![]() |
Sephiroth masz rację ale pamiętaj że teoretycznie wszysko może uzależnić .. zależy to od człowieka i jego postrzegania na dane "coś" jak i od jego psychiki :P
|
Heh widze że wypowiedz jedego pana Bardzo poruszyła forum....a teraz dla przypmnienia Pewnie sa wśrud nas tacy jak ja którzy pamiętają co działo sie na forum gdy tibia padla na pare dni (pamietacie) I co się działo :D:D// Wszyscy zrozumieli jaka tibia jest uzałezniajaca że bez niej nie mamy co robic..ja miałam wtedy nick kortex i z nudow nabiłam sobie chyba z 100 postow tak jak wiekszość....wszyscy Wiedzieli ŻE TIBIA JEST UZALEŻNIAJĄCA....zreszta napewno to pamiętacie bo nie było to tak dawno wiec przypomnijcie sobie jak wtedy sie czuliście
|
Taaak...bardzo dobry przykład pamiętam że gdy padła Tibia padło coś we mnie,wtedy nudziłem się jak cholera ale dzisiaj bym wytrzymał;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
no i jeszcze jedno Cytuj:
|
Może tak może nie
Wiesz może to jednak wciąga tak bardzo i najlepsze jest to że nie ma końca gry!!!!!!!!!
Ciongle jestes coraz lepszy [lub gorszy (chyba, że się cabiją)] Nie wiem co daję ciągłą chęc grania ? Ale dobrze że nie przechodą mi te chęci. Przeciarz zanim zacząłem w to grać to mówiłem "Co to za gówno jaka grafa hahahaha" a teraz brechatm tych co tak mówią i powtarzam im, że jak zagrają to nie bedzie lepszego rodzaju na relaks niż tibia (bez lagów oczywiscie). Pozdro all |
OMG!!!Troche sie rozpisaliscie :D Napewno nie jest narkotykiem :) A co do tego ze nie da jej sie przejsc to dobrze bo zwala jak gra sie konczy i musisz szukac swojej nowej milosci :D Ja gram tylko w nocy i nie sadze zeby to byl nalog :P
|
Cytuj:
Tibia jest switena jestem chory i gram przez 7 godzin dzienie(byloby dluzej gdyby nie rodzice) to mi sie podoba i mozna powiedziec ze prawie sie uzaleznilem no ale niestety nic nie trwa wiecznie wyzdrowieje i znow do szkoly :( no i wtedy moje uzaleanienie sie skonczy:( Oftopic: Chyba nie bylo jeszcze tematu ktory by w tak krotkim czasie tak bardzo sie rozwinol :) To swiadczy o tym jak dla wielu Tibijczykow wazna jest ich wirtualna ojczyzna :] |
Cytuj:
Cytuj:
A jak chodzi o kończenie się śmiercią to teoretycznie można przeżyć skok bez spadochronu, pod warunkiem że nie zabraknie nam tlenu po drodze, ani nie rozsadzi skoczka ciśnienie jeśli wyskoczy zbyt wysoko :P. Opór aerodynamiczny ludzkiego ciała nie pozwoli skoczkowi przekroczyć prędkości 192 mph (około 350 km/h) i zdarzały się przypadki (chyba 2 w historii aeronautyki) odnalezienia żywej osoby która na jakiejś wysokości wypadła z samolotu (np z powodu przełamania kadłuba) bez wspomnianego spadochronu. Oczywiście te osoby spadły na jakieś rośliny, więc nie sprawdzajcie tego w środku miasta :P. |
OMG!!!
CZŁOWIEKU JEZELI TY MASZ JAKIS PROBLEM Z SOBA TO NIE MYSL ZE WSZYSCY TAK MAJA JA GRAM W TIBIE DLA PRZYJEMNOSCI I MOGE SIE ODNIEJ ODERWAC JEZELI WPADLES W NAUK NIE MOJA WINA.... X(
|
Tibia to na 999999999999999999999999999999999% nie narkotyk . Ja już NA DOBRE SKOŃCZYŁEM !!!
A dlaczego ? tyle o wieeeeeeeeeeeele lepszyche gierek mi przeleciało koło nosa i teraz żałuje. BTW.jak myślićie że tibia jest narkotykiem to sie mylicie. To nic w porównianiu z diablo 2 . Kiedys ałem artyulże kolo podobno non-stop na BN , a i udalo mu sie osiągnąć 99 lvl !!!! :O A tak na serio : Każdy moze przestać , trza se tylko uświadomić : "i co ja takiego widze w tych kwadracikach ??" |
Tak wam powiem że miałam pewną przerwę w tibi (około 1,5 miecha) i grałam w wiele gier (Never Winter nights + dodatki,hellbreath,diablo 2:lod,Morrowind itp.) I powiem Wam jedno (już ktoś to kiedys powiedział) ]
Im Lepsza gRafika Tym Mniejsza Grywalność...i ja sie pod tym podpisuje.Newer Winter Nights-Zajebista niby grafa,peło przedmiotow ale liniowa w 3 akcie mi sie znudziła, ile można grac na singiel pleyer,multi pleyer do dupy.Hellbreath (dla niewtajemniczonych powiązanie diablo z mulitpleyerem (tylko gorsza grafika))-Niby Fajnie polski server szybko level rośnie itp. ale thiefu i hamstwo strasze nie mozna zabijac wiec czuja sie bezkarni,niby wielka woja miedzy 2 miastami ale kurde wali sa tak malo widowiskowe ze tylko ktos ma blizza zabija wszystkich (blizzard-najlepszy czar(zdobywa sie go srednio szybko)),Zero loota a jak cos wypednie to raz na 500 godzin,w jeden dzień robisz 70 lv a ogranicznik lv wynosi 185.diablo 2:lod-Wajnie tylko taz ile można tepic potwora,masakrczna rzeż sie wkońcu nudzi (nie mam orginalnego cd-keya wiec nie wiem jak jest z battle.netem).Morrowind-w ta gra trzeba grac chba z rok by ja zrozumiec :) Wiec podsumowujac tibia nie ma dobraj grafiki ale jest gra zaj**ą i może i uzależna bo wkoncu wruciłam i gram ale mówie wam nie warto jej żucać bo " tyle o wieeeeeeeeeeeele lepszyche gierek mi przeleciało koło nosa i teraz żałuje". ps.jesli sie nie zgadzacie napiszcie jakieś swoje gry (rpg.mmorpg itp.) przedstawcie zalety wady itp. |
Re@Up :
Chciałaś/eś żeby napisackies RPG - cRPG to prosze : 1.Diablo 1 :) !!! (Battle.NET rulez) 2.Morrowind (trzeba pograć z kilka dni żeby zrozumieć :P 3.Disciples 2 : Powrót Galleana Tyle :P |
Tibia rulez. W diablo,baldury gralem i mi sie nudzily tym bardziej im wiekszy numerek przy nich stal.Baldura 2 juz nie zmeczylem do konca bo mi sie znudzil.Morrowind fajny przeszedlem w miecha chyba i co ? Koniec nic nie ma daley i to jest bol bo w tych wszystkich pudelkowych grach robi sie jedno: pakuje bohatera na maxa i pozniej rozpierducha,na koncu troche trudniejszy boss i intro koncowe.Nie ma to jak tibia...grasz grasz i ciagle masz nowe cele przed soba.
|
LoL
Gorcik idz sie lepiej sam lecz ... Masz racie ta gra nie ma końca , ale cały czas coś zdobyasz przechodzisz ze świata do miasta , zdobywasz levele i skile, robisz runy itp ... I tak jest lepiej ... Gdyby ta gra miała koniec to już połowa graczy by w to nie grała :D
|
Nie będę oryginalny
1. Tibia nie jest narkotykiem
2. Da się z niej zrezegnować 3. W tibii odechciewa ci się grać po którymś tam zgonie, w realnym życiu odechciewa ci się brać już po pierwszym :D 8) :D |
a ja znalazlem sposoby na oduzaleźnienie się od tibi
1-przeczytaj fają książke 2-zamij się dzielami plastycznymi, rysunkiem, rzeźbą 3-zrób ctrone www o tibii ;p Co o tym sądzicie? ;) :king: -król mikolajus III nowy władca tibi |
he
Tibia Narkotyk??He moze i tak ale nie tak bardzo szkodliwy:D
|
A ja powiem że nie mam nałogów :D
"nie pale, nie pije, nie przeklinam... o kur... papieros wpadł mi do kieliszka" (c) |
Cytuj:
To chyba o mnie. Wypracowania pisze na przerwach. |
Jak jestes nalogowcem to nie moja wina ...
Skoro jestes uzalezniony od tibii - no cóż ... wspolczuje :D
Spadaj na odwyk jeśli ci sie tibia nie podoba nie musisz w nią grac a w dodatku nie buduj innych !!! :) :) :) |
ja nawet nie wytrzymam 5 minut bez tibii :/ nawet w szkole zamiast sluchac babki lub goscia to obgryzam paznokcie bo niemoge sie doczekac kiedy bede gral
|
Cytuj:
|
Gdyby byl jakis zakład odwykowy od tibi z checia bym poszedl :D . Dlaczego ? a no dlatego ze na poczatku grało sie ekstra , super , nawet kiedy obrywalem deda nie martwilem sie jechalem dalej , dalej , dalej az do pewnej nocy kiedy mi sie snilo ze mnie hakneli i mialem keylogera w kompie od razu wstalem ( a byla to 3 rano ) jak by sie paliło kompa właczam od razu skanuje kompa , wlaczam tibie.com moj last login i chwila zastanowienia hmm....... co ja wogle robie przeciez ta gra zerzerla mi mózg faktycznie tibia odzwierciedla to co w życiu ale w sposob taki ,, magiczny " ale to tylko gra wiemy zeby zbudowac dobra postac trzeba nieźle sie namęczyc ;) teraz kontroluje granie ale niewiem co dalej ...
|
Wielu ludzi jest UZALEZNIONYCH OD TIBII nie zdajac se z tego sprawy
kazdy narkoman powie ci ze przestanie cpac kiedy tylko zechce,a nie bezdie potrafil tego zrobic... @Edit Mój kumpel spierał się ze mną ze siedzi 2-3 h dziennie,a gdy przestał grac zastanawiał sie czemu cale wakacje siedzial w domu i gral po 10h w tibie :/ Mi bardzo pomogly dwutygodniowe kolonie i dead : D |
Tibia działa jak narkotyk. Ile ja tych dzieci znam co siedzą 12/24 h przed kompem a reszte czasu w szkole lub śpią. Żałosne.
Nie mniej jednak, dzięki Tibii poznałem mase za***istych ludzi i nie żałuję że zacząłem grać., |
Cytuj:
|
Współczuję. Znaczy że prze***ałaś/prze***ałeś sobie wakacje, świat jest taki piękny, że szkoda czasu na siedzenie przed kompem 12h na 24 ;-)))
|
odp.
To prawda można się od niej uzależnić :p
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jak ktos juz powiedzial tibia dziala jak narkotyk,ale praktycznie nim nie jest. Moze uzaleznic,ale zyc bez niej sie da |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:20. |