![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Pierwsze 3 rozdzki zabieraja mane wolniej niz sie regeneruje. Potem sorc może expić na guardach.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Co do tych usprawnien, apdejtów i innych... W innych tematach to już było poruszane, ale przytoczę... Wartoby szansę na zablokowanie ciosu uzależnić bardziej od umiejętności, a nie jakości tarczy. Osłabiłoby to magów, jeśli chodzi o walkę fizyczną... Po prostu nie mogę patrzeć, jak tworząc nową postać, po wielogodzinnym treningu, byle 8 level może mi skopać tyłek z "ruszczką", bo: a) tylko trenując, nie będę miał dobrej broni, b) moje uderzenia będą blokowane... Ewentualnie dać różdżkom 100% szansy na trafienie na full ataku, mniej na balanced, i jeszcze mniej (~65%?) na full defie. Hmm... i sądzę, że wartoby, dla realizmu, wydłużyć czas wchodzenia/schodzenia na wyższy/niższy poziom... albo żeby przez chwilę osoba mogłabybyć(ale jak to wprowadzić?) atakowana z obu poziomów... na jednym filmiku nazwanym chyba "druid masakruje ludzi" ten facet przeżył tylko i wyłącznie, gdyż chodził w górę i w dół po piramidach... może i pomysł głupi... no ale jeśli i wy wchodzicie po dwumetrowej drabinie w ułamku sekundy to szacuneczek. No i nie mówcie, ze to tylko gra, bo mnie w Tibii kiedyś zaciekawił właśnie, coż... realizm, jeśli można o nim mówć w grze fantasy... Podobało mi się to, że taki 8 lvl rycek może załatwić(teoretycznie) 20lvl ze względu na skille... przyjmując, że ten 20lvl to nienajlepszy gracz... w wielu innych grach przeciętny 20lvl był równy innemu 20lvlowi. Nie liczy się wiek(lvl) tylko umiejętności. @edit "Ostatnia wiadomość: Vil" Coż, a tak se pomyślałem: "Zara Vil mnie zjedzie." Heh, zauważ, że mówiłem w czasie przeszłym... A było to jakieś 3 lata temu... mm... stare dobre czasy... :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
No tak przyjmij, że na 50 lvl skille 65/65 to wstyd -.-. Na 50 lvl najtem 80/80 i vis nic nie nadgania bo na 50 lvl max hity z vis to 140, a najtem max hit to 200+. |
Cytuj:
|
http://tibia.erig.net/Dragon_Lance
Heh, jak ja kocham tą(tę? ehh) stronkę. Kod:
Szkil Szredńo Maksimalnie |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
fajny sredni hit, ja tyle przy 91 z sca nie mam :)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Edit Knight Na 100 Lvl juz moze sie luzem exurowac na 1 dragu |
Cytuj:
Jeszcze Ci wytlumacze czym sie rozni teoria od praktyki. teoria jest wtedy gdy wszysko wiesz a nic nie dziala. Praktyka jest wtedy gdy dziala wszysko ale nikt nie wie dlaczego. Ty na forum laczysz teorie z praktyka, zadne twoje teorie nie dzialaja i nie wiesz dlaczego. |
Ta... Sorc który atakuje z warhammera lub sca... Hahahaha!!!! Wyobraża ktoś sobie takiego chuderlaka któy biega z mieczem giganta? Albo ciężki wojennym mieczem? Ja nie chociaż, tak było(sorc i 50 lvl to był hiper mega pro pg). Dlatego jestem za pozostawieniem różdżek i wandów(bo wkońcu to broń magiczna), także nie za osłabianiem ich damage ale za wprowadzeniem pudłowania(na full defie największego) i zbroji specjalnie dla sorcera(do defa b-robe) oraz dla ulepszenia obrony zbroji typu k-arm, mpa bo śmiesznie mało dają przy okazji dodać obronę przeciw magiczną do mpc(w końcu to magiczna zbroja!) i zmniejszyc pradowpodobienśtwo missa
|
Taki mały offtopik, ale...
Jeśli chodzi o zużycie UH'ów to ja tracę średnio 1 UH na 3 dragi z avengera na full atak, a mam skille 98/94. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dobry knight nie da się zabić przez sorca nawet, jeśli tamten ma 20lvl więcej :) |
Cytuj:
P.s Dla mnie powinien byc czar Np Exori Fight Zabierajacy 10 mana bijacy tyle ile ma twoja bron to by troche wyrownalo postacie w expie(czar zawsze zabiera hp) |
Nie Podoba Ci Sie Knight? To Zrob se sorca druta or pala :]
a tak wogole to tibia jest dojebywana z karzdym up datem wiec wole grac w www.knights.pl ;p PS tam masz tylko knight'ow ;p |
Cytuj:
|
Porównaj te 50k z innymi, _dobrymi_, grami MMORPG.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic - zmniejszyc dmg z exori vis, zwiekszyc z exori (lub zmniejszysc mane wymagana), zwiekszyc dmg broni lub tepo wzrostu skilla I tyle, knight nigdy nie bedzie killerem na pvp, ale jak by bil po 150+ na pvp przy skillu ~95 to by juz bylo dobrze |
@Topic
Dla mnie knight powinien miec 2 jakby to powiedziec "Style walki" ktore mozna ustawiac np Styl Expienia i Styl Skilowania jak ustawiasz styl expienia minimalny twoj hit to ilosc twojego skilla . Odrazu mowie zeby nie bylo spamu "ALE KNIGHTOWI TO NIE DA BO JAK BEDZIE MIEC 4000000 LVL TO BEDZIE DALEJ WALIL PO 100 KNIGHT SUXXXXXXXXXx. Albo "ALE SREDNIA Z AVANGEORA (specjalny blad) Z SKILEM 98 TO 102 UUUUUUU KNIGHT SUX"Nie kazdy ma 100 + ek zrozumcie.).Tylko by to bardzo pomoglo na zdobycie dobrego lvl bo przez ten czas co kngiht wyskiluje skile 80 to sorc ma 200h na expienie to naprawde duzo... i chodzi mi o to w tym stylu ze twoj minimalny hit to np 80 i twoj best byl np 310 w wrl to teraz ma szanse nawet wejsc 390 z 80 axe/sword/club.A styl skilowania to systematyczne slabe ataki. i jak ktos tam napisal ten czar exori fight czy jakos tak to tez by byl dobry pomysl. Co np 3 sek walic po 50 za 10 mana . |
Cytuj:
Pogjełło waż wrzystgih! Daż knajtofi super czoper mega veapona super sova 34645646 atackó i 908098908098 deva! to jezt mega una bomba ajdija! Nie no ludzie.... Fajnie że chcecie zmienić dmg, ale bez przesady... Knight ma walic w zwarciu za 300~? Lol. Wydaje mi się że cipsoft miał inne zamiary co do profesji knighta, tworząc ją. |
balansacja, balansacja i jeszcze raz balansacja. sorc wali mocno za drogo. knight wali slabo za darmo. jesli nagle by zaczely wchodzic hity po te 80+ przy skilu 80 to by sorc z knightem zamienili sie miejscami. to sorc by teraz dostawal po tylku. w pewnym momencie obroncy sorcow by stwierdzili, ze sorcowie za slabo wala i cipsoft by ich "musial" wzmocnic. doszlo by do takiej sytuacji, ze sorc z visa by na 20 levie walil po 500, a low level by sie konczyl na 250 levie. zobaczcie sobie ile 200 levelowych graczy bylo przed poltora rokiem, zanim to zostaly wprowadzone manasy za 50 gp i aimbot. teraz wszystkie profesje na levelach duzo nizszych moga expic w miejscach, w ktorych przed tymi updatami mogli expic w zasadzie tylko 100+ levelowcy.
|
No właśnie. I cipsoftowi poronuję odnieśc się do nazy tematu. Tyle że Pomyśl zanim coś ZROBISZ
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:39. |