![]() |
O jeny. Tak palki nazekaja ze tak im wielce sie kzywda dzieje. Wczesniej to jak bylo ? co ? trenilo sie speary na ziemie upadaly kazdy podnosic musiał i co zle bylo nikt nienazekal .
A assasin stary ? jaki teraz knight wali po 400-500 w potwory ? powiedzcie mi jaki bo palkowi czesto sie zdzaza ponad 70% hitów to 300+ u wiekszych leveli . A knight ? jacy knightci expia na frostach ? Nikt prawie bo takie waste ze masakra . Przyklad. 60 palek idzie na dragi edron i wyciaga po 30k dziennie. 60 knight pojdzie na dragi edron i ma takie waste po 1 dniu ze plakac sie chce. A wiec nienazekajcie ze tak wam zle ... porównajcie sobie nawet ile palkowi dodaje exura a knightowi 10 ? 20 hp ? ... |
@up
To płacz. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
a kiedys to max 70k/h robili xd Cytuj:
|
@up
Nie za cenę SD tylko dużo taniej, ale nie masz znowu pewności strzału. Mówisz, że na wrl jest ciężko bez bota ? Ja bym sobie nie wyobrażał tam expic z botem, chyba, że się ma jakiś opóźniony refleks. |
Cytuj:
Dali asy, świetna sprawa, ale zauważ że teraz średnia hitow na frosts z pb to ~~130, a przed upem ~~170 jest DIAMETRALNA różnica... Gram na Candi i widzę innych ludzi, niż przed upem na frosts... 130 ek, 140, 220 i czasem 180 jakiś, mówią że są czesto tylko na lekki+ i bija po 1-2h, a nie że kurwa cały dzien na hillach bije 160 ek, next z questa 230 wychodzi po 10h, a za mostem to z 2 następnych lata... Cytuj:
118 (ja) rp idzie na deep fib 2h+ loot (3 d hammers woi serpent fs broad staff~~)+ kasa, myśle sobie... Hmm pójde na d lair edron sie pobawić... Ide ide a tu co? 35 sorc bije sobie dla bez utamo... Na szczęście m wall ratuje sprawe i spadają boszki+rh z nooba:P,a oprócz niego lata następnych OŚMIU typa... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
d lair ven/edron 130 ek 100~~k/h, na małym w ven troche więcej nawet d lair ven 90 (mówie o main respach, nie o małym)k/h max edron może 100k/h wyciągało sie, mały no tu jakoś lepiej nawet do 120k/h bo dle z hmm sie jeszcze kiedyś biło... Cytuj:
Tu dowód: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=127117&page=226 34 ss 8 robe 6 legów +reszta, nie wiem czy nawet z samych ss nie miał +... |
bo dla Was wszystkich lamerów poupdatowych to najlepiej by było jakbyście mieli niekończące się assassin stary,które zabijają potwory na 6-7 hitów,robicie 250k/h i jeszcze zeby się zwróciło.żal i rozpacz nad Wami
Tak samo Ci wszysyc sorcowie "mam waste" i b.Ci dobrze bo w pvp masz najlepsze hity i speeda. Właśnie przez takich lamerów któzy wiecznie narzekali że za duży waste tibia poszła na dno,bo dali sorcom różdżki dzięki którym expili bez wastu,potem dzięki manaskom po taniości vis sie opłacał i bez żadnego wastu porobiło sie frajerskich magów na 200lvlach,którzy w zyciu nie widzieli połowy tibi,poza dragami.Ale oczywiście za mało expowisk było,trzeba było dołożyć nowe,na których oczywiście nie można expić grupowo!tylko solo!bo liczy się Wasz level!Potem zaczęły się jęki knightów którzy prawie nigdy wastu nie mieli,chyba ze chcieli na smokach,dlach sobie posiedzieć,to zwiększyli im powera w zależnosci od skilla...o to bombowo,skońcyzło się botowanie na scarabach,można pobotować na smokach,właśnie przez takie jęki lamerstwa tibia schodiz an psy... Powiem Wam tak: zasady są proste,chcesz szybko expić-wydajesz kase,po to ją zbierasz! chcesz zarabiać-expisz wolno i bez wastu,zeby ptoem wydać kase na szybki exp. I tak to działało przez długi czas,aż lamerstwo nie zaczęło płakać i nie wprowadzili udpatu z maną,a cipsoft głupi zamiast analizowac fakty znów posłuchał knightów jęczacych na ich długie skillowanie i dał im powera.zbiorą żniwa tego,bo ludziom się znudzi granie jak kazdy będzie miał 300 poziom.Pozdrawiam |
@Up
Zgadzam się z twoją opinią. Dla mnie tibia to nie tylko lvl'e,które teraz bez żadnych problemów wbija się. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Na frostach przy 500k/h to raz - idzie wpiz... mf. Nobzkart wydal prawie 2 kk gp za same mf!!.. wydales tyle kiedykolwiek na hunta? Watpie. Poza tym... zeby przy takim huncie sie zwrocilo z samej kasy musi mu spasc 600-800k gp plus kilkanascie dsm rh i dragon slayerow. To ze koles mowil - pisal ze nie mial waste nie znaczy ze wasta nie ma. Pomijam juz fakt ze aby expic z takim ratio 500k/h ms musi miec do dyspozycji CALE okolnir a zwlaszcza wszystkie 3 jaskinie pod ziemia. Na swiecie pvp jesli nie jest sie z zadzacej gildi to mozesz sobie tylko pomarzyc o expieniu w taki sposob. Swiaty npvp - zapomnij. Pomijam tez fakt ze to "solo" style to tylko w teorii. Przy takim huncie 200 ms wezmie z 30-35 bp gmp na siebie i to wszystko latanie i uzupelnianie mf i odnoszenie kasy i lota tez zajmuje czasu... wiec albo musi ci ktos pomagac i sie tym zajmowac, albo za huj.. nie masz takiego ratio, lub masz je chwilowo i po 30-40 min musisz zrobic przerwe by odniesc lota i uzupelnic mf. Pomijam juz fakt ryzyka deda przy lurowaniu tylu frostow na raz. Irytuja mnie glupie haselka ze sorce teraz super hiper PG i ze non stop 24/h klepie po 500k/h i sie im zwraca wszedzie zawsze i za wszystko. Poprostu zal... Prawda jest taka ze jak ma sie wladze na serwie, wole respy i wpizd... hajsu na wydanie to najlepsza profesja jest do tego ms - tak bylo zawsze, jest i pewnie bedzie. Jak kogos stac na wydanie 2kk gp na calodniowe PG to niech sobie gra - skoro podnieca go robienie tyle expa jego sprawa. Palki po upie mialy spokojnie 250-300k na frostach i to bez inwestowania setek tysiecy gp na kazdorazowego hunta. Wydawaliscie 150k na mf i assy i mogliscie pol dnia expic na frostach. Zal mi tylko tych co nazekaja - zawsze i niezaleznie od tego jak by nie bylo.. Najlepiej idzcie na OTSy tam mozecie za darmo expic i miec 500k expa/h... Tego ze pall kiedys expil z bolcow i mial max 100k/h to zaden z was juz nie pamieta... Bylo pewne ze po upie letnim kiedy dano darmowe praktycznie speery i bardzo tanie p bolty tak sie rozpasacie ze jakakolwiek zmiana bedzie zaraz bojkotowana i bedziecie plakac ze was pokrzywdzono. Nielamiace sie assy po 100gp ktore z broni do pvp i anni/arena/POI staly sie podstawowa bronia do expienia - to byl pomyla cipsow. Zmienili to i chwala im... przynajmniej jest tak jak byc powinno. Chcesz PG - to wydaj kase, chcesz grac ekonomicznie - wez pb i expij wolniej ale z zyskiem. Gra sie zmienia - dostosuj sie, albo wynocha.... Life is brutal...:evul: Pozdro i szacunek dla tych wszystkich co graja i nie nazekaja bez wzgledu na profe..B) |
Cytuj:
TO PO CHOLERE TO WPROWADZALI ZEBY NAM ZABRAC!?!?!? |
czy naprawde nikt z was nie pamieta jak kiedys 120~rp bil max 150k/h bolt+hmm z blokerem? dlaczego placzecie ze asy sa tak do dupy? widziales kiedys oldschool rp (tibia 7.4/5) ktory by po dlair z sd biegal?
czy wy dzieci taniej many i visa nie wiecie, ze za starych dobrych czasow sorc siadzial X godzin i klepal hmm zeby potem poexpic? wy placzecie ze mileliscie na 8.0 waste? to trzeba bylo ruszyc dupe i hmm robic a potem nimi expic. plakaliscie, macie 40 maga na edron dlair, ancientach z zyskiem. gdy konczylem grac magiem (7.6) 70ms mial waste na ancientach, dragi roznie to bywalo... |
Cytuj:
-sorcerer, 33lvl spokojnie expi na guardach przy lekkim waste, lecz i tak wychodzi na +. -knight... moze guardowi jedynie kolo fifola pozwisac. mała roznica? jeki knightow? |
Cytuj:
@offtopic Kocham takich panow jak ktorys tam pan wyzej, powie czasy 7.5-7.6 to byly casy nie bylo taniej many ani rozdzek smiech....Najlepsze co widzalem to rzekomo 120 ed na tiquandzie bijacego hyrdy za czasow 7.1. haha ; d |
Cytuj:
Co z tego ze ass starsy po 0-400 ALE WALISZ 3x !!!8o:DB) |
Cytuj:
80% tych 80+ palkow i 100+ ryckow to dzieci letniego update. 12 latki ktore za czasow oldschoolowej tibi jeszcze pisac i czytac nie umialy a na chleb mowily "beb".... Takie argumenty ze kiedys bylo ciezej to ida po proznicy, bo starych graczy juz praktycznie w grze nie ma... zostaly nobki co sie lvl dorobily po ostatnich updatach. Kto pamieta czasy tibi gdzie graczy 100+ na serwie nie bylo, a 60 lvl gracz byl kims. Czasy gdzie nie bylo sqli ani pz i hlvl poprostu szedl i cie zabijal ot tak bo mu w droge wszedles. Zaczynalem gre od 7.4 i wiem jak sie kiedys ciezko gralo i ile czasu trzeba bylo poswiecic na wbicie je glupiego lvl. To byla inna tibia. Wtedy nawet boty na wojny trzeba bylo samemu pisac bo nie bylo ich dostepnych tak jak dzis. Szkoda gadac.... czasem az naprawde zal dupe sciska jak czytam forum i to co tu co niektorzy wypisuja. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Poza tym czytaj ze zrozumieniem. |
Cytuj:
|
z lezka w oku wspominam gdy moim 54ms biegalem na wojnach, gdy czterech 80+ magow dolaczylo sie do nas mimo ze przegrywalismy wojna byla nasza...
ek nie musial expic na gsach, pal na scarabach, kazdy mial swoje i kazdy byl zadowolony. ale nie, oczywiscie uh farmy ktorych bylo wiecej niz powietrza i trzeba bylo cos zrobic. niewazne co sie bedzie dzialo dalej, zawsze wina bedzie w 80% po stronie graczy |
Cytuj:
|
Kiedys bylo o 100 razy lepiej . Na dl nikt niepomyslal isc solo na 80 lvl 8o
A teraz ? 25 lvle na filmikach bez utamy . Druid i Sorc na 8 lvl miatali z Serpentami na rotach i jazda . na 12 lvl hmm i szli sobie na jakies Ghoule lub Soldiery . A nikt niemyslal nawet o lepszch potworach. A teraz co sie robi ? |
Cytuj:
@up wlasnie o tym mowie, czy 3-4 lata temu pomyslal by kto zeby 40ed/ms expil na dl? |
Cytuj:
Hahahaha, nie mogę z Ciebie kolego. Na 7.4 zaczynałeś grać, a pamiętasz brak skulli? Przestań się błaźnić. |
Cytuj:
Gówno prawda że się zwraca(chyba że lecą p armory). Podam Ci przykład.Dzisiaj moim sorcem pobieglem na 50 minut huntu zwastowałem 7 bp mp zyskując 65 k expa.Wyszedłem 2k na minus. |
No to może drobna kalkulacja:
Knight: Koszt ice rapier 5k w sklepie (sprzedaje się do djina za 1k). Na trade 1,5k each. Trudno kupić większe ilości. Ilość strzałów: 1 Atk: 60 Typ ataku: meele koszt 20 uderzeń: 30k Sorc/druid: Koszt sd 5k/bp. Mała waga Ilość strzałów w 1 sd:3 Obrazenia: Przybliżone do ataku rapierów i starów Typ ataku: magiczny na odległość koszt 20 uderzeń: okolo 1,7k Palladin: Koszt 100 gp za 1 gwiazdke u npc. Ilość strzałów: około 3 Atk:65 Typ ataku: fizyczny na dystans koszt 20 uderzeń: koło 700 gp Assasin stary miały zastąpić sd. Ale nie miało to wyglądać że z sd się wszędzie opłaca. Gdyby sorc/druid bił wszystko z sd, knight z ice rapierów wasty pozostałych profesji są nawet 20x większe niż palka (u knighta dodatkowe leczenie od ataków meele potworów) Osobiście uważam, że rożnice w uzywaniu są znacznie przesadzone. Pasowałoby chociaż zrekompensować jakos knightów, bo są oni na straconej pozycji. Brak dobrego leczenia dla 100+ knight pozwala zabić 300 lvla bez większych problemów. Jak dla mnie powinno być jak poprzednio, niszczenie się co 1 uderzenie. Nawet wtedy palladin ma 10x mniejszy waste niż knight |
Mi osobiście brakuję starych visów :)
To były czasu jak 50 ms+ na utamce solowal dl'a i manasował sie co chwilę i co z tego że było waste,ale miało się satysfakcję z zabicia potworka :P.A z dragów się cieszyłem jak wychodziłem na 0 :)) |
Cytuj:
|
Ale w tibi 8.00 palek na bb island albo Gs island wbijał po 100 k expa,wychodząc zawsze na +(może na bb nie,ale gs na 100%)
|
A Desert Quest?
Każda profesja ma swój item.
Druid- Jabłko- 2 gp lub ubic elfa Palladin- kusza - 500 gp lub isc na soldki Sorcerer- ksiega czarów- 150 gp lub isc na beholdera Knight- sword 85gp lub iść na rotworma Na tym oto przykładzie widać jak profesje są WYRÓWNANE :D |
Cytuj:
jak taki dobry jestes to zrob filmik jak tam expisz bez bota x| Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
jak slabo leci to sie nikomu nie zwroci Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
teaser dotyczace balansacji i bedzie mowa o jakichs ice axe i ice club x| |
Cytuj:
Ot.. i tyle. Tak wiec odpusc sobie z tym blaznieniem.. bo sam sie osmieszasz. |
Macie problemy, a mnie bardziej jakoś rusza to, że leczenie dalej zepsute -|-|
|
Cytuj:
|
Cytuj:
sie nie osmieszaj. @edit I zamknij sie juz bo wszyscy sie z ciebie smieja. |
@up
Dla twojej informacji grałem trochę palkiem i wbijałem tyle expa |
Cytuj:
|
To teraz mala opowiesc odemnie. 31 grudnia mialem hacka , hacker zmienil passy i zanim chcialo mi sie nowego rec keya zalatwic to minelo jakos niecale 2 tygi. Loguje sie porzyczylem od kumpli 120k zeby odrobic straty , kupilem 1k assasinek reszte manasow hehe poszedlem na frosty 130 palem myslalem ze wszystko po staremu;] i na te 1k gwiazdek lootnolem 2 woi sharda i ice rapiera:) a wbilem lvl czyli palek juz nie bedzie mial dosc szybkiego waste chyba ma ze lubi sobie powastowac lub ma farty ze lootuje dsma na 100 gwiazdek;] po co cos wprowadzac zeby to pozniej zmienic jeszcze bez poinformowania? sorc teraz idzie na frosty z visa ma zajebiste expo i wychodzi na + moze sobie pojsc na demony z sd i zwraca mu sie z dustow wiec te piepszone wyrownania profesji to jeden wielki walek;]
|
to juz bylo wiadomo po tescie przed 8.0
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:08. |