Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Adventure Quest-pomocy!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=14213)

Stasioman 30-11-2005 07:04

Guardian nie przemija, więc jak najbardziej tak! Gdyby był taki jak pacc, to moim zdaniem nie opłacałoby się, bo przy takiej częstotliwości gry ja miałbym poczucie straconej kasy.

Specter 02-12-2005 18:32

Tak, opłaca się. Ale guardiana, nie x-guatrdiana. W przypadku X-Guardiana (tak jak ja mam), powinno0 się grać dużo częściej żeby różnica była zauważalna.

PS. Zapraszam na http://battleon.xt.pl ^^

Michael Jackson 04-12-2005 20:04

A JA MAM 55 lvl wszykie questy dla facc zrobione do 5 lvl i wymiatam jak narazie ani razy nie uciekalem i wszttko pokonuje z alcem w pupie ;]

Piotr Potter 30-05-2006 23:21

Ja mam 45 lvl i powiem Wam tyle :
-Żeby zdobyc potion of life i potion of mana to wystarczy isc do warlic'a (tam gdzie kupuje sie czary) i powiedziec : "Explore shop" a potem"Sure thing, realy!" a potem macie pusty sklep.Wtedy bierzecie klikacie na taka brazowa galazke i przeciągacie LPM na największy, taki troche szarawy kocioł. Potem bierzecie żółtawą gałązkę i tez dajecie do kociołka.Potem bierzecie taki ciemny kamien i tez dajecie do kociolka. pojawi sie Wam okno i klikacie " teleport " i przeniesie Was , albo na statek piracki , albo na taka wyspe na ktorej zabicie 3 potworow na raz to dostajecie 1 life potion i 1 mana potion. Jak dostaniecie sie na statek piracki to Tam macie quiz. jak zbierzecie 20 poprawnych odpowiedzi pod rzad to cos tam dostajecie (nie wiem co bo jeszcze go nie zdalem). A jak powiecie źle to cie wyrzucaja za burte i musisz pokonac 1 potwora zanim wrocisz na statek. Probujcie z tymi 3 skladnikami (zoltawa i brazowa galazka i kamien) roznych kombinacji.
Dziekuje.

Piotr Potter 15-06-2006 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
Możesz graćcałyczas za free tylko server może pomieścić 4000 osób. Tam na górze jest licznik. Wystarczy odświerzać strone i patrzeć czy już jest mniej niż 4000.

I tu jest błąd. Bo serwer może pomiścić 10 000

Kubalolz 23-06-2006 22:48

pisac mi na 2377749 znam sie na tym baaaardzo xD

Bajon 24-06-2006 13:43

apropos potion of life

Life fluidy można zdobyć w frogzard quescie "Part 3"
Zabijacie komara a potem te śmieszną zieloną koze a ona wam daje 10 life fluidów :D . Można mieć 10x life fluid i mana fluid.
Mana fluid można zdobyć trenując inteligencje w Stattrainers u maga.
On wam je daje za free :D.

Ograniczenie jest różnie, zależy od pory. Kiedyś widziałem ograniczenie do 23000.
Ja mam 38 lvl. Nawet wymiatam.
Tylko mnie troche kolejki wkurzają :S

xDe 24-06-2006 23:51

Ja dopiero zaczełem grać i chciałbym sie spytac jaka profesje wybrac najlepiej ?
Prosze o odpowiedz...

Piotr Potter 04-07-2006 23:54

ja juz od wielu miesiecy nie gralem w ta gre.

LuXtErEq 05-07-2006 20:20

ja mam 38lvl i caly czas pisze, że pełny serv ;/ idzie cos na to poradzic ? oprucz kupienia "PACCa

Destroyex 05-07-2006 20:25

Czekaj, mi tam łatwo wbić chociaż nie mam guardiana... Btw. moja postać.

bialy92 21-07-2006 19:51

mam pytanie gdzie mozna trenować profesję ninja ??? bo mam 40 lvl shinobo shozoku miecz ninja i 0 lvl w profesjii ninja (LOL)

Ujo of nova 30-07-2006 02:30

dragon slayer morzna byc po zabicu smoka potrzebujesz terz dragon slayer armor

MaveriC 30-07-2006 05:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ujo of nova
dragon slayer morzna byc po zabicu smoka potrzebujesz terz dragon slayer armor

zostaw gry i wroc do szkoly....to bedzie dla ciebie duzo lepsze...

HydesCart 01-08-2006 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bialy92
mam pytanie gdzie można trenować profesję ninja ??? bo mam 40 lvl shinobo shozoku miecz ninja i 0 lvl w profesji ninja (LOL)

No właśnie . Ja jestem starym weteranem tej gry ale dawno w nią nie grałem i zapomniałem gdzie to jest.

HydesCart 01-08-2006 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xDe
Ja dopiero zaczełem grać i chciałbym sie spytac jaka profesje wybrac najlepiej ?
Prosze o odpowiedz...

Najlepiej narobic sobie levela 5 (jesli masz Gurdiana to 10) ze wszystkich.A osobiscie to polecam Ninja.

HydesCart 01-08-2006 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LuXtErEq
ja mam 38lvl i caly czas pisze, że pełny serv ;/ idzie cos na to poradzic ? oprucz kupienia "PACCa

Najlepiej wstawac okolo 8 godz rankiem i sprawdzac czy jest pelny serv.

HydesCart 01-08-2006 13:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bialy92
mam pytanie gdzie mozna trenować profesję ninja ??? bo mam 40 lvl shinobo shozoku miecz ninja i 0 lvl w profesjii ninja (LOL)

Wiesz jak ? robisz tak : wchodzisz na mapke (travel map) i w prawym gornym rogu ekranu jest takie cos "Ninjutsu Temple: klikasz tam i masz ninja traning.

A propos :
Sorry za mojego poprzedniego posta. wlasnie to na mapce znalazlem.

HydesCart 03-08-2006 07:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bajon
Mana fluid można zdobyć trenując inteligencje w Stattrainers u maga.
On wam je daje za free .

TO nie jest za bardzo rozsadne , a czemu ? No bo to za duzo kasy bierze . lepiej jest zrobic jak napisal Piotr Potter (bo za to sie w ogole nie placi i sie jeszcze zdobywa doswiadzczenie)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotr Potter
Ja mam 45 lvl i powiem Wam tyle :
-Żeby zdobyc potion of life i potion of mana to wystarczy isc do warlic'a (tam gdzie kupuje sie czary) i powiedziec : "Explore shop" a potem"Sure thing, realy!" a potem macie pusty sklep.Wtedy bierzecie klikacie na taka brazowa galazke i przeciągacie LPM na największy, taki troche szarawy kocioł. Potem bierzecie żółtawą gałązkę i tez dajecie do kociołka.Potem bierzecie taki ciemny kamien i tez dajecie do kociolka. pojawi sie Wam okno i klikacie " teleport " i przeniesie Was , albo na statek piracki , albo na taka wyspe na ktorej zabicie 3 potworow na raz to dostajecie 1 life potion i 1 mana potion. Jak dostaniecie sie na statek piracki to Tam macie quiz. jak zbierzecie 20 poprawnych odpowiedzi pod rzad to cos tam dostajecie (nie wiem co bo jeszcze go nie zdalem). A jak powiecie źle to cie wyrzucaja za burte i musisz pokonac 1 potwora zanim wrocisz na statek. Probujcie z tymi 3 skladnikami (zoltawa i brazowa galazka i kamien) roznych kombinacji.
Dziekuje.

HydesCart 12-08-2006 15:52

aha i a propos tu jest moja postac : http://www.battleon.com/aq-chardetai...?temp=17824444

PS.
jesli myslicie ze to nie moja postac bo mam nick piotr potter a na forum hydes cart to wiedzcie ze na forum osoba o nicku piotr potter to ja bo zapomnialem hasla a cos mi sie konto e - mail zdupcylo

LunarFlame 11-05-2007 19:58

Witam!
Jaka profesja najlepsza i co wziąć na poczatku aby sie nią cieszyć (fighter, mage, roque)?
Jakie equ i gdzie wziąć questa? Z góry dzięki :)

Zuma 18-05-2007 22:12

Aby dostać viale czeba dawać w Battle Monster i kiedyś może napotkacie skrzynie. Sa dwa rodzaje skrzyń:
- zwykła (zniej losowo leci mana lub heal viale)
- dark (mi zawsze przy niej wyskakuje Behemot :<)

A co do Dragon Slyera to jak masz 20 lvl to klikasz w travel map.
Tam pod miastem Battleon jest jakies Dragon costam.
Klikasz w to i tam jest taki gościu Dragon Slayer.
I u niego musisz kupić Dragon Slayer Armor (700 chyba)
I jak masz zbroja zakładasz ja i później idzesz do tego samego gościa i klikasz w quest, automatycznie przenosi cie w walke. I zawsze napoczątku masz jakiegoś dobrego monstera zabić a na koniec chyba zawsze jakiegoś smoka.
I jak zabijesz wszystkie określone monstery levlelujesz w randze Dragon Slayer.

Sorki za błędy.
Vial- chodzi mi o tą miskturkę.

PS: Ciekawostka!!!
W Battleonie poklikajcie na ziemi w pobliżu tej kolesiuwy co handluje Z tokenami. Jest tam zejście do podziemi i kilka walk.
1) Evil Eye
2) Skeleton (warrior?)
3) Evil Cat
4 itak w koło macieju ale chyba to jakiś Quest....

Według mnie Adventure Quest jest bardzo fajną grą.
Chyba tylko Dragon Fable jest lekko lepszy (jest to kontynuacja Adventura)

@up:
Ja na początku polecam Rogue a potem Mage. Według mnie knight ma najgorzej w AQ
A jakie eq? Ja na my first Rogue kupiłem Fire sword, ten pierwszy armor (metal ?) i jakaś tarcza (lepiej kup co chroni przed darknesem)
I kup czar Lighting (mi sie przydaje)
A co do maga to kup pierwszy lepszy armor i wykupuj czary i jakieś laski.

Fajnie sie expi w event w tym mieście lizardów.
Sa tam tylko Bossy i trzeba mieć dużo HP bo tam jest dziadek z laserówa on strzeli hita 200 a potem sie przewruci i za free exp ^^
I polecam za team dobrać:
Wardlila? Tego maga w sklepie i Giraf (chociaż polecam pingwina) xd

@Edit:
Wie ktoś gdzi i jak można zdobyć klase Pirate?????
O ile wiem to nie jest dla Guardian'ów

Kamcia1303 19-07-2007 17:51

@up
Ano nie jest dla guardianów sama w to gram mam już 58 lvl i z tego co wiem do class Pirate trzeba mieć ukończone 5 lvl class Rogue i 5 lvl class Fighter tak mi się zdaje ^^ bym zapomniała...to jest na mapce w Pirate's Cove:]

Gracz-Pogromca 03-02-2008 20:58

Jak kupić Guardian

Gram w Adventure Questa i mam 40 lvl :) . Grałem i grałem i strasznie mi sie spodobała ta gra :cup: . Podczas gry i na różnych stronach internetowych dowiadywałem się jakie fajne rzeczy ma guardian i chciałbym sobie kupić ale nie wiem jak :( ! Nie mam karty kredytowej ani dolarów. Słyszałem coś o PayPal, Clickandbuy oraz Paybycash ale nie wiem dokładnie co i jak.

Jaki jest sposób na kupno Guardiana łatwo i szybko bez karty kredytowej.

Bardzo proszę o pomoc ;( .

->Edit<-
Czy ktoś tu jeszcze zagląda?? :P

czarny6 19-05-2008 19:46

Czy są jakieś kody i jakie?:elf:
jak sie je wpisuje?

kermit1508 06-08-2008 08:32

Adventure quest

moim zdaniem adventure quest to wspaniała gra ja w nia gram od kilku miesiecy i bardzo mi sie spodobala ale ogranicznik dziennego expa troche mnie denerwuje a to link do mojego chara kermit << kliknij

dagetmtd 11-02-2009 18:24

class level

mam pytanie. jak sie zdobywa wizard class u czarodzieja to u kogo moge zdobyc (aktywować) special attaks jak mam ninja amor, bo nie moge nigdzie znalezc, mam tylko knight training i rogue training:/:/ proszę o pomoc na forum lub na e-maila [email protected]

grzesiekfrk 15-01-2010 16:57

tu macie guardiana za free

http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=grzesiekfrk

Smakosz2 19-05-2010 14:44

Niech KtoŚ PomoŻe

jak wzmocnić levele DragonSlayer po mam 43 level gracza ten kto pomorze mojie gg 20450915

--- Smakosz2 dodał 5 minut i 1 sekund później ---

jeszcze jedno tu jest muj harakter
http://aq.battleon.com/build30/charv...=69344926:cup:

--- Smakosz2 dodał 10 minut i 23 sekund później ---

ten kto szuka pomocy gg 20450915

Smakosz2 19-05-2010 20:34

UWAGA na tego oszusta ktury mówi o GUARDIAN za free

--- Smakosz2 dodał 11 minut i 56 sekund później ---

mam zbroje DragonSlayer jeśli ktoś hce jom mieć to potrzebuje 30 level i 3 tys gold

--- Smakosz2 dodał 12 minut i 45 sekund później ---

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smakosz2 (Post 2759760)
UWAGA na tego oszusta ktury mówi o GUARDIAN za free

--- Smakosz2 dodał 11 minut i 56 sekund później ---

mam zbroje DragonSlayer jeśli ktoś hce jom mieć to potrzebuje 30 level i 3 tys gold

nie wiecie gdzie szukać gg 20450915 dnia 20 jutro jestem czynny ot 7:00

Smakosz2 12-06-2010 13:34

Plis Plis

gdzie moge snaleśc trainera Scholar

pipalol2 08-07-2010 16:37

Oto znacznie lepsza gierka niz Adventure Qesut

http://s2.sfgame.pl/index.php?rec=47590 :)

Rejestrujcie sie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:54.