Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Głosowanie w Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15426)

Michael Danny Liberty 29-10-2004 22:38

To nie do pomyślenia...te frendzle i n00by(jeśli obrażam kogoś kto ma pacca to sorry)pacce mają o nas decydować...to jusz lekka przesada
mają swoje własne zaklęcia-zniose to
nie morzna się wybrać na hero-zniose to
nie morzna się wybrać na prawe kadzego z najsilniejszych stworów-zniose to
pacce dostali własny kontynent-wkurzyło mnie to
ale jak jusz pacce dostają moc głosowania o czymś tak warznym jak waluto to jusz przestępstwo

p.s ja nadal uwarzam że cipowie "liżą"D.,upy pac'om X(

Stu 29-10-2004 23:25

Czy istnieje jakiś punkt regulaminu, który zabrania TOBIE zostać PACC-em? Nie? To zapłać i problem z głowy.

Pozdrawiam

Michael Danny Liberty 30-10-2004 00:05

nie ejstem debilem totalnym i nie tak uzależnionym by kurde sobie pacca kupić to sie nie opłaca 90 zeta za 3 miechy..w ciągu kturych nic praktycznie nie zorganizujesz...d,.Upa

Monte 30-10-2004 00:50

no to pomyśl Danny.. Ty nie płacąc chcesz mieć tak samo jak Ci co płacą? Gdyby te wszystkie rzeczy,tereny i potwory dostępne dla pacców były by dostępne dla facców, to by nikt nie kupował pacc'a i CiP-owie by nie mieli za co żyć.. To głównie Pacc'i że tak powiem "utrzymują" tibię...

ja zagłosowałem na to zzzz... ; p

Masakratornik 30-10-2004 02:35

pieniądze

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Danny Liberty
To nie do pomyślenia...te frendzle i n00by(jeśli obrażam kogoś kto ma pacca to sorry)pacce mają o nas decydować...to jusz lekka przesada
mają swoje własne zaklęcia-zniose to
nie morzna się wybrać na hero-zniose to
nie morzna się wybrać na prawe kadzego z najsilniejszych stworów-zniose to
pacce dostali własny kontynent-wkurzyło mnie to
ale jak jusz pacce dostają moc głosowania o czymś tak warznym jak waluto to jusz przestępstwo

p.s ja nadal uwarzam że cipowie "liżą"D.,upy pac'om X(

Oj popieram cie stary masz absolutnom racje ja terz sie denerwoje ze jakieś PACC decycuje czy ja bede miał takie czy inne rzycie to dla mnie naprawde jusz lekka przesada X(

dap-galothij 30-10-2004 09:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
Tyle, że durin nie był wymyślony przez tolkiena, a mithril prawdopodobnie tak.
Steve wyraźnie powiedział, że własnie z powodu związków z LotR mithrilowych monet nie będzie.
A swoją drogą, jak widzę jestem jednym z nielicznych, którzy głosują na Zatragil. A głosuję na niego własnie dla tego, ze jest to orginalna nazwa. Tibianum coin mi nie brzmi za ciekawie. Kryształowe monety... hmm. mało orginalne, prawdę mówiąc. Dlatego z tych 3 opcji Zatragil mi najbardziej podoba się.

aha. dzięki za uświadomienie mi tych spraw:).
a tak wogóle, to mi też się podoba to zatragil. tylko jakoś tak mi się kojarzy z orcami, i niektóre osoby mogłyby miec problemy z zapamiętaniem.
A właściwie, to tibianus(czy jakoś tak, mi się wydaje lekko daremne)

Fatevux 30-10-2004 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Masakratornik
Oj popieram cie stary masz absolutnom racje ja terz sie denerwoje ze jakieś PACC decycuje czy ja bede miał takie czy inne rzycie to dla mnie naprawde jusz lekka przesada X(

wiesz ja tam jestem za crystal bo brzmi jakoś normalnie a co do tego że pacce moga glosowac to ja to rozumniem bo:
ja mam 1 sora i 30 SDmakerOw karzdy na innym koncie i teraz moge oddac 31 glosów a to jest zmiana wyników ale kont z pacc'em (którego nie mam) ma 1 i wtedy moge oddac 1 glos !! a pozatym jeszcze 1 cytuje "denerwoje ze jakieś PACC decycuje czy ja bede miał takie czy inne rzycie" nie wiem co to z mienia w twojim tibijski życi ? Jakaś tam nazwa kasy zreszta 1 np.: crystal coin = 10k i to nic nie zmieni jak sie bedzie nazywać

Lord Czaja 30-10-2004 10:20

hehe...
znowu potyrzka facc vs. pacc :) dobrze że prawdopodobnie bede mial na święta PACCa :)

245301 30-10-2004 15:42

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

JanCio 30-10-2004 16:15

Crystal The Best

Uważam że Crystal Coins to dobra nazwa dla 100 platyków!
Głosowanie dla PACC? :(

Dwimenor 30-10-2004 16:54

Głosowałem za Crystal.
Myśle, że leprzą nazwą zamiast Zatragil Coins, byłoby Zetrigal Coins.....przynajmniej mi się to bardziej podoba.

Viperiusz 30-10-2004 18:50

Moim zdaniem crystal coins jest najlepszą z propozycji.Tibianium coins brzmi zbyt standardowo.A to drugie mi jakos w ucho nie whodziło :P.
interesuje mnie , jak bedzie wygladał nowy rodzaj waluty...Zielony gp?

Matheous 30-10-2004 18:58

Wg mnie to dobrze ze glosuja tylko PACCi-pomyslcie, skoro ludziska teraz przechodza rooka w godzine, to by sie znalazlo kilka tysiecy zapalencow ktorzy porobiliby sobie po 10 nowych kont, nabili na nich 10 lvlowe postacie i w polaczeniu z wszystkimi uhmakerami itd to by bylo cholernie duzo 'naciaganych' glosow 0_o...
I mowie tak mimo ze sam jestem FACCiem... Czasem mnie dobijaja przywileje PACCow ale teraz rozumiem CIPow;p Zwlaszcza ze mi obojetne kompletnie jak sie bedzie nazywala nowa waluta-moze sie nawet nazywac 'Paper coins' albo qrcze 'Crap coins'... Co to za roznica? I tak przy wymianie to zawsze bedzie change platinum:)
A, mnie ciekawi taka rzecz-skoro change platinum to bedzie zmiana platyny na crystale/zatragile/tibianumy, to jaka bedzie komenda na zmiane platyny w zloto???:D

Catrishia 31-10-2004 00:48

Jak dla mnie tc nie bardzo pasuje, zc troche takie jeakies dziwne :P wiec oddalam swoj glos na cc (mam pacc). Na tym forum wiekszosc jest za cc ale niewiedomo jak ludzie z innych krajow, jak cala reszta spolecznosci tibijskiej. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje, ze ten grudniowy update to bedzie prawdziwa bomba xD

Rychu 31-10-2004 09:04

The best of Crystal Coins :)

Moim Zdaniem jak juz zrobili gold coins i platinium coins to crystal jest najlepszym rozwiazaniem!!bedzie pasowac ;)

Lebek 31-10-2004 09:45

ale skąd ten wynik?

@up Knight Simon Dark lord
NPC: " do you want trade for 1 crystal coin or 100000 golden coin"*

i bez kalkulatora wychodzi mi 1 crystal coin = 10 000 golden coin. To jedno zero na końcu to ty?

245301 31-10-2004 11:52

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sithius 31-10-2004 11:56

Hmmm...musze przyznac ze nie zastanawialem sie zbyt dlugo i zaglosowalem na crystal coins...dlaczego? A no dlatego ze wydaje mi sie iz krysztalowe monetki beda mialy swoj urok.
Poza tym nazwa tibianium brzmi dla mnie strasznie banalnie (przyznaje ze fakt iz w tibii jest to rzadki metal sprawial ze mialem pewien dylemat ale...nie...ta nazwa jest poprostu fatalna. Moze gdyby ja nieco zmodyfikowali np. tibrian :confused: ). Jesli chodzi o ta trzecia nazwe to wybaczcie ale nie mam zamiasru lamac sobie jezyka... :p :)

Rychu 31-10-2004 18:12

Jak tak siedz na ty mforum i tak czytam co tu ludziska piszą i nie wiem na co zaglosowac?Według mnie cc to dobra nazwa jak byly gc i pc to cc sie nie bedize wyrużniać :p a tak wogule to ciekawe co Cipsowt zmieni w nowy update?Mam nadzieje że chociarz edron odblokuja dla facc ;)

Zimono 31-10-2004 18:26

Dla mie cc to ok nazwa. Reszta to jakos tak dziwnie. tc za standardowo. zc mozna se jezyk polamac

jak by co to ja mam klawiature bez alta http://www.tibia.pl/forum/images/smilies/tongue.gif

anasazi 31-10-2004 18:49

Zimmo

Ladna podroba Gm-a gratz

slawski 31-10-2004 19:41

Mi sie podoba zitrigal coins, poniewaz brzmi tak "zamorsko"(czytaj rzadka waluta^^)

Bardeus 31-10-2004 19:44

A może serwerek w Polsce...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blind Guardian
Nowe coiny? CIPsoft moglby cos ambitniejszego wymyslic... Np. half-pvp :) Polegalo by to na tym, ze tak jak na non-pvp nie moznaby bylo zabijac gracza ale w half-pvp moznaby bylo robic duele jesli obaj (obytrzej?) gracze sie zgodza....

Mi sie tez taki pomysł podoba. Powinni wprowadzic serwerki z trybem wali Half-pvp, tyle ze walka pvp powinna byc możliwa tylko przy zawarciu party. Serwer oczywiście najlepiej w Polsce powinien powstać :D!

A co do głosowania, to myśle, że to dobty pomysł. Gorzej z tym, że jest dostepne tylko dla pacców, bo z tym 10 lvl to ja nie mam problemu.

Bardeus 31-10-2004 19:57

?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuraj
Niezły pomysł z tym Half-PvP. :P
Mnie ciekawi to, jaki one będą miały kolor (pieniądze). Moje propozycje:
http://www.hellslayer.republika.pl/COINS.BMP

Ten trzeci raczej nie wypali moim zdanie, ponieważ tak samo wyglądają platynówki, albo podobnie i moglyby sie mylic.

A co do nazwy nowej waluty, zigicostam, to ja twierdze, że nazwa, faktycznie orginalna, ale tu tkwi problem. Niech mi ktoś powie, która nazwa w tibi jest orginalna i niepowtarzalna, której nie da sie przetłumaczyć? chyba nie ma takich. Więc moim zdaniem zigi odpada, a najlepsza w tym wypadku jest nazwa crystal. :D

Dr.Unknown 31-10-2004 22:00

Osobiście wcześniej myślałem o tym samym systemie co Khan, ale z tych trzech chyba rzeczywiście cc najlepiej...a może ancient coins:D:D

NeriusZ 01-11-2004 12:04

Panowie , Panie , Dźieci.
Ja jestem za Crystal Coin tak yak i reszta =P Zirigi coś tam , nie pasują bo ich nie da siem zapamiętać.A tibianum to tesh nawet dobre , i pochodźi od króla , ale cush =P

Xifuzal 01-11-2004 14:30

Ze Niby Platyne Zamieniac Na Srebro !!! Ostre Przegiecie W Realnym Swiecie Platyna Niestety Jets Cenjiejszza Od ZŁota !!! I To Walsnie Jets Na Plus Dla Tibi !!

Ghost Nieudany 01-11-2004 16:46

Cytuj:

p.s ja nadal uwarzam że cipowie "liżą"D.,upy pac'omp X(
Mahadevo, jak ja nie znoszę takich prawdziwków jak TY...

Słuchaj, liżą tyłki paccom, bo oni za ten cały bonusowy stuff PŁACĄ, dzięki czemu TY nadal możesz w to grać. Jakby paccowie za płacenie nie mieli z tego nic - to by nie płacili. Jak by nie płacili, to CIPowie nie mieliby z czego utrzymać serwów. Nie mieliby z czego utrzymać serwów - TY byś nie grał.
Może wolisz, żeby było jak z innymi MMORPGami, w których istnieje miesięczny abonament?

I nikt ci nie każe kupować pacca na trzy miesiące - możesz uzbierać za ten czas sporo kasy na jedenaście miesięcy...

@up

Nie jest cenniejsza od złota, bo nie funkcjonuje jako środek płatniczy. Platyna jest od złota znacznie wytrzymalsza.

@topic

Ja oddałem głos na crystal, choć uważam, że to nie powinny być monety, a właśnie kryształy...
Tibianum brzmi zbyt oficjalnie, jakby to była najwyższa waluta. Potem pewnie dorobią zamienniki dla Tibianum i co dalej?
Te trzecie... Zaguratis, czy jakoś tak... Z Zigguratami mi się kojarzy, poza tym - strasznie trudna nazwa...

A może tytanowe monety? :)

PiXik 01-11-2004 17:02

@Wiecie dlaczego pace i tylko 10lvle??bo ktoś sam chciałby przegłosować i zrobiłby dużooo kont i w taki sposób mogliby przegłosować .Mogli dać od 20lvla dla wszystkich choć to nie konieczne.
Tibianium coin the best:>

Matheous 01-11-2004 17:31

Xifuzal...Dobra, nie moge sie powstrzymac-debilu popieprzony naucz sie czytac ze zrozumieniem... Nie bedei ci tlumaczyl bo mi sie nie chce ale czytnij jeszcze raz pomysl moj i Khana i POMYSL to serio nie jest trudne...
Ghost-platyna JEST cenniejsza od zlota... No, nie wystepuje jako srodek platniczy bo jest... zA DROGA? ALe JEST owszem JEST cenniejsza... Uwierz mi... A zreszta, jako srodek platniczy to dzisiaj sa papierki glownie, to co, drewno jest cenniejsze od zlota?:)

Khan 01-11-2004 17:52

Co to się dzieje z tym swiatem.

Tak jak powiedział Math - liczy się nie wartość materiału lecz wartość pieniądza. To wszysto jest kwestią umowną. Papierek, czy mała złota płytka mają jakąś tam wartość bo tak się przyjęło. Kto przy zdrowych zmysłach oddawałby całą wieś za worek błyszczącego żelastwa?

Ale osobiscie nie chcialbym szkłem za stal płacić.

Knight Simon Dark lord 01-11-2004 21:59

przestańcie sie kłucić tak jak muwilisice my(czytaj pacce) utrzymujemy tibie gdyby nie pacce juz dawno nikt by w tibie nie grał bo by jej nie było bo za co cipsoft ma zatrudnić nowych ludzi za co ma płacić za prąd(no a co jacyś som inny że nie majom rachunkuw za prąd) i za nowe komputery i naprawe sprzętu to wszystko kosztuje i paccowie pomagajom jakby tworzyc tibie bo patrzcie na muj schemat

cip soft=tibia=gracze
tibia=wydatki(dla cipuw)=nie utrzymanie serwera=koniec tibi
wydatki=gracze=pacce=kasa=lepsza tibia

sami oceńcie aha co do up to żeczywiscie z liczbami pomyliłem sie sorry plnolem tak jakos crystal najlepszy wg mnie

ps.mam nadzieje że nikogo nie obraziłem tym że udaje kogoś ważnego bo mam pacca jak tak to przepraszam all

Sokochłap 02-11-2004 07:56

tylko dzieki paccom mozemy grac,bo oni za placa za serwery na ktorych my gramy.Ok.(sam kupuje pacca na wakacje albo wczesniej) Co do nowych nazw :) Myslze ze ta pierwsza nazwa(juz nie chce mi sie sprawdzac) jest dobra. Taka Tibijska :)

Ghost Nieudany 02-11-2004 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matheous
Ghost-platyna JEST cenniejsza od zlota... No, nie wystepuje jako srodek platniczy bo jest... zA DROGA? ALe JEST owszem JEST cenniejsza... Uwierz mi... A zreszta, jako srodek platniczy to dzisiaj sa papierki glownie, to co, drewno jest cenniejsze od zlota?:)

Tfu, tfu, tfu, kajam się, jak zwykle źle sformułowane zdanie... Ile uderzeń gumowym młotkiem mam zaliczyć? :)

Cytuj:

Kto przy zdrowych zmysłach oddawałby całą wieś za worek błyszczącego żelastwa?
Ja. Gdybym mógł ten worek błyszczącego żelastwa zamienić na pieniądze, których po zamianie miałbym furę, to jak najbardziej.
Piszesz o tym worku żelastwa, jakby w środku były cynowe druty. My mówimy o platynie, czymś droższym od złota...

A tak WoGle, to pomysł z zamiennikami i tylko stoma gp na slot w ekwipunku jest głupi... Powinny być sakwy o określonej pojemności, do której wrzucałoby się całą kasę i nosiło przy pasie...

emilok 02-11-2004 18:10

Caly czas ktos pisze ze cipsoft utrzymuje sie z tych co placa premmy. Pozwole sobie z tym nie zgodzic bo :
a) na najstarszym swiecie jest Elder Druid 1456, Elite Knight 1745, Master Sorcerer 1341, Royal Paladin 1087; na najmlodszych Elder 12, Elite 22, Master 44, Royal 29 co nam daje srednia ilosc promocji na serwerze 2865.
b) serwerow jest 34 co daje 97410 postaci z promocja co jest liczba duza gdyby nie fakt ze to nie jest liczba premium acc tylko postaci z promocja
c) wg mnie kazda osoba z prem acc posiada co najmniej 2 lub wiecej postaci z promocja na roznych serwerach(wnioskuje to z doswiadczen moich i znajomych)
d) od osob placacych wychodzi wiec co 7 miesiecy 44$ czyli 6.2$ na jeden miesiac
e) 6.2 (od jednej osoby/miesiac) * 35 000 (osob placacych) = 218 166$(omg nie za duzo:)) miesiecznie z "paccow"
Chcialem napisac o tym, ze cipsoft sie utrzymuje raczej z reklamy na stronce, ale po tych "wyliczeniach" to juz sam tego nie wiem. 200 tys $ to jest wzglednie duzo, ale oni tej kasy nie otrzymuja calem, bo platnosciami zajmuje sie firma ShareIt, ktore tego napewno nie robi za friko. Troche te obliczenia trzeba traktowac z przymrozeniem oka ale zawsze to jakies prawdopodobienstwo ze dobrze trafilem :P. Jak ktos cos wie dokladniej to nie bojcie sie o tym napisac, jak kazdy moglem sie pomylic.

Co do nowej waluty to mnie szczeze to nie obchodzi za bardzo bo i tak nie bede przez caly czas lookal na te nowe pieniadze a przy zamianie to bedzie sie hurtowo wymienialo tak jak ze 100 gp nie lecisz odrazu do banku(chyba, ze szczytem twoich marzen jest plate set).

Rothes 05-11-2004 06:14

No i mamy wyniki ankiety (tej oficjalnej):
Crystal coins 71.2%
Zatragil coins 17.8%
Tibianum coins 11.0%

Raul 05-11-2004 08:29

@up
Brawo za szybkość :P

Tu możecie sobie dokładnie wszystko przeanalizować:
KLIK

Mc_Woody_Magus 05-11-2004 20:05

Ale nie rozumiem dlaczego jest nielegalne kupowanie PACCA od innych osob? Ja osobiscie nie kupie sobie PACCA powod: za drogi jak dla mnie (jakby moze to bylo w złotówkach to MOŻE) a tak to przynajmniej dostaną kase. Wedlug mnie powinni to zmienic.

p.l 06-11-2004 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mc_Woody_Magus
Ale nie rozumiem dlaczego jest nielegalne kupowanie PACCA od innych osob? Ja osobiscie nie kupie sobie PACCA powod: za drogi jak dla mnie (jakby moze to bylo w złotówkach to MOŻE) a tak to przynajmniej dostaną kase. Wedlug mnie powinni to zmienic.

z tego co pamiętam jakąś wypowiedź GM-a co do sprzedawania chyba itemów za RL kasę, stwierdził coś około tego, tibia jest tibią, co człowiek sobie wypracuje, zdobędzie, to będzie miał, a nie że wystaczy że jest bogaty w RL to może i w tibii mieć wszystko. Dlatego regulamin zabrania: handlu postaciami, handlu itemami między światami na RL kasę, również kupna pacca za tibijską kasę (ponieważ ktoś mając RL kasę może ją w ten sposób "wymienić" na tibijską).

wyseq 08-12-2004 16:42

J bym wolal zeby byly:
gp- zloty
platy- dolar
i ta nastepna- euro

hi change zloty 10 yes bye :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:27.