![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
http://www.owczarkiniemieckie.ok1.pl/viewtopic.php?t=60 -akcja pierwsza (bo forum sie dopiero rozwija) http://www.psy.pl/dzialy/?O=5882 |
Odniosę się do pierwszego posta.
A ja całym sercem popieram przeprowadzenie takiej akcji w Polsce. Jest po prostu za dużo bezpańskich psów i kotów. Włóczą się, srają, i stanowią zagrożenie dla ludzi (mnie o mało co 2 takie nie pogryzły, dobrze że miałem rower, to łatwo uciekłem). A mięso, po przebadaniu można byłoby sprzedać w delikatesach albo ufundować mięsko dla głodnych dzieci w sierocińcach (mówię to absolutnie serio, sam bym z chęcią skosztował takiego mięsiwa). Ale, ponieważ tacy niby-obrońcy zwierząt muszą krzyczeć, to się nie zanosi na jakieś zmiany. EDIT: Kotkom też bym dowalił. |
@Up:
Ten post był chyba prowokacją ponieważ to by było absurdalne posunięcie. Zamiast tego lepiej takie psy zawieść do schronisk i zaszczepić. Ale zadam ci jedno pytanie: Czy Ty byś naprawdę chciał zjeść takie mięsko?Bo mi się zdaje,że nie. A przynajmniej takie dzieci by pewnie nie chciały. A co do zmian. To najpewniej w tym kraju takich nie zobaczysz,bo w kraju rozwiniętym i w miarę bogatym,takie coś by było skandalem na skalę co najmniej Europejską i równoznaczne z cofnięciem się w rozwoju kulturalnym. |
Cytuj:
Cytuj:
A takie dzieci chciałyby zjeść cokolwiek, co napełniło by ich brzuszki, i byłoby jadalne. Naprawdę myślisz, że by prowadziły jakieś dywagacje natury etycznej? |
Cytuj:
I to samo zrobiłbyś z chorymi ludźmi którzy są chorzy na jakieś choroby zakaźne i są bez opieki?Bo wg. mnie Zwierzęta i Ludzie odczuwają to samo i z twojego punktu widzenia wychodzi na to,że byś zabił wszystkich chorych na świecie.(I dałbyś ciała głodnym na pożarcie) Cytuj:
Na pewno istnieją tańsze sposoby nakarmienia dzieci,to jest pewne.Bo nie wyobrażam sobie na półce sklepowej towaru z napisem "Najlepsze pieskie mięsko,wyrobu Polskiego!" |
Cytuj:
Cytuj:
Nigdy bym nie zabijał ludzi, jak też bym nie dawał zgody na uśmiercanie ich (chyba że sami tego chcą, to wtedy inny temat na rozmowę) z powodu ich choroby. Zwierzęta może i odczuwają ból, ale co z tego miało by wynikać? Cytuj:
Na pewno są inne sposoby nakarmienia dzieci, ale co z tego? |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Kilka godzin temu spałowali przy mnie bezdomnego. Po co wymagać od ludzi, że będą szanować zwierzaki jak nie szanują samych siebie?
|
Cóż, ludzie ludziom taki los gotują.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@to Ultros Calimari Ciekawe rozwiazanie nie powiem tylko jest jeden wielki problem. Gdyby tak przebadac wszystkie psy, ktore mialyby wedrowac pod widelec napewno 80% tego mieska nie nadawaloby sie do spozycia doliczajac koszty takiego badania... Nie wspomne juz o tamtym na gorze^^^. Pomysl 7 razy zanim cos napiszesz ok? (unikniesz bledu) @up Nie bylbym do konca pewien twojego przekonania... Z jednej strony nie widzimy drzazgi w oku(zapomnialem =p) u siebie z drugiej natomiast patrzymy na belke innego czlowieka. @down A mi sie wydaje, ze ten kto ten glupi wymysl zabijania zwierzat wymyslil mial wieksza wscieklizne niz wszytkie razem wziete psy. ;p |
Imo powinni naw*******ać się wściekłego mięsa i sami pozdychać.
A nie zabijać Bogu ducha winne zwierzaki. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@top pamietam taka akcje, nie pamietam jak sie nazywala. Koles przerabial bezpanskie psy, psy sasiadow, swoje psy na smalec. Uznali go za chorego psychicznie i siedzi teraz na szczescie w zasyfialym psychiatryku! TOZ prowadzi takie akcje i lepiej bedzie jezeli nie spotkam sie z jakims pojebancem ktory cos zrobi psu, nie obchodzi mnie czy to jego pies, czy moj, czy jakis bezdomny. ZAJEBE CHUJA!! Cytuj:
Pozdrawiam, TOZ |
Cytuj:
wojna polska- chiny? co za brednie, chińska piechota na bosaka zdepcze całą europę... btw. pies w azji to przysmak kulinarny, to tak jakby u nas wytłukli świnie, oczywiście, szkoda bo to biedne i niewinne zwierzęta, ale żadna petycja nigdy nie pomoże w uratowaniu ich. napisz sobie petycje do usa żeby przeprosili japończyków za zabicie 15 milionów ludzi w hiroszimie i nagasaki dwiema bombami, ale czy coś to pomoże? |
Nie rozumiem was ludzie. Marnujecie czas i energię, żeby tutaj siać swój defetyzm w dziesiątkach postów na minutę, ale podpisanie petycji to już dla was zbyt wielki wysiłek, bo przecież "to nic nie da". A co da wasze biadolenie na forum?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Facet, widać, że jesteś (pardon) nieźle świrnięty na punkcie GreenPiS, daruj sobie... Jeżeli mam wybierać między 500tys psiakami a 10 ludźmi którzy mogą przez te psy umrzeć na wściekliznę wybiorę człowieka... P.S. W Indiach krowa uznawana jest za zwierze święte i zabicie jej niejednokrotnie równa się śmiercią oprawcy, w Polsce na ubój idą dziesiątki krów dziennie, dlaczego? Bo mamy inną kulturę niż w Indiach! Nie można się wpieprzać komuś z butami w jego kulturę, w jego świat tylko dla tego, że TY masz inne zdanie! |
Cytuj:
|
Cytuj:
I żeby była jasność - nie bronię nikomu jeść psów, kotów, świnek morskich czy wielorybów. Ale, po pierwsze, nigdy nie zgodzę się na ich bezmyślne i brutalne mordowanie, zwłaszcza jeśli istnieją inne logiczne rozwiązania. Jeśli już mamy zabijać zwierzęta, róbmy to przynajmniej humanitarnie. A po drugie, wspominacie o tym, że to ludzie są ważniejsi - a czy pomyśleliście o właścicielach wymordowanych psów? Przyszło wam do głowy jak wy byście się czuli, gdyby ktoś wam wszedł do domu, wytargał wasze zwierzę, powiesił i jeszcze stłukł pałą? |
@up
Cytuj:
Btw. ludzie nie są ważniejsi od zwierząt, skoro mordują zwierzęta i siebie nawzajem od tak sobie, nie w wyniku selekcji naturalnej, to są bytem niższym niż one. |
Cytuj:
Ciekawe co by sie stało jakbyś sobie uczył ubranie z miesa krowy (tak jak w tej reklamie "Sprajta" Poparaduj tak po ulicy i dziekawe jakie będą efekty końcowe :D Cały to ty z tamtąd nie wyjdziesz ;P |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Aha, nie ma cienia szansy. Cytuj:
|
@Evirel
Zgadzam się. @Vansider Albo moja znajomość języka polskiego jest zbyt słaba, albo ty nie potrafisz pisać sensownych zdań, niewiele zrozumiałem z twojego posta i zamiast oglądać beznadziejne reklamy w telewizji, zająłbyś rozwojem samego siebie... Jeżeli chodzi o to, że uszyłbyś sobie ubranie z mięsa krowy i paradował w nim po Delhi, zostałbyś najpierw rozczłonkowany a następnie zgładzony i to wcale zabawne mi się nie wydaje, tak jak cały ten temat... Trochę wyczucia. |
Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwierz%C4%99ta_domowe |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Oczywiscie nie tylko o cel tutaj chodzi, ale takze o przyjazn pomiedzy psem i czlowiekiem. Teraz to ja juz ciebie nie rozumiem.... Mowiles wczesniej tak, ze oddalbys cale to mieso potrzebujacym, a teraz to na sprzedaz. ;/ Skoro chcesz zalozyc hodowle psow na uzytek spozywczy to prosze bardzo mozesz jechac do chin. Cytuj:
Cytuj:
Z reszta nie jestem pewny spytaj sie adwokata. Przykre, ze niektorzy ludzie maja gdzies tysiace zabitych psow... a jeszcze bardziej przykre jakby dodac, ze podczas zabijania ow psow lamane sa podstawowe prawa czlowieka, ktore "obojetniacy" tez maja w nosie... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Macie problemy. Przeca to Chinole. U nich zawsze jak coś przeszkadzało, to kazali to wymordować nie w sztukach, ale w milionach ton i za każdą ofiarę płacili 15-60 centów. To nie dzieje się w Europie, tylko na zupełnie innym krańcu świata, gdzie sposób myślenia i ludzka mentalność jest na prawdę odmienna. Nikt nie wypowie wojny społeczeństwu, z ponad miliardową populacją. Petycje wejdą tym uchem, a tamtym wyjdą. Po prostu cieszmy się, że u nas tak nie jest i nie dopuśćmy by tak było.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
hmmm, Spójrzmy na to z innej strony. Jesli jest tam epidemia wscieklizny na która umieraja lub cierpi ogromna ilosc osób. Co ty bys uwazal za sluszne jakby przykladem, twój bliski umieral z powodu wscieklizny, co jest wazniejsze: zycie czlowieka czy pieska? Jest to niestety okrutna prawda,zyjemy w szarym swiecie,gdzie niema samej zabawy i szczescia.
Ale blad Chin jest tym ze zrobili po prostu Masakre. Chore osobniki powinni co najwyzej bez okrucienstwa uspic, no bo i tak takie chore zwierze cierpi. Wysokosc odszkodowania mnie porazila, za tyle to ledwo M&M-sy kupie w sklepie. Cytuj:
|
@up
Narescie ktos madrzejszy. ;p Nom masz racje zyjemy w chorym swiecie, ale pomimo to nie mozemy zapominac o tym co dobre dla wszystkich. Zadne zycie nie jest wyzsze od innego i powinnismy przynajmniej respektowac je w mniejszym stopniu od naszego. Zgodze sie tez z masakra przeciez oni zabijali rowniez i ZDROWE psy wlascicieli przez co sa tu lamane podstawowe prawa czlowieka/psa. To byla bezmyslna decyzja, ktora mam nadzieje, ze sie nie powtorzy. P.S. Jesli sadzicie, ze listy protestacyjne nic nie dadza to przynajmniej sie podpiszcie z szacunku dla poszkodowanych. |
Cytuj:
|
Jak widze zapowiada sie ciekawa dyskusja :). Ponownie naklaniam do podpisow pod petycja. Pozdrawiam!
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:24. |