Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Następny update ? Co nam przyniesie ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=148427)

darushu 24-09-2007 22:50

@up
Zamilcz.

Ujo 24-09-2007 22:57

Jeśli by pracowali nad rookiem to tylko na pacc arena tak aby facce gówno posiadały od 7 upadów nie chodzi mi o dc water elementala wyvki czy wampirka.a jak by cceli coś zrobić na rooku to niech nie dotykają bo jeszcze bardzej go rozjebią -.- 6lv poradzi se bez problemu teraz z minoskiem nie jak kiedyś 2 osoby z 7lv i prawie najlepszeymn sprzędtem mają ogromne problemy z minosem i to było dopiero coś!A teraz to beznadzeje branie minosa na 4 hity bez utraty ani kawałka życia.

darushu 24-09-2007 23:49

@up
Mam rozumiec ze z tymi 4-ema hitami w minosa, to chodzi Ci o rookstayerów? Bo nawet mi sie nie udaje taki wyczyn, nawet ze spearów. A co dopiero 6 level...

ErAgOg 25-09-2007 22:15

A co sądzą ci bardziej doświadczeni rookstayerzy o dodaniu domków? Bo jak na razie widziałem tylko wypowiedzi tych nowych (-20 lvl). Jeżeli jakiś stary rookstayer wypowiadał się na ten temat to sorry- nie czytałem wszystkich postów.

Maxpixel 25-09-2007 23:04

Zobaczy żeby domki były na Rooku to musi być :
- Bank (jest)
- Profesja (może i nie koniecznie ale z punktu widzenia technicznego to przydała by się bo. kupuje ktoś domek wychodzi z Rooka iii ? i co ? GM nie będzie sie fatygować na Rook by domka dell owner)

Ale bardzo chciał bym domki ... Kurcze jakoś by się przydało im przypomnieć żeby zrobili chociaż coś na PACC Arena ... Jakaś wielka Kampania (marzenia)

(sorka za błędy jak coś)

Marcin24 25-09-2007 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ErAgOg (Post 1667984)
A co sądzą ci bardziej doświadczeni rookstayerzy o dodaniu domków? Bo jak na razie widziałem tylko wypowiedzi tych nowych (-20 lvl). Jeżeli jakiś stary rookstayer wypowiadał się na ten temat to sorry- nie czytałem wszystkich postów.

99% bardziej doświadczonych Rookstayerów powie ci, że im to nie potrzebne. Bo wtedy były by dosłowne plagi pseudo-rookstayerów, zajmowane expowiska itp.

Ciufcia 26-09-2007 07:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 1668068)
GM nie będzie sie fatygować na Rook by domka dell owner)

eee nie rozmawiamy tu chyba o OTS'ie.

Maxpixel 26-09-2007 09:27

Rozmawiamy o Domkach na Rooku ...
Jak ktoś nie mający profesji Rookslayer wyjdzie z Rooka to co z domkiem ?
A Cip nie zrobi takiej profesji! więc domków też nie ...

Kashek 26-09-2007 12:27

Vocation Rookstayer?
Nonsens!
Domki?
Nonsens!
List do CipSoftu?
WTF?!
Powiekszenie mapki?
Przydało by sie.. :confused:
Questy?
Taa.. Może na eMPeA!!!!11

[krytyka bez uzasadnienia r0x!]

Pulaski 26-09-2007 13:07

Jasne powiekszcie rook, dodajcie itemki malo tego dodajcie domki, depo i arene -.-
Tylko debile zostaja rookstaylerami... moim zdaniem powinno byc tak ze wbijasz 8 lvl i exp ci nie leci zeby nie bylo jakis zasranych rookerow co ci expa zabieraja.
Co tio kurw ma byc? Drugi main? Rookstayler takiego czegos w ogole nie powinno byc wyje... ich wszystkich usunac to pseudo prefesje.

Tak wiec update'towaniu rooka mowie DUZE, STANOWCZE NIE!!!

Cya and sorry za bledy ale polskiej kladwitury nie mam.

ErAgOg 26-09-2007 13:08

A co to za problem napisać skrypt przez Cip'y, dzięki któremu każdy kto posiądzie profesje (czyli po prostu na maina wyjdzie) automatycznie traci domek, a itemki z niego są wysyłane do depozytu w mieście, w którym dana osoba mieszka?

Chyba gorsze dla dawnych rookstayerów było by powiększenie mapki, bo to by było równe z tym że nowi mogą szybciej bić lvl niż starzy, gdy byli na ich poziomie.

Marcin24 26-09-2007 18:14

Cytuj:

Rookstayler takiego czegos w ogole nie powinno byc
Spokojnie nic takiego nie ma.
Cytuj:

Chyba gorsze dla dawnych rookstayerów było by powiększenie mapki, bo to by było równe z tym że nowi mogą szybciej bić lvl niż starzy, gdy byli na ich poziomie.
A zmniejszenie expa za niektóre potwory w poprzednich Update'ach było sprawiedliwe?

Patton 28-09-2007 18:15

Ja sadze ze na rooku przydal by sie taki duzy domek (jeden) a w tym domku kilkanascie mieszkan i np z potworow moglby byc swamp troll, i bat

CzubiX 28-09-2007 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1671165)
Ja sadze ze na rooku przydal by sie taki duzy domek (jeden) a w tym domku kilkanascie mieszkan i np z potworow moglby byc swamp troll, i bat

loool "ots blx!" Tak,a do expowisk teleporty

Falcon Wings 06-10-2007 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pulaski (Post 1668446)
Jasne powiekszcie rook, dodajcie itemki malo tego dodajcie domki, depo i arene -.-

Niezapomnij o potworkach i questach.
Cytuj:

Tylko debile zostaja rookstaylerami...

To chyba jedyne zdanie co do ktorego sie zgadzam. Tylko debil moze byc RookSTAYLEREM .
Cytuj:

moim zdaniem powinno byc tak ze wbijasz 8 lvl i exp ci nie leci zeby nie bylo jakis zasranych rookerow co ci expa zabieraja.

Chwala Bogu ze nie jestes z firmy Cipsoft.Jestemm rookstayerem, a nie rookerem, nie jestem zasrany (w przeciwienstwie do dzieci ktore wpadly na to forum rozladowac swoja zlosc) i nie zabieram nikomu expa. Chyba ze chcesz mi powiedziec ze taki 5 lvl expi na mino i rotach ? Oto badz spokojny, jezeli ktos wchodzi na Mino Hell albo Rot Hell, to ja wychodze i wracam za 2 minutki zbierac loot.
Cytuj:

Co tio kurw ma byc? Drugi main?

Nie, to ma byc uaktualniony Rookgard.
Cytuj:

Rookstayler takiego czegos w ogole nie powinno byc wyje... ich wszystkich usunac to pseudo prefesje.

Rookstayer* a nie Rookstayler. Ci ludzie zostali z roznych powodow na rooku. By tepic boterow (Pan Klocek i jego mafia :p ), by robic tajemnicze badania (Austin Vantage), by o nich nie zapomniano (Master Slayer), by pomagac nowym graczom (Rookguardian de'Bove) . Rownie dobrze moge sie zapytac Ciebie, osobniku, czemu
ogladasz TV. Sprawia Ci to przyjemnosc? A mi sprawia przyjemnosc granie na Rooku, i Twoje zdania napewno mnie nie nastawia inaczej.

Osobiscie uwazam, ze nie mamy co liczyc na update Rook'a. Cipsoft nas nie to ze nie kocha, on wrecz za nami nie przepada.
Pozdrawiam mame i tate, i kazdego kto to teraz czyta :cup:

Blizzara 06-10-2007 12:41

A kiedy dokladnie w ogole jest update??:D

Marcin24 06-10-2007 12:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blizzara (Post 1681810)

Update zawsze jest letnie (czerwiec-lipiec) i zimowe (grudzień-styczeń).
@topic
Przecież logiczne, że nic typu Dragon, Demon itp. nigdy nie powstanie na Rookgaardzie. Jak dla mnie mogli by zrobić jedynie większe expowiska z potworkami, które już są.

Scobel 06-10-2007 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blizzara (Post 1681810)

Zamiast idiotycznego usmieszku na koncu twego zapytanie powinienes uzywac opcji SZUKAJ. Czy to az tak trudno ...

Lasooch 06-10-2007 13:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiechoss (Post 1666709)
Wiecej ja jestem rookslayerem - pogromca rookgaardu

A ja Cię chciałem uświadomić, że "slayer" to nie "pogromca", tylko "zabójca/morderca", i cała Twoja ideologia poszła i wzięła w łeb. Jesteś mordercą Rookgaardu?

Ptakuba 06-10-2007 13:51

Ludzie, Rook jest wyspą nowych a nie wyspą rookstayerów! Nienawidzę szczerze mówiąc, tego częściej spotykanego typu roookstayerów, którzy podchodzą do kolesia, który sobie spokojnie expi i zabijają mu stwoorka jednym ciosem, bo nie muszą się bać deada.

darushu 06-10-2007 14:29

@up
Tez mozliwe ze trafiasz na pseudo Rookstayerów, czyli tzw. botterów, ewentualnie jakis 12-latków. Ja np. szanuje własność drugiego gracza i nie odbieram mu expa, chyba ze wczesniej zaszedl mi za skóre.

Ptakuba 06-10-2007 14:34

Mówiłem o większości, którą ty widocznie nazywasz pseudo-rookstayerami. Niestety jest takich pełno...

darushu 06-10-2007 14:43

Tak zgadzam sie... takich jest pelno.
A to wszystko wlasnie przez te ostatnie update'y ktore wprowadzily nam wieksze hity, addony i inne... to po nich nastała moda na zakładanie rookstayerów... niestety dzis jest tak jak mowisz, ze wiekszosc zachowuje sie bynajmniej chamsko...
Wiec co do tematu, jezeli beda dodawane nowe expowiska, nowe potwory... to liczcie sie z tym. Ze nawet tam nie poexpicie przez pierwsze kilka miesiecy, bo owe miejscowki beda non-stop oblegane przez napalonych "pseudo" ewentualnie przez cave-boty.

Ja tak czy siak podczymuje sie prosby... Grota buntowników (tzw. orc hell) i boss, np. boss orcow na rooku. Duzo bardziej wymagajacy od AppShenga.

piotrek26111 06-10-2007 15:04

Najlepiej by bylo jakby:
*z powrotem zmniejszyli hity rookstayerów do poziomu sprzed update 8.0
*usuneli addony
*nie dodawali zadnych nowych expowisk
*nie dodawali zadnych nowych potworów
*nie dodawali zadnych bossów

Wtedy na rooku graliby tylko prawdziwi rookstayerzy.

Raxev 06-10-2007 16:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1682078)
Najlepiej by bylo jakby:
*z powrotem zmniejszyli hity rookstayerów do poziomu sprzed update 8.0
*usuneli addony
*nie dodawali zadnych nowych expowisk
*nie dodawali zadnych nowych potworów
*nie dodawali zadnych bossów

Wtedy na rooku graliby tylko prawdziwi rookstayerzy.

Prawdziwi rookstayerzy, masz na myśli takich co ciągle expią? Teraz przynajmniej można postawić sobie jakieś cele, zdobycie bp addona/pawów..

Rohas 06-10-2007 17:52

Ta, najlepiej zeby zrobili dodatkowe wyspy dla pacc rookstayerow. Ludzie, oni wybrali takie ciezkie(?) zecie, bo ich to rajcuje. Wy chcecie z tego zrobic 2 main?! Ech..

piotrek26111 06-10-2007 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raxev (Post 1682345)
Prawdziwi rookstayerzy, masz na myśli takich co ciągle expią? Teraz przynajmniej można postawić sobie jakieś cele, zdobycie bp addona/pawów..

Nie, mam na mysli takich ktorzy graja tylko dla przyjemnosci i wlasnej satysfakcji a nie zeby sie przed kims chwalic swoja kolekcja albo zarobić sprzedając ją. Addony/pawy to zaledwie 1% wszystkich przedmiotow dostepnych do zdobycia na rooku. Kto ci broni postawic sobie za cel np zdobycie 666 katan? Na rooku przed update bylo wystarczajo duzo itemkow do zdobywania wiec cipsoft niepotrzebnie dodal te addony/pawy bo one tylko spowodowały gwaltowny wzrost liczby pseudo-rookstayerow a prawdziwym rookstayerom i tak wielkiej roznicy nie zrobiły. Bo teraz takie noobki tworza sobia pseudo-rookstayerow zeby zbierac addony/pawy i potem sprzedawac na mainie albo wkladac do swoich domkow na mainie -.-
Cytuj:

Ta, najlepiej zeby zrobili dodatkowe wyspy dla pacc rookstayerow. Ludzie, oni wybrali takie ciezkie(?) zecie, bo ich to rajcuje. Wy chcecie z tego zrobic 2 main?! Ech..
Popieram w 100%. Rook ma być trudny do grania na levelu wyższym niż 7. Jeśli ktoś chce mieć łatwiej to niech wyjdzie na main.

Fpitolony w sprawe 06-10-2007 18:43

A Ty dla czego grasz? Jak dla mnie to tylko dla lvla i to wlasnie Ty jestes pseudo rookstayerem. Chociaz zaprzeczyc nie moge, ze zgadzam sie z Toba w wielu kwestiach...

Scobel 06-10-2007 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1682607)
A Ty dla czego grasz? Jak dla mnie to tylko dla lvla i to wlasnie Ty jestes pseudo rookstayerem. Chociaz zaprzeczyc nie moge, ze zgadzam sie z Toba w wielu kwestiach...

Ja gram dla lev, skili, kolekcji, ludzi, zabawy ... kolejnosc przypadkowa ... A nawet jak, moze byc ze gram dla lev ... bo co innego moze dac mi rook :) ...

Scobel 07-10-2007 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Instynkt (Post 1683249)
Heyah

... maly offtop ...

O ile CipSoft udostepni Test Serwer publicznie, o tyle chetnie zapraszam hlvl'owych Rookstayerow do wspolnej potyczki z silniejszymi przeciwnikami, m.in. Giant Spiderem, Dragonem, ...., a kto wie moze nawet Behemotem =] Niestety, cale nadzieje pokladam w swietnej osobie jaka jest Manina, z jej pomoca (zsumonowaniem potworkow) sadze, ze damy rade w normalnym eq pokonac kazda przeszkode (no prawie kazda) =]

Poki co bywajcie ... czekam na Was wszystkich na zblizajacym sie TSie!

PS Swoja droga zobaczymy kto raczy sie zalogowac i udowodnic, ze sam lvl to nie wszystko hehe

PeZet Dr. =]

No tu nie chodzi o odwage ... bo na TS nic wkoncu nie tracisz ... Ale raczej o szczescie w zalogowaniu sie na TS w momencie kiedy sa rasy :) ... bo to tez sztuka jak wiadomo :)

piotrek26111 07-10-2007 11:28

Cytuj:

Ja gram tylko dla przyjemnosci i wlasnej satysfakcji. Gdyby w tibii nie bylo czegos takiego jak lvl bądź gdybym tylko ja mógł znać swój level, to i tak bym grał w Tibię tak samo jak teraz.
Cytuj:

Ja gram dla lev, skili, kolekcji, ludzi, zabawy ... kolejnosc przypadkowa ... A nawet jak, moze byc ze gram dla lev ... bo co innego moze dac mi rook ...
Mi tam rook daje przyjemność. Przyjemnie jest po nim łazić i w ten sposób utrudniać noobkom expienie, a lvl to można powiedzieć że się sam nabija przy okazji bo jak chodzę po rooku to na mojej drodze często stają różne potwory które wygodniej jest po prostu zabić niż próbować omijać.

Fpitolony w sprawe 07-10-2007 15:36

To bot za ciebie chodzi, wiec ? Moze juz przestan offtopowac, bo juz twoje argumenty same mowia za siebie, ze "grasz" tylko dla lvla...
I mowisz, ze grasz dla przyjemnosci - gdzie tu przyjemnosc, jak bot za ciebie wszystko robi ? Skonczyly ci sie argumenty i pogodz sie z tym.

piotrek26111 07-10-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1683953)
To bot za ciebie chodzi, wiec ? Moze juz przestan offtopowac, bo juz twoje argumenty same mowia za siebie, ze "grasz" tylko dla lvla...
I mowisz, ze grasz dla przyjemnosci - gdzie tu przyjemnosc, jak bot za ciebie wszystko robi ? Skonczyly ci sie argumenty i pogodz sie z tym.

Bot nie robi za mnie wszystko, on tylko expi.

darushu 07-10-2007 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1684228)
Bot nie robi za mnie wszystko, on tylko expi.

... i nabija Ci level, a potem cieszysz zadek (jaki to ja nie jestem pro-rookstayer)

Swoja droga zastanawia mnie dlaczego ów pan dostal bana na bodajze 2 tygodnie... ach... jaki byl spokoj gdy pana nie bylo...

piotrek26111 07-10-2007 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez darushu (Post 1684711)
... i nabija Ci level, a potem cieszysz zadek (jaki to ja nie jestem pro-rookstayer)

Swoja droga zastanawia mnie dlaczego ów pan dostal bana na bodajze 2 tygodnie... ach... jaki byl spokoj gdy pana nie bylo...

Bycie pro-rookstayerem nie odnosi sie do tego czy ktos expi sam czy za pomocą bota.

Chcesz żebym dostał bana w grze czy na forum?

Xirgan 07-10-2007 22:45

Tak wogole to co wy widzicie w tym rooku ze nie checie wyjsc. Przeciez to jak granie na non-pvp tylko na mniejszym terenie :/.

piotrek26111 07-10-2007 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xirgan (Post 1684823)
Tak wogole to co wy widzicie w tym rooku ze nie checie wyjsc. Przeciez to jak granie na non-pvp tylko na mniejszym terenie :/.

Widzimy w tym rooku ze stosunkowo trudno sie na nim expi i dlatego nie chcemy wyjść. Granie na mainie na non-pvp to najłatwiejszy tryb Tibii, a granie na rooku - najtrudniejszy. Im mniejszy teren, tym większe wyzwanie. Na rooku zostają ludzie którzy ludzią trudne wyzwania. Wyjście z rooka to pójście na łatwiznę.

Marcin24 07-10-2007 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1684853)
Wyjście z rooka to pójście na łatwiznę.

Pójściem na łatwiznę jest również co innego, ale nie chce się o to kłócić.

Fpitolony w sprawe 08-10-2007 15:24

A daj spokoj, on gra przeciez dla przyjemnosci (ups, zapomnialem - to bot gra ;<) Mowisz o pojsciu na latwizne, a sam na to idziesz, sam sobie zaprzeczasz, czlowieku kiedy to do ciebie dotrze? Zastanow sie raz, a porzadnie...

Hmm... Ciekawi mnie zdanie pani Instynkt na temat naszego pro mastaha, prawdziwego bótera, no ale oleje mnie pewnie ...

piotrek26111 08-10-2007 15:40

Czy wy nie widzicie roznicy pomiedzy botowaniem a botowaniem? Jeden (kinderboter) sciaga gotowe skrypty z neta, zapuszcza bota i nie majac zielonego pojecia o rooku robi wysoki lvl, drugi (prawdziwy boter) najpierw nauczy się perfekcyjnie expić ręcznie i dopiero potem w oparciu o zdobytą wiedzę pisze swoje wlasne skrypty do bota. (ofc lepsze od tych gotowych).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:31.