![]() |
Zależy od szkoły/profilu na jaki idziesz. Jedni dają więcej Punktów za Polski i Języki Obce,a inni mogą dawać za matmę czy chemie.
|
Z polskiego na probnych mialem 47, z matmy 15, milo by bylo jakbym z polskiego powtorzyl wynik, a z mamtmy z 25 zdobyl ;d
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja się tam nie przejmuje ...
Od dziś zostały około trzy tygodnie: I - powtórka 3 klasy II - powtórka 2 klasy III - powtórka 1 klasy Egzamin ;D Chciałbym na 80 +(sam egzamin) i dostać się na humana do najlepszej szkoły w mieście ;F Jak się nie dostane to trudno ;D Inżynierów budowlanych, mechaników już nawet w kraju potrzebują ;P Może zdążę pomóc budować stadiony albo autostrady czy inne cudy Mojżesza Tuska ;D ### kurde zapomniałem ;D Duchownych mamy duży niedobór ;D |
Heh, ja nie muszę pisać mat-przyra, mam fulla i to jest piękne. Teraz cała para pójdzie w humana. Zapamiętam jedną dobrą radę: NIE bądź przesadnie oryginalny na rozprawce, bo stracisz punkty (tak jak ja na próbnym). : )
|
Cytuj:
|
Na ostatnim próbnym dostałem pytanie o miednicę kobiety (wymienić poszczególne części i opisać funkcję jednej z nich), więc wolę chociaż to przekartkować, przypomnieć sobie.
Moja taktyka? Biorę podręczniki z chemii i fizyki z trzech lat i robię sobie miesięczny kurs przyspieszonej nauki tego, co przez 3 lata nauczyciele nie wbili mi do głowy ;) |
Plus seminarium. A wiecie co mówią o seminariach.. ;x
@down Oj.. No wiesz.. Każdy wie.! |
Cytuj:
|
Praca z 3 lat odzwierciedla się na teście gimnazjalnym, nigdy nie nadrobisz tego w 2 tygodnie (jeśli potrafisz się tego wszystkiego nauczyć - masz u mnie szacun : o)
Mnie też czeka ten test, ale mam dla Was pocieszenie, kiedyś, jak zrobiłeś chociaż JEDEN błąd ortograficzny na maturze albo właśnie tym nieszczęsnym teście (nie jestem pewien którym) to od razu 0 pkt. i powtórka klasy ! To jest tylko przykład tego jak szybko edukacja Polska spada na dno. pzdr zeus xd |
Cytuj:
Chodzi ci o "Sorry, mozesz mi podać mydełko?"? |
Można tak to nazwać :x
|
Cytuj:
|
Myśmy mieli u nas w szkole jakiś arcytrudny ten egzamin ja taki 4uczeń,(no mata 2:D) z całego testu...uwaga 40 punktów,a kumpela zawsze pasek 47... ;/
|
Nie przejmujcie sie tym gównianym testem. I tak w liceum będzie w chuj trudniej :P My do teraz przy jednym trudniejszym słowie na matmie czy fizie wpadamy w zadumę xD Test w gim napisałem na 64 punkty bodajże i ledwo się dostałem na mat-fiz-inf. Jest on beznadziejnym sprawdzeniem inteligencji i wiedzy. Napisałem test słabo, a w liceum radze sobie przyzwoicie (zakres ocen od 3-4), a mam w klasie potężnych idiotów, którzy już proszą się by nie zdać. Nie ma sprawiedliwości :P
|
A po liceum są studia - jeszcze ciężej. ;) Ale fajniej.
|
Cytuj:
@Rethfing: ja tam w LO mam mniej nauki niż miałem w gimnazjum. Jak się zacznie przygotowanie do matury to pewnie będzie gorzej, ale na razie nie uczę się w ogóle a średnia o 0,1 gorsza niż w gimnazjum =P Generalnie olewam przedmioty, których nie zdaję na maturze, a za resztę się biorę od drugiej klasy na poważnie. |
Cytuj:
Cytuj:
przy sredniej 4,5 w gim z testu mialem 64pkt,mało ale dostałem sie tam gdzie chciałem Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ten egzamin pokazuje inteligencje człowieka, a nie możliwości w "kuciu". Wiele jest przypadków jak np. te up co były, że niekoniecznie osoba z 4.5+ napisze go super..
|
Powiedzcie mi tylko po co wy się na ten test tak ćpacie? Dostać się do Liceum/technikum to nie sztuka, trudniej w nich przetrwać. xd
@up Te testy są tylko po to, aby wywrzeć na uczniach tzn. represje, by się uczyli tego co było. Chyba nikt głupi nie zrobiłby testu z całego gimnazjum, kartka po kartce. xD |
Cytuj:
|
@up,
W pełni popieram. Łasy jest dowodem na to, że jak się dostaniesz, to nie ważne jak głupi jesteś - utrzymasz się. @down, Jak możesz mnie tak pojechać? :< |
@up
To jest taki profil?! Serio? @Edit Ten post został nagrodzony punktami karnymi. |
Ja kce angielski na egzaminie ;(
|
Cytuj:
|
lol janek ludzie których znam i którzy "nie przetrwali" są genetycznie uwarunkowani do tego, żeby mieć wykształcenie podstawowe. a do dobrego lica trudno się dostać, potem luz - jeśli już się udało
|
Czy ja wiem, że taki luz.? Żeby DOBRZE skończyć taką szkołę to trochę jednak trzeba poświęcić się nauce.
|
Cytuj:
|
Wcale nie trzeba. Jestem tego idealnym przykladem.
|
Gelt dla mnie "przetrwanie" to znaczy ukończenie tego samego liceum w 3 lata i tyle ; /
Poza tym jeśli dostaniesz się do dobrego liceum, to pewnie nie będziesz mieć większych problemów, żeby tam zostać. I nie mówię, że nie masz się uczyć - w sumie to zależy od człowieka i od nauczycieli. |
Cytuj:
@Slythia Wszędzie znajdą się ewenementy.. @Bambuko A ja mówię, że trzeba się trochę pouczyć, żeby gdzieś się dostać :-P Nie kwestionuję, że utrzymać się jest trudno. |
Eh, też pisałem ten test kiedyś i wiecie co Wam napisze. Nie jest naprawdę trudny. Jeżeli nie masz większych problemów z nauką to napiszesz na luzie. Ja nagryzmoliłem jakieś 88pt. chyba i jeszcze świadectwo z paskiem. Wogle gimnazjum to tak naprawdę nie jest nauka jeszcze, zobaczycie jak ukończycie ^^
|
Eee Gelt no trzeba się uczyć do matury, a nie w liceum. To jednak co innego.
|
Cytuj:
|
test gimnazjalny
witam podzielam opinie Gelt egzaminy typu :Egzamin gimnazjalny i matura maja ocenic twoja zdolnosc do logicznego myslenia, oczywiscie mosisz miec podstawowa wiedze i znak kilka wzorow itp ale bez sensu jest kucie nonstop wystarczy podjesc do tego spokojnie .Ja osobiscie nie ucze sie
(i tak naprawde nigdy tak na powaznie sie nie uczylem,denerwowalo mnie siedziec i patrzyc sie [czytac] w nudna ksiazke), troche uwazalem na na lekcjach, i jakos mi to dobrze wyszlo zdalem egz gimnazjalny na 79 pkt dostalem sie do licem o profilu jakim chcialem a maturke zdalam na srednio 65-75% na studia tez wybrane sie dostalem. Moja rada nie wkuwac caly czas tylko przypomiec sobie najwarzniejsze rzeczy jakies wzory itp pozdro i powodzenia 3mam kciuki za was;p |
test gimnazjalny
witam podzielam opinie Gelt egzaminy typu :Egzamin gimnazjalny i matura maja ocenic twoja zdolnosc do logicznego myslenia, oczywiscie mosisz miec podstawowa wiedze i znak kilka wzorow itp ale bez sensu jest kucie nonstop wystarczy podjesc do tego spokojnie .Ja osobiscie nie ucze sie
(i tak naprawde nigdy tak na powaznie sie nie uczylem,denerwowalo mnie siedziec i patrzyc sie [czytac] w nudna ksiazke), troche uwazalem na na lekcjach, i jakos mi to dobrze wyszlo zdalem egz gimnazjalny na 79 pkt dostalem sie do licem o profilu jakim chcialem a maturke zdalam na srednio 65-75% na studia tez wybrane sie dostalem. Moja rada nie wkuwac caly czas tylko przypomiec sobie najwazniejsze rzeczy jakies wzory itp pozdro i powodzenia 3mam kciuki za was;p |
@Lasooch - Ja w najlepszym w mieście i nie jest kolorowo...ale już koniec niedługo
|
Nauka do egzaminów to zupełna strata czasu. Sam wiem z doświadczenia, wszystkie wzory podane są na tacy. Ja na waszym miejscu pooglądałbym trochę testów z lat poprzednich a najbardziej radzę zwrócić uwagę na dłuższe prace pisemne. Sam się na tym przejechałem bo na rozprawce straciłem 10 punktów a z części humanistycznej miałem 39. Łącznie było 85. Co do tego co pisali inni że nauka zaczyna się po gimnazjum- 100% prawda. 3 lata olewania sobie szkoły w gimnazjum mają się nijak do poziomu który jest w DOBRYCH liceach. I stwierdzenie że jak się ktoś dostanie do takiej szkoły to w niej przetrwa jest nieprawdziwe bo po pierwszym roku z mojej klasy odpadły 3 osoby, a i w tym ze dwie szykują się do opuszczenia mojej szkoły.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:54. |