Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Debata Kwaśniewski vs Kaczyński, kto "wygrał"?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=149371)

Baron Kaldrick 02-10-2007 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1677319)
Ta, z takim podejsciem za kolejne 60 lat mlodziez niemiecka bedzie mowila, ze Hitler byl w sumie w porzadku.

Nie, z takim podejściem nie podejdziemy pod siedzibę papieża i nie spalimy Benedykta za wyprawy krzyżowe i zbrodnie hitlerowskie. Bo w końcu i katolik, i Niemiec.

Vil 02-10-2007 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1677155)
-Na Węgrzech premier został nagrany jak przyznał się do zmieniania wyników postępu gospodarczego itp.

no i zmusili go do ustapienia, u nas gdy Kurski mowi ze "ciemny lud to kupi", jakis katooszolom mowi, ze nie jest wazne czy Polska jest biedna czy bogata, wazne zeby byla katolicka albo glowa panstwa z pokora przyjmuje obelgi ze strony nietykalnego hochsztaplera w sutannie wszystko medialnie cichnie i o calej sprawie sie zapomina.

Cytuj:

-We Francji co roku butna młodzież pali parę setek samochodów i tłucze się o bardzo błahe powody,

o blahe powody tluka sie w kazdej wsi powyzej 50 mieszkancow, na mapie Europy i nie tylko.

Cytuj:

-Łukaszenka zmieniał wyniki wyborów

niespecjalnie rozni sie to od propozycji plebiscytu za i przeciw kaczorom.

Cytuj:

-To całe "centrum wypędzonych" zostało nagłośnione przez nas. Gdyby nie nasze bojkoty, to dopiero 1 na 20 Niemców wiedziałby co to było

w tym pkcie smieja sie z nas czy z Niemcow ?

Cytuj:

-Włosi dumnie popierali z Japońcami Hitlera, tera udają, że nie

a Wandale najechali Cesarstwo Rzymskie, tylko co za przeproszeniem to ma wspolnego z tym, ze nasza aktualna polityka przypomina cyrk ?

Cytuj:

-W Korei Południowej ludzie jedzą trawę i kamienie, (dosłownie)

zareczam ci ze chcialbys zyc w Korei Poludniowej.

Cytuj:

-Bardzo wysoki urzędnik w Wielkiej Brytanii miał 2 kochanki i żonę, będąc jednocześnie uznawanym, za najbardziej tradycjonalistycznego i najbardziej rodzinnego polityka

bardzo wysoki polski urzednik nie ma konta bankowego zeby przez przypadek ktos nie wplacil mu lewych pieniedzy, mimo to nadal probuje grac powaznego meza stanu.

Cytuj:

-Nikt nie stawiał się Hitlerowi. Z prawdziwych krajów, realnie zagrożonych była to Polska, Grecja, Holandia, WB oraz USA, ale oni raczej woleli tłuc się z "żółtkami", a do IIWŚ dołączyli przypadkowo

brawo, smiejmy sie z calej Europy za to ze nie byla wystarczajaco skonsolidowana zeby stawic opor najsilniejszej europejskiej armii.

Cytuj:

-Książę Karol miał kochankę Kamilę

kaczor ma kota.

Cytuj:

-Ci dwaj młodzi, William i Henry(?) przebrali się za nazistów i pokazali publicznie

teke ministerialna dostawali u nas ludzie popularyzujacy miedzynarodowy gest zamawiania pieciu piw.

Cytuj:

-Ruscy testowali bombę atomową na żywych ludziach z rdzennych plemion zamieszkujących wyspy na północ od Japonii

Polacy wygnali Arian.

Cytuj:

-Ruscy w ramach "pomocy" zrzucali jedzenie i amunicję bez spadochronów, przez co nie nadawały się do użycia

smiejmy sie z ruskich, ktorzy nie znaja grawitacji.

Cytuj:

Nikt się z nas nie śmieje, to nasz chory wymysł.

Otworz czasem oczy i obroc sie za siebie. Sami sie z nas smiejemy.

Trzeba miec naprawde nierowno pod kopula zeby roztrzasac fakty z okresu kilkudziesieciu lat, wyrwane z kontekstu i usprawiedliwiac tym groteskowy obraz naszego narodu. Naprawde nic nie ma do rzeczy fakt ze takie Niemcy cos tam kiedys zrobili, liczy sie to, ze maja silna gospodarke, sa krajem bogatym, teraz maja cos do gadania w Europie i na swiecie. Pojedyncze skandale obyczajowe nie rzutuja tak bardzo na wizerunek jak konsekwentna polityka rozprzestrzeniania debilizmu.

Cevox 02-10-2007 20:39

Oczywiscie ze Kwasniewski. Ma niekiedy wybryki ale i tak jak on rządził, zdobyliśmy sławę. Jak kaczki zaczeły rządzić ten kraj padł....

Masmix 02-10-2007 20:58

Kwasniewski Olek.

Btw. Co sadzi o debacie pr0 uzytkownik Pan Reklama?

Duch Niespokojny 02-10-2007 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1677364)
brawo, smiejmy sie z calej Europy za to ze nie byla wystarczajaco skonsolidowana zeby stawic opor najsilniejszej europejskiej armii.

Nie była wystarczająco skonsolidowana, żeby stawić czoła dwudziestu trzem (jeśli dobrze pamiętam) dywizjom, które pozostały w Niemczech podczas kampanii wrześniowej.

A co do kiepskiego wizerunku Polski - jeśli faktycznie jest aż tak źle, jak niektórzy chcieliby, żeby było (dokładnie tak - wielu posunęłoby się do totalnego skompromitowania Polski, byle by tylko dokopać kaczorom), to jest w tym zasługa nie tylko kaczek - przypomnijmy choćby wypowiedź Kwaśniewskiego, że Niemcy powinni stosować twardszą politykę wobec Polski, w jednym z tamtejszych czasopism. Olek zresztą na tym polu ma jeszcze wiele innych "zasług".
Z drugiej strony jednak, to uważam, że i tutaj zadziałała "antykaczystowska" histeria. Na przykład, kto jest najbardziej wyśmiewanym i krytykowanym politykiem na świecie*? Czy aż tak bardzo szarga to wizerunek Stanów Zjednoczonych? Albo czy fakt, że Putin jest zbrodniarzem wojennym i byłym sowieckim szpiegiem, umniejsza znaczenie Rosji (w moich oczach owszem, żeby nie było wątpliwości, ale większości ludzi, zwłaszcza zachodnim politykom, w niczym to nie przeszkadza)? Nawet jeśli na Zachodzie faktycznie śmieją się z Giertycha, Kaczyńskich czy Leppera, to nie znaczy jeszcze, że mamy z tego powodu rwać sobie włosy z głowy.

*Chodzi mi, rzecz jasna, o Georga W. Busha.

Smetana 02-10-2007 23:06

Cytuj:

Oczywiscie ze Kwasniewski. Ma niekiedy wybryki ale i tak jak on rządził, zdobyliśmy sławę. Jak kaczki zaczeły rządzić ten kraj padł....
Lol jaką sławę? Kwaśniewski lizał rusko-germańskie anusy do obrzydliwości. TO nie był MÓJ prezydent. Jeśli Kaczyńscy mają jakąś zaletę, to dla mnie na pewno jest to polityka zagraniczna. I kij mnie to obchodzi, że ktośtam w hitlerkraju pisze o nich jak o burakach. Trudno by pisał o nich dobrze, skoro nie dbają o jego interesy. A kwasa chwalą bo nie zadbał o bezpieczeństwo energetyczne Polski i teraz niemcy robią sobie z rosją rury omijające nasz kraj :P. Kwachu to zdrajca a wypowiedź w germańskiej prasie tylko to potwierdza. No ale nasz były członek PZPRu ma opaloną twarzyczkę, uśmiecha się i fajnie kołysze jak jest najebany, więc głosujcie debile na niego.

Dwik 02-10-2007 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1677319)
Ta, z takim podejsciem za kolejne 60 lat mlodziez niemiecka bedzie mowila, ze Hitler byl w sumie w porzadku.

@Debaty nie ogladalem, bo bylem poza domem. Wiele i tak z niej przewidzialem - uklad, pijanstwo Kwacha, obrazanie ludzi przez Kaczynskiego itd. Kwachu i Kaczynski sobie warci, tyle, ze pierwszy ma oglade/inteligencje i umiejetnie ugladza sobie ludzi, a drugi ma armie beretow.

Pamiętajmy o historii, ale nią nie żyjmy. Żyjmy przyszłością. Amen.

Angel of Death 03-10-2007 13:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana (Post 1677754)
Lol jaką sławę? Kwaśniewski lizał rusko-germańskie anusy do obrzydliwości. TO nie był MÓJ prezydent. Jeśli Kaczyńscy mają jakąś zaletę, to dla mnie na pewno jest to polityka zagraniczna. I kij mnie to obchodzi, że ktośtam w hitlerkraju pisze o nich jak o burakach. Trudno by pisał o nich dobrze, skoro nie dbają o jego interesy. A kwasa chwalą bo nie zadbał o bezpieczeństwo energetyczne Polski i teraz niemcy robią sobie z rosją rury omijające nasz kraj :P. Kwachu to zdrajca a wypowiedź w germańskiej prasie tylko to potwierdza. No ale nasz były członek PZPRu ma opaloną twarzyczkę, uśmiecha się i fajnie kołysze jak jest najebany, więc głosujcie debile na niego.

Głosujcie debile na PiS. Tyle mam do powiedzenia na ten temat. Tak jestem mega evul antykacz0rs madafaka!
Kolejna wygrana PiSu oznaczać będzie kolejne 2 lata kłótni i premiera który obraża ludzi. Numerów o odrzuceniu dnia przeciw karze śmierci nie będę komentował, Kaczor ma swoje zdanie tyle że większość narodu w tym momencie jest przeciw karze śmierci. Oszałamiający postęp w organizacji Euro 2012 też widać ... jak premier z wizytą przyjedzie gdzieś ;o
Ogólnie nie chce mi się o tym szambie co perfumerią jest również nazywane więcej pisać...

Vil 03-10-2007 13:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angel of Death (Post 1678105)
Numerów o odrzuceniu dnia przeciw karze śmierci nie będę komentował, Kaczor ma swoje zdanie tyle że większość narodu w tym momencie jest przeciw karze śmierci.

tu nie chodzi o kare smierci, jej popieranie czy tez nie, tu chodzi o blokowanie inicjatywy ktora de facto nic nie zmienia, w zaden sposob nie jest dla nas niekorzystna, my sie jej sprzeciwiamy na zasadzie "bo nie i tyle", co powoduje, ze patrza na nas z rezerwa, wiedzac ze mozemy w ten sposob blokowac cokolwiek. Czy to jest zdrowa wspolpraca ? Jasno widac ze nie.

Ultros Calimari 03-10-2007 13:28

Nikt nie wygrał, ale Kwaśniewski pokazał się jednak od tej lepszej strony.
Przegrała za to cała polska demokracja, gdyż taką debatę powinno się organizować dla większej ilości głów.

Kenixia 03-10-2007 15:33

Cytuj:

Do wszystkich, którzy myślą, że z nas się śmieją:

-Na Węgrzech premier został nagrany jak przyznał się do zmieniania wyników postępu gospodarczego itp.
(,...... tu było wiele innych ale skróciłam wiadomość ;P)
-Ruscy w ramach "pomocy" zrzucali jedzenie i amunicję bez spadochronów, przez co nie nadawały się do użycia,

I gdzie nam do takich rzeczy? Czy w tle tych punktów (niektórych z ogromnej ilości możliwych) na prawdę taki Giertych z OH-LEY-KNEE-CHUCK'iem na prawdę są aż tacy ośmieszani? Nie jesteśmy w centrum świata, opamiętajcie się. Nikt się z nas nie śmieje, to nasz chory wymysł.

Większość jest straszna a nie śmieszna.

Nie rozumiem tylko jednego.

Dlaczego Kaczyński jest taki kól , jeśli robi to co wszyscy inni, a tylko dodatkowo sie z niego śmieją.
Nie lepszy by był ktoś kto nawet robi tylko samo co inni, ale nie sieje przypału za granicą?

@EDIT.

Rozmawiamy o Europie a ty nas porównujesz do Azji, chłopie!. Tam , to nawet pewnie nie wiedzą że taka Polska istnieje. Jedyne co możliwe że wiedzą, to że JP II był polakiem...

Poza tym, nie wiem o co ci chodziło z tym jedzeniem kamieni, ale o ile wiem, gorzej niż w Korei Południowej dzieje sie W Korei Północnej. Poczytaj Wikipedie.

Angel of Death 03-10-2007 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1678107)
tu nie chodzi o kare smierci, jej popieranie czy tez nie, tu chodzi o blokowanie inicjatywy ktora de facto nic nie zmienia, w zaden sposob nie jest dla nas niekorzystna, my sie jej sprzeciwiamy na zasadzie "bo nie i tyle", co powoduje, ze patrza na nas z rezerwa, wiedzac ze mozemy w ten sposob blokowac cokolwiek. Czy to jest zdrowa wspolpraca ? Jasno widac ze nie.

No ja to rozumiem, Kaczor ma swoje zdanie i staje naprzeciw całej UE co na pewno nie jest dobre.

Korektor 03-10-2007 17:29

Bo UE jest dla wspólnego dobra, a z tego co na razie się dzieje, to kilka państw z największymi wpływami, chciało mieć więcej do powiedzenia niż reszta. Nie można cały czas dupy lizać.

Angel of Death 03-10-2007 17:42

Ale pomijając to, że ten dzień przeciw karze śmierci tak w gruncie rzeczy niczemu nie służy to Kaczyński jest przedstawicielem rządu i naszego kraju, kraju który w większości jest przeciw karze śmierci! I takie wyodrębnianie się jest złe moim zdaniem.

Voler 03-10-2007 18:08

PiS wygyrało tylko dlatego wybory, że stare babki ktore sluchaja radia maryja glosowaly na nich (przewazajaca wiekszosc)...Kosciol pcha sie do polityki

Vil 03-10-2007 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1678374)
Bo UE jest dla wspólnego dobra, a z tego co na razie się dzieje, to kilka państw z największymi wpływami, chciało mieć więcej do powiedzenia niż reszta. Nie można cały czas dupy lizać.

Dlatego nalezy sie rzucac o ustanowienie dnia przeciwko karze smierci, czy jakis pierdol w preambule. Jak na razie chyba jedyne wzglednie pozytywnie wygladajace dymy sa odnosnie zakazu polowu dorsza na Baltyku, reszta to walka ideologiczna i mesjanistyczna.

Cytuj:

No ja to rozumiem, Kaczor ma swoje zdanie i staje naprzeciw całej UE co na pewno nie jest dobre.
Kaczor chocby sie zesral to kary smierci nie moze wprowadzic, bo nadal wiaza nas pewne elementy traktatu akcesyjnego, zatem aby ja wprowadzic trzebaby najpierw wypowiedziec traktat, co byloby juz skrajnym przykladem debilizmu.

Angel of Death 03-10-2007 18:42

To jest oczywiste (oczywista oczywistość ^^) że nie wprowadzi nawet jakby bardzo chciał bo 1'szy (pomijając resztę dużo poważniejszych) i pewnie najważniejszy dla niego powód to strata znacznej części elektoratu i strata władzy którą btw. zyskali dzięki Rydzykowi któremu liżą dupę co jest kolejnym grzechem tego rządu.

spider-bialystok 03-10-2007 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angel of Death (Post 1678400)
Ale pomijając to, że ten dzień przeciw karze śmierci tak w gruncie rzeczy niczemu nie służy to Kaczyński jest przedstawicielem rządu i naszego kraju, kraju który w większości jest przeciw karze śmierci! I takie wyodrębnianie się jest złe moim zdaniem.

To dziwne, bo akurat we wszystkich sondazach nt. kary smierci w Polsce jakie widzialem, przewazajaca wiekszosc glosujacych byla za.
Co do wyboru Kaczynski - Kwasniewski. Jeden i drugi to socjalisci, tyle ze ten pierwszy udaje prawicowca, a drugi nie kryje sie ze swoim lewactwem. Oboje lubia tez lizac dupsko Amerykancom.
Dlatego wybieram UPR.

Angel of Death 03-10-2007 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1678620)
To dziwne, bo akurat we wszystkich sondazach nt. kary smierci w Polsce jakie widzialem, przewazajaca wiekszosc glosujacych byla za.

Widocznie jakieś stare bo ostatnio widziałem jeden (na TVN24) gdzie większość była przeciw =]
A i jeszcze:
http://img502.imageshack.us/img502/4...46ff6f0pe5.jpg

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...5,4535634.html

Shanhaevel 03-10-2007 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1678620)
Dlatego wybieram UPR.

No, jeszcze ktoś tutaj myśli, na szczęście.

Ashlon 04-10-2007 08:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voler (Post 1678442)
PiS wygyrało tylko dlatego wybory, że stare babki ktore sluchaja radia maryja glosowaly na nich (przewazajaca wiekszosc)...Kosciol pcha sie do polityki

Stara babka jest takim samym obywatelem tego kraju, jak ty - ma tak samo warty glos jak twoj. Tak na przyszlosc.

Siergiey 04-10-2007 13:01

tylko ze babka zaglosuje a potem my bedziemy musieli znosic wyniki glosowania gdy ona juz bedzie po drugiej stronie. za jej zycia nic sie az tak nie zmieni by sie jej lepiej zylo. babcie niech pomysla lepiej o swoich kochanych wnuczkach <3

Angel of Death 04-10-2007 13:05

Tylko niestety ich poglądy są często narzucone przez RM =[

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Siergiey (Post 1679314)
tylko ze babka zaglosuje a potem my bedziemy musieli znosic wyniki glosowania gdy ona juz bedzie po drugiej stronie. za jej zycia nic sie az tak nie zmieni by sie jej lepiej zylo. babcie niech pomysla lepiej o swoich kochanych wnuczkach <3

Dokładnie to chciałem tez napisać ! Święta racja.

Vil 04-10-2007 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1679188)
Stara babka jest takim samym obywatelem tego kraju, jak ty - ma tak samo warty glos jak twoj. Tak na przyszlosc.

to jest przypadlosc systemu dekokratycznego - ludzie uposledzeni obywatelsko ( a wiec podatni na populizm i demagogie ) maja takie same prawa wyborcze, lykaja puste hasla i obietnice nie majac wogole pojecia o mozliwosciach ich realizacji, do tego sa uzaleznieni od opinii mediow przez co tzw wolne wybory w tym kraju sa farsa.

Taki model rownosci w czynnym prawie wyborczym sprawdza sie w spoleczenstwach o duzym stopniu swiadomosci obywatelskiej i umiejetnosci samodzielnego wyboru, dlatego np. w skandynawii partie populistyczne nie licza sie wogole, w Polsce sa w pierwszej linii ustawiajacych sie po wladze.

Kenixia 04-10-2007 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1679348)
to jest przypadlosc systemu dekokratycznego - ludzie uposledzeni obywatelsko ( a wiec podatni na populizm i demagogie ) maja takie same prawa wyborcze, lykaja puste hasla i obietnice nie majac wogole pojecia o mozliwosciach ich realizacji, do tego sa uzaleznieni od opinii mediow przez co tzw wolne wybory w tym kraju sa farsa.

Taki model rownosci w czynnym prawie wyborczym sprawdza sie w spoleczenstwach o duzym stopniu swiadomosci obywatelskiej i umiejetnosci samodzielnego wyboru, dlatego np. w skandynawii partie populistyczne nie licza sie wogole, w Polsce sa w pierwszej linii ustawiajacych sie po wladze.

to może tak wybory od 18 do 50 roku życia? (shit, nie będę mogła głosować przez mamę :/)

Ashlon 04-10-2007 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1679348)

Skomentowac to moge tylko tym - "kazdy kij ma dwa konce", zadne rozwiazanie nie jest idealne. To nie wina systemu, lecz ludzi, ale czy odebralbys prawa wyborcze swojej babci?

Leirdek 04-10-2007 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raul18 (Post 1679522)
kwaśniewski kwaśniewski

Report!Baba,śmieciarz czy żydek mają te sama prawa głosu,więć nie gadać mi tu o Radio maryja(bo mi się żle robi8o)

Kenixia 04-10-2007 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leirdek (Post 1679896)
Report!Baba,śmieciarz czy żydek mają te sama prawa głosu,więć nie gadać mi tu o Radio maryja(bo mi się żle robi8o)

mam nadzieje, że mówisz tu o człowieku, który śmieci, tak jak np. TY, a nie tym co SPRZĄTA JE PO TOBIE, bo jeśli o tego drugiego to ci urwe łeb! Szacunek dla takich ludzi, chłopie! Niedość że je po tobie sprząta, bo byś spał w tym brudzie, to jeszcze mówisz na niego śmieciarz. tak czepiam sie szczegółów ale według mnie takie coś podchodzi pod rasizm -.-

@Ashlon

Może babci i tak , bo ona nawet na wybory nie chodzi, bardziej nie zabrałabym mamie bo ona zawsze bierze pod uwagę moje zdanie ;d.

Parys 04-10-2007 21:58

@Angel of Death
Cytuj:

Widocznie jakieś stare bo ostatnio widziałem jeden (na TVN24) gdzie większość była przeciw =]
TVN24 to lewacka telewizja, co się dziwisz.

Akcje "Schowaj babci dowód" uważam za bezsensowną. Wcale bym się nie zdziwił jakby zapoczątkował ją ktoś z LA albo IU.

Angel of Death 04-10-2007 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1679990)
@Angel of Death

TVN24 to lewacka telewizja, co się dziwisz.

Akcje "Schowaj babci dowód" uważam za bezsensowną. Wcale bym się nie zdziwił jakby zapoczątkował ją ktoś z LA albo IU.

PiS ma swoje TVP, a TVN IMO ostatnio jest bardziej bezstronny niż kiedyś ;] A akcja z dowodem babci mogła by mieć inną formę ~Idą wybory, zabierz babci radio i porozmawiaj. Przyszłość Polski to my, nie psujcie jej nam - glosujcie na ... ~ Wśród młodych ludzi chyba jest jasne kogo wybierają najczęściej.

A Kaczorowi się odmieniło coś i przyjął propozycję debaty ... no ciekawe. :<

@down
Użył nieodpowiedniego słowa ale dobrze wiesz o co mu chodzi, niepotrzebna ironia.

Żyłka 04-10-2007 22:19

Cytuj:

mam nadzieje, że mówisz tu o człowieku, który śmieci, tak jak np. TY, a nie tym co SPRZĄTA JE PO TOBIE, bo jeśli o tego drugiego to ci urwe łeb! Szacunek dla takich ludzi, chłopie! Niedość że je po tobie sprząta, bo byś spał w tym brudzie, to jeszcze mówisz na niego śmieciarz. tak czepiam sie szczegółów ale według mnie takie coś podchodzi pod rasizm -.-
Rasizm to dyskryminacja na tle rasowym. Czy jeśli przyjąłbym posadę śmieciarza, to tym samym stałbym się np. Murzynem lub Latynosem?

Kenixia 04-10-2007 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1680025)
Rasizm to dyskryminacja na tle rasowym. Czy jeśli przyjąłbym posadę śmieciarza, to tym samym stałbym się np. Murzynem lub Latynosem?

To nie jest autentyczny rasizm. Chodzi o rasizm w przenośni, taki w którym dzieli sie ludzi po ich zawodzie, lub statusie społecznym. To nie średniowiecze, ludzie ;/.

@Angel...

Jak już to użyła :P.

Vil 05-10-2007 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 1679499)
to może tak wybory od 18 do 50 roku życia? (shit, nie będę mogła głosować przez mamę :/)

cenzus wyborczy oparty na wyzszym wyksztalceniu.

W obecnej sytuacji to chyba najbezpieczniejsze wyjscie, nie jest tajemnica ze ofiarami populizmu staja sie ludzie z reguly slabo wyksztalceni.

Cytuj:

To nie wina systemu, lecz ludzi
ja osobiscie jestem zwolennikiem wyjscia kontrowersyjnego: systemu ograniczonego demokratycznie, autorytarnego, ktory bylby w stanie ( bo do tego niezdolna jest slaba polska demokracja ) wprowadzic kraj na wlasciwe tory, a nastepnie zapoczatkowac przemiany wlasciwie demokratyczne.

Przejscie od systemu w ktorym czlowiek nie ma nic do gadania do systemu w ktorym wymaga sie od niego wlasnego zdania i deklaracji pogladow politycznych musi z natury byc gwaltowne i ciezko jest przeprowadzic je bez szkody dla kogokolwiek.

Parys 05-10-2007 00:18

@Vil
To się nazywa dyskryminacja, z którą tak walczą zachodnie państwa.

Żyłka 05-10-2007 00:27

Cytuj:

Chodzi o rasizm w przenośni, taki w którym dzieli sie ludzi po ich zawodzie, lub statusie społecznym.
To nie jest rasizm.

Cytuj:

Użył nieodpowiedniego słowa ale dobrze wiesz o co mu chodzi, niepotrzebna ironia.
O tak, wielce niepotrzebna. Tylko gdzie ty ją tak w ogóle dostrzegłeś?

Vil 05-10-2007 00:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1680199)
To się nazywa dyskryminacja, z którą tak walczą zachodnie państwa.

to sie nazywa dostosowanie systemu do warunkow panujacych w panstwie, jesli narod nie dorosl do samodzielnego wyboru nie nalezy konsekwentnie mu go wciskac kosztem paralizu kraju.

Parys 05-10-2007 00:59

@Vil
Tylko, że wtedy to już nie byłaby demokracja.

janek@ 05-10-2007 01:02

@vil
Pomysl bylby wporzadku gdyby nie kazda partia zmienila program na taki, ktory dogadzalby tylko "yntelygentnej" czesci spoleczenstwa... I po drugie primo z Polska zerwalaby polowa swiata. ;)

Angel of Death 05-10-2007 09:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1680203)
To nie jest rasizm.

O tak, wielce niepotrzebna. Tylko gdzie ty ją tak w ogóle dostrzegłeś?

Ok sorry myślałem, że jesteś inteligenty i to rozumiesz.

Żyłka 05-10-2007 12:49

Cytuj:

Ok sorry myślałem, że jesteś inteligenty i to rozumiesz.
Wygląda na to, że jestem inteligentny inaczej. W takim razie wytłumacz mi, którą część mojego posta zinterpretowałeś jako ironię? Wydaje mi się, że jesteś niedoinformowany w zakresie języka polskiego.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:30.