![]() |
Poradnik niezły, ale to co na minus, myślę, że poradnik to tekst bardziej poważny i wrzucanie ~2 emotek na zdanie, nie powinno tu mieć miejsca...
|
No, poradnik w końcu o czymś nowym, a nie tylko marne poradniki dla różnych profesji. Poradnik oceniam na duży '+'. Moim zdaniem lepiej grać na serwerze PvP, a nie jak większość na non.
Pzdr |
Nie wiem czy ktos juz to napisal ale znam bardzo dobry sposob na pozbywanie sie botterow (i nie tylko =] )...
Potrzebna sa 2 osoby. Sposob dziala na duzych respach slabych potworow np. roty, trolle, larvy, minosy itp... (nie moga przesuwac skrzynek/parceli!!) Na respie musi byc drabina/dziura... (schody sa wykluczone). Boter musi chodzic "na dole" Jedna osoba schodzi po drabinie/dziurze a druga kladzie parcele dookola "wyjscia". (otacza dziure/drabine skrzynkami) i prosimy kolege aby rulowal potworki na rope spota. Gdy potwor wejdzie na miejsce do ropania, my wciagamy go na gore... Zbieramy tak 15-30 potworkow. Gdy zbierzemy 30 trolli padnie nawet wysokopoziomowy gracz... Kombosy sa ogromne (2 potwory bija w tarcze a reszta w zbroje). http://img211.imageshack.us/img211/3609/1234oz7.png |
LOL! Jak już coś piszesz,to z sensem! Nieprawdą jest, że gdy zsummonujemy carriona, bot będzie za nim chodził, osobiście to sprawdzałem na bocie Ng. Bot będzie chodził za carrionem tylko gdy zacznie go atakowac, a jak wiemy na non pvp atakowanie innych graczy jest niemożliwe więc nie gadaj głupot plx...
|
Poradnik 4/10
Dlaczego? Jest w dobrej sprawie ale namawiajac ludzi do zabijania boterow lamiesz tibia rules niestety |
Darshia
Niech ktos napisze jak ubic bottera na darashii , bottujacego w rotworm cave
|
Bardzo dobry poradnik. Dzięki za pomysły na pozbycie się botterów. Już mi nie będą pod nogami plątać te rąbane boty :cup::cup::cup::cup:
9/10:cup: |
Cytuj:
Obstawiasz dziure parcelami, ropasz 30 rotow i potem ropasz jeszcze bottera. Padnie na combosa. |
pvp?
Heh super poradnik 10/10 przydatne tez i na swiatach pvp jak komus szkoda fraga 8o.
Bedzie bott atakowal zsummonowanego potwora bo chodzilem z berkiem po trollach i botter go zaatakowal nie reagowal jak mowilem aby przestal ... no cóż padl , ja stracilem fraga ale zyskalem 1kgp ;D. |
Na Guardii od paru miesięcy na zamku Elvenbane grasuje botter, czy mógłby ktoś pomyśleć w jaki sposób mógłbym go bloknąć?
PS: Super poradnik, gratulacje. |
Zblokować go (paczkami ze sklepu meblowego) na wieży z hunterem, dolurować jakieś mino archery. Jak łazi w podziemiach, to można spróbować tak, żeby łaził przez ogień, o ile jest tam jakiś.
|
taki sobie, 7/10 bo kazz za mało opisałeś :/ poza tym śmiem twierdzić że szanujący się bot nosi poty i jak ty lurniesz 3 guardy na 35 lvl to sie wyheala
|
1. Poradnik pewnie komuś się przyda.
2. Nieoficjalnie ode mnie - TĘPIĆ BOOTY :D 3. Oficjalnie - to niezgodne z Tibia rulez i za to jest ban :D |
Cytuj:
Co do ogni w podziemiach, to są i to dużo ale gościu ma 81 lvl i trza by strasznie dużo korytek... |
Poradnik swietny tylko jak jakis bot go przeczyta to sie jeszce podszkoli ^^
|
Cytuj:
@co do poradnika, przydałoby się dodać inne miejsca ;) |
Brakuje screenów. A ogólnie to good work :)
|
No no ;>
Poradnik nieczego sobie ale czy nie lepiej jeszcze zrobić temat w którym będziemy umieszczać fotki jak zobaczymy boota.Np.trapniemy go i zrobimy screna ze stoi w miejscu i nie morze odsuwać koryt itp. uwiezimy go w domku na jakimś na expie. Niech lecą bany bo ostatnio był taki epizod ostatnio. 10 knight byl na chickenach i 5 h siedział
Pozdro dla Dla dzieci którzy boota stawiają. Fekingo |
Poradnik sredni, malo miejscowek, praktycznie brak mapek. Jak juz tak miales robic, to lepiej bylo napisal ogółem co mozna zrobic.
Warto dodac tez, ze np; wystarczy zobaczyc gdzie bot chodzi i przy schodach, gdzie schodzi na dol, postawic mu np; koryto. Przez co bedzie stal w miejscu caly czas I to nie jest tylko na non pvp xP na pvp tez sie przyda |
Boot na Refugii
Witam znalazlem boota który mi tróje życie od 8 rano do 22 wiec daje dowód bo już mam dość daje screna w którym jest dowód xD
http://img40.imageshack.us/img40/5835/bootn.png Pozdro i Poćwicz |
Dam trochę o elf fortess chociaż nie wiem czy skuteczne bo nigdy nie trapowałem tam botów ale długo tam expiłem więc
ELF FORTESS Nie często spotyka się tu bota ale możliwe że go tu spotkamy.Jest tu dużo elfów ale raczej niskich lvli się tu nie spotyka więc trudno by ubić botera 1 Sposób: Jeśli boter chodzi po poziomach lurujemy na jeden poziom dużo elfów i czekamy aż nasz boter wpadnie w pułapkę. Jest dobrze obstawić to miejsce gdzie są potwory ponieważ rozbiegną sie i boter nie dostanie combo na powitanie. 2 Sposób: Jeśli boter chodzi po poziomach lurujemy na jego drodze(zaraz po tym jak on pójdzie dalej żebyśmy mieli więcej czasu na zlurowanie ich) dużo elfów. Jeśli boter ma mały lvl to padnie. 3 Sposób: Jeżeli nasz boterek chodzi nadal po poziomach lurujemy mu elfy scouty lub zwykłe elfy (o ile nie przesuwają skrzynek). Później zastawiamy go korytkiem i czekamy na you are dead. Jeśli coś pomyliłem proszę mnie poprawić. Jutro dodam więcej sposobów jeśli wymyślę @down Fakt. Trzeba coś wymyśleć aby się przerzuciły na niego |
elfy widza niewidzialnych :3
|
Dobry poradnik przyda się ;)
|
sposoby są skuteczne ale na male/średnie lv, ciekawe co zrobić jak taki 176lv lata na elfach w fortecy...
a ludzie z PACCem na FACC expowiskach to już jest szczyta chamstwa, nie dość że mają pałno expowisk u siebie to jeszcze normalnym ludzią poexpić nie dają... (no powiedzcie że normalny jest kolo co na 40lv knighcie PACCa ma...) |
Korzystając z tego tematu, spytam: Jak ubić botera botującego w hellgate na rotach? Jest jakis sposób?
|
Ja dodam jeszcze, że na Amazon Campie można ubić bottera. Wystarczy tam gdzie jest druga część Questu, zlurować Witcha, tam gdzie jest 2 kratkowe przejście, poczekać aż zacznie rzucać pod nas Fire Fieldy. Jeśli botter nie ma ustawionego omijania FFów, to zabijemy go. Sprawdzone i działa.
|
Poradnik szczegółowo opisany oby tak dalej.
|
Bradzo przydatny i fajny poradnik :)
|
Głębokie podziemia Fibuli ;] Ludzie wyobraźni ... beholdery, mag i archery!! Trap zaułkach :P
Poradnik dobry ale nie powinno byś Głębokie podziemia Foldy, a nie Fibuli? |
Przydatne są glbe kity itp, bo mozna je wziasc do bp, waza nie za duzo i nie trzeba ich taCH(?)ać, a bottery nie przechodzą przez nie ;] a co do Fibuli to jeden z lepszych miejsc na szybką kase dla Botter killera B)
|
http://img87.imageshack.us/img87/6322/botj.png
Aww :) trapniecie bota na gobach troche czaso chlonne ale jak jest afk to padnie ;O |
poradnik fajny ale skuteczny tylko jak mają kiepskie boty albo niskie lv, na takiego 100lv knighta z włączoną opcją rozwalania korytek na minosach pod Senją rady ni ma niestety, a GM oczywiście raz w roku wchodzi więc ctrl+r odpada...
|
kup od paccow globe kit - 50 gp sztuka. Mozna nosic w bp. A bot nie przechodzi
|
Poradnik super 10/10
|
Nie wiem czy to było tak od zawsze czy teraz tak zmienili ale postacie magiczne nie mogą summonować ani rotworma ani carrion worma.
|
:DD Według mnie to dosyć nieźle da się według Twojego poradnika bottera urządzić. :P
|
no na ef to wyczyn trapnąć ajkiegoś bota. Ja mam bardziej sprawdzone miejscówy ;]
|
boty
w ab najlepiej zrobić tak:
idziemy do ogniska i zakrywamy je (aby nie bylo widać czyli rzucamy 8 jakis przedmiotów) potem ustawiamy korytka tak aby bott szedł w miejsce zakrytego ogniska...będzie chodził chodził i w pare sekund wejdzie w ogień (najlepiej by wszedł pare razy) i sie w końcu wyłoży a my mamy satysfakcje że padł i bierzemy sobie loot xD |
hehe fajne pomysly
|
Hehe, na pewno wykorzystam któryś sposób w razie, gdy będzie potrzebny:D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:24. |