Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Koniec z koncertami satanistycznych zespołów? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=133764)

Heidar 15-06-2007 10:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1486352)
Celoz, tacy mroczniacy jak ty pierwsi pojda do odstrzalu ;>

Celoz i ja jesteśmy przygotowani. Mamy MG-42 i cztery łyżeczki do herbaty z amunicją. Ew. możemy wykorzystać swoje afgańskie bojówki, które trzymamy w piwnicach i karmimy kotami ;>

Exodus 15-06-2007 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1485946)
Nie tylko metale sluchaja metalu ;]. Ja slucham naprawde duzo, glownie black i death metalu, czasem cos z pogranicza symphonic i gothic metalu, a metalowcem nie jestem.

Metalem jestes jak sluchasz muzyki(w glebi duszy xD) a jak tylko sie ubera nba czarno etc dla szpanu (rofl) to jest sie brudasem.

Slay 15-06-2007 13:18

IMO to swietny pomysl.

Ryłek 15-06-2007 13:40

Celoz, to że usłyszałeś 'Jihad' Slayera i 'Slaves Shall Serve' Behemotha i naszyłeś sobie ich naszywki na plecaczek to nie znaczy, że jesteś trv.

Cytuj:

Treści zawarte w metalu najczęściej związane są z satanizmem.
No, k*rwa LOL. Widać, że siedzisz z lyricsami i słuchasz Behemotha, a że Twoja zdolność pojmowania equals zero to wpada Ci w główkę, tylko 'Hail Satan'.
Zresztą nie rozumiem jak nagle polubiłeś tak ten zespół jak jeszcze 4 miechy temu napieprzałeś, że za mocne. ;s

Chcesz pokazać jakiś to metalowy i buntujesz się przeciw pustym słowom jakichś pseudo-profesorków to proszę, ale na bravo.pl albo insomnia forum. Ok?

st1L 15-06-2007 13:42

Jakby to madrze napisac... hmmm
Koncerty tych zespolow wprost nie moga byc zakazane, bo jest to ograniczenie wolnosci.
Iiiiii... skonczcie teksty typu, ze ktos kto slucha metalu ewentualnie mocniejszych odmian rocka jest brudasem. To jak sie ubiera i co robi to jego wybor (oczywiscie sa pewne granice). To samo tyczy sie Was sluchacze metalu abyscie nie smiali sie, wyzywali itp ludzi ktorzy sluchaja innej muzyki niz Wy (np. hip-hopu).
Takie podejscie jest strasznie zenujace.

eerion 15-06-2007 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1485533)
GOTUJ MAKARON DLA SZATANAAA !!!!!!!!!!!1111 AAAAAAAARRRRRGGGGGHHHHHH !!!!!!!

Utworzmy ogolnopolski komitet obrony przed oszolomami.

owned xD

Jak ktoś to naprawdę wprowadzi to do TK z tym i już ;P

I tak swoją drogą
A chrześcijaństwo wcale nie ma wyłączności na znak krzyża więc mogą wiele ludzi w rzyć cmoknąc co najwyżej.
To co zrobiłą madonna wyglądało dla nich jak ukrzyżowanie się?
dla mnie to co robi motorniczy tramwaju jak jade na miasto przypomina popychanie kota w odbyt.
I co z tego?
To moje skojarzenie i mój problem co najwyżej.

No, ale przecież ludzie są dziś "otwarci i tolerancyjni"

Shanhaevel 15-06-2007 13:58

Mój kolega (który swoją drogą jest metalem) twierdzi, że jeśli to przejdzie, to możliwe, że sataniści będą palić kościoły. W sumie całkiem prawdopodobne, to zgodne z ich "prawem zemsty".

Mnie to szczerze mówiąc niewiele obchodzi, sam nie słucham metalu.

Korektor 15-06-2007 14:02

@up,
To dostaną parę lat i z głowy. Tak się zastanawiam, czy strzelanie do satanisty podpalającego coś, można wyjaśnić wyższym celem...

Ryłek 15-06-2007 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1486780)
Mój kolega (który swoją drogą jest metalem) twierdzi, że jeśli to przejdzie, to możliwe, że sataniści będą palić kościoły. W sumie całkiem prawdopodobne, to zgodne z ich "prawem zemsty".

Przekaż mu żeby przestał słuchać Burzuma i czytać te wypociny Varga, bo mu odbija.

Gadziu 15-06-2007 14:43

juz abstrahujac od samego zakazu, to w*****a mnie w tym temacie wysyp postow tru mrocznych 13latkow z celozem na czele. jestescie rownie zalosni jak sama propozycja zakazu, przekonani o wlasnej 'prawdziwosci', zamknieci na inne rodzaje muzyki. nazywajace wszystko inne pogradliwie technem i hip hopem, mimo ze w zyciu nawet nie probowaliscie znalezc dobrych elektornicznych czy hiphopowych kawalkow.
Ignoranci.

Ryłek 15-06-2007 15:15

Otóż to! Już nie mówiąc, że post-metal (czy tam post-rock, jak zwał tak zwał), czy ambient bez elektroniki by nie istniały. Ale co obchodzi to mrocznych zafajdańców co to trzy płyty w życiu słyszeli.

Celoz 15-06-2007 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez litt (Post 1486397)
Czlowieku przeczytales kilka TRU tekstow Behemotha i myslisz ze jestes boski?

Nie. Nie chodzi mi tyle o teksty, a o loga albumów, zespołów, zachowania na koncertach, itp. Co do reszty o której mówiłeś - mi chodziło o bardziej "teraźniejszy" metal.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1486756)
Celoz, to że usłyszałeś 'Jihad' Slayera i 'Slaves Shall Serve' Behemotha i naszyłeś sobie ich naszywki na plecaczek to nie znaczy, że jesteś trv.

Czy ja mówiłem, że uważam się za trv 666 metala?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1486756)
Zresztą nie rozumiem jak nagle polubiłeś tak ten zespół jak jeszcze 4 miechy temu napieprzałeś, że za mocne. ;s

Bo od dupy strony do nich podchodziłem ;p nowsze albumy typu Demigod albo Zos kia cultus nie podchodzą do mnie za bardzo (The apostasy ujdzie, bo jest ciekawiej wykonany), za to najbardziej mi chyba podeszła Demonica - ciężko mi powiedzieć, dlaczego, ale chyba dlatego, że grają bardziej harmonijnie i ciekawiej, growling jest skrzekliwy (co bardzo lubię) i ogólnie wszystko się ładnie komponowało, przez co milej się słucha. Demigod i Zos~ to bardziej coś w stylu siekanki.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gadziu (Post 1486884)
juz abstrahujac od samego zakazu, to w*****a mnie w tym temacie wysyp postow tru mrocznych 13latkow z celozem na czele. jestescie rownie zalosni jak sama propozycja zakazu, przekonani o wlasnej 'prawdziwosci', zamknieci na inne rodzaje muzyki.

A ty?
@down:
Właśnie, że pedały mają krótkie włosy. Dowód.

Ojczul1 15-06-2007 16:07

Jeżeli nie obejmie to LP nie powinno ale wkońcu to Polska gdzieś czytałem że queen dali na liste to jestem ZA będzie mniej spedalonych heavy metali z długimi włosami

Vil 15-06-2007 16:19

Dla LP bedzie oddzielny zakaz.

Gadziu 15-06-2007 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz (Post 1487065)
A ty?

moze i bywam hipokryta, ale nie do az takiego stopnia

zreszta na to pytanie odpowiedz sobie sam, chyba nie takie trudne

Lasooch 15-06-2007 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1 (Post 1487086)
Jeżeli nie obejmie to LP nie powinno ale wkońcu to Polska gdzieś czytałem że queen dali na liste to jestem ZA będzie mniej spedalonych heavy metali z długimi włosami

Hahahaha.

MSPANC.

Thero 15-06-2007 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1485513)
@Ash,
Najlepsze jest to, że oni nie są satanistami i nie próbują nimi być. Satanizm to religia podobna do kodeksu Hammurabiego. W cale nie chodzi o czczenie szatana , czy o darcie się do kumpla "Ave Satan!" przez jezdnię. Poza tym na odwróconym krzyżu powieszono św. Piotra, więc nie widzę tu nic szatańskiego. Jest jakaś specjalistyczna nazwa na tych, którzy czczą szatana, ale nie pamiętam jaka.

Satanizm nie jest religią.

EDIT:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 1486566)
Metalem jestes jak sluchasz muzyki(w glebi duszy xD) a jak tylko sie ubera nba czarno etc dla szpanu (rofl) to jest sie brudasem.

Że słówkiem wtrące w twoją wypowiedź:
jesteś debilem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1 (Post 1487086)

Także jesteś debilem.

Acha, Celoz też jest.

God...

Ryłek 15-06-2007 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz (Post 1487065)
Bo od dupy strony do nich podchodziłem ;p nowsze albumy typu Demigod albo Zos kia cultus nie podchodzą do mnie za bardzo (The apostasy ujdzie, bo jest ciekawiej wykonany), za to najbardziej mi chyba podeszła Demonica - ciężko mi powiedzieć, dlaczego, ale chyba dlatego, że grają bardziej harmonijnie i ciekawiej, growling jest skrzekliwy (co bardzo lubię) i ogólnie wszystko się ładnie komponowało, przez co milej się słucha. Demigod i Zos~ to bardziej coś w stylu siekanki.

Rotfl, człowieku, Demonica to składanka, na której Behe nagrali swoje stare, blekowe kawałki w nowych wersjach.

Korektor 15-06-2007 17:26

@2up,
Jest satanizm jako religia i jako sposób życia. Wcześniej zaznaczyłem to w jednym poście. Wersja z religią jest o wiele rzadsza.

@wszyscy ex MM i im podobni,
Ludzie, ja rozumiem, że znacie się na rodzajach muzyki i na zespołach. Problem w tym, że nie każdy szary właściciel magnetofonu, tudzież wieży będzie kontemplował każdą nutę / literę w celu odnalezienia ukrytej wartości utworu. Osoby niewtajemniczone też mają swój głos, ba! Posiadają nawet większość. Jeśli ktoś powie, że nie lubi metalu bo z jakiegoś powodu nie przypadł owej osobie do gustu, to podsuńcie mu jakiś kawałek / zespół pozbawiony tej względnie "złej" cechy. Pogadajcie, wyjaśnijcie itp. Nie wymagajcie tego, żeby każdy był na Waszym poziomie wiedzy muzycznej, tutaj na temat metalu. Jeśli ktoś rzuci jakiś (znowu względnie) głupi tekst z Waszego grona, to dopiero zaczynajcie dyskutować na poważnie, ale bez przesady. Lekarz nie będzie opracowywał przebiegu skomplikowanej operacji z prawnikiem... Żaden specjalista nie burzy się, że ktoś nie jest równym z nim specjalistą, bo wie, że spędził nad tym sporo czasu , przeciwnie do osoby nie znającej się i jest wyrozumiały. Nie bądźcie wyjątkiem, bo to wygląda tak, jakbyście nie czuli różnicy wiedzy (swoista ujma), albo próbowali się popisać. Oto takie moje małe orędzie do Was.

BTW Dodam jeszcze mały przykład,

Jest sobie Celoz. Gadaliśmy o jakiejś grafice i co 20 sekund rzucał tekstami i zwrotami, które potem, przez 15 sekund mi tłumaczył, bo nawet nie wiedziałem o co chodziło. On się zna na grafice i nie wyśmiewa reszty forum, że nie jest na jego poziomie. Każdy z nas jest w czymś dobry, lub nawet specjalizuje się w jakiejś dziedzinie. Ale żal dupę ściska jak niedojrzale ktoś kogoś obrzuca błotem, bo czegoś nie wie. Wy też nie urodziliście się znawcami Behemotha, tylko zajęło to Wam parę lat, zanim poukładaliście sobie to w pamięci długotrwałej.

Dark Sven 15-06-2007 18:00

Mi to szczerze mówiąc wisi. Mogą sobie grać, póki nie będą mnie chcieli spalić ; <.

Zakaz wstempu dla zuyh szatanistuf na forum.tibja.peel1!!1111666^61

Ryłek 15-06-2007 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1487304)
Jest sobie Celoz. Gadaliśmy o jakiejś grafice i co 20 sekund rzucał tekstami i zwrotami, które potem, przez 15 sekund mi tłumaczył, bo nawet nie wiedziałem o co chodziło. On się zna na grafice i nie wyśmiewa reszty forum, że nie jest na jego poziomie. Każdy z nas jest w czymś dobry, lub nawet specjalizuje się w jakiejś dziedzinie. Ale żal dupę ściska jak niedojrzale ktoś kogoś obrzuca błotem, bo czegoś nie wie. Wy też nie urodziliście się znawcami Behemotha, tylko zajęło to Wam parę lat, zanim poukładaliście sobie to w pamięci długotrwałej.

Nie widziałem, żeby ktoś z jak Tyś to nazwał 'ex mm' (jakiej ex? ona nadal istnieje!) wypowiadał się na temat na który nie ma pojęcia. W przeciwieństwie do Celoza

spider-bialystok 15-06-2007 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gadziu (Post 1486884)
juz abstrahujac od samego zakazu, to w*****a mnie w tym temacie wysyp postow tru mrocznych 13latkow z celozem na czele. jestescie rownie zalosni jak sama propozycja zakazu, przekonani o wlasnej 'prawdziwosci', zamknieci na inne rodzaje muzyki. nazywajace wszystko inne pogradliwie technem i hip hopem, mimo ze w zyciu nawet nie probowaliscie znalezc dobrych elektornicznych czy hiphopowych kawalkow.
Ignoranci.

Popieram ;]
Lubie death i black metal, ale tak samo lubie goa trance, psytrance, stary polski rap i wiele pojedynczych kawalkow z roznych gatunkow.
A gdy widze takich malych mroczniakow jak Celoz, to lac mi sie chce ze smiechu :D

Scream 15-06-2007 19:09

czytam wasze posty i zaczynam sie bac, popierajac tego typu akcje sami prosicie o skucie sie kajdanami.

jesli politycy zabronia koncertowania zespolom ktorych w ktorych utworach zawarte sa tresci satanistyczne - bo to niewygodne dla takiego katolickiego panstwa jak nasze, dosc oczywiste jest - ze gdy rzad spotka sie z poparciem, to pojdzie dalej.

ciekawe jak zareagujecie, kiedy napietnowane zostana stacje telewizyjne puszczajace programy propagujace przemoc - no chyba, ze zycie w wymiarze telewizji trwam jest wlasnie tym, czego oczekujecie.

Emily Firehair 15-06-2007 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1487566)
Popieram ;]
lubie goa trance, psytrance

Infected Mushroom!

Co do koncertow 'satanistycznych', hmm... Cos czuje, ze nawet jak zabronia to i tak beda sie one odbywaly. Watpie zeby artysci, a przede wszystkim ich wydawcy pozwolili na cos takiego. Osobiscie wole zeby nie zabraniali, bo byc moze bede chciala pojsc na jakis koncert a tu zonk.

Pramus 15-06-2007 19:17

Ja osobiscie w takich koncertach nie widze nic zlego. Nie slucham takich, ani zadnych innych metalowych zespolow, ale nie uwazam tez, zeby bylo to w jakis sposob zle i faktycznie - jesli nie chcesz, nie sluchaj/nie idz na koncert. Spojrzmy w jakim kierunku podarza nasz kraj -,-

Eivrel 15-06-2007 20:42

Cytuj:

jesli politycy zabronia koncertowania zespolom ktorych w ktorychutworach zawarte sa tresci satanistyczne - bo to niewygodne dla takiegokatolickiego panstwa jak nasze, dosc oczywiste jest - ze gdy rzadspotka sie z poparciem, to pojdzie dalej.
A dlaczego politycy mieliby zabraniać?

Heidar 15-06-2007 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eivrel (Post 1487777)
A dlaczego politycy mieliby zabraniać?

Bo się boją, że to zdeprawuje młodzież i społeczeństwo. Ale i tak to gówno da. Społeczeństwo będzie robiło co uważa i nie będzie się trzymało tak idiotycznych zakazów.

Btw. Wyobrażam sobie jak za kilka lat po ulicach chodzi zomo i pałuje wszystkich w koszulkach ulubionych zespołów, albo na przykład słuchanie metalu w mp3 :P Znając "inteligencję" naszych polityków jest to całkiem możliwe...

@down
Znając ich inteligencję, to raczej tak...

Eivrel 15-06-2007 21:30

Cytuj:

Bo się boją, że to zdeprawuje młodzież i społeczeństwo. Ale i tak togówno da. Społeczeństwo będzie robiło co uważa i nie będzie siętrzymało tak idiotycznych zakazów.
No ale to myślisz że oni też się od razu w to będą babrać?

Hieyan 15-06-2007 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heidar (Post 1487868)
Bo się boją, że to zdeprawuje młodzież i społeczeństwo. Ale i tak to gówno da. Społeczeństwo będzie robiło co uważa i nie będzie się trzymało tak idiotycznych zakazów.

Btw. Wyobrażam sobie jak za kilka lat po ulicach chodzi zomo i pałuje wszystkich w koszulkach ulubionych zespołów, albo na przykład słuchanie metalu w mp3 :P Znając "inteligencję" naszych polityków jest to całkiem możliwe...

@down
Znając ich inteligencję, to raczej tak...

Kiedyś podobno coś takiego było, że chcieli wprowadzić taką ustawę. Peter z Vadera u Wojewódzkiego o tym mówił.

Dan the Automator 16-06-2007 00:36

@Temat
A propagowac katolicyzm to juz mozna? Super.

@Korektor
Cytuj:

Lokacja: Liberty City :P
O, kolejny "liberal" z SLD? Czy moze to jeden z twoich niewykrywalnych sarkazmow?

@Celoz
http://forum.tibia.pl/login.php?do=logout

Vil 16-06-2007 02:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heidar (Post 1487868)
Bo się boją, że to zdeprawuje młodzież i społeczeństwo.

Politykow ktorzy sie boja, wyrzneli Tatarzy. Teraz wszystko jest elementem gry politycznej i lizania dupy elektoratowi, daje glowe ze polowa LPR nie wierzy w to co mowi/ pieprzy, ale cynizm, poczucie wykorzystywania stada baranow ( zwanych potocznie Polakami ) i zimna kalkulacja korzysci doskonale to maskuja.

Tomciu 16-06-2007 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1485533)

Utworzmy ogolnopolski komitet obrony przed oszolomami.

signed ...
Każdy niech se słucha czego chce ... Może zabronimy słuchać radiomaryja ?
Albo Rubików itd ...
Behemoth też muzyka... A może Satanistów razi to że moherówy słuchają Radiomaryja ?

DeGlord 16-06-2007 10:00

A co z hip hopem, w ktorym co 2 slowo to jakis wulgarzym....
Behemoth rox :<

Korektor 16-06-2007 10:22

@Dobo,
Nie, to nie jest jeden z moich niewykrywalnych sarkazmów. Wzięło się to z zamiłowania do serii gier GTA, których akcja jak wiesz, od GTA3 toczy się w tym właśnie mieście - Liberty City.

Thero 16-06-2007 10:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1487517)
Nie widziałem, żeby ktoś z jak Tyś to nazwał 'ex mm' (jakiej ex? ona nadal istnieje!) wypowiadał się na temat na który nie ma pojęcia. W przeciwieństwie do Celoza

Dokładnie Koruś. Chodzi o to żeby ludzie, którzy nie mają nic do powiedzenia nie ubierali tego w słowa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1487304)
@2up,
Jest satanizm jako religia i jako sposób życia. Wcześniej zaznaczyłem to w jednym poście. Wersja z religią jest o wiele rzadsza.

Faktycznie, mój błąd. Nie wiedziałem, że jakieś pseudo-tru małe dzieci bawią się w plątanie filizofi satanizmu z wymyślonymi bóstwami.

Rethfing on Aldora 16-06-2007 10:50

Będą musieli też zabronić w ogóle emitowania muzyki pop i techno, bo przecież w każdym teledysku tańczą na pół nagie kobiety.

Heidar 16-06-2007 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora (Post 1488712)
Będą musieli też zabronić w ogóle emitowania muzyki pop i techno, bo przecież w każdym teledysku tańczą na pół nagie kobiety.

Nagie też się zdarzają ;D

Osore 16-06-2007 11:08

Jeśli się uprzeć to na wszystko znajdzie się jakiś (obojętenie, głupi czy nie) pretekst. Jeśli opierać się na samych stereotypach to:
W hip-hopie rzucają mięsem gorzej niż w rzeźniach. W techno teledyskach nagie kobiety co pół minuty. Na metalowych koncertach zjada się małe, niewinne kotki. W chińskich restauracjach zjada się małe, niewinne szczeniaczki. Punk rock nawołuje do buntu. W grunge'u towarem eksportowym są samobójstwa. Kukiz śpiewa, że żydzi u władzy i nawołuje do powrotu komuny... Teletubisie co i rusz się przytulają. A jakby tego było mało to w kościele wielki krzyż, a na nim krwawiący mężczyzna w samej przepasce biodrowej (toż to perwersja).
Nie ma chyba sensu komentowania wszystkich pomysłów naszych polityków...

Ashlon 16-06-2007 11:28

Ustroj demokratyczny to taki, w ktorym wiekszosc decyduje o losach panstwa, czyli tez mniejszosci. Jezeli wiekszosc niemetali bedzie popieralo akcje usuniecia "satanistycznych" zespolow, to ta akcja sie odbedzie, niezaleznie od tego, czy garstka bedzie tego chciala, czy nie ;)

Osore 16-06-2007 11:54

Chciałoby się to skomentować jakoś inaczej, ale na obecną chwilę przychodzi mi na myśl tylko tekst Dezertera
"Demokracja to rządy większości. A większość to idioci..."
Cóż, nie ukrywajmy, że zakazywanie koncertów jakichkolwiek zespołów godzi w wolność innych ludzi. Równie dobrze można wprowadzić cenzurę na wszystkie filmy/książki/gry zawierające anty-chrześcijańskie treści. Nie żyjemy w XVIw. i nie palimy już na stosie za sprzeciwianie się Jedynej Słusznej Religii.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05.