![]() |
Nie obchodzi mnie obecna polityka,po prostu nie moge patrzec na kaczynskich ... tusk i religa cos tam jeszcze wg mnie mądrze gadają ale jak widze tarcze antyrakietową i te 2 kaczki co w nią wierzą jak 8 letnie dziecko w pikachu to mnie coś trafia,ruskie sie w koncu w*****ą i zobaczymy czy USA pomoze. Wojsko z iraku i afganistanu juz dawno powinno byc wycofane,pomału zaczynają sie poważniejsze ataki na polaków, ambasador już sie przekonał. No ale Poloki, mądre głowy już F-16 od "sojusznika" dostały i brną dalej ze swoim potężnym ropozachłannym sojusznkiem w "stabilizacji" bliskiego wschodu.
|
Obaj srali rowno literami i zadan nie udzielal zadnych konkretnych odpowiedzi. Wybierajac mniejsze zlo, wybralbym Kaczynskiego.
Bo w koncu co mi za roznica, czy ktos bedzie mi do dupy zagladal, czy bede zyc w liberalnym panstwie? Nie mowiac juz o LiDie, gdzie wladza to alkoholik wykrecajacy sie choroba z Afryki. |
Jasne, że Tusk, premier jakoś tak się nie umiał wypowiedzieć, za to Donald przygotował się do debaty wspaniale, świetnie potrafił mu odpowiedzieć.
|
Moim zdaniem wczorajszą debatę wygrał Donald Tusk. Był bardzo dobrze przygotowany. Premier zaś, gubił się w wypowiedziach i nie potrafił sklecić dobrego argumentu.
|
W debacie wygrał Tusk,ale gdybym miał głosować to nie ma mego głosu:)
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
odp
Jestem za Tuskiem :D
|
Cytuj:
Ale jestem za Kaczyńskim |
Oczywiście ,że Tusk. ;)
|
Cytuj:
łaknące zaznaczenia jego partii na karcie , jak wampir krwi. @topic no oczywista ze Tusk ;p |
Wygrał Pan Donald xDDDD
Wg. mnie to on miał więcej asów w rękawie, bo Kaczyński chyba sam ze sobą przegrał, nie odpowiadając na pytania Tuska, tylko przechodząc do kolejnych. A Tusk ładnie się wysławiał, mądrze gadał, itp. I wydaje mi się, że tak samo dorypie Kwaśniewskiemu. |
Cytuj:
przecietna emerytura wynosi w granicach 75-80% skladki placonej w kosztach zatrudnienia, wynika z tego ze gdybysmy nie placili tejze skladki tylko wkladali kase do szuflady bylibysmy na starosc bogatsi o 20%. O tym, ze zaoszczedzona kase mozna zainwestowac domysli sie kazde dziecko. Troche inna sytuacja jest ze szpitalami, gdzie generalnie mozna znalesc jakies podstawy przejadania calkiem duzej czesci skladki zdrowotnej przez biurokracje, ale w ogolnym przypadku za ilosc gotowki placonej ( niezaleznie od stanu zdrowia ) w skladkach daloby sie leczyc prywatnie bez zadnego problemu. |
Ta cała wczorajsza debata to kolejny cyrk na kółkach. W pewnych momentach osoby które zadawały pytania wyglądaly tak jak by ich tam nie było. Nie mogły dojść do słowa i żeby nie reakcja osób która to oglądała w studio, pewnie 2 polityków nadal by sie przekrzykiwało. Nie wiem jak to jest żeby 2 wykształcone osoby nie mogły zrozumieć, że każdy z nich ma wyznaczony czas na swoje zdanie a mimo to zachowywały sie jak gdyby nigdy nic. To na tyle jeżeli chodzi o samo zachowanie.
Moim zdaniem debatę wygrał Tusk. Już nawet przed tym wszystkim byłem przekonany, że premier nie zabłyśnie niczym co by zmienilo jego wizerunek. Momentami zadawałem sobie pytanie czy Kaczyński w ogóle wie co mówi i czy dowiedział się o tej debacie godzine przed całym wydarzeniem. Albo jest nieoczytany, albo nie umie sładać normalnych zdań. Nie wiem jak sie do tego przygotowywał ale coś mu chyba nie wyszło. Juz w tym elemencie widać przewagę Tuska, który wiedział jakich słów i gestów używać, jak wyrażać swoje zdanie i do tego opanowywać pewne emocje. Tyle osób wczoraj oglądało tę debatę a nasz premier tak klamał czasami że na jego miejscu bał bym sie wychodzić z domu bez ochrony ;) Poza tym jak ostatnio usłyszałem ze PiS chce zrobić płatne studia na publicznych uczelniach bo tak sa zapatrzeni na Amerykę w ktorej tak własnie jest, to myślałem że mnie coś trafi. Tyle wysiłku żeby sie dostać i jeszcze mam za to płacić? Niedoczekanie.. |
Cytuj:
Tusk wygral na 1000000% :) |
6 stron w temacie i nikt nie wspomniał o super texcie Donalda który spotkał Jarka w windzie z bronią a ten mu powiedzial ze zabic go to jak splunac
rotfl |
"Donek" wywarł na mnie lepsze wrażenie :d
|
Nie oglądałem.
Nie na moje nerwy, nawet nie mam ochoty patrzeć co się w tym kraju dzieje. http://img178.imageshack.us/img178/4740/icon5ar4.gif Ale skoro jesteśmy przy tym temacie, to dorzucę moje trzy grosze obecnego premiera: Kaczyński chwali się, że spada bezrobocie. Tak, bo rodacy wyjeżdżają za granicę. Jestem za Tuskiem. |
Nie ogładałem bo w tym samym czasie na TVN emitowano Mumia 2.
Ale z góry zakładałem ,ze wygra Tusk. Ma gadane i wiekszą charyzmę od Kaczyniaka , którego ja bardzo nie lubie. Jednak nie pomylilem sie z wynikiem - Tusk wygrał |
Według obliczeń Gazety Wyborczej widzowie ocenili na 67 % dla Tuska że to on wygrał.
|
Jako że przyjmuję stanowisko bezstronne (nie utożsamiam się ani z PiS, ani z PO), obiektywnie stwierdzam, że debata zakończyła się remisem ze wskazaniem na Tuska. Obojgu momentami plątały się języki wskutek ciężkich pytań "przeciwnika", mimo wszystko minimalnie lepiej obronną ręką wychodził Donald.
|
Wygrał Donald. Szkoda, że wyborów nie wygra, bo Polacy to PISowcy :(
|
Dziwne ,że wszyscy są za Tuskiem a goni go kaczka X(
|
Cytuj:
|
Niby ten cholerny tusk wygral ale on na pamiec sie nauczyl szwab jeden heh kaczynski sie pytal tuska do kogo gdansk nalezy do polski czy do niemiec tusk nie wiedzial co powiedziec:D Latwo tuskowi bylo atakowac kaczynskiego i dlatego wygral...szkoda bedzie pol polski sprzedane niemcom.......:(
|
@up
A co miał na spontanie lecieć? A dlaczego łatwo było atakować? Bo Kaczyński sie nie bronił, a z tym, że pół polski oddane niemcom to "przegłeś pałke" A pozatym już po wyborach, nowy sejm niedługo będzie, pozwólmy temu topicowi odejść w czeluście OWiON'u. |
Nie nie przegiolem palki tak sie stanie! Tusk bedzie poblazliwy wobec wnioskow wysiedlonych niemcow i....:o
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Wg. mnie to wyglądało jakby Kaczyński się bardzo 'denerwował, za to Tusk nawet trochę, przynajmniej tego nie okazywał....
$Ankieta Tusk ofc ! |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:01. |