Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Czy update był udany ??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139013)

Vass 22-07-2007 02:03

Moim zdaniem Cipsoft zje***** sprawe na MAX'a bo tak ja wy mowice z tymi runami a po drugie bronie ;/ jak kurna teraz bedzie trza az cis do 30 lvl na serpet swordzie ... i przypuszczam ze bedzie coraz mniej nowych graczy bo bedzie im bardzo ciezko zaczac gre z tak slabymy broniamy ;/

ToxicBrother 22-07-2007 02:38

@up
Cipsoft czesto wszystko pieprzy ;)

Denerwuje mnie tylko to ze przez to ulepszenie palka co druga postac to paladyn X( kiedyś Dobrze wytrenowany był zadkością, a teraz ?:/
kazdy "gupi" moze grac palkiem :/

Tentotrix 22-07-2007 04:21

z tego nic dobrego nie bedzie....patrzcie....caly czas (od tibi 7.6 kiedy weszly rozdzki) ulepszaja profesje,wieksze hity,rozdzki,tanie runy,mfy etc......teraz jest placz sorcow i drutow ze za slabi...pewnie next update przywroca postacia maginczym sile,bedzie placz pallkow/knightow...wiec polepsza im dmg....bedzie placz sorcow i tak w kolko az dmg knightow na skillu 70 wyniesie 800 ,sorca na 80 lvlu z sd 1500.....i potwory beda niczym (zreszta juz teraz sa..malo kto pamieta czasy,jak dragi bilo sie grupowo,pojdyczne spawny a nie to co teraz masowe tluczenie dragow,w pogoni za expem...) a teraz?byle swierza postac oderwana od rooka pojdzie solowac draga ....ehh tibia upada...ja bym byl za przywroceniem tibi 7.5 (zostawilbym tylko addony i grafike) :)

Lukasaldo 22-07-2007 04:54

Zależy z której strony na to patrzeć akurat ja nie mam na co narzekać bo jestem knightem , ale jeśli byłbym drutem czy sorkiem na pewno bym inaczej o tym upie pisał, wracając do pytania czy update był udany ? To stwierdzam ,że nie ^^.

Kladers 22-07-2007 17:41

Tak, ten update był bardzo udany. Zacząłem grać paladynem i jest super. B)
Dla sorców i drutów był nieudany, ale dla pallów i knajtów tak. :)
Przekonałem się, że pall jest dobrą profesją. 8o

vq3 23-07-2007 18:50

Przynajmniej nie ma już że ms lata na dlach na poi i robi 500k expa/h, zbierając przy tym 15 dsmów...
Jestem ciekaw czy jeśli od tibii 7.5 msy zadawały by takie obrażenia jak teraz, czy też byście tak płakali...
Imho update udany

Cery 02-08-2007 16:39

@Do założyciela tematu:

Jeśli zadajesz pytanie, używaj 1 znaku zapytania.

update jak najbardziej udany.

Może sie powtórzę ale niech sorc sie pomeczy teraz 2.5 roku. Tak jak my Knighci

Marvelo13 02-08-2007 18:01

Update taki sobie, myślę, mimo że jestem knight. Jak wyżej napisał ktoś mądry, to się skończy tak, że na rooku dla 8- poziomowego gracza minos będzie na hita, a na 20 lvlu będzie można brać draga na hita, bo tak bardzo powiększają dmg. Jak dla mnie w następnych updatach nie powinni już ruszać profesji, tylko dodawać nowe tereny. Tyle ode mnie.

Endrju9 02-08-2007 18:28

Widzieliście NEWSA "Balansowanie profesji" ?:baby:
Kiedyś Sorc to była najtrudniejsza profesja razem z Druidem, biło się z war hammera, wspólne hunty, a nie jak teraz, każdy ma w NOSIE knighta i solo biją demy, dle i inne groźne potwory.
Teraz płaczecie KNIGHT ROX Sorc BEee.
Zobaczcie na te wykresy z newsa, Sorc i Druid nadal najszybciej expia, tak między nami to płaczą 20+ lvlve które nawet nie odczuły różnicy.
:evul:

Piotrek Marycha 02-08-2007 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vq3 (Post 1564798)
Jestem ciekaw czy jeśli od tibii 7.5 msy zadawały by takie obrażenia jak teraz, czy też byście tak płakali...
Imho update udany

ale zobacz, kiedys sorce mieli DUZO wieksze obrazenia, jedoczesniej placac za nie, wiec na pierwszy rzut oka wygladalo fair, a w praktyce wyszlo na to ze na h lvl obrazenia sa tak ogromne ze te koszty sie calkowicie zwracaja...
Natomaist teraz jest taka sytuacja, ze sorc ze TAKIE SAME obrazenia musi placic... i to duzo, a doloz do tego ze musi stac na wprost monstera (Hail sorcerer melee figher), ma najmniej hp, najmniej capa, wiec nie dziw sie ze sa narzekania
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endrju9 (Post 1582478)
Widzieliście NEWSA "Balansowanie profesji" ?:baby:
Kiedyś Sorc to była najtrudniejsza profesja razem z Druidem, biło się z war hammera, wspólne hunty, a nie jak teraz, każdy ma w NOSIE knighta i solo biją demy, dle i inne groźne potwory.
Teraz płaczecie KNIGHT ROX Sorc BEee.
Zobaczcie na te wykresy z newsa, Sorc i Druid nadal najszybciej expia, tak między nami to płaczą 20+ lvlve które nawet nie odczuły różnicy.
:evul:

Ta tabelka to powinna byc na TibiaHumor.net a nie na tibia.com, co do wykresu "przed update" to jest ok, chociaz za bardzo wylbrzymili (skad te skoki expa sorca? czy 200 sorc az tak sie rozni od 230?)
A co do tabelki "Po update" to jets smiech na sali, ze niby sorc PGuje 2 x szybciej od knighta? chyba na otsie gdzie SDki masz za free i to w runach x100
Akutalnie knight expiac "ekonomicznie" robie lvle wyraźnie szybciej niz sorcerer,a PGujac nie odstaje duzo od sorca (nie wastujac przy tym setek BP sd)

bartii10 02-08-2007 20:59

dodam ze sorc/drut ma malo cap i musi bardzo czesto robic kursy exp>depo. kilka razy dizennie taka przebiezka i wychodzi dosc duzy okres czasu. w tym czasie knight expi.

wrogonastawiony 02-08-2007 23:15

Przez caly dzien tak expi ?

Salarigoth 02-08-2007 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartii10 (Post 1582748)
dodam ze sorc/drut ma malo cap i musi bardzo czesto robic kursy exp>depo. kilka razy dizennie taka przebiezka i wychodzi dosc duzy okres czasu. w tym czasie knight expi.

jak sie gra na normalnych swiatach gdzie jest 400 osob online to tak jest ze jak padniesz masz po loocie kolejki do tombs/drags/dls/wrls sa parudniowe ..
Nie graj na asetrze poprsotu non pvp swiaty dla noobow .
Ja gram na swiecie takim ze jak chce to expie jak nie to ide wracam za godzine i wolne i tyle a nie bede sie cisnol na non pvp.

@down
Elysia zrob 8 lvl idz na wszystkie tomby za tp 2 zajete nei weicej i to nie zawsze idz na dragi 1 osoba jest nie ma kolejki albo wogole gsy na pohu jak to wiadomo na facc dosc czesto zajete. Ale ci mowie tam 300 osob w dzien online czego sei dziwic zawsze cos wolnego znajdziesz jak nie lizardy to cyclo jak nie cyclo to tomby jak nie tomby to dragi jak nie dragi to dworce i tak moge do jutra mowic...

bartii10 03-08-2007 00:48

na jakim grasz servie? xD

McDec 03-08-2007 01:32

omg weźcie skończcie to pieprzenie o tym update bo już tym rzygam -.-
chyba ze 100 tematów powstało i nadal cały czas o tym samym pieprzą X(

Marvolis 03-08-2007 02:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciekmon (Post 1544962)
Według mnie ten update był udany dla paladyna i knighta, ale osłabiający druida i sorca.

no co ty serio? 8o

Vyohman 03-08-2007 21:55

niech w zimowym update knightów i palów zostawią takimi jacy są teraz, a sorcom i drutom niech przywrócą starą moc, w ten sposób nikt nie będzie miał waste, każdy będzie się cieszył i nie będzie zaśmiecania forum takimi samymi tematami.

orschabal 03-08-2007 23:00

Ehhh

Powiem krótko i na temat.
Dla Knajtuw i Palli upade oczywiście udany a dla Druida i Sorca jak sie domyślacie upade nieudany(wręcz zepsuł im radośc z gry);)

Marvelo13 03-08-2007 23:39

Jak dla mnie w następnym update powinni osłabić wszystkie profesje, tylko knighta troszeczkę bardziej, bo aktualnie to wszystkie profesje mają taki dmg, że to się w głowie nie mieści.

Piotrek Marycha 04-08-2007 02:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orschabal (Post 1584751)
Powiem krótko i na temat.
Dla Knajtuw i Palli upade oczywiście udany a dla Druida i Sorca jak sie domyślacie upade nieudany(wręcz zepsuł im radośc z gry);)

http://i183.photobucket.com/albums/x...nky/orly_2.jpg
0 rly?

Irwin546 04-08-2007 12:17

Osłabić wszystkie profesje, zabrać różdżki i celowanie z okienka battle. i będzie oki, znów na smoka będzie iść grupa zgranych osób, a nie 18 pall zabija 2 solo. Magowie będą mieli na początku przerąbane (brak różdżek itd), ale siła z run czy summonny (można by zwiększyć wymagany lvl) sprawiłyby że każdy dobry sorc byłby najbardziej poszukiwaną profesją. Oprócz tego silniejsze potworki (np. smoki, GSy) byłyby wyzwaniem dla najlepszych drużyn medium lvlowców (19-30)
Knajtowi zmniejszyć siłę i dać jakieś ograniczenie dla broni (np. z małego toporka walniesz maks. 50). Może dodawało by 0,10 obrażeń na skill?
Pallek teraz rządzi spearami co osobiście mi odpowiada ale:
speary powinny opadać-są jednocześnie za silne i za tanie :\. kusza powinna zadawać troszkę większe obrażenia niż speary. Oprócz tego sam gram pallekiem i opadanie spearów to nie jest zły plan.
Druta zostawić już jest skopany ^^ dodaćmu jakieś czary. ?ZAbrać różdżkę :)

Piotrek Marycha 04-08-2007 14:25

wszystko by bylo dobrze gdyby TYLKO oslabili sorca...

@up: opadanie spearow to kiepski pomysl ze wzgledu na "anti-loot-stealing system" , bo czekajac 10 sek az sie wezmie speara spod kazdego zabitego stworka to moze czlowieka szlag trafic...

Nyksus 05-08-2007 14:37

Re:

Jak dla mnie to uptade był udany, mimo iż jestem MS'em. Przynajmniej kumple knightci i pallki do mnie nie piszą, że są zjebaną profesją, i nie wiedzą, co mają robić:D

drimer 05-08-2007 22:40

ja uwazam ze najgorsze jest to ze power boty sa w sklepie po 6 gp podczas gdy niedawno przed update widzialem jak gosc sprzedaje backpack powerboltow za 35k

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:14.