Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Druid czy Mag? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1243)

Renihali 08-02-2004 17:38

Wedlug Mnie Jest Tak ...

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Bloody_Izual
Uhy drożesze niż sd? Chyba chodzi ci o 2 bp uh i 1 sd.Bo zanim skończyłem grać na Danubi bp uh można było spylić nawet za 2.5k a sd to za ok 4.3k.Ale wracając do tematu jak napisał bloku że jak widzi sorcera na 30 czuje respekt a jak druida to nie,nei wiem jak ty ale jaczuje respekt przed każdym kto ma spory lv a jak nei czujesz respektu do druida na 30lv to powiedz mu "fuck you" to poczujesz respekt jak wylądujesz w temple.

Zgadzam sie co do słowa z tym ponieważ ja rowniez wiele bardziej wole Druidka od Maga co prawda Druid nie moze robic SD to moze je zawsze kupic np. ja napotkalem Sorca co szedl z Poison Spiderow z czerwonym HP i z jadem i mi napisal tak "Do you have a UH rune plz give me" - ja napisalem ze nie dam mu a on powiedzial ze dam mi SD za UHa a ja se pomyslalem ze nie wkoncu sie wkurzylem i se palnelem: "I GIVE YOU UH RUNE FOR 2 SD" a on sie zgodzil i to jest najlepszy przyklad dlaczego Druid ma łatwiejesze poczatki ja gram Druidem i jest cool bo na 17 levelu poszedlem na Orc Forest z blokerem ...

A jak Druida Mag Strzeli z SD to on wezmie UHa i sie uleczy i pojdzie sobie jak gdyby nigdy nic a na poczatku Druidowi jest latwiej bo moze wczesniej robic UHy niz Sorc SD a w Questach jest bardzo potrzebny np. przy Mass Healing moze uleczyc cala grupke takze wnisoek jest prosty :

....::::DRUID THE BEST::::....

...kto sie ze mna zgodzi... 8) 8) 8)

Czkowron 09-02-2004 19:55

Przekonaliście mnie !!!!! ;)

Biore se druida jak zdobede 8 lvl ;]

rowerek33 09-02-2004 21:27

a ja moze powiem zupelnie inaczej poniewaz jest to twoja pierwsza postac radzilbym Ci zalozyc druida zgarnac sporo kasy z Uhów i wziasc maga

( ej a na jakim swiecie grasz )

Dark Raiderek 19-02-2004 16:56

dla tych co liczyli koszty co się bardziej opłaca to chyba zapomnieli o kosztach bp blank runów bo każdy sobie liczył ze druid daw bp robi 6h i 40 min a sorcek bp SD 7 20min ale patrząc na koszty blank runów to wychodzi to praktycznie na remis bowiem bp UH zwykle 2k a BP SD 4k(ceny trimery i hiberny) a że druid musi jeszcze wydac dodatkowe 220gp na next bp pustaków to daje mu to zysk na czysto 3560gp a mag który robi swój jeden bp 40 minut dłużej zarabia na czysto 3780gp więc praktycznie zarabiają tyle samo:)

staz 19-02-2004 20:54

dla mnie osobiscie mag. to ogromny sukces tej gry ze zwolennikow druidow jak i magów jest niemalże tyle samo

cnb 19-02-2004 21:21

Cytuj:

... Biore se druida jak zdobede 8 lvl ;]
a ja powiem tak: nie masz pacc nawet nie mysl o graniu sorcem lub druidem ...

Przemyslawek 19-02-2004 22:42

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Renihali
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Bloody_Izual
Uhy drożesze niż sd? Chyba chodzi ci o 2 bp uh i 1 sd.Bo zanim skończyłem grać na Danubi bp uh można było spylić nawet za 2.5k a sd to za ok 4.3k.Ale wracając do tematu jak napisał bloku że jak widzi sorcera na 30 czuje respekt a jak druida to nie,nei wiem jak ty ale jaczuje respekt przed każdym kto ma spory lv a jak nei czujesz respektu do druida na 30lv to powiedz mu "fuck you" to poczujesz respekt jak wylądujesz w temple.

Zgadzam sie co do słowa z tym ponieważ ja rowniez wiele bardziej wole Druidka od Maga co prawda Druid nie moze robic SD to moze je zawsze kupic np. ja napotkalem Sorca co szedl z Poison Spiderow z czerwonym HP i z jadem i mi napisal tak "Do you have a UH rune plz give me" - ja napisalem ze nie dam mu a on powiedzial ze dam mi SD za UHa a ja se pomyslalem ze nie wkoncu sie wkurzylem i se palnelem: "I GIVE YOU UH RUNE FOR 2 SD" a on sie zgodzil i to jest najlepszy przyklad dlaczego Druid ma łatwiejesze poczatki ja gram Druidem i jest cool bo na 17 levelu poszedlem na Orc Forest z blokerem ...

A jak Druida Mag Strzeli z SD to on wezmie UHa i sie uleczy i pojdzie sobie jak gdyby nigdy nic a na poczatku Druidowi jest latwiej bo moze wczesniej robic UHy niz Sorc SD a w Questach jest bardzo potrzebny np. przy Mass Healing moze uleczyc cala grupke takze wnisoek jest prosty :

....::::DRUID THE BEST::::....

...kto sie ze mna zgodzi... 8) 8) 8)
Ja gram Druidem BO DRUIDZI TO POTĘGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-----
Edit by Gremlin
Upomnienie +1 za bezsensowny jedno linijkowy post gdzie quote jest wielokrotnie wieksze niz sam post.

Owoc 20-02-2004 07:54

To ja spróbuję obiektywnie porównać:

Druid może robić UHy szybko, sorc może robić zamiast tego GFB, ale UHy są jednak bardziej opłacalne i można robić je wcześniej. Punkt dla druida.

SDki są mniej więcej tak samo opłacalne jak UH, więc druid może spokojnie zrobić sobie 2 BP UH, sprzedać je i za to ma BP SD, a robił je tyle czasu co sorc robi BP SD. Remis.

Evave - potężny czar, może zaboleć, ale trzeba mocnego maga. Na wyższym levelu jednak stanowi przewagę dla maga.

UE - najmocniejszy czar, dzięki niemu możesz robić takie rzeczy, że głowa mała, ale trzeba naprawdę potężnego maga. Na high levelu jednak kolejna przewaga sorcerera. Druid niby ma poison storm, ale to badziew.

Podsumowując: na początku druid ma łatwiej, ale na wyższych levelach przewagę uzyskuje sorc. Więc jeśli nie zamierzasz grać dużo, lepszy będzie druid. Jeśli jednak kiedyś zamierzasz być KIMŚ (highlvl + PACC) to sorc jest o niebo lepszy.

Master Mazi 29-02-2004 17:13

MAG !!! Oni są najlepsi :)

Xodapi 29-02-2004 17:20

Ja mam druida, ale to tylko mój UH maker, mag jest lepszy (wogóle oby dwóch profesji nie lubie :) )

Gregov 29-02-2004 20:50

Hmm...
Można powiedziec ze jezeli sie ma free account to sie praktycznie niczym nie roznia i wybor jest prostszy. Lecz jezeli sie ma pacca to sie zaczynaja schodki bo dochodza nowe czary itd.

Ja sam gram druidem i narazie jest dobrze gra :)
Sorcem pewnie tez dobrze by mi sie gralo tylko SD sie dluzej robi niz uh wiec jest to postac dla wytrwalych :-)

Thorinek 29-02-2004 21:04

jak juz chce ktos wybrac postac magiczna to zdecydowanie sorcer jest leprzy...Ja osobiscie smieje sie z druida na 30lv jak widze :P i jak on mnie zaatakuje to on bedzie ladawal w swiatyni:P Njleprzy i tak jest knight>>>>>rulez<<<<<<the best poprostu

U$3r 29-02-2004 23:00

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Thorinek
jak juz chce ktos wybrac postac magiczna to zdecydowanie sorcer jest leprzy...Ja osobiscie smieje sie z druida na 30lv jak widze :P i jak on mnie zaatakuje to on bedzie ladawal w swiatyni:P Njleprzy i tak jest knight>>>>>rulez<<<<<<the best poprostu
Do ciekawych wnioskow niektorzy dochodza...:P A tak powaznie to ten dylemat jest tak stary jak tibia, no bo jeden powie, druid rzadzi bo ma od groma uh i jak go ktos walnie to sie leczy i po klopocie, a runy ofensywne sobie kupi. Ze ogolnie jest masta bo trzepie uh od niechcenia. Drugi powie a mag wymiata ,zwlaszcza ak jest masta sorc wlai sd i po kolesiu, ma vite a jak ktos przybura to sei uhnie z runa bo sobie kupi, zarabia po 4k od bp sd i rzadzi... kto ma racje?-obydwoje maja :)

U$3r sory za bledy ale lecialem razem z wena i ortografia nie nadazala:)

Raczeq 09-03-2004 08:11

Jezeli masz zamiar kupic pacc na ta postac to lepszy sorc + UE ale jezeli niezamierzasz to druida wez :D

Dj Nekro 09-03-2004 09:19

Ja mam Knighta, ale chciałbym mieć druida :P

Warloczek 09-03-2004 20:57

I tak wyszło
druid 50%
mag 50%
ale fajnie a bylem pewien że mag bedzie miał wiecej
Ja oczywiście głosowałem na druida!!!

Mathayus 13-03-2004 15:57

lespzy jest druid na uhach wiecej statystycznie zarabia niz sorc na sd a potem np gs tylko z hmm lejesz jak sorc a jak na cos mocnego w temai idzesz itak sd kupujesz

rowerek33 13-03-2004 16:18

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez julita
Jeden UH=100gp, SD=220gp...
Julita skoro przeważnie bp Uh kosztuje 2 k to jakim kaltulatorem to obliczyłaś ze jeden Uh kosztuje 100 gp ?

Druid osobiscie dla mnie jest postacia mniej ambitna a wiec zarazem łatwięjszą ale zrób jak chcesz.
Prawdziwy mag dla mnie to od 60 a druid wystarczy 50 i jest bardzo dobrze.

Wufei 24-03-2004 11:04

Wow ja siem tak własnie zastanawiam bo mam 1 palla na mainie i zalożyłem se jeszcze 1 postać i sie właśnie zastanawiałem czy mam z niego zrobić sorca czy druida tak mi namieszaliiście w głowie :) Heh szkoda że nie można mieć 2 profesji na raz to bym se z niego zrobił i druida i sorca :D Ale jusz sie zdacydowałem to będzie sorc :]

nova_ab 24-03-2004 16:55

Cytat:

PS.Mag na wysokim lvl ma raczej małe szanse na zabicie palla co ma uh,SD szczególnei że pal jest w ruchu,więc wg.mnie najsilniejszy jest pall.

Dobry MAG umnie strzelac z sd i w wiekszosci razach mu sie to udaje :P

Ps: Ale ja i tak stzrelam z Batlle :)

Eustachy 25-03-2004 08:57

małe sprostowanko, na tibia.pl jest taka skala gwiazdkowa ******,
mag ma 5 czarów na full potrzebne(Light, exura, exura gran, exura vita, sd)
a druid 6 czarów na full potrzebne (Light, exura, exura gran, exura vita, IH, UH)

wiec czary lepszy ma druid :P ale wiesz każdy ma swoje zdanie. Ja osobiscie gram Druidem-Secura

Rincewind 04-04-2004 17:55

oczywiscie najlepszy jest sorc :)

limenu 04-04-2004 20:33

lepiej magiem z jakimi takimi skilami w swordzie, nikt nie chciał by przed sobą rozjuszonego sorka z maną na maxa, bagpask SD i high magick level. A co jeśli TY będziesz magiem?

odp-RADOCHA;]

Bulboglowy 17-04-2004 00:57

Według mnie druid jest troszke (ale zawsze) lepszy:
1. bp SD robisz 440 minut - sprzedasz za ok. 4k, w tym samym czasie (440 min.) zrobisz 44 UH - sprzedajesz za ok. 4,4k
2. rozważana już była przykładowa walka na runy:
sorc - bp HMM i SD
druid - bp HMM i UH
uważam, że jest to błedne założenie bo koszt run sorc'a to ok. 5k, a druid za tyle kasy miałby bp HMM i 2 bp UH(!)
Teraz sprawa wyglądała by inaczej: druid "zaklada" Magic Shield na wypadek UE i strzela z HMM - sorc albo też "założy" MS albo rzuci UE i straci większość many, a wtedy spotka go powolna śmierć z HMM'ów. A bp SD spokojnie zrównoważą 2 bp UH

Villen 17-04-2004 12:20

Cytuj:

lepiej magiem z jakimi takimi skilami w swordzie, nikt nie chciał by przed sobą rozjuszonego sorka z maną na maxa, bagpask SD i high magick level. A co jeśli TY będziesz magiem?
Poczekaj kupie moim druidem bp sd,wezme full mane i też będe miał radoche.Ciekawi mnie jagby sobie radziły postacie gdyby druidzi nie sprzedawali uh:P?

Nieœmiertelny 30-04-2004 13:24

ja tam polecam sorca co prawda trudno zdobyc ten 25 mlvl ale potem gdy masz juz bp sd i jestes na duzym lvl i masz pacca mozesz isc z blokerem na demona

Sorcerer Maciek 09-05-2004 00:32

Hmmm... myśle że to jest tak - druid robi UH, może kupić sobie szybciej dobre eq itd. Ale jeśli ktoś myśli o osiągnięciu 70lvl (albo chociaż 50) to niech wybierze sorca - ze względu na UE. Poza tym kiedy się ma pacc dochodzi pare fajnych czarów. Druid zawsze kojarzył mi sie z dziadkiem co sie ogródkiem zajmuje i chodzi po lesie :D .

Bulboglowy 09-05-2004 15:33

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sorcerer Maciek
:miecz: Graj Sorcererem! Złoto poczeka! Pomyśl o tych przywołanych potworkach, o magic shieldzie, o SD...
Piszesz jakby tylko sorc mógł korzystać z ww cudach.
Przecież summon(+ conviced), MS druid też może.
SD można kupić tak jak sorc kupi UH(tyle że driud mniej straci[my post @up]).

Vorment 09-05-2004 22:57

@ Bloody_Izual

Ekhm, co do tych skillsow

Magowi i druidowi skille rosna w tym samym tempie

Lider of Shadown 10-05-2004 21:41

wasz wybur.....

wiedzcie ze miedzy magiem a druidem sa ruznice druid moze robic bp uhuw a mag bp sdkuw wiec nie da sie poruwnac . mag ma silniejsze czary ofensywne a druid, defensywne.........tylemam do powiedzenia.....
see ya in Tibia! 8o 8o 8o 8o

kedar 11-05-2004 10:45

Druid moze byc twardy

Osobiscie wole druida, poniewaz lepsza taktyka jest wzmocnienie sie a potem dopiero atak.

Ale tak naprawde najlepszy mag to paladyn, widze jak mój brat sobie nim radzi i moge stwierdzic , ze on jest naprawde dobrym magiem. :P

Maxmix 11-05-2004 12:24

Najlepszy jest sorc ale robie druida :P:P:P:P:P:P

Tylko sorc Żyje i Króluje

Shockker 11-05-2004 12:27

Ja mam druida jako Uh makera i się z niego cieszę a sorc jest głupszy bo robi SD i mało kto kupuje Bp of SD. Zdaża się że kupi jakiś pally ale można go dopiero używać od 15mlvl :/.

Sir Destruktor 13-05-2004 20:02

Niemam żadnej z tych magicznych postaci
lecz jak bym miał wybierać to wybrał bym
druidka bo ma dużooo kasy z Backpacków
Uh a jak ma już dużo kasy to kupuje sie
od Sorców SDeki i jest to samo co Sorc :))

Ludzie myślą czasem jak zabić czas, a to czas ich zabija.

A ja wole tak:

Ludzie czasem myślą jak zabić Tibie, a to Tibia ich zabija.

Predator of libera-Palladin-lvl 17 i cały czas rośnie

Cracovia Pany 17-05-2004 16:38

JA JESTEM DRUIDEM ALE MAM KOLEGUW SORCÓW I UWARZAM ZE DRUID JEST LEPSZY BO MA UH W RUNIE
A ZANIM BEDZIESZ TWORZYL SD TO MINIE DUUUUUUUUUUZO CZASU ZRESZTA LEPIEJ SIE SPRZEDAJE UHY

@xl 17-05-2004 22:47

Może i sorc robi SD-ki...
Może i ma UE...
MOŻE I MA LEPSZE CZARY OFENSYWNE

ALe bez droida by nie miał uhów a bez uhów to by qpę zrobił a nie pokonał jakiegoś silniejszego potwora...
Pomyślcie-----
UE wywala dużo(ale kiedy ty to będziesz używał)
SD-ki może sobie kupić(robi 2 bp uh 2.5*2=5k a SD - 4,6k , Na 2 uhy mniej czasu zmarnisz)

Jednym słowem mówiąć(3 mądrości):

1.Druid jest lepszy
2.Bez Droida(bez Uhów) -- Cała resszta wysiada(prócz pala).
3. Kiedy ty będziesz szedł na Demony czy Warlocki!!! :)

[-JELO-] 21-05-2004 21:58

Jesli masz zamiar czesto grac i w przyszlosci kupic pacca ... wybiez maga jesli masz zamiar grac zadziej wybiez druida ;] oby dwie postacie maja ciezkie poczatki jesli siem niema znajomosci :D

pabloxxl 29-05-2004 10:59

według mnie druid jes słabszy w ataku, ale bogatszy od sorca :D

JJjos_Tm 30-05-2004 20:59

POPIERAM ! Ja tez wole Maga, ponieważ kręci mnie ilość mozliwych czarów ofensywnych. Poza tym Mag ma możliwość robienia (hyba) najbardziej uzywalnego czaru ofensywnego jakim jest SD'k.. pozdrawiam ..

JJjos_Tm 09-07-2004 15:18

A i jeszcze jedno...:D:D:Dgdzie w Edron jest miejsce, gdzie mozna qpic SD??(CZAR)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48.