rzadzi _/ ... nie liczac jego malej ilosci hp przy ktorej pada bardzo szybko i niestety czesto w stosunku do innych voc.

@wood
No naprawde jestes taki pr0 i mastaH ze masz sie czym chwalic i pisac ze to nas jest żal ... lol ... Sorc + 2 monki + woce = hunt na wyvernach bez strat LUB fstrike ... Sorc zawsze bedzie potega, a palek zawsze bedzie kroczyl w jego cieniu

d4rqu 08-03-2007 13:54

TheThunder: Doświadczony sorc nie padnie mimo małej ilości hp (wystarczy, że się będzie leczył przed max combo potwora). A na kicku padają wszystkie profesje równo, o czym się sam nie dawno przekonałem.

TheThunder 08-03-2007 14:30

@Up
To co napisales wydaje sie takie proste, w rzeczywistosci nie masz racji. Potwory? Zgoda ... da sie wszystkiego uniknac (ale jest cos takiego jak 'pech', 'kick', 'lag', 'freez'). A PvP? Tu sorc pokazuje swoja slaba strone i bez mana shielda (zalozmy po skonczeniu many) schodzi na kilka strzalow - dla porownania - knight na kilkanascie/dziesiat.

Xerilus 08-03-2007 14:50

@topic
tak... bedziesz brany na hunty :)

najlepiej wg. mnie isc na jakims 50+ lvlu ze skillami 80(?) jak kto woli... im wiecej tym lepiej... na hero hunt jak ja chodzilem na hero hunty pallkiem na 51 lvlu z skillem 81 to expa dostawalem... duzo :) tylko ze nie zawsze ci poleci cos z hiroł ;/

Sozemego 08-03-2007 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TheThunder (Post 1306379)
Ty chyba jestes smieszny. Knighci na takich lvlach padaja a Ty chcesz isc palkiem? I to z power bolcami, ktore daja exchausta? Rzucisz p bolta i juz nic wiecej nie rzucisz - ani sd, ani uha. Na demony jest potrzebny bloker (chyba ze masz 150+ i biegasz sobie tam z jeszcze 1 palkiem).

@Temat
Oczywiscie sorc rzadzi _/ ... nie liczac jego malej ilosci hp przy ktorej pada bardzo szybko i niestety czesto w stosunku do innych voc.

@wood
No naprawde jestes taki pr0 i mastaH ze masz sie czym chwalic i pisac ze to nas jest żal ... lol ... Sorc + 2 monki + woce = hunt na wyvernach bez strat LUB fstrike ... Sorc zawsze bedzie potega, a palek zawsze bedzie kroczyl w jego cieniu

60 pal solnie demona, natomiast pbolty nie powoduja exhousta, jak jestes taki pro mastah elo to sie dowiedz czegos zanim sie wypowiesz.

viper555 08-03-2007 17:58

a mi sie wydaje ze wlasnie powerki nierobia extaused ogladalem kiedys filmik z ani i byla ekipa knajci i palki knajt ktory krecil prawie wogule niemogl walnac z burst bo sie caly czas uhal i bursty niezabardzo lecialy a tam wlasnie paladyni wybili te dwa demki z powerkow...

Flisik 08-03-2007 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TheThunder (Post 1306420)
@Up
To co napisales wydaje sie takie proste, w rzeczywistosci nie masz racji. Potwory? Zgoda ... da sie wszystkiego uniknac (ale jest cos takiego jak 'pech', 'kick', 'lag', 'freez'). A PvP? Tu sorc pokazuje swoja slaba strone i bez mana shielda (zalozmy po skonczeniu many) schodzi na kilka strzalow - dla porownania - knight na kilkanascie/dziesiat.

Wczoraj pod dp 4 kolesi po 20-25lvl rozwalili 37msa w 5 sekund. Wystarczy chwila nieuwagi z powodu 10lvl white skulla i dead.

@topic
Paladyn jest brany na hunty z ludzmi ktorzy nie znaja pacc magow (np. DL hunt), albo jak koledzy sie zlituja.

Gwi@zd@ 08-03-2007 18:57

Sorc w pvp slaby bo ma malo hp? aaa bravo Pro Players:)

Teraz Historyjka odemnie

Siedzie moim druidem na Vamp Hell (mialem wtedy 95 lvl) Nagle wchodzi 47 Ek i mowi wyjazd, no to walnolem 2 explo i uciekl sam... Nagle na Priv hunted . No to oczywiscie umarlem ze strochu ze mi 47 Ek grozi . Wpadl mi 96 lvl i uradowany wrocilem do depo . Pomyslalem ze kupie manasow i dobije 20 % do lvl i Spadam... A wiec kupuje manasy i nagle 3 sorcow z ssa UE,UE,UE i co mialem zrobic? ale wkoncu jak to wy uwazacie ze sorc ma malo hp to slaby jest...

P.s czy bym byl knightem na 100 lvl czy magiem bez utamo i tak bym padl i tak spam NIEDOWYUHANIA..

eerion 10-03-2007 08:01

@Gremlin:
Chyba mu biegało bardziej o to, że oni nie walnęliby tlyko po 1 UE
mają 2 w zapasie i SSA.
No to by walnęli combo przerzut SSA i drugie (bo teraz mają na 2 UE tylko).
Knight nie wyhualuje się sam by to przetrwać.

Vil 10-03-2007 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gwi@zd@ (Post 1306877)
Sorc w pvp slaby bo ma malo hp? aaa bravo Pro Players:)

Jesli masz na mysli pvp 1v1 to z reguly kazdej klasie wystarcza hp zeby pojedynek przezyc bo burst damage nigdy nie przekracza mozliwosci leczenia przeciwnika (chyba ze jest jakas radykalna roznica w levelach ).

Jesli masz na mysli group pvp to hp odgrywa tutaj powazna role.

Gwi@zd@ 11-03-2007 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1309555)
Jesli masz na mysli pvp 1v1 to z reguly kazdej klasie wystarcza hp zeby pojedynek przezyc bo burst damage nigdy nie przekracza mozliwosci leczenia przeciwnika (chyba ze jest jakas radykalna roznica w levelach ).

Jesli masz na mysli group pvp to hp odgrywa tutaj powazna role.

Sorc i w pojedynke i w grupie jest najlepszy :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:37.