Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Praca na serwerach oraz mała zmiana w Tibia Rules. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12429)

Cristal Relic 29-09-2004 20:22

Taaa...... lagi miały być tylko jednego dnia. Ja po tym wszystkim mam cały czas na Lunarze lagi. Zarówno rano jak i wieczorem.

Gostex 29-09-2004 20:34

kurde! przeciez jak sie idzie w grupie gdzies 5 osobowej na jakies potwory to przeciez nie bedzie sie pisac do kazdego po kolei lepiej na default! X( X( X( X(

methinks 30-09-2004 14:03

Wlasciwie to moglbym sie nie dopisywac, bo Omader powiedzial juz wszystko co bylo do powiedenia, ale dopisuje sie jako glos za, coby ludzie zagladajacy tutaj nie pomysleli ze wszyscy uzytkownicy pozbawieni sa piatej klepki...

Uwazam, ze ogolnie cala Tibia powinna byc anglojezyczna, jezeli komus to nie pasuje, zawsze moze szukac gdzie indziej ^^
Majac internet kazdy moze samodzielnie doszkolic sie w angielskim. JEzeli jednak komus to nie odpowiada, mozecie zawsze uzywac priva. Jezeli ktos chce rozmawiac w grupie - prosze bardzo, CIPowie sa tak uprzejmi, ze przewidzieli i taki wariant, ipgrade do premium account i mozecie rozmawiac w grupie na private channel.

Jednym z nielubianych przezemnie aspektow Tibbi jest wlasnie podzial na graczy ze szwecji, polski, brazilii czy innego kraju. No me gusta.

Galahard 01-10-2004 12:19

No to lol - na ponad 3/4 servów Ab stanowi glówná siedzibe polaków. Na Lunie mozna zaryzykowac stwierdzenie ze mieszkajacy tam to w 90% Polacy. To co? beda bany isc za to ze gadaja po Polsku ?? lolny pomysl nie powiem...

kubusiek 01-10-2004 17:33

powiem jedno... Cipy to najwienksze n00by jakich znam... jak mozna zabraniac pisac w ojczystym języku??? na tym deufal to niedlugo po angielsku tez zabroniom i na migi bendziemy gadac :P

PS: Na trimeze Ab to polskie miasto (opanowane przez nas w 90 %) tak jak kolega wyzej jestem ciekawy czy zacznom banowac Ab w koncy :P I niedlugo bendom chodzic Gm sorce i zamiast z Exevo Gran Mas Vis bendom w Ab walic z Exevo Gran Mas BAN!

dymas 03-10-2004 10:20

Rozmowu grupowe!

ja sadze ze powinno byc cos takiego jak rozmowy grupowe czy tz miniczaty. np max 10 userow. wtedy kto chce postawil by se miniczata [moze byc limit np. max wlaczone 2 miniczaty w jednej chwili] i moglby se gadac w jakim jezyku chce, zkim chce, i jak chce

GROEM 03-10-2004 17:42

spox

spoko niby tylko dla zmiejszenia lagów i kicków ale dla tych co mają słabe łącza to dużo daje choc niewiem bo ostatnio to mi sie coraz bardziej tnie i mnie to wqrwia!! :]

daroslaw 03-10-2004 21:12

To dobrze że coś robią. Będzie mniej lagów i wogóle. Ale miałem 20k bo sobie zarobiłem z gfb a tu cofka. I 20k poszlo sie j***ć X( . Niestety trzeba to znieść.
Gram na Securze.

Moje skile:

Daroslaw palladyn
18/19 i rosną

Daroslaw
16/17 mlvl 32 i rośnie

Angel of Death 05-10-2004 20:09

Ej no qrde od 2 tygodni nie ma zadnego newsa zagladam codziennie a tu lipa . A co do tych prac na serwerach zeby nie bylo lagów i kicków to c**j !! X( po tej cofce ciagle sa lagi a ostatnio na Novej był mass kick , wszystkich wylogowalo !!

Bambao 08-10-2004 16:40

Ja myślę, że jak w grupie są tylko sami polacy, to można mówić w ich towarzystwie po polsku. Nikomu się chyba nie zrobi nieprzyjemnie, jeżeli wszyscy będą wszystko rozumieć, nie?? Fakt, mnie też to wkurza, jak goście latają po mieście i krzyczą coś po brazylijsku albo szwedzku.... Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie servera tylko dla polaków!! Jeżeli w Tibię gra większa grupa z jakichś krajów, to można zrobić po jednym serverze tylko dla nich. Dla BR'ów już jest, ale dużo jest również polakow, szwedów, niemców itp....

Bonastick 13-10-2004 04:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambao
Ja myślę, że jak w grupie są tylko sami polacy, to można mówić w ich towarzystwie po polsku. Nikomu się chyba nie zrobi nieprzyjemnie, jeżeli wszyscy będą wszystko rozumieć, nie?? Fakt, mnie też to wkurza, jak goście latają po mieście i krzyczą coś po brazylijsku albo szwedzku.... Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie servera tylko dla polaków!! Jeżeli w Tibię gra większa grupa z jakichś krajów, to można zrobić po jednym serverze tylko dla nich. Dla BR'ów już jest, ale dużo jest również polakow, szwedów, niemców itp....

A tym to mnie po prostu rozbroiłeś. tak więc jesteś za tym aby stworzyli wreszcie m.in. niemiecki serwer?

Leif 14-10-2004 00:24

CIPki przegieli z tą nową zasadą!

Ja rozumiem, że na forum tibia.com zakazuje się używania innych języków niż oficjalne, bo w końcu od tego są fora, żeby prowadzić PUBLICZNE dyskusje, ale to jak gadam z kumplami albo nawet z ziomalkami z mojego kraju to niech się CIPki za przeproszeniem odpier******, wali mnie to ktoś czegoś nie rozumie, jak mu jest przykro z tego powodu to niech sie ooczy języków, nikt mu przecież nie broni... poza tym teraz "native english speakers" są w uprzywilejowanej pozycj, a mogę się założyć, że gdyby zaczeli świergotać między sobą jakimś slangiem to i tak mało kto by cokolwiek zrozumiał.

Wreszcie różne języki to było jakieś urozmaicenie, grałem nawet w takie gierki gdzie było tak, że postać, którą się grało, znała język tzw. wsólny oraz dodatkowy dla swojej rasy, później w grze można było uczyć się kolejnych, za pomocą odpowiedniej komendy można było zmienić język w którym się aktualnie mówi, a efekt był taki, że jak nie znałeś jakiegoś języka to poprostu widdziałeś na ekranie jakieś np. "kdfuefdb dskfh bwjgfhk sdhf fsdf" - litery były przekodowywane np zamiast A widziałeś N zamiast N - C itd. proste a fajne urozmaicenie.

BTW: Ktoś może zagląda na forum tibia.com ciekaw jestem czy tam taki temat się nie pojawił, poszukam troche, ale mam niewiele czasu a wole runki robić niż tylko czytać o ich robieniu ;)

Sokei 20-10-2004 09:59

:berserk: no i dobrze to troche lag nie bedzie!!!!! :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:26.