Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Aldora (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=186)
-   -   Legendy Aldory! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139343)

Warrior123 19-07-2007 18:18

Moim zdaniem to Eli Stormstriker jest legenda

Ancient900 19-07-2007 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Makaveli Tha Don (Post 1556595)
. Poniewaz to oni ksztaltowali losy dzisiejszej Aldory. Gdyby nie oni, to pewnie do dzis Aldora bylaby "pod okupacja szwedow".

Po 1. nie Szwedów, a po 2. na dzień dzisiejszy bez kumpli 100+ na tym servie to jesteś nikim, a PA jest na porządku dziennym-.-
Człowieku, ty się ośmieszasz!

Makaveli Tha Don 20-07-2007 01:02

Taaaaaaak CO, to PA... No i co z tego? Pro u Royal Robika kosztowalo bodajze 15k? A jezeli sie z nimi dogadales i poznales ekipe to nie miales z nimi problemow. Ja jestem rl Aldruhna, wiec nudzilo mi sie na tym servie, bo co to za frajda, gdy podchodzisz sobie swoim 45MS do 70lvl+ i mowisz pay boh or hunted, a on poslusznie placi, bo nie chce zaliczyc deda... Teraz zaczalem grac na Iridii i tam to jest dopeiro sieka-.-, SWE rzadza i kazdy Polak placi za to, ze jest Polakiem i kazdy ma limit lvla... Uwierzcie mi- lepsi Polskscy PA, niz Szwedzcy pa, bo pokazcie mi chociaz jednego szweda ktory placil na aldorce za to, ze jest swe i mial limit lvla!!

eVo 20-07-2007 11:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Majkell (Post 1557398)
Lol... To mnie dobiłeś :] Nemtor jest legendą aldory i zawsze nią będzie

nemtor? jest legendą ale TERAŹNIEJSZEJ aldory a nie sprzed 2 lat czy ile ten serwer ma...

po za tym gdy czytam te wasze posty to wydaje mi się ze połowa co tutaj sie wypowiada gra na aldorze może z rok nie więcej.... wiec może zamiast wypowiadać sie na temat legendy aldory sprzed kilku lat sprawdźcie kto jest prawdziwa legendą -,- mogę wymienić paru ludzi ale to i tak nie będą wszyscy...

Kiperlana
Mevar/(póżniejszy nemtor)
Masakrowiec(1 owner)
Wojowniczy Pall
Rodzinka von Dracula
paru ludzi z del'impro (Ci co grali na poczatku serwa)
Wilaggio
Seth-Drone(pamięta go ktoś jeszcze?)
Eli Stormstriker

więcej ludzi nie pamiętam za wszystkich serdecznie żałuję (xD!)

@edit dobra inaczej legenda aldory sa wszyscy ludzie z ppg i bw!

Natah 20-07-2007 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Makaveli Tha Don (Post 1558921)
Taaaaaaak CO, to PA... No i co z tego? Pro u Royal Robika kosztowalo bodajze 15k? A jezeli sie z nimi dogadales i poznales ekipe to nie miales z nimi problemow. Ja jestem rl Aldruhna, wiec nudzilo mi sie na tym servie, bo co to za frajda, gdy podchodzisz sobie swoim 45MS do 70lvl+ i mowisz pay boh or hunted, a on poslusznie placi, bo nie chce zaliczyc deda... Teraz zaczalem grac na Iridii i tam to jest dopeiro sieka-.-, SWE rzadza i kazdy Polak placi za to, ze jest Polakiem i kazdy ma limit lvla... Uwierzcie mi- lepsi Polskscy PA, niz Szwedzcy pa, bo pokazcie mi chociaz jednego szweda ktory placil na aldorce za to, ze jest swe i mial limit lvla!!

Chłopie jak już mówił jeden z przedmówców to wyjdź w ciszy i zamknij za sobą drzwi.Na aldorze nigdy nie rządzili szwedzi tylko mieszanka niderlandczyków z espaniolem tak na iridi rządzą swe i ustawiają reguły na servie bo przez ponad rok zdobywali server i musieli sobie wynagrodzić z tym że w Arcanium znajdziesz też holendrów niemców oraz kilku polaków.

Meteon! 20-07-2007 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Natah (Post 1560029)
Chłopie jak już mówił jeden z przedmówców to wyjdź w ciszy i zamknij za sobą drzwi.Na aldorze nigdy nie rządzili szwedzi tylko mieszanka niderlandczyków z espaniolem tak na iridi rządzą swe i ustawiają reguły na servie bo przez ponad rok zdobywali server i musieli sobie wynagrodzić z tym że w Arcanium znajdziesz też holendrów niemców oraz kilku polaków.

Polakow juz nie.

//Metek.

roXen 20-07-2007 22:19

lol, widze ze koles gra na aldorze jakies pol roku i mysli ze jest kozakiem. Gdzie Herodes, Kiperlana, Yulop, Mevar? Gdzie seth, wilaggio? n/c

Ancient900 21-07-2007 14:14

Cytuj:

Tak tylko że tam będąc Szwedem nie będziesz miał hunta za nic, a tutaj będąc Polakiem czemu nie?

Makaveli Tha Don 22-07-2007 17:40

Teraz raczej nic ci nie zrobia, bo maja wojne:p No chyba, ze pogadaja z jakims kumplem:D

BingooCola 22-07-2007 23:29

Cytuj:

Ortografia :*

Meteon! 23-07-2007 17:08

@up.

Taki krzyzyk w prawym gornym rogu ekranu ;*

//Metek.

ceglaw 24-07-2007 13:15

hehe napewno jesli chodzi o legendy to Eli Stormstriker, Kiperlana i Mevar;
jak byla pierwsza wojna z BW to jeszcze noobkiem bylem ale pamietam ze podziwialem jak Masak~ z Nemtorem siekali :)

edit: czemu mnie nie ma :<

Natah 24-07-2007 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Meteon! (Post 1564714)
@up.

Taki krzyzyk w prawym gornym rogu ekranu ;*

//Metek.

Nadal polak jest w arc.

Meteon! 25-07-2007 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Natah (Post 1566780)
Nadal polak jest w arc.

To napisz kto.

//Metek.

Fujineq 26-07-2007 22:07

Dla mnie legendą jest: Victoris, jedyny high lv. , którego solo ubił 20 lv....
Ma delete chara. Papa Noobie :*:evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul: :evul::evul:

Ricalone 26-07-2007 22:50

na bydgoskich kapuściskach każdy miał passy do wilaggio prawie ;d

@topic
Oloaik Cichy (jako pierwszy 100 dystans ;])

Kafil 27-07-2007 05:23

Best legenda bedzie OFC,Mevar.
Ale mimo iż nie ma go w ankiecie to stawiam na 2 legende ALdory czyli Kiperlana ( obecnie MALY WIZAK) ^^"

kl0su 27-07-2007 08:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafil (Post 1571555)
stawiam na 2 legende ALdory czyli Kiperlana ( obecnie MALY WIZAK) ^^"

Wez człowieku przestań pisać Kiperlana Małym wizakiem....

elmo_us 27-07-2007 13:58

Cytuj:

Ale mimo iż nie ma go w ankiecie to stawiam na 2 legende ALdory czyli Kiperlana ( obecnie MALY WIZAK) ^^"

Lol, masz niezle pojecie o Aldorze.

Maly Wizak jest polakiem a Kiperlana Hiszpanem. Kiperlana gra teraz charem Sliccery"

WiErT@rK@_Ud@RoVa 27-07-2007 20:57

Cytuj:

Kolejny wszystkowiedzący pan mr.mastahfromisara , który myśli że Mały Wizak to Kiperlana. Ciekawa teoria długo sprawiło ci myślenie nad nią?? Na tym forum można się naprawdę nieźle ubawic :D

D Vampire Hunter 27-07-2007 21:32

hmm co do wilaggia.. w bydgoszczy (kapy i nie tylko) w pizde osob mialo pasy do niego wiec narawde nie rozumiem czemu oceniacie nas (was,ich,tamtych etc) za legende ;D heh

moje typy to
masa ,
nemtor/mevar
BB -zasluzyl sobie chociaz malo robil ;p
cala familja ~von dracula
nie wiem czy pamietacie slynna grupke ktoa troche przesadzila ;/ :
Royal Mazio
Don Mlaskanoo
ichakcjie misie strasznie podobaly.. ale jak przyszla pora na mnie to sie wqrwilem xD reipekt dla nich

Master Szocik 28-07-2007 00:46

Cytuj:

Jak masz pierdolić aby pierdolić to nie pierdol i wyjdź :)

Sorry za bluzgi :P

Modus 28-07-2007 17:53

Cytuj:

Sorry jaki z Ciebie boss, znudzilo Ci sie podchodzenie i wyciaganie boh'ów z ludzi ... no no ..., serio byles kozakiem na aldora, moze uważasz sie tez za legende ?

Jestem przekonany, ze wiekszosc ludzi ktorzy pisza np. "moim zdaniem legenda to kiperlana", pisza tak tylko dlatego ze pisze tak wiekszosc albo uslyszeli z opowiadan kolegow jaki to byl kozak ... Na miano legendy powinna zaslugiwac osoba, ktora cos zmienila w histori servera, cos dala od siebie, zostawila po sobie jakis slad ...

Natah 28-07-2007 20:43

Modus mądrze piszesz ale co do kiperlany to rozumiem czemu dużo ludzi pisze ponieważ niektórzy co jeszcze kiedyś grali na aldorze mieli od niego niezłą jazde i wtedy nie spadały ceny itemów dlatego jest pewną legendą ale jest też pełno wannabe którzy zaczeli gre w tibie z 2 lata temu i myślą że są prawdziwymi kozakami bo znali kiperlane.
btw. mam fraga z ciebie z zeszłego test serva.

Modus 29-07-2007 00:28

Nie mowilem ze wszyscy ale ze wiekszosc :)

PS: Mowisz o tej akcji co mnie trapneliscie w kanionie kazzo :P? Jak tak to gratuluje pomyslu na akcje bo niezla byla :P

Natah 29-07-2007 10:50

Nie ta akcja była jak sie idzie do carlin ale powiem że sie i tak ładnie trzymałeś:p
http://img520.imageshack.us/img520/8987/fragzp7.jpg
tutaj ss.

Oleslav 30-07-2007 13:32

Mam do was kilka pytan.Na poczatek,nie ejstem ani w CO ani w Em.Pytania dotycza tej wojny z BlackWidows - mianowice przeciw komu walczyla wtedy ta rodzina von dracula,willy stonesoul,kiperlana,yulop del'nabo.Drugie - czy oni byli w tym BW (wczesniej wymienieni).Jeste po prostu ciekawy - bede bardzo wdzieczny za informacje.
Pozdrawiam.

Inz 07-08-2007 14:46

@2up
No ladnie sie trzymal...ja padlem przed nim tylko bardziej << od Shashry ;d a gdzies << /\ cala Vision ;p

Do do legend to Masak/Mevar/Kiperlana

//Ep

Szyxer 15-09-2007 20:56

Only Nemtor ;D

/\/\ienki 16-09-2007 03:26

Legenda to ktoś kto juz odszedł i nie wróci wiec nie. Na aldorze są takie osoby, na pewno bezapelacyjnie Mevar, ale także Kiperlana, który trochę namieszał.
Buwufape(pierwszy 100 level knight polak, ja bylem 2 dzien pozniej :P), Adrayen Del'Impro(udzielał się zawsze w wojnach, czołówka oldschool aldory)

Padło pytanie na temat wojny z BW. Otoz wszystko zaczalo sie kiedy BW postanowilo huntowac Masakrowca, ktory jednak wraz z kilkoma przyjaciolmi stworzyl gildie Powerpuff girls i dal rade pokonac cale BW. Wojna wydawala sie wygrana przez pewnien czas BW nic nie robilo az nagle zebralo sily i postanowilo dalej walczyc gdy Mevar oraz Masakrowiec dostali bana. Sixth Sense poczatkowo probowalo podjac walke, ale niestety BW bylo lepiej zorganizowane.
Czlonkowie Sixth Sense przeszli do Sacrifice. Po miesiacu pz campingu i sneak atakow Masakrowiec zostal od banowany i po paru dniach zostal zawarty rozejm. Po wojnie zostalo utworzone Eternal March.
Po niespelna 2-3 miesiacach Kiperlana zostala zabita przez Masaka, Nemtora i Gerrela co wywolalo kolejna odslone wojny gdzie BW bylo w sojuszu z Krishna. Tym razem to byla juz tylko formalnosc i BW musialo sie pozegnac z serwrem.

Pawlik. 16-09-2007 10:07

Royal Mazio
Don Mlaskanoo
Kiperlana

Wg. mnie to są legendy

JHolger 16-09-2007 12:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez /\/\ienki (Post 1653850)
Legenda to ktoś kto juz odszedł i nie wróci wiec nie. Na aldorze są takie osoby, na pewno bezapelacyjnie Mevar, ale także Kiperlana, który trochę namieszał.
Buwufape(pierwszy 100 level knight polak, ja bylem 2 dzien pozniej :P), Adrayen Del'Impro(udzielał się zawsze w wojnach, czołówka oldschool aldory)

Padło pytanie na temat wojny z BW. Otoz wszystko zaczalo sie kiedy BW postanowilo huntowac Masakrowca, ktory jednak wraz z kilkoma przyjaciolmi stworzyl gildie Powerpuff girls i dal rade pokonac cale BW. Wojna wydawala sie wygrana przez pewnien czas BW nic nie robilo az nagle zebralo sily i postanowilo dalej walczyc gdy Mevar oraz Masakrowiec dostali bana. Sixth Sense poczatkowo probowalo podjac walke, ale niestety BW bylo lepiej zorganizowane.
Czlonkowie Sixth Sense przeszli do Sacrifice. Po miesiacu pz campingu i sneak atakow Masakrowiec zostal od banowany i po paru dniach zostal zawarty rozejm. Po wojnie zostalo utworzone Eternal March.
Po niespelna 2-3 miesiacach Kiperlana zostala zabita przez Masaka, Nemtora i Gerrela co wywolalo kolejna odslone wojny gdzie BW bylo w sojuszu z Krishna. Tym razem to byla juz tylko formalnosc i BW musialo sie pozegnac z serwrem.

A pamietasz nudne wieczory na lurowaniu gsów pod db? jak to z lootownica sie scigales w lurowaniu ^^

/\/\ienki 16-09-2007 16:27

nie tylko gsy sie lurowalo ale tez i dl'e a loot z ludzi byl lepszy niz z samych dl'i :D

Master Szocik 16-09-2007 20:12

Oj.
Nie ładnie, nie ładnie źli chłopcy ^^.

Niestety już nie wrócą tamte czasy :(

JHolger 16-09-2007 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez /\/\ienki (Post 1654559)
nie tylko gsy sie lurowalo ale tez i dl'e a loot z ludzi byl lepszy niz z samych dl'i :D

Albo lurowanie Hunterow na poczte ^^

Neaniver 18-09-2007 11:33

Ach, Hoolgerr, jego zarciki i mikrofon <3

/\/\ienki 19-09-2007 20:06

co tam kaz?

Bombardier 19-09-2007 22:12

Mevar

Mevar, Mevar i jeszcze raz Mevar. Nikdy osobiscie znim nie rozmawiałem ale jego okres swietnosci gdy jeszcze nie miał 100lvl przypada na moje poczatki gry w tibie wiec bardzo sie "podniecałem " ( nie zrozumiec zle :P ) jak widzialem go z PIERWSZYM 100lvl na aldorze!! BRAVO I POZDRO DLA ZECIKA

Nie wiem czy kiper to legenda... ponoc sprzedal postac...

/\/\ienki 20-09-2007 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bombardier (Post 1659069)
Mevar, Mevar i jeszcze raz Mevar. Nikdy osobiscie znim nie rozmawiałem ale jego okres swietnosci gdy jeszcze nie miał 100lvl przypada na moje poczatki gry w tibie wiec bardzo sie "podniecałem " ( nie zrozumiec zle :P ) jak widzialem go z PIERWSZYM 100lvl na aldorze!! BRAVO I POZDRO DLA ZECIKA

Nie wiem czy kiper to legenda... ponoc sprzedal postac...

Bzdury piszesz Mevar nie byl pierwsza osoba z levelem 100 na aldorze.

Bombardier 20-09-2007 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez /\/\ienki (Post 1659663)
Bzdury piszesz Mevar nie byl pierwsza osoba z levelem 100 na aldorze.

a wiec kto? pamietam ze gracz Youlop Spastic (czy jakos tak ) mial 90-95 i wtedy mevar podgonil do 100 i byl pierwszy (tak mi sie zdaje ) moze niech ona sam sie wypowie ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:38.