Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13298)

Flash_Radzio 31-08-2005 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DjOLO
Ja sobie wypraszam.Nigdy zadnych programów nie używałem i nie mam zamiaru :/ nikomu passów nie dawałem i co zhakowali mnie.Coraz więcej ludzi hakują po tym update. X(

Taaaaaak???? to wskaż gdzie problem :confused:

celesta_Master_oRRor 01-09-2005 01:04

od wczoraj

Przyznaje sie uzywalem macra , ale napoczontku niewiedzialem ze tam sol key loggery (dawno bylo) . Wczoraj mnie shakowali poprostu gralem innol postaciol na innym koncie i puzniej sie loguje na tol zhackowanol postac i jest ze zle wpisalem passy i tak pare razy puzniej prbuje na tibia.com to samo puzniej last acount itd... jeszce nieprzyslali mi e-maila z nowym passem kiedy przeslol? co puzniej robic ? jak ktos moze mi pomuc prosze napisac na gg:1431600 X(

Flash_Radzio 01-09-2005 02:31

wiecie co?? czas sie wziać za te Cipy... chyba trza sie zebrac i napisac do nich by poprawili lost account interface- by odzyskac konto trza czekac 3 tyg. "bezczynnosci konta". ale co moze stac sie w tym czasie?? shackowany wie...:/
mam nadzieje ze wielu ludzi pojdzie za mną... teraz mi powie ktos ze lepiej dla hakerow bylaby ta zmiana bo odrazu maja konto- a oni maja twoj adres mailowy?? czy wyswietla sie on w dziale community/character?? nie- czyli rozwiazanie jest najlepsze. kto sie zgadza??

luft 01-09-2005 02:44

A ja ci powiem co cipy na to:
pracujemy nad anty hack systemem w nastepnym updacie
albo cos jeszcze gorszego
czyli zapomnij i sie pilnuj

Flash_Radzio 01-09-2005 12:00

mnie nie chodzi o siebie bo ja znam sie na tym wszystkim(przynajmniej w stopniu początkującym)

Fredo 02-09-2005 14:52

Zhakowana poczta

Ja mam troche inny problem niż wy mi nie zhakowali accounta tylko poczte X(
ale ta poczta była na pacca X( którego kupiłem i zapłaciłem chamstwo ja tu kupuje pacca i zaraz mam zhakowaną poczte a na poczcie miałem zapisany kod do tibii bo mi kolega powiedział że tak nigdy mnie nie hakną a mi zhakowali poczte i koniec hasła nie pamiętam bo to było fgvuisgi czy coś innego jeżeli wiecie jak odzyskać poczte napiszcie plz (po tibijsku) hehe :(

mlvl:11
gildia:narazie bez hehe
świat:THORIA

Flash_Radzio 02-09-2005 16:38

[quote=Fredo]Ja mam troche inny problem niż wy mi nie zhakowali accounta tylko poczte X(
ale ta poczta była na pacca X( którego kupiłem i zapłaciłem chamstwo ja tu kupuje pacca i zaraz mam zhakowaną poczte a na poczcie miałem zapisany kod do tibii bo mi kolega powiedział że tak nigdy mnie nie hakną a mi zhakowali poczte i koniec hasła nie pamiętam bo to było fgvuisgi czy coś innego jeżeli wiecie jak odzyskać poczte napiszcie plz (po tibijsku) hehe :(

Oj lolq, jak mozna zostawic hasło na poczcie-.-?? ja swoje wykasowałem jak tylko dostałem-.-
musisz byc szybki, i jak mina 3 tyg to lost acc interface i lost pass and acc... proste... trza miec szybkosc.... codziennie proboj

Fredo 02-09-2005 16:48

Zhakowana poczta

zostawilem haslo na poczcie bo tak by mi nigdy acc nie chakli a pisze ze w pazdzierniku bedzie acc deleted ale co mam probowac??
:confused:

Fredo 02-09-2005 17:00

Zhakowana poczta

i tak w ogóle to to pacc był więc mi troche szkoda X(
mlvl:11
gildia:narazie bez hehe
świat:THORIA

Flash_Radzio 02-09-2005 23:02

jak accma byc zdeletowane to juz w c***a...-.-

AMax 03-09-2005 18:18

Byłem noobem, ale na szczęście już nie jestem.

Pewnego dnia knightem z 23 lvl-em nabijałem mlvl aż nagle napisała do mnie jakaś dziewczyna, która podała mi jakąś strone na której jest quis i powiedziala żebym zagrał. Wszedłem na tą stronę i zrobiłem dobze quis w nagrode miałem dostać c-legi, c-helmet i c-armor pod warunkiem ze podam swoje passy :confused:. Wtedy byłem noobem i oczywiscie podałem tam moje passy.Myślałem ze to jakaś dobra strona i podałem ją mojemu kuzynowi, ale on powiedział zebym nie wchodził ani nie podawał passów jak wygram quis(ale napewno jak źle bym odpowiedział to i tak bym wygrał). Mój kuzyn powiedział mi zebym szybko włączył na tibi.com przysyłanie nowego kodu na e-maila do postaci. Ale problem w tym że ten e-mail co był zapisany na moim koncie juz nie istniał, a do ustawienia nowego e-maila pozostało chyba jeszcze 7 dni. I nic nie mogłem zrobić. Ale pewnego dnia moją drugą postacią spotkałem mojego knighta. Prosiłem go żeby mi oddał postać, ale on mnie wyśmiał. W końcu powiedział mi ze za 2k mi ją odda, ale boje sie ze za jakis czas kiedy bede miał dobre eq a e-mail sie nie zmieni ( a podejżewam ze napewno zmienił e-mail na swój )to zmieni hasło i mi wszystko zabierze i cała praca pójdzie na marne. Co mam zrobic dac mu 2k czy można jeszcze jakoś zmienic hasło czy zostawic tą sprawe w spokoju? Proszę o pomoc!!! ;( ;( ;( :baby: :baby: :(

pinokiooooooooo 03-09-2005 20:20

tak jak niektórzy też zostałem shackowany 2 razy za 1 razem nic nie straciłem tylko jak chciałem zabić potworka to mi nagle uciekał (podejżewam że to mój kolega który pomagał mi zakładać konto :P) a za frugim razem jakiś patafianek sie spytał czy chce wstąpić do gildi no i wszedłem na linka który mi podał i dobra sie wylogowałem żeby coś sprawdzić i wpisuje passy i że wpisuje źle hasło no dobra to wchodze na konto siorki i patrze moja postać jest online więc pisze do mojej postaci jako moja siorka i tam nikt sie nie odezwał i wręcz sie wylogował X( z przykrością stwierdzam że tylko siostrze troche nabije lvl itd. i kończe z tibią (może na jakiś czas lub na zawsze ;( ) niech no tylko sie dowiem kto mnie hacknoł zabije patykiem i wsadze łyżke w d..e i se nia pokrece żeby bolało :evul:

P.S. Życze aby nikogo żaden noob nie shackował! Chyba żeby w dobrym sensie np. dołożyli coś dobrego i nabili dobrego lvl. :D
Niech WAM(oprócz nobów którzy hackują) GRACZOM sie dobrze wiodło i nigdy nie dedli :D
P.S.2 Uważajcie na tego noobka który chce was przyjąć do gildii (na Harmoni lub innych światach) i podaje link przez stronke darmową onetu(republika.pl)

EvilSmille 04-09-2005 12:39

Jejkuu!!

Eh Szlak by to Kurde miałem jusz prawie 9 lvl a tu trach wylogowałem sie nagle i juz sie nie moge zalogowac .... Potem wziołem Odzyskaj Acconta i bum Nie ma nic Ani postaci Ani nic wiec weszedłem po raz kolejny na strone i zobaczyłem ze deleted Postac no dobra wezme ja od deletuje myslałem ze bede tam gdzie byłem i wszystkie itemy bede miał a tu bam Rook i to 1 lvl !! Kurde Kto mi pomoze kto mi pomoze od nowa nabic i to wszystko zdobyc Proszee jejj

pinokiooooooooo 04-09-2005 18:52

Dobra mam już swoje konto dzięki mojemu koledze ale q...a musze zbierać na nowe eq bo mi z.....li ;( ale to pikuś bo mam studded narazie :D :D

pele2006 05-09-2005 16:21

Shakowany MÓj 33 Pall :(

Mi Z 3 Miesiace Temu Shakowlai Mojego 33 Levka Pala Mialem Dobre Eq Shakowali Mi Meila Do Tego I Tera Ten Ktos Gra Sobie Moja Postacia Gadalem Z Nim I Ribi Se Ze Mne Jaja Co Moge Zrobic Zeby Cos Z Tym Zadzialac Zeby Moze Uzyskac Dostep Do Tej Postsaci Alb Zeby Dali Deleta Na Ta Postac Bo Tak Nie Moze Byc Ja Sei Meczylem Tyle Grania A Tu Mnie Hakuja :( Odpiszcie Prosz

Zyzek 06-09-2005 06:33

Ja tez zostalem z hackowany. Ale stalo to sie przez moja glupote i niewiedze o hackerach. Chcialem kupic mieczyk na trade i jakis koles do mnie sie odezwal (Siwy'Bezel) i mowil ze ma do sprzedania no to ja mowie spoko, tyle ze oboje bylismy z innego miasta, a ze ja mialem 11 lvl knighta to nie wybieralem sie nigdzie w podroz za niczym. To ten ziomek mowi ze ja zaglosuje na jego gildie to on przyjdzie to mnie i dokonamy tranzakcji. To ja mowie ok i podaj mi stronke gdzie trzeba wpisac passy i acc. Mi to troche smierdzialo ale koles byl mily i jeszcze stronka wygladala jak orginal wiec bez zastanowienie wpisalem szybko passy. I za 5min. wylogowalo mnie LOL. Chce ponownie wpisac passy i nie wchodza. Wpisuje jeszcze raz i jeszcze kilka razy i zaczolem panikowac bo nie wiedzialem co sie stalo, preciez dokladnie przepisuje i wpisuje passy. Po chwili doszlo do mnie ze zostalem z hackowany, wiec zaczolem kombinowac jak odzyskac konto. Wszedlem na stronke tibia.com i podalem o zmiane passworda na maila i za 5min przychodzi mi nowy password, wpisuje i jest ok. Lvl nie stracilem ani skilli, pewnie sie kolesiowi nie chcialo bo i tak byla slaba postac:P , stracilem tylko cale eqiup i i 1k . Teraz gram dalej ta postacia i jest dobrze. Jestem bardzo uwazny i nie ufam nikomu oprocz moim znajomym. I raczej nie uda sie nikomu mnie juz z hackowac bo mam policyjnego anti virusa :p . A najlepsze jest to ze po 2 tygodniach od z hackowania mnie ten sam koles odezwal sie do mnie z ta sama propozycja zaglosowania na jego gildie to zwyzywalem go i mowilem ze ma rooka i od tamtej pory ani razu go na tibi nie widzialem bo mam go caly czas w vipach dodanego a mija juz 3 tydzien. I jak was ktos z hackuje to nie zamartwiajcie sie tylko jak najszybciej wlazcie na stronke i zmieniajcie passy. A jak juz straciliscie postac to zalezy jak mala strata to dajcie sobie pare dni na odpoczynek i ochloniecie a ja jak duza to juz wasza decyzja i wasz wybor . Pozdro For All

qwe 06-09-2005 08:57

je...c hackerów

Ja stracilem druida 26 lvl Nick Siostra Janka mialem 39 magic lvl 75 k crow armor c leg crusaider helmet skull staff medusa shield mialem tez 3 bp sd 5 bp uh 2 bp hmm 2 bp explo i rozne smiecie w depo ;( ;( ;( jak teraz mysle o tym to odechciewa mi sie grac

:{ To sie stalo 5 miesiecy od momentu kupienia chara

quiqqly 08-09-2005 22:48

jak bylem noobem to na asterze mi powiedzieli zebym wszedl na taka stronke i podal swoje passy i dostane darmowego pacca a ze ja wtedy noobkiem bylem to jak glupek zem mu podal ale potem przestalem tam grac....dzisiaj jeden z moich kolegow powiedzial ze mi sprzeda postac za 6K ja mu wyslalem czekam n apassy a ten sie lognal :( potem do niego powiedzialem dawaj passy a ten mnie okragl bardzo mnie tym wkurzyl nie chce dac kasy jest jednej z lepszych gilidii wiec go chyba nie zabije :/ powiedzcie mi co robic ma 14 lvl i jest drutem :/

Alanus Lutinum 09-09-2005 11:48

Na miejscu CipSoft dałbym hasło do otwarcia depo i hasło do ściągnięcia jakiejkolwiek rzeczy z siebie. I żeby zmienić e-mail też trzeba znać dodatkowe hasło ,a jeżeli komuś to nie pasuje to można wejść na jednym kompie na konto/a które zostało/y na nim założone. :evul:

Orokoshi 09-09-2005 16:13

Ja kiedyś miałem paladyna na Celeście 14lvl, 40 dystansu (słaba postać).

The Larch 10-09-2005 10:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum
Na miejscu CipSoft dałbym hasło do otwarcia depo i hasło do ściągnięcia jakiejkolwiek rzeczy z siebie. I żeby zmienić e-mail też trzeba znać dodatkowe hasło ,a jeżeli komuś to nie pasuje to można wejść na jednym kompie na konto/a które zostało/y na nim założone. :evul:

Hahaha, następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz. Zdobycie nawet 10 dodatkowych haseł dużo trudniejsze nie jest przy głupocie jaką się zdecydowana wiekszość hackniętych wykazała. Wyobraźcie sobie podmianę łuku/kuszy na tarczę w wirze walki gdyby trzeba bylo haslo wpisywać :D

pinokiooooooooo 11-09-2005 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orokoshi
...Ej jak moge zmienic emeila na tibia.com bo hasło wiem jak i czy numer też można??

Niestety chyba nie można bo to by było głupie to tak samo jak by można było w komórce zmienić nr. telefonu na taki jak si chce :D ;)

Niba 13-09-2005 15:46

Hack :(

Dzisiaj po szkole wchodze do tibi a tu rzeczy nie mam. Ogarnal mnie szok i tym wiekszym ze nie wiem jakim cudem hakneli mnie. Nie dawalem nigdy passow i nie sciagalem nic. Ma ktos jakis pomysl ?? ;(

pinokiooooooooo 13-09-2005 21:25

@UP
Wiesz być może miałeś key logera na kompie i dlatego(może wszedłeś no wiesz na jakąś stronkę z key logerem, moja siorka mówiła że często wrzucają na fora jakieś trojany itd.) ;(
Życzę szybkiego powrotu do Tibi i odzyskania konta z eq.
Pozdrawiam

adambramkarz 14-09-2005 10:39

kur.....

hakneli mnie hyba z 15 razy za kazdym razem zabierajom eq i zeczy z t dp X( ale zonstawiajom postac nienaruszonom mam na 100% key lagoer czy ktos wie jak se s tym poradzic bo antywirek se hyba nieradzi zmieniam haslo codziennie mam 19 druida i cohwila bobre eg ,ialbym jusz c seta skul stafa bohy i maduza shild za tom kase co mi ukradli:( X(

MATI9630 14-09-2005 19:03

Zamiast grać w Tibię - naucz się ortografii... na dobre ci wyjdzie...
Sorry za offtop ale na tyle blędów... n/c

The Larch 14-09-2005 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adambramkarz
hakneli mnie hyba z 15 razy za kazdym razem zabierajom eq i zeczy z t dp X( ale zonstawiajom postac nienaruszonom mam na 100% key lagoer czy ktos wie jak se s tym poradzic bo antywirek se hyba nieradzi zmieniam haslo codziennie mam 19 druida i cohwila bobre eg ,ialbym jusz c seta skul stafa bohy i maduza shild za tom kase co mi ukradli:( X(

Nie poddawaj się, jesteś moim stałym źródłem utrzymania!

Amberion 14-09-2005 20:21

k****

mnie tez hakniento.Zabrali wszystkie rzeczy z depo i eq X( X( X( ;( ;(

Fluro 14-09-2005 22:55

pomocy

11 września jakiś kolo mnie zhakował i niewim co robić bo zamoniałem e-maila plz pomużcie mi błagam :( :(

Matriel 14-09-2005 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adambramkarz

Respect. 15 razy to chyba jakiś rekord. Mówi się że mądry polak po szkodzie ale to w niektórych przypadkach widać sie nie sprawdza. Zainstaluj sobie Kasperskiego i Spy Sweepera a nikt nie powinien cie zhackować. Tylko nie zapomnij zrobić skanowania kompa jak już zainstalujesz.
I jeszcze jedno. Przydało by się trochę pochodzić na lekcje polskiego bo z tego co widze to prezentujesz poziom niższy od mojej 10-letniej siostry. :evul:

The Larch 14-09-2005 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fluro
11 września jakiś kolo mnie zhakował i niewim co robić bo zamoniałem e-maila plz pomużcie mi błagam :( :(

Oto kilka rad:
1. Zmądrzej.
2. Naucz sie poprawnie pisać.
3. Don't f*ck with Osama :D

Alora 14-09-2005 23:44

Okradanie ludzi.

otóz pewnego dnia szukajac w www.gogle.pl strony o hackerach
przeczytalem ciekawy artykuł.

Załóżmy że Jan Kowalski gra w tibie. Ma 50 lvl. Haker chce go zhakować.
Wieć wchodzi na www.tibia.com wpisuje w community imie postaci. Tam wyswietla mu się nazwa gildi w jakiej jest dany koleś.
Wchodzi na tibia.com przegladajać informacje o gildi.
Tam jest adres np www.gildia.prv.pl
haker wchodzi tam. Na załozonym forum odnajduje adres E-Mail Kowalskiego.
Wchodzi na strone serwerapoczty gdzie ma maila Kowalski.
Próbuje odzyskac konto przez pytanie pomocnicze.
Pytanie brzmi np: "Mój ulubiony film"
Jak to nie działa. Stosuje (Mechanike Społeczną).
Tworzy postac na serwerze gdzie gra Kowalski.
Zaprzyjaźnia się z nim. W końcu pyta go o jego ulubiony film. Ofiara zwykle nie pamięta pytania pomocniczego do maila.
Haker dostaje dostę do e-maila. Następnie podaje link do strony którą sam założył. Kowalski wchodzi tam bo myśli mój kolega mnie nie oszuka.
Tam pisze żeby podać swój Acc number. Kowalski myśli a tam acc number podam i tak nie znaja hasła.
Haker zna hasło i maila zmienia kody do maila i odzyskuje postać przez tibia.com w ten sposób ofiara traci cale eq. ( Zanim zakapuje że ma haknietego maila bedzie juz po wszystkim) DLATEGO nie wchodzcie an strony podawane na trade przez 1 lvl itp itd maila do tibi miejcie zawsze takiego zeby nikt go nieznał i nie wysyłajcie z niego poczty!!!!!!!!!!!!!
Nie dawajcie kodów i nie UZYWAJCIE programów do Tibi. To na tyle CYA.

down&

Rób jak chcesz znalazlem to na stronie o tibi. Kolo haker sie wypisywal a pozatym bylo cos o programi do hakowania przez tibia GG program zmienial adres do ktorego klient wysylal kody.

Matriel 14-09-2005 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alora
otóz pewnego dnia szukajac w www.gogle.pl strony o hackerach
przeczytalem ciekawy artykuł.

Załóżmy że Jan Kowalski gra w tibie. Ma 50 lvl. Haker chce go zhakować.
Wieć wchodzi na www.tibia.com wpisuje w community imie postaci. Tam wyswietla mu się nazwa gildi w jakiej jest dany koleś.
Wchodzi na tibia.com przegladajać informacje o gildi.
Tam jest adres np www.gildia.prv.pl
haker wchodzi tam. Na załozonym forum odnajduje adres E-Mail Kowalskiego.
Wchodzi na strone serwerapoczty gdzie ma maila Kowalski.
Próbuje odzyskac konto przez pytanie pomocnicze.
Pytanie brzmi np: "Mój ulubiony film"
Jak to nie działa. Stosuje (Mechanike Społeczną).
Tworzy postac na serwerze gdzie gra Kowalski.
Zaprzyjaźnia się z nim. W końcu pyta go o jego ulubiony film. Ofiara zwykle nie pamięta pytania pomocniczego do maila.
Haker dostaje dostę do e-maila. Następnie podaje link do strony którą sam założył. Kowalski wchodzi tam bo myśli mój kolega mnie nie oszuka.
Tam pisze żeby podać swój Acc number. Kowalski myśli a tam acc number podam i tak nie znaja hasła.
Haker zna hasło i maila zmienia kody do maila i odzyskuje postać przez tibia.com w ten sposób ofiara traci cale eq. ( Zanim zakapuje że ma haknietego maila bedzie juz po wszystkim) DLATEGO nie wchodzcie an strony podawane na trade przez 1 lvl itp itd maila do tibi miejcie zawsze takiego zeby nikt go nieznał i nie wysyłajcie z niego poczty!!!!!!!!!!!!!
Nie dawajcie kodów i nie UZYWAJCIE programów do Tibi. To na tyle CYA.

Dzięki za poradnik, na pewno wykorzystam. :evul:

Fren Tarli 18-09-2005 12:10

Hackerzy...

Wczoraj (17.09.05) jakiś ziom nie polak zaczął pisac mi na mojego palka żebym dał mu swój nr ACC i PASS ale odpowiedziałem mu nie... Napisał "Tomorrow youre account be banished" i "Bye"... Dzisiaj rano (18.09.05) patrzę loguję się do gry palkiem patrze... a tu mi bp bolts znikło i brass legi... Jestem w świątyni Venore troche expa mi poszło w dół... ale to nie najgorsze ( aha paladynek na 10 lvlu byl ) logam sie na druida ( Fren Tarli 16 Lvl ) szybko włączam tabelke z skillami i... ufff nic nie dedlem patrze a tu Dragon hammer poszeeeedł wraz z całym plate setem i horseman helmetem i dwarven shieldem... nie wiem co robić czy skończyć z Tibia i poPeKować czy moze zacząć od nowa sprzedawać runki na nowe eq... się zobaczy najpierw zgłoszę podanie o hacka konta na Tibia.Com... Szczerze nie życzę tego innym graczom... X( ;(

MATI9630 18-09-2005 12:37

Nie poddawaj się.
Mi też wszystko znikło, zacząłem ostrzegać ludzi przed hakerem.
A oni z wdzieczności dali mi itemy.
Miałem wtedy nawet lepsze eq;].

Fluro 18-09-2005 14:46

ej mam puyanie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fren Tarli
Wczoraj (17.09.05) jakiś ziom nie polak zaczął pisac mi na mojego palka żebym dał mu swój nr ACC i PASS ale odpowiedziałem mu nie... Napisał "Tomorrow youre account be banished" i "Bye"... Dzisiaj rano (18.09.05) patrzę loguję się do gry palkiem patrze... a tu mi bp bolts znikło i brass legi... Jestem w świątyni Venore troche expa mi poszło w dół... ale to nie najgorsze ( aha paladynek na 10 lvlu byl ) logam sie na druida ( Fren Tarli 16 Lvl ) szybko włączam tabelke z skillami i... ufff nic nie dedlem patrze a tu Dragon hammer poszeeeedł wraz z całym plate setem i horseman helmetem i dwarven shieldem... nie wiem co robić czy skończyć z Tibia i poPeKować czy moze zacząć od nowa sprzedawać runki na nowe eq... się zobaczy najpierw zgłoszę podanie o hacka konta na Tibia.Com... Szczerze nie życzę tego innym graczom... X( ;(

gdzie sie zgłasz ta na tibi.com ;( ;( plz napisz mi instrukcje.

Koszykarz 18-09-2005 17:37

Witam wszystkich użytkowników na forum serwisu www.tibia.pl. Jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że nie ostatni. Dotychczas byłem jedynie czytelnikiem forum, ale dziś zarejestrowałem się w celu podzielenia się z Wami moimi przykrymi doświadczeniami.

Miesiąc temu na Allegro kupiłem postać tibii. Po 15 dniach wykupiłem również na Allegro konto PACC(Premium Account) na 90dni. Parę dni temu moje konto zostało „zhakowane”. Ze wszystkich postaci założonych na tym koncie zniknęły oczywiście wszystkie wartościowe rzeczy(itemy oraz pieniądze). Dodatkowo jedna z postaci została prawdopodobnie zabita, chociaż na stronie www.tibia.com nie pojawiła się informacja o śmierci tej postaci. Na pewno jednak Level tej postaci zmniejszył się o 1.

Natychmiast po stwierdzeniu „zhakowania” konta podjąłem próbę jego odzyskania. W serwisie www.tibia.com wybrałem opcję: „My account has been hacked”, a następnie potwierdziłem chęć utworzenia nowego hasła i wysłania go na mój adres e-mail. Niestety na ekranie pojawił się komunikat: „Incorrect account number or email address”. Włamywacz po prostu zmienił adres e-mail w posiadanym przeze mnie koncie. Należy pamiętać, że adres e-mail może zostać zmieniony na dwa sposoby.

Pierwszym z nich jest zmiana adresu e-mail bez wykorzystania Recovery Key. Trwa to jednak 30 dni od momentu zgłoszenia chęci zmiany adresu, a także informacja o zmianie adresu jest wyświetlana przy każdym zalogowaniu na swoje konto na serwisie www.tibia.com . Ten sposób zmiany mojego adresu e-mail przez Hakera zostaje rzecz jasna odrzucony ze względu na brak jakiejkolwiek informacji o chęci zmiany adresu poczty elektronicznej na stronie mojego użytkownika w serwisie www.tibia.com.

Drugim sposobem jest natychmiastowa zmiana adresu e-mail oraz przesłanie na ten adres nowego hasła do konta Tibii poprzez podanie Recovery Key. Osoba, faktyczny właściciel konta, otrzymuje Recovery Key po spersonalizowaniu konta za podaniem swoich danych osobowych. Pamiętajmy, iż tylko jedna osoba może zostać przypisana do jednego konta i nie możliwości zmiany tej personalizacji !!!

W moim przypadku włamywacz posiadał Recovery Key do mojego konta, gdyż kupiłem konto już spersonalizowane, o czym w momencie zakupu mnie nie poinformowano. Zadzwoniłem do osoby, od której zakupiłem konto Tibii, w celu uzyskania Recovery Key. Osoba ta poinformowała mnie, że od razu nie może mi przysłać Recovery Key, podając różne powody. Ostatecznie otrzymałem Recovery Key do „mojego” konta, ale z wystarczającym opóźnieniem aby konto zostało wyczyszczone w sposób opisany powyżej.

Pomyślałem także, że przecież mógłbym zmienić Recovery Key aby być wyłącznym posiadaczem konta i uniknąć kolejnych przypadków „zhakowania”. Można to zrobić poprzez wysłanie kopii dowodu tożsamości tj. dowodu osobistego, prawa jazdy,paszportu lub kopii aktu urodzenia do siedziby Cipsoft GmbH w Regensburgu. Jeśli dane osoby z któregoś z powyższych dokumentów zgadzają się z danymi podanymi podczas personalizacji konta, na aktualny adres e-mail zostaje wysłany nowey Recovery Key oraz nowe hasło do konta Tibii. Jednakże niezależnie od tego czy dostaniesz nowy Recovery Key czy nie, należy pamiętać że zawsze kluczem do konta jest kserokopia dowodu tożsamości osoby, na ktorą zostało spersonalizowane konto. Może ona w każdej chwili, bez twojej wiedzy, zmienić Recovery Key, czyli jedyną osobą, którą możemy oskarżyć o zhakowanie naszego konta jest Ten na którego jest to konto faktycznie spersonalizowane. W moim przypadku może to być wyłącznie osoba, od której kupiłem konto Tibii lub osoba której spersonalizowany właściciel udostępnił Recovery Key w celu wyczyszczenia wszystkich moich postaci. Niewątpliwie oprócz utraty efektów wielu godzin spędzonych przed monitorem, straciłem także dalszą możliwość gry na tym koncie, gdyż kompletnie bez sensu jest narażać się na kolejne "zhakowanie".

WNIOSKI!!!
Wszystkich tych, którzy kupują od kogoś konto Tibii, przestrzegam przed oszustami, wykorzystującymi niewiedzę uczciwych graczy. Pamiętajcie, gdy kupujecie konto od razu żądajcie zapewnienia, że wy i osoba sprzedająca konto jesteście jedynymi posiadaczami Recovery Key. Wówczas w przypadku „zhakowania” tylko osoba, która sprzedała wam konto jest winna nadużycia.

Nie chciałbym niesłusznie oskarżać osoby od której kupiłem konto. Jednakże jak widać nie wydaje mi się, aby istniało inne wytłumaczenie tej sytuacji, w szczególności wtedy gdy w rozmowie telefonicznej osoba ta próbowała odwrócić od siebie wszelkie podejrzenia.

Moim zdaniem, ludzie często mylą się sadząc, że przyczyną zhakowania ich konta jest Keylogger lub bot Tibia Black Ice. Mam nadzieję, iż po przeczytaniu mojego artykułu, każdy kto kupił konto Tibii będzie mógł oskarżyć właściwą osobę o "zhakowanie" konta. Pozwoli to oczyścić z zarzutów w rzeczywistości całkowicie nieszkodliwego bota Tibia Black Ice.

Pozdrawiam wszystkich czytelników forum
Koszykarz

Padme Light 18-09-2005 18:29

Mój brat i moi kumple zostali zhakowani! Normalnie jeden mój kumpel stracił ekwipunek wart 30k! My jesteśmy dołem :( , a hakerzy górą :cup: ! I to jest nie fair! Trzeba coś z tym zrobić! Normalnie tak mnie to wkurza, że nie wiem co by się stało jak bym spotkała tych co hakują! Napewno leżeli by w szpitalu na ostrym dyżurze! :evul: Biedacy! I wtedy ja będę górą :cup: !

Hasharii 18-09-2005 20:14

****a hackneli mnie dzisiaj Blood Vazal moja ukochana postać wraz z rzeczami z dp straciłem około 23k+40godz grania ubił bym takich ***i. Pedały tylko bym was spotkał to ****a na urazówce byście leżeli a miałem już zacząć grać w tibie, ale ta akcja tych n00b'ów odebrała mi chęć do gry *** wam w dupe. Cya Tibia.pl i dzięks tym wszytkim kumplom, którzy mi pomagali w grze. Pozdro dla Flądry&Hunter'a

Matq3 20-09-2005 11:58

Mnie również hackneli...

Qrw...właśnie dzień temu mnie hackneli... gość podszedł i pyta sie czy chce do gidlii...podał strone... dalem passa i acc... dalem join i postaci wiecej nie zobaczylem... stronka wygladala zupełnie jak tibia.com.... ale link byl inny://
Jeśli nikt z Was nie chce zostać zhackowany nie popełniajcie tego błędu co ja... nie właźcie na ten site: http://imperiousperpetum.tibia.gu.pl/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:18.