![]() |
Byłem przed updatem i to nawet kilka razy.
|
Cytuj:
@down: banshee mówi o pocałunku, w którym chodzi o banshee questa. Jeśli nie wierzysz możesz napisać do DDoS'a xD on był ze mną. Coś jeszcze, xD lód wytrzymuje 3 minuty. |
nie idzcie do banshe na razie pomińcie ten fragment, ja go zaraz wykasuje ze spoilera i sprawdze jeszcze raz secondem
Wg spoilera na br jest napisane że czasami misja w ab'dendriel nie zostaje zaliczana dlatego mogą występować problemy że komuś się nie wykona z góry przepraszam wszystkich za stracony czas nad banshe :( |
@up
Sorki że cię tak zjechałem ale chyba sie nie obrazisz xD z drugiej strony raczej miałem racje ;p |
Coś mi nie działa
Cytuj:
|
Do loda nie potrzeba 2 osob, tylko 2 postacie na tym samym servie.
Ile kasy zejdzie na te gre? I jak zagadac? Jakos specjalnie? Czy po prostu, ze gra na kase, a potem, ze za 25 gp? Zostala mi ta gra, lod i broda, bo nie mam fire buga. |
Cytuj:
tu jest właśnie ten problem, nie wiem dlaczego niektórym osobom mimo że zrobiły dokładnie tak nie wychodzi podczas gdy pozostałe mogą normalnie odbierać nagrody :/ |
Proponuje żeby do spoilera dodać jeszcze, że gdy kupimy lody w Venore wystarczy mieć postać zamieszkującą w thais i robimy Tp to nie legalne, ale raczej skuteczne. Bo gdy nie mamy pacca i kumpla to raczej w minute nie dobiegniemy.
@down Ach nie pomyślałem aczkolwiek na pvp to jednak też dobry sposób. |
Jutro z rana pójde wszędzie jeszcze raz i sprawdze co źle było. Może wtedy się okaże czego nie zrobiłem. XD Coś mi się wydaje, że za każda misją trzeba iść do świni -,- i zatwierdzić "hi->kiss->yes->bye"
@up: na non pvp w takich godzinach to nie możliwe xD @max kareł: nie cwaniakuj xD odemnie to wiesz ;pp |
Legalnym sposobem jest druga postac wylogowana w dp w thais i parcel, ktory wysyla druga postac z veno. Ja tak zrobilem i spokojnie zdazylem.
|
Prawdopodobnie quest należy wykonać w następujący sposób:
Po rozmowie z NPC wracać do świni i kiss/yes/bye Np. Do Carmelli: Kiss/Yes Wrócić do świni: Kiss/Yes/Bye I dopiero potem lecieć do następnego NPC. @down Dokładnie neiwiem. Ja nie wracałem do świni i mam all zjebane. Spróbuje robić od nowa. |
A jezeli sie tak nie robilo, to caly quest idzie sie walic?
|
niestety ale tak nie jest :>
Wiele osób u mnie robiło to bez wracania do świni co chwila i część zaliczało a część nie... pytanie czemu ta część nie zaliczyła ... ale nie trzeba się wracać co każdy ruch.... możemy na ten temat dyskutować ale non stop naprowadzałem ludzi i zawsze robili wpierw po kolei ludzi a potem odwiedziali świnie i zgarniali nagrody albo mieli coś zrąbane :S bynajmniej nie zależy to od tego |
No musisz potwórzyć misje od początku. xD sam tak musze ;]
|
Ile kasy straciliscie na misje w veno z tym npc hazardzista?
EDIT A moze to zalezy od tego czy w ogole rospoczelo sie questa u swini? EDIT2: Ide do veno, trzymajcie kciuki, zebym szybko wygral. xdd |
@up
200gp :P nie wiem czemu ale coś popsułem a u banshee nie byłem nigdy :P |
Tak mi się coś zdaje, że Ci co nie chodzili co misje do świni to mają po queście, zaraz zobacze i dam edita czy moge w Carlin wziąć misję. Jeżeli nie będę mógł to nic innego niż zroienie tego innym charem. :)))
Cytuj:
@down: Trzeba próbować na wszelakie sposoby. xD @ Do all co robili tak jak podał kolega spoiler: raczej to jest źle, trzeba ciągle do świni chodzić, jutro zaczne sorcem robić więc zobacze jak sprawa będzie wyglądała. |
;s
Mam ten sam problem. Zrobiłem wszystko pokolej(prawie :D) i potem do swini poszłem i Nic ;/ Mam nadzieje, że ktoś wykombinuje cos na to...
|
Taranka mam ten sam problem;P
|
Ile czasu graliście w te kości, bo cos przegrywam, a nie mam nawet 2 pod rzad. ;/
edit: Faajnie, kasa mi sie konczy, moze cos zle robie? help! |
:d
Dowiedziałem się jak rozwikłać problem! Otuż Panowie i Panie :D. Trzeba iśc pocałować Banshee!! A ci co robili Banshee Questa poprostu już ją całowali i w tym cały problem :D Więc jutro pojde pocałować tą śmiercionośną śpiewaczke i mam nadzieje że koniec misji ;p
|
@UP na jakiej podstawie to wywnioskowałeś? Moim zdaniem jakieś błędy w tibi debugi, bo co tu może być nie tak. Niedługo zrobię to powiem czy mi się udało. Pozdrawiam.:)
|
Cytuj:
Btw. Jutro zaczne sorcem misje, on ma done banshee questa, więc może to jakoś pomoże na misji ;] @down: ulżyło mi xD oby tak było to te 6h nie pójdzie się walić xD |
zdecydowanie bug wiele tutorów to potwierdza i na boardzie jest już założony temat ;p.. bynajmniej może to naprawią szkoda tego zmarnowanego czasu :p
|
Ile czasu graliscie w te kosci? Bo ja gram jakies 40 minut, jestem 200 gp na minusie (na szczescie tylko tyle), ale nie mialem 3 pod rzad, z 5 razy mialem 2 pod rzad, wiec nie wiem kiedy bede mial 3. Jak bylo u was?
EDIT: Wtedy w 40 minut straciłem 200 gp, a teraz w 10 straciłem 1k i oczywiście nie miałem 3ech pod rząd. ;/ |
Quest jest strasznie prosty ;]
Tylko dużo biegania, dzisiaj go skończyłem. |
00:04 You have found Firlefanz.
|
ja tez zaliczyłem 6 misji (nie wracając do pig) i dupa ciągle mówi ze jest fajnie ale jeszcze trochę douczyć sie muszę. To mega frustrujące jest może rzeczywiście to bug i mam nadzieje ze szybko zostanie naprawiony. ehh nie mam już sił to tego questa :(
|
Według mnie (nie mogę zrobić tego questa i nie byłem u banshee queen)
trzeba iść do królowej i odpowiednio z nią porozmawiać, możliwe jest też to, że trzeba mieć zrobiony banshee quest. Czy zrobił ktoś tego questa nie rozmawiając nigdy z królową banshee? @edit na brazolskich forach nie ma nic o banshee, ale jest napisane, żeby po każdej misji chodzić do świni... |
@up
czytaj wyżej posty robili i nic nie dało rady u mnie na serwie kolo 140 ek nie może zrobić wiec co? |
@up
Może nie wiedzieli co pisać... Ja jestem ciekawy czy ktoś na facc co nigdy nie rozmawiał z królową zrobił ten quest... |
up:
Ja jutro będę jeszcze robił misje z grą w kości, mam nadzieję, że potem dostane nagrodę, w obydwu wypadkach napisze. :) |
00:49 You have found Firlefanz.
Quest robilem z dziewczyną, nie zrobiła ona Banshee questa. Robiliśmy wszystko według tego spoilera, tak samo. Mi sie udało, jej nie. Wnioski? Trzeba mieć zaliczony quest albo chociaz rozmowe z queen. @Down Dopiero kilka dni po upie wiec nie ma sie co dziwić, że dane na temat questów nie są wszędzie prawidłowe;p |
@up
Dziwne, że nawet w brazolskich spoilerach o tym nie jest napisane :/ http://tibia.portaltibia.com.br/Kiss..._Quest_Spoiler |
Kurizu przepraszam :) Jednak quest prawdziwy :)
Wielu z was miało ten problem że nie mogło wziąć nagrody przyłączam się do was zrobiłem wszystko jak było opisane dodam że nigdy nie spotkałem nawet queen banshee. Więc quest mam też nie wykonany:( Mam nadzieje że to jakiś błąd, który zostanie naprawiony i nie trzeba będzie go powtarzać (questa). Byłem na quescie z 3 przyjaciółmi 2 dostało a 2 nie ( w tym ja :( ) |
Tak trzeba miec banhsee quest. I to quest. Bo z krolowa rozmawialam jak robilam explorera a quest niezaliczony ;/
|
@up
Robiac explorera nie mowilas "Kiss" do Królowej, robiąc Banshee quest sie mówi. Według mnie chodzi o samo "kiss" a nie quest, ale to tylko przypuszczenie. |
Na erig już jest quest, i to tak jak na br -,- zobaczymy, chyba zmienią tego buga. Bo takto ...
|
Quest!
Dobra tera wam powiem co mi powiedziała ta jędza
08:47 Edward The Matiz [50]: hi 08:48 pig: Oink. 08:48 Edward The Matiz [50]: kiss 08:48 pig: Do you want to try to release me with a kiss? 08:48 Edward The Matiz [50]: yes 08:48 pig: Mhm. Ahh. In ... incredible ... but ... I fear there's still something to learn for you. Pojawiły sie na mnie nutki. Trzeba zrobi questa z banshee |
Nie trzeba chodzić co chwilę do świni. Myślę, że trzeba to robić w takiej kolejności:
- Zaczynamy quest u świni - Uczymy się całować od NPC (kolejność nieważna, i jeśli ma się zrobionego banshee questa nie trzeba iść znowu do królowej) - Wracamy do świnki ; ) Tak robiłem, i o to efekty 09:36 You have found Firlefanz. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:32. |