![]() |
Wg moich doświadczeń na beholdery (dobry exp i kasa, loot) można chodzić mając podane niżej statusy/eq:
poziom: 12+ skille: 50+ broń: dwu-ręczna o ataku conajmniej war hammera eq: plate set, steel/dark helmet inne: bp ih Oczywiście na lvl'u 12 nie należy pakować się w środek respawnu 5 beholderów, tylko pokoleji lurowac z respawnu. Trzeba także pamiętać, że beho przyzywają skelety, które mogą blokować nam drogę do beholdera. W małych pomieszczeniach juz 2 beholdery mogą sprawić problem nawet 20 lvlelovemu knightowi! Jeśli respawny z beho będą zajęte (często się to zdarza) można isc expic (lvl 10-18, jak ktoś chce to może i dłużej, lecz staje się to coraz mniej opłacalne*) na fibule (rotwormy, carrior wormy) lub na ghoule czy też cyklopy. Dobrym wyjśćiem będzie także polowanie na orki i roty w Ancient Temple koło Thais. Można też klepać Dwarfy, Dwarf Soldiery pod Kazordoon. Od 20lvla i skilli conajmniej 60 można sprubować iść solo na Dragona, ale należy mieć przy sobie sporo UHów. Nie będę opisywał taktyk jak zabić draga, gdyż jest już naprawde sporo poradników na ten temat. * - Pewnie wiele osób mi zarzuci, że na cyklopach przecież exp jest niezły nawet na lvlach 20-30. Odpowiem tak: Po co na tym lvlu siedzieć na cycach, skoro można iść na coś o wiele lepszego! Wystarczy tylko mieć odpowiednie skille, eq, IHy/UHy i chęci :) Więcej nie powiem, gdyż knightem długo nie grałem i tak naprawde sporo o nim nie wiem :) |
Majne expen
A więc ja krótko i zwięźle o sobie :
8-12 bugi 12-45 ghostland 45-58 tomb smola -1 czasem -2 58-88 cyclopolis 88-95 dragi of guardy |
A mzoe tak byscie pisali jakie macie prof? Co innym z tego ze powiecie, ze od 40 lvl siedzieliscie na dragach? jak pojdzie jakis sorc i go dragi beda miotac >.<
|
Cytuj:
Cytuj:
|
a wiec tak jestem knightem i moja zabawe w tibie pamietam :] chociaz bylo to dosc dawno
lvl 8-20 to na 8-12 to beda trolle , swamp trolle w venore wyskillowac do 50/45~ i na roty lub dwarfy od 18 mozna ze skillami 55/50~ soldy , dwarfy z ihami jakby byla skomplikowana sytuacja tak mozna do 25 nawet expic w wolnym czasie skillowac i jak sa skille 65/60~ to mozna z eq zalecany k set devil/crown helm buty knight/fire axe , fire/bright sword , skull staff/dragon hammer i do tego dragon lub medusa lub lepiej. Mozna isc na dwarf guardy. jak respy zajete to mozna na beho poexpic. Tak mozna do 35lvl. pozniej skille 70/65~ uhy,moze z jakims sorciem lub drutem na dragach w tym samym eq ale gs lub wh lub d lance. Jak nie to jesli masz pacc to cylopolis na cyckach jak nie no to dragi lub guardy dalej. tak mozna do 45~potem skille 75/70 mozna sie przejsc juz na dluzszy hunt na drag wziac uhy , hmmy ,mfy jak masz pacc bo exori sie moze przydac. tak do 60~lvl pozniej skille e same lub 80 nie jestes juz dobrowolnym knigtem zaczynasz stawac sie blokerem. Ewentualnie solo to mozesz expic dragi , zlowiki w eq g arm/dsm c/k legs , SB , rh co jakis czas bk , hero lub dlik solo i tak do 100. jak masz 100 skille 85/80~ lub wiecej(ja mialem 93/90) zaczynamy klepac dle lub hydry solo. Sca/Ms lub wh albo arcane staff w lape(jak mamy) uhy explo i klepiemy. To koniec mam nadzieje ze sie przyda wiem nie bylem zgodny wedlug tego przedzialu co napisales ale chyba nic sie nie stalo |
8-45 - ghule, od 43 lvl zacząłem chodzić na -5 w ghostland za ds(czasem uh zejdzie), tylko gfb jakies albo fb przydatne, z racji stalkera.
|
Ja tam
-do 20 przy skillowaniu na rotach wlazl 70/70 -20-30 dc(przed upem) i skillowanie -35-50-dc(po upie) naprawde super jak masz czas to ci lvl dziennie bedzie szedl. -50 zolwie-2 na pierwszej wyspie |
troche zal.
Cytuj:
|
Od 8 do 20 Levelu:
facc: Dwarfy, Roty, Amazon Camp pacc: Roty, Larvy Od 20 do 30 Levelu: facc: Amazon Camp, Soldki pacc: Larvy, Zolwie mozna juz probowac, Tomby Od 30 do 40 Levelu: facc: EF pacc: Scaraby, Larvy, Zolwie, Tomby Od 40 do 50 Levelu: facc: EF pacc: Scaraby, Zolwie (juz na nizszych pietrach), Tomby Od 50 do 70 Levelu: facc: Dragi(?), EF, Soldki/Guardy, OF pacc: Dragi(?), Zolwie, Scaraby, Tomby Od 70 Levelu w zwyz facc: Dragi, OF pacc: Dragi, Zolwie, Scaraby, OF, Tomby :D |
Za ds, nie NA ds.=.=
|
Od 15 lev do nawet 40 mozna expic w jaskiniach larvach i scarabach pod Ank ale oczywiscie musisz miec wykupiony PACC.
I jeszcze moze cos. Zagladnij do: http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=117117 Znajduja sie tam bardzo cenne informacje. Mam nadzieje ze pomoglem i swoja droga pozdrawiam. |
8-20 - Motyle
20-30 - Motyle 30-40 - Motyle 40-50 - Motyle (czerwone) 50-60 - Motyle 60-70 - Motyle 70+ - Motyle |
Knight miałem skille 62/58 na 20 lvl (potem przestałem grać knightem)
Biłem z fsa i gsa 8-20: Roty potem Larvy i moountain tomb pierwsze floor (ghoule,skele itp.) 20: Solowałem dragi pare razy nawet dragon shield poleciał ale waste było |
ja napisze ściezke która expilem moim knightem:
8-20 lvl: skills 80/80 20-25 lvl: Dwarf Soldier(robiąc lootbagi) 25-40 lvl: DC -1, jaskinia z tarantulami i slime, beho 40-60 lvl: Scaraby -2, -3 60-90 lvl: Laguna Islands -2, -3 90+lvl: Dragi, dle w Veno |
Wg mnie dobrym miejscem są kopalnie w Kazordoon ponieważ każda profesja na poziomach 8-50+ znajdzie tu coś dla siebie :)
Sorc/Druid : Na LvL 8-13 można zabijać dwarfy i rotwormy Na LvL 13-40 spokojnie możemy expić na soldkach oraz guardach Na LvL 40+ cały czas możemy jechać na guardach Knight : Naturalnie najpierw sobie skillujemy gdzieś do 50/50 i także do 13 LvL chodzicie na dwarfy oraz rotwormy Na 65/65 bijecie soldki - dobry exp a loot także nie najgorszy dla oka ;) Gdy już wbijecie 80/80 (co radze zrobić jak najszybciej) możecie już śmiało iść na guardy bez większych strat UH - exp leci magicznie loot też dobry Paladyn : Co do tej profesji to dużo wam nie powiem bo palka dopiero zamierzam sobie zrobić ale myślę, że to też nie najgorsze miejsce dla niego ponieważ z soldierów wypadają bolce co sprawia, że można tam dłużej zostać:) To tyle i mam nadzieje, że Ci pomogłem :p |
Wiec ja knightem na lvlach 8-20 expie na zamku (Elvebane) kolo Ab a takze na ghostlanndzie kolo Carlin, a moim starym usunietym juz knightem expilem na amazonkach kolo Veno.
A na lvlach 20-40 moj kumpel expi na ghostlandzie kolo Carlin najczesciej na stalkerach. |
Nie polecam tych amazonek ponieważ zwykle jest tam bardzo dużo ludzi a na światach PvP często ktoś tam sobie PKuje jak mu się nudzi :)
|
50-60 Dwarfy poh elfy.
|
No więc tak:
Nie pamiętam dokładnieod jakich do jakich lvl'i expiłem, ale to opisze w małej kolejności: Na poczatku gdzieś tak koło 8-12 lvl samiutke trolle ;] Potem poszedłem na amazonki, i później Valkyrie. Następnie wybrałem się na skillowanie do rotów to juz gdzieś tak 18lvl, i od 20lvl chodziłem na cyklopy ze skillami 61/61(nawet dobrze mi szło potrafiłem zabić ze 15 cyców, bez czekania na odnowienie many i zarazem hp.) A teraz obecnie znowu skilluje na rotach, aż do 70/70(mam 63/63 ;]) napewno wybiore się niedługo na cyce bo musze wkońcu podbić lvl ;] |
20-30 Dark Catedral
Exp wprawdzie nie idzie w szybkim tempie, ale mozna sie pobawic a przy okazji zloocić czasem jakies rarki... |
Od 8 do 20 Levelu:
Trolle, roty, dwarfy Od 20 do 30 Levelu: dwarfy, dwarfy soldiery Od 30 do 40 Levelu: dwarfy guardy, slimy w kazo, dwarfy soldiery Od 40 do 50 Levelu: dwarfy guardy, cyclopolis Od 50 do 70 Levelu: cyclopolis Od 70 Levelu w zwyz. zolwie |
8-12 trolle
następnie trening do skilli 70-70 i uwierzcie mi zróbcie to jak najszybciej bo potem za wyższymi lvlelami latają pk... 12-25 przy wyrobionych już skillach lecimy na ghule na ghost landzie +skelet y itd radze kupić sobie z 3 bp life fluids ;d trenimy do skilli 80-80 i to powinno nam na razie wystarczyć na długi okres czasu proponuje także trenować swordy kupić sobie gs'a bs'a i tower shielda 25-40 bijemy na cyclopach z bs'em i tower shieldem potem zakładamy gs'a kupujemy spore ilości uhów proponuję także zaopatrzyć się już w crown seta ,bohy +warrior helmet (na starszych światach możemy kupić golden armor +rh) 40-60 teraz gdy mamy odpowiednie wyposażenie i uhy lecimy na dragi pamiętając o jak najlepszym ustawieniu by tracić jak najmniej uh...możemy także kupywać hmmy backpackami ponieważ gdy dragon ucieka a bije nas inny czasami gonienie go to zbędna strata 2 uh 2 uhy-4 hmm ;d a wystarczy tylko jeden hmm na draga więc zwróci nam się ;d.... 60-75 zaczynamy bić draon lordy tu już ostrożnie najlepiej wcześniej wbić 85-85 skilla i możemy już spokojnie expić na nich do 75 drugą opcją jest exp na acientach...bapewno mniejsze straty czasem coś nam się zwróci ;d ale pamiętajmy o zrrobieniu skillów... 75-90 dragi ,dle only w veno najlepiej,,, teraz wbijamy skille 90-90 a najlepiej i wyższe (ja na mojej starej postaci miałem 94 skilla ;d) 90-110 chodzimy na demony z shooterami ;d my też staramy się jak najwięcej z takiego demona wyciągnąć expa ;d w kasie nam się zwróci jak nie będziemy zbyt uczciwi ;d teraz możemy nawet zawierać umowy z ludzmi ktoś daje ci 50 bp uhów za to 3/4 kasy z loota idzie dla niego...czasami się im zwraca ;d nagrywasz filmiki i mu pokazujesz raz tak mi wypadło mpa i trza się było dzielić :( :/ :< :] |
8-20 lvl = Roty // Mino // Orki zwykle ew.warriory
20-30 = Soldy // Minosy // dc // scaraby 30-40 = Dc // ef // guardy 40-50 = zuwie // piraty // ef 50-60 = dragi edron // poh mino i cyce // malpy // piraty 60-70 = d lair (dl i dragi) // malpy -1 // orc fortress 70-80 = penisula tomb za tp (duzy waste ale exp miodzio) // dl // of // gs |
po jaką cholere to odświezasz?
|
10-20 lvl trolle kolo thais lub na edron , roty
20-40 lvl dark cathedral, dwarfy soldiery z dobrymi skillami i eq po update to nawet dwarf guardy jakies mniejsze respawny, zolwie powierzchnia i -1 ja osobiscie expilem przed update od 30 - 50 lvl tylko na zolwiach, scaraby,larvy. 40-60 lvl barbariany ale tylko ten maly oboz ;p , zolwie wszystkie poziomy,tyrsung ? , dragi jakies male respawny , tomby poziomy -2 z potworami, cyclopolis , cyce na pohu , malpy ale ostroznie. 60-70 lvl zolwie wszystkie poziomy , dragi (venore,edron, ankrahmun d-lair bez dli same dragi) , cyclopolis , helheim do -3 wlacznie , tomby za tp? , barbariany na najwiekszym obozie (rider camp) + ice witche (hardcore i waste ale niezly exp) , poh ,malpy,chor (lizardy). Mam nadzieje ze troche pomoglem sam czesto mam problemy z wyborem dobrego expowiska mam nadzieje ,ze szybko napiszesz poradnik i znajda sie tam jakies ciekawe wskazowki dla knightow nawet dla wyzszych lvli :p uwazam tez ze prawdziwe expienie knightem zaczyna sie dopiero od 100 lvla :( |
Ja expiłem
8-20 (17 :P)- Dwarf mines (dwarfy), Elvenbone (minosy i orki wszelkiej maści), Femour Hills (roty, gobliny), Fibula (Roty), Czasem troche expa skapło z wilkow z Vegi (odradzam). |
Temat bez sensu bo jak pewnie każdy wie , to na czym expi knight , zależy od skilli.
Jeden expi na 8 lvl na Guardach , a inny gracz na 40 Na guardach |
Cielaku, nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj. Lepiej siedzieć cicho i udawać idiotę, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
|
Cytuj:
8-20 Roty, orki, swampy, minoski, czasami dwarfy, zamek koło Ab. 20-30 Roty, Folda+Senja, larvy, soldki. 30-40 Ef, Dc, z nud wyvy i pojedyńcze dragi(to dla sportu bo szkoda uh). Potem blokowałem dla kumpli gs na blood herb quest, następnie grałem pallkiem bo dużo ciekawiej;s |
Cytuj:
|
Więc:
Od 8 do 20 Levelu: Larvy/Scaraby Od 20 do 30 Levelu: DC, Scaraby Od 30 do 40 Levelu: DC/żółwie Od 40 do 50 Levelu: Barbarian/żółwie Od 50 do 70 Levelu: Babarian/zółwie/piraci Od 70 Levelu w zwyz. ----jeszcze niemam :P |
8-10 level - Trolle
10-15 level - Mino, Rotwormy, Frost Trolle na Foldzie 15-36 level - Dark Cathedral 36-50 level - Elf Fortress (u mnie się zwróciło, z samych łuków zebrałem 40k, kasy w złocie tez dużo + czasem jakiś bonus w stylu WoCE, Holy Orchid, Life Crystal, Yellow Gem z Arcanista lub Heaven Blossom z wszystkich Elfów; zebrałem ich w sumie około 150) sorry za inne przedziały levelowe, ale dokładnie tak to było u mojego knighta uwaga! gram na zapełnionym serwerze, dzięki temu mogłem expić na DC juz od 15 levela (raz tam byłem nawet na 10B)) |
Cytuj:
Pamiętaj że kina może brać 2 moby na tarcze. Reszta bije w klate, a hity zależą od eq. 8 kina nie ma dużo hp, eq też zazwyczaj nie najlepsze. Uhać zazwyczaj się nie może, 80/80 to rarytas wśród 8 lvl knight'ów. A więc trudno żeby 8 lvl kina przetrwał spotkanie z 4 guardami-.- |
I po co mu o tym wszystkim piszecie teraz zrobić sobie poradnik wyśle na konkurs i waszym kosztem może wygrać bo ma wystawione na ręce gdzie i na jakim lvl kim expic -.-
Ja wam napisze zróbcie mi prezentacje to też mi zrobicie? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:14. |