![]() |
Przestańcie juz =.= Moze, tak po prostu, oddać ocenianie w ręce Skrybów + modków... I tyle. Co to za problem? Fakt, mało tego bedzie, ale myślę, że jak się weźmiemy do roboty (też jestem wśród Skrybów :P), to opowiadania o poziomie przynjamniej "normalnym" przejdą.
|
Calkowicie Cie popierem.
|
Chociaż raz XD
|
Jak zrobiliście burdel, to może to teraz posprzątajcie i dajcie w końcu jakiegoś moda do twórczości? Ja wiem, że sprzątanie to nie w waszym stylu, bo 'wkręty' są o wiele bardziej funny (waszym zdaniem...), ale to co teraz jest w*****a.
|
@Kald,
tru. @topic, Może by tak Khan? On byłby dobrym kandydatem na moda. Ripper też może być. Slay również tylko nie wiem co to by było, jakby zaczął robić czystki... Może wtedy zostałyby tylko dobre opowiadania? I byłoby co czytać? To jest dobra strona. |
Ja bym proponował Rippera
Bo kaldek chyba czasu nie ma |
Z całym szacunkiem, Slay, ale Ty byś zrobił taką czystkę, że by tu piździało i gwiździło... Jak już, to ripper. Poza tym, skłaniałbym się do eeriona (ma dobre pojęcie o pisaniu), Grinion też jest na miejscu. Prócz nich, jest jeszcze kupa Skrybów i bezpartyjnych. I co? Głosowanie?
|
Ja przypominam ze mieliscie rzucic pomysly jak to rozwiazac, a nie kogo na modka wziasc. Kogo brac to my juz sami wybierzemy...
@Kald: Musi tak byc poki co, bo musimy strone przygotowac pod to, przewaznie jak cos nowego dorzucamy to najpierw to dopracowujemy, a potem wrzucamy, niestety tym razem trzeba bylo zrobic tak. |
Wybranych na wrzucenie na stronę osobników należałoby powiadomić przez PM, żeby zedytowali pierwszy post swojego tematu wklejając tam całość opowiadania, ot i problem z głowy.
|
Tylko jest pewien problem, aye? Jak chcesz to zrobić, gdy ktoś wrzuca swe dzieło w odcinkach? Co, poczekac aż skończy? A Hegemmon? On chyba w żyicu tego nie zamknie... Poza tym, pierwszy post musiałby zostac podzielony na x kolejnych. Ten sposób jest dobry jedynie w wypdku shortów i krótszych opowiadań. Z drugiej strony, nie zamieszczanie świetnego opowiadania, bo ciągle jest w produkcji, to pewna dyskryminacja.
Nie należy przesadzać z surowościa w drugą stronę. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Z relacji kolegów i po części z własnego doświadczenia wiem, że młodzieży niezbyt podoba się np. Pan Tadeusz, który przez ludzi, którzy się na tym znają jest uznawany jako wybitną książkę. Jedni piszą dla wszystkich ludzi, inni dla niektórych. Oba rodzaje opowiadań powinny być przenoszone.
Sęk w tym, że jest wielu, którzy oceniają opowiadania nawet ich nie czytając. Kiedyś się natknąłem na ewidentną nieznajomość tekstu w czyjejś opinii. I jak tu się kierować punktacją wszystkich? |
Thero, to już jest sprawa autora, czy chce aby jego twórczość podobała się kilku tetrykom, czy była dla mas.
Drom, kilka propozycji już padło, może teraz przyszło, abyś ty troche podecydował? |
@Ignatius Fireblade
To na stronę wrzucałoby się taką część opka, jaka aktualnie jest. Tak czy owak całość musiałaby być w pierwszym poście, doipsywałoby się jeno na końcu jakieś 'cdn', 'cdnn' czy 'cdbmn'. |
Cytuj:
Trza coś wykombinować. Może autorzy dawaliby do podpisów informację o aktualizacjach? A może zezwolić im jednak na pisanie postów jeden pod drugim? Czy może założyć odpowiedni temat, gdzie dawaliby takie informacje? Przykładowo, gdy wymęczony już Hege doda cosik, wtedy pisałby odpowiednią notkę i lud miast oraz wsi wiedziałby, że można se poczytać... Oczywiście we wspomnianym temacie nie byłoby możliości pisania czegokolwiek innego. Tylko zaakceptowani autorzy i tylko odpowiednie informacje. Co wy na to? |
Cytuj:
Jeżeli miałbym wybierać z rozwiązań podanych przez Cię wybrałbym "zezwolenie na pisanie postów jeden po drugim". |
A może by zrobić taki system:
1 temat - opowiadanie, 2'gi "komentarze do opowiadania". Coś jak ze zdjęciami z rl, w jednym dodajemy, w następnym komentujemy. Wtedy autor miałby dla siebie temat, w którym każdy kolejny post byłby następną częścią. Tylko, że to ma jedną poważną wadę, otóż byłoby 2x więcej tematów, czyli 2x mniej miejsca na twórczość na pierwszej stronie. |
Jak dla mnie to w każdym temacie z opowiadaniem powinna być dodawana ankieta z pytaniem czy przenieść do twórczości, userzy wybieraliby jedną opcje i musieliby uzasadnić dlaczego taka odpowiedz.A ankieta byłaby jawna, kto jak głosował.Głosowanie trwałoby np tydzień po tym czasie moderator po ocenie ankiety i komentarzy userów przenosiłby lub zostawiał dany utwór.
|
Cytuj:
Powinno byc "Ciebie", a nie "Cię". Mam nadzieje ze to pojedyncza wpadka ;-))) |
Moja propozycja na opowiadnaia pisane po trochu to wrzucanie go "Rozdziałami" ^^
Proste, logiczne i w ogóle cacy ;) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up,
W sumie to faktycznie modek to nie komputer, który trzeba odpowiednio zaprogramować i tworzyć mu zmyślne programy. Na podstawie swojej opinii i dobrze uzasadnionych postów zapewne podjąłby dobrą decyzję. |
Moje skromne zdanie: proszę o przywrócenie starych opowiadań jak najszybciej się tylko da, chociażby w posataci linków, jak zaproponował to nasz szanowny doktorek. Szkoda by było, aby z powodu tych zmian wielu utalentowanych pisarzy, którymi nasze forum się szczyci, tak po prostu odeszło. Nie chcę wymieniać po nickach, ale na prawde podobało mi się jedno opowiadanie o Tyraelu(czytałem dawno, poprawcie, jeżeli się myle), który wybrał chłopca (imienia nie pamiętam) na bardzo ważną misję. Nie skończyłem czytać i teraz właśnie chciałem wrócić do lektury, a tu klops i nic nie ma :o . Więc modkowie, róbcie cokolwiek chcecie, tylko żeby najlepsze stare dzieła wróciły na to forum.
|
@carlo:
Zoabcz do podforum. Tam są te opowiadania ;) Ale bardzo dorbze, zę temat został odświeżony. Bo przydałoby sie coś z tym fantem zrobić! |
Cytuj:
|
Widziałem taki post Dr.Omadera na pierwszej stronie, który mówi o "dawaniu linków na forum z opowiadaniem", więc od razu mówię - zły pomysł.
Jest to tak jak fake - strona ładuje się około minuty, pół minuty, a na stronie okazuje się, że nie ma części opowiadania, której szukamy - propozycja jest taka: znaleźć najpierw te części i zamieścić je tak: "Część 1." "Jurek znalazł ziemniaka (przykładowy tekst)" "Część 2." "Ziemniak okazał się wróżką" "Część 3" "Jurek i tak go zjadł" Takie znajdowanie części jest o wiele wygodniejsze dla użytkowników, a przecież o to wam chodzi prawda? |
Strzel se w łeb
Cytuj:
|
ekh a co to za insynuacje odnośnie mnie i mojego tematu? :P
czytaliście/oglądaliście "Autostopem przez galaktykę"? TYLKO BEZ PANIKI! :p ok teraz poważnie. Na forum modków też trwają rozmowy co z tym fantem zrobić. Osobiście od początku byłem przeciw traktowaniu opowiadań jak poradników. Nie chodzi tu tylko o tasiemce ( :) ), ale też między innymi o to, że większość osób, oprócz opowiadania, zamieszcza jakieś wypowiedzi/komentarze/odpowiedzi na komentarze (i jeszcze kilka innych niepoprawnie politycznych tekstów), które w ten sposób również trafiały by na stronę główną. Na pewno niejedna osoba mogłaby się w tym wszystkim pogubić. Niedawno zaproponowałem zupełnie inny pomysł i jeśli tylko zyska on pochlebną opinię wśród modków, to wcielę go w życie w nie dłużej niż dwa tygodnie. Oczywiście mogą być opóźnienia w tym terminie, ale tylko wtedy, gdy obywatel Pregusia wytknie mi błędy. EDIT: ekh pomyłka w tekście była ;) |
Czyli jak rozumiem, Ty zostajesz modem Twórczości?
|
Tak, jeśli dostanę na wszystko zgodę, co wcale nie jest jeszcze powiedziane.
Coś z tym nie tak? |
A czy ja mówię, że coś nie tak? Od samego początku tego tematu apeluję przecież o to, żeby w końcu znalazł się mod...
|
Przeciez Tana jest.
NMSP |
no toż ja nie wystawiam barów w agresywnej postawie, tylko uprzejmie zapytuję :P
w końcu nie za wiele się udzielam publicznie od jakiegoś czasu. Jeśli chodzi o Tanę, to z tego co mi wiadomo- zaginęła w akcji (nie ma neta) i nie jestem pewien czy o na też, ale modkowie działów zostali ostatnio promowani do rangi S moda. |
'Coś z tym nie tak?' brzmiało nieco jak 'A co, masz wąty?', po którym częstokroć następuje 'bo jak tak to w pysk'.
|
Fakt, ale pierwowzór był trochę inny, tylko zmieniłem bo pomyślałem, że pomyślisz sobie to co pomyślałeś sobie i tak ;)
drobne nieporozumienie z pomyśleniem hehe |
Według mnie tam poza opowiadaniami powinny znależć sie sccreny, faki i inne dzieła związane z tibią np. szkice potworów jakie już widziałem na jednym z forów.:p :p
zrobić to tak żeby prosty człowiek mógł je dodawać i najlepiej jakby każde przed dodaniem na strone było sprawdzane przez admina |
Dr. Omader chciałeś nazwe działu może dać nazwe działu "Poezja" ?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:36. |